V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

29.06.2023. - OBAVJEŠTENJE: ZABRANA SAJMOVA, OKUPLJANJA ŽIVOTINJA I STOČNIH PIJACA U NAREDNIH 30 DANA
U Republici Srpskoj zabranjeno je organizovanje sajmova, izložbi i drugih okupljanja životinja, prodaje hrane životinjskog porijekla i hrane za životinje van poslovnog prostora, rada stočnih pijaca, u trajanju do 30 dana, uz redovno praćenje epizootiološke situacije, zaključeno je na sastanku predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Udruženja uzgajivača svinja.
Na jučerašnjem sastanku u Banjaluci rečeno je da će biti upućena dodatna naredba lokalnim kriznim centrima u svim opštinama i gradovima o pojačanoj kontroli prometa svinja na području Srpske, a koji u ovom trenutku imaju status slobodnih od afričke kuge svinja, saopšteno je iz resornog ministarstva.
Kada je riječ o naknadi štete vlasnicima neškodljivo uklonjenih životinja, kao i za mjere asanacije terena, ona će biti vršena u skladu sa donesenim aktima Vlade Srpske, dok će resorno ministarstvo u skladu s tim donositi rješenja o isplati sredstava.
“Javnost će o svim narednim koracima biti blagovremeno obaviještena”, naveli su iz resornog ministarstva.
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je do danas zaprimilo prijave o potvrđenom prisustvu bolesti afričke kuge svinja na 23 imanja na području Bijeljine, a potvrđeno je i jedno žarište u opštini Šamac, gdje je riječ o individualnom gazdinstvu, ekstenzivnog uzgoja.
Iz resornog ministarstva je saopšteno da su na tom planu opština Šamac i druge lokalne zajednice u Srpskoj dobile informacije sa instrukcijama o daljem postupanju.
U vezi s tim zadatak lokalne samouprave jeste da formira lokalni krizni centar za kontrolu afričke kuge svinja, dužan da obezbijedi sprovođenje svih naloženih mjera.
Potrebno je obezbijediti lokaciju za neškodljivo uklanjanje uginulih i eutanaziranih životinja sa zaraženog imanja u saradnji sa veterinarskom organizacijom i izvršiti eutanaziju svinja i sprovesti mjere asanacije zaraženog imanja, kao i sprovesti zabranu kretanja životinja u zaraženom i ugroženom krugu, kao i pojačanu kontrolu sprovođenja i nadzora nad svim naloženim mjerama, naveli su iz resornog ministarstva.
28.06.2023.- NAČELNIK OPŠTINE UPUTIO ČESTITKU POVODOM VIDOVDANA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić uputio je čestitku povodom Vidovdana krsne slave Vojske Republike Srpske, pripadnicima Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka i nekadašnjim borcima Vojske Republike Srpske.
„Vidovdan je među najvećim i najsvetijim praznicima srpskog naroda, koji nas obavezuje da sa neupitnom zahvalnošću i poštovanjem čuvamo uspomenu na borce koji su stradali za slobodu”, naveo je Reljić u čestitki.
On je dodao da Trećem pješadijskom /Republika Srpska/ puku želi da dostojno baštini vojno nasljeđe Vojske Republike Srpske i da bude garant mira u BiH.
28.06.2023. - VIDOVDANOM UTEMELJENA KOLEKTIVNA SVIJEST SRPSKOG NARODA
Vidovdan je veliki praznik i važan datum za srpski narod jer je to dan kojim je utemeljeno njegovo jedinstvo, identitet i kolektivna svijest, rekao je predsjednik Opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica Dragoljub Ćibić povodom obilježavanja krsne slave Vojske Republike Srpkse /VRS/.
Ćibić je rekao da Vidovdan svi moraju da uvažavaju po mnogo čemu, pa i po događajima i datumima iz novije istorije jer je to krsna slava VRS i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka.
"Mi smo i ove godine učinili mnogo truda da na dostojan način obilježimo ovaj datum i odamo pomen za 224 poginula saborca. To smo proveli kroz dvodnevne aktivnosti - juče smo, kao i uvijek uoči Vidovdana, obišli sva grobna mjesta naših poginulih boraca i mjesna spomen-obilježja, zapalili svijeće i položili ruže", rekao je Ćibić novinarima kod hramA Svete Petke u Kozarskoj Dubici gdje je služena sveta liturgija, te parastos poginulim borcima Odbrambeno–otadžbinskog rata.
Pero Šiljak, borac 11. dubičke brigade, ponosan je jer je bio pripadnik Vojske Republike Srpske i istakao da Vidovdan srpski narod prati od Kosovskog boja do danas, a posebno u proteklom ratu, jer je na taj praznik probijen "Koridor života".
"Jedan sam od učesnika ove vojne operacije i to sa ponosom ističem. Nikada neću zaboraviti taj dan i prvi konvoj koji je tim koridorom prošao za Republiku Srpsku, tri šlepera sa kiseonikom i neophodnom medicinskom opremom. To je možda bila kruna svega - naše borbe, žrtava, onih naših sedam poginulih drugova sa Koridora. Toga se uvijek moramo sjećati", istakao je Šiljak.
Cvijeće ispred ploča sa imenima palih boraca u Hramu Svete Petke danas su položili poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Brdar, delegacija opštine Kozarska Dubica, predstavnici Opštinske boračke organizacije, Policijske stanice Kozarska Dubica, Organizacije starješina Vojske Republike Srpske i ratni komandanti 11. dubičke brigade.
Brdar je zahvalio pripadnicima Vojske Republike Srpske za slobodu koju su izvojevali, te borcima čestitao krsnu slavu.
"Srpski narod je kroz vijekove skupo plaćao slobodu, svojim životima. Ovo društvo ima najveći dug prema toj populaciji. Nama, koji obnašamo neke funkcije ostaje obaveza da uradimo sve da popravimo status naših boraca i njihovih porodica", rekao je Brdar i izrazio uvjerenje da će njihov status biti poboljšan.
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić rekao je da se mora poštovati žrtva koju su borci dali u Odbrambeno-otadžbinskom ratu jer, kako kaže, da nije bilo Vojske Republike Srpske - ne bi bilo ni srpske države.
Svetom liturgijom u hramu Pokrova Presvete Bogorodice i parastostom kod spomen-obilježja poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata, Vidovdan je danas obilježen i u Knežici kod Kozarske Dubice.
27.06.2023. - ČESTITKA POVODOM PREDSTOJEĆEG KURBAN BAJRAMA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić čestitali su islamskim vjernicima predstojeći Kurban-bajram.
“Želimo vam da ove praznične dane provedete u miru, sreći i blagostanju, zajedno sa svojim porodicama, komšijama i prijateljima, u skladu sa tradicijom međusobnog uvažavanja i poštovanja”, ističe se u čestitki.
Reljić i Rokić su u čestitki izrazili želju da “bajramske poruke žrtve i solidarnosti” budu putokaz kako treba živjeti i ostati na pravom putu”.
23.06.2023. - RELJIĆ: U DRUGOJ POLOVINI GODINE OČEKUJE SE STABILIZACIJA PRIHODA BUDŽETA
U drugoj polovini godine očekuje se stabilizacija prihoda u opštinskom budžetu, koji su od početka godine u odnosu na projekcije manji za 490 000 KM, izjavio je načelnik opštine Radenko Reljić.
"Imamo informacije da će punjenje budžeta od narednog mjeseca biti veće, te da ćemo moći isplaćivati obaveze koje do sada nismo mogli plaćati predviđenom dinamikom. Da preciziram za protekla četiri mjeseca prihodi su manji za
490 000 KM i to nije zanemariv iznos. Molim za razumijevanje sve koji sredstva dobijaju iz opštinskog budžeta, u pitanju je situacija na koju niko od nas ne može uticati, ali postoji volja da se situacija normalizuje”, pojasnio je Reljić.
On je podsjetio da obaveza postoji prema stipendistima, majkama koje su ostvarile pravo na novčanu naknadu, sportistima i drugim udruženjima i organizavijama koji postoje radi opšteg interesa i društva.
“Kao prvi čovjek opštine ukazujem da nije u pitanju nemar, već manjak priliva sredstava, koji će se, po procjeni stručnjaka, normalizovati u drugoj polovini godine”, rekao je Reljić.
On je podsjetio da je juče Skupština opštine, po instrukciji Fiskalnog savjeta Republike Srpske, usvojila odluku o otplati dugovanja iz ranijeg perioda, koja iznose oko 800 000 KM. “Ovaj dokument je važan kako bi realizacija budžeta za ovu i narednu godinu tekla nesmetano”, rekao je Reljić.
22.06.2023. - USVOJEN PLAN IZMIRENJA OBAVEZA IZ PRETHODNOG PERIODA I KONSOLIDOVANI IZVJEŠTAJ O IZVRŠENJU BUDŽETA
U Skupštini opštine Kozarska Dubica danas je usvojen Plan za izmirenje neizmirenih obaveza opštine prenesenih iz prethodnog perioda u iznosu od 806.279 KM.
Dokument je odbornicima Skupštine opštine obrazložila vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije Danijela Kočan, koja je navela da je prijedlogom mjera za izmirenje neizmirenih obaveza prenesenih iz prethodnog perioda izmirenje ovih obaveza u naredne dvije godine na osnovu ušteda u budžetu i boljom naplatom prihoda.
Iz nadležnosti Odjeljenja za finansije u Skupštini opštine danas je većinom glasova odbornika usvojen i Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta opštine Kozarska Dubica za 2022. godinu, a iz nadležnosti Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Odluka o komunalnim taksama, kojom je utvrđena vrsta, visina, rokovi i načini plaćanja ove vrste prihoda jedinica lokalne samouprave.
Odbornici skupštine opštine prihvatili su izvještaje o radu javnih preduzeća, ustanova i organizacija čiji je osnivač opština Kozarska Dubica za prošlu godinu, te izvještaj o radu Republičkog javnog pravobranilaštva sa sjedištem u Prijedoru.
Razmatrani su i prihvaćeni izvještaji o radu javne ustanove Centar za socijalni rad, Dječijeg vrtića „Pčelica“, Narodne biblioteke Kozarska Dubica, Centra za infomisanje i kulturu i opštinske Turističke organizacije.
U skupštini opštine razmatrani su i prihvaćeni i izvještaji o radu Opštinske boračke organizacije, Udruženja ratnih vojnih invalida, Crvenog krsta i Udruženja penzionera, te usvojen ovogodišnji Program obilježavanja značajnih događaja iz Odbrambeno-otadžbinskih ratova.
Odbornici Skupštine opštini prihvatili su Informaciju o stanju u oblasti fizičke kulture i sporta na području opštine, a na osnovu odluka lokalnog parlamenta Fudbalskom klubu „Borac“ dodijeljeno je na korištenje zemljište za obavljanje sportskih aktivnosti, dok je Udruženju „Prometej“ zemljište ustupljeno na korištenje u svrhu izgradnje dječijeg igrališta.
Poslovni prostori na korištenje na određeno vrijeme dodijeljeni su Gradskom kulturno-umjetničkom društvu „Una“ i Lovačkom udruženju „Jelen“.
Usvojena je Odluka o načinu i uslovima prodaje putem usmenog nadmetanja – licitacije neizgrađenog građevinskog zemljišta u gradskom naselju Morava, te odluka o raspisivanju Javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske u ukupnoj površini 31,8 hektara, koje se nalazi u katastarskim opštinama Klekovci, Koturovi, Donje Sreflije i Pobrđani.
U završnom dijelu Osamnaeste redovne sjednice Skupštine opštine Kozarska Dubica odbornici su u tačkama dnevnog reda koje se odnose na odbornička i ostala pitanja inicirali rješavanje problema mještana knežičkog područja i nekoliko gradskih ulica.
20.06.2023. - KOZARSKA DUBICA SA OPŠTINAMA IZ HRVATSKE I CRNE GORE U ZAJEDNIČKOM RAZVOJNOM PROJEKTU
Kozarsku Dubicu posjetila je delegacija opštine Babina Greda iz Hrvatske radi zajedničke saradnje na razvojnom projektu. Delegaciju je primio načelnik opštine Radenko Reljić sa saradnicima kako bi dogovorili detalje projekta koji će osim Kozarske Dubice i Babine Grede, obuhvatiti i jednu opštinu iz Crne Gore. Radi se o projektu Evropske unije koji obuhvata edukacije ljudi i razvoj turističke ponude u manje razvijenim područjima za koji je raspisan konkurs, objasnio je načelnik opštine Babina Greda iz Hrvatske Josip Krnić. On je rekao da će sve ideje tri opštine iz tri zemlje objediniti Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije, pripremiti projekat i konkurisati na poziv Evropske unije.
„Sad je trenutno u raspisu natječaj, CBC-Hrvatska, BiH, Crna Gora. Mi ćemo biti nositelj projetka i jedina smo opština u Hrvatskoj koja je dobila markicu Evropske komisije „Pametno selo 21.stoljeća“. Razradili smo strategiju, a poveznica svega biće i opremljeni prezentacijski centri, saradnja među ljudima, razmijena iskustava“, rekao je Krnić.
On je rekao da je saradnja na ovom projektu i prilika za bolje upoznavanje te nosi i brojne druge dobrobiti za građane Babine Grede, Kozarske Dubice i Podgorice na privrednom, sportskom i kulturnom planu.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić istakao je zadovoljstvo što je opština iz Hrvatske izabrala našu opštinu za partnerski grad iz BiH za saradnju na ovom projektu čija je ukupna vrijednost dva miliona evra.
“Radi se o sredstvima Evropske unije kojima se finansiraju ekološki i zdravstveni projekti, turizam i svi ostali potencijali, a partnerska opština iz Hrvatske već ima veliko iskustvo u realizaciji ovakvih projekata. Veoma mi je drago što su nas posjetili, mi ćemo uključiti i našu Turističku organizaciju u ovu priču i radićemo punim kapacitetom na projektu. Otprilike oko 700 000 evra pripašće svakoj opštini što su prilično velika sredstva, malo duže traju procedure apliciranja ali nadamo se da će do polovine naredne godine sve biti završeno“, izjavio je Reljić.
Današnji sastanak bio je prilika i da se razmijene tradicionalni proizvodi koji su karakteristični za oba kraja, ali i da se detaljno razrade sve obaveze opština u vezi apliciranja na projekt do kraja jula mjeseca. Inače, ovo je bila uzvratana posjeta, jer je delegacija opštine Kozarska Dubica nedavno posjetila partnersku opštinu u Republici Hrvatskoj.
17.06.2023. - OBAVJEŠTENJE: U PONEDJELJAK AKCIJA SUZBIJANJA ODRADLIH FORMI KOMARACA
Opština Kozarska Dubica obavještava građane i pčelare na području opštine Kozarska Dubica da će se u ponedjeljak, 19. juna, izvršiti akcija suzbijanja odraslih formi komaraca.
U vremenu od 18.00 do 23.00 časa će se izvršiti toplo i hladno zamagljivanje kao mjera suzbijanja komaraca na području grada, Jošika, Slabinje, Vrioca, Komlenca, Hadžibaira, Međeđe, Demirovca, Mlinarica, Draksenića i Donje Gradine, Knezice i Medjuvodja.
„Upozoravaju se pčelari da 19. juna preduzumu sve potrebne mjere za zaštitu pčela, a one se sastoje u natkrivanju pčelinjih društava kartonom ili drugim priručnim sredstvima“, navodi se u obavještenju.
Dodaje se da će se akcija odložiti u slučaju loših vremenskih uslova, a da će građani putem sredstava informisanja biti obavješteni o naknadnom terminu sprovođenja akcije.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi