V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

07.04.2023. - U TOKU ORGANIZACIONE PRIPREME ZA PARASTOS I POMEN U DONJOJ GRADINI
Centralna manifestacija obilježavanja pomena žrtvama zločina-genocida Nezavisne Države Hrvatske u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini biće održana u nedjelju, 23. aprila , a dan ranije u Domu kulture u Kozarskoj Dubici biće održana Memorijala akademija “Zavjet sjećanju”.
U cilju da se ovi komemorativni događaji obilježe na adekvatan i dostojanstven način, u Opštini Kozarska Dubica danas je održan sastanak organizacionog odbora na nivou lokalne zajednice, a sastankom je predsjedavao zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Marko Tankosić.
Na sastanku je konstatovano da će ovogodišnju Centralnu manifestaciju obilježavanja pomena žrtvama zločina-genocida Nezavisne Države Hrvatske u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini obilježiti masovno učešće građana i učenika iz svih osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj, uz prisustvo najviših zvaničnika Republike Srpske i Srbije.
Članovi organizacionog odbora utvrdili su obaveze svih nadležnih službi, organizacija i preduzeća, a najavljeno je da će se naredni sastanak Izvršnog odbora za obilježavanja stradanja žrtava zločina genocida u logoru Jasenovac i Donjoj Gradini održati u ponedjeljak, 10. aprila, u u Spomen-području Donja Gradina.
Republičkim odborom za obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina - genocida NDH u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu u Donjoj Gradini predsjedava predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a programom komemoracije okupljanje učesnika 23. aprila u Donjoj Gradini planirano je od 9.30 do 10.00 časova.
Vijenci i cvijeće u pomen jasenovačkim žrtvama biće položeni u 10.00 časova u Spomen-području Donja Gradina, a parastos i pomen žrtvama, koji uključuje srpsku, jevrejsku i romsku molitvu počeće u 10.30 časova.
Obilježavanje Dana sjećanja na jasenovačke žrtve počeće u 8.30 časova svetom arhijerejskom liturgijom u Crkvi svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici.
Memorijalna akademija “Zavjet sjećanju” biće održana 22. aprila u Domu kulture u Kozarskoj Dubici u 19.00 časova.
04.04.2023. - RELJIĆ: PRIPADNICI MUP-a RADE JEDAN OD NAJODGOVORNIJIH POSLOVA
Povodom 4. aprila, Dana policije Republike Srpske, načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić uputio je čestitku svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, naglasivši da ovi državni službenici rade jedan od najodgovornijih poslova.
“Radeći časno i profesionalno svoj posao službenici MUP-a štite bezbjednost, živote i imovinu građana. Stoga kao načelnik opštine i kao građanin Republike Srpske želim da im zahvalim i čestitam Dan policije”, naveo je Reljić.
On je dodao da je ovaj dan ujedno i povod da se još jednom oda počast pripadnicima MUP-a koji su dali živote za stvaranje i odbranu Republike Srpske u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.
Reljić je najavio da će pripadnicima Policijske stanice Kozarska Dubica povodom Dana opštine biti uručeno priznanje kao znak podrške i zahvalnosti za očuvanje reda i mira, te profesionalno i odgovornog obavljanja dužnosti.
“Zbog izuzetno odgovornog posla u vremenu koje donosi mnogo izazova i kompleksnih situacija, povodom Dana opštine, 27. aprila Opština Kozarska Dubica i Skupština opštine uručiće priznanje komandiru i pripadnicima Policijske stanice Kozarska Dubica kako bi se ovim službenicima ukazalo poštovanje i zahvalnost za sve što rade za naše građane”, naglasio je Reljić.
29.03.2023. - POMEN JASENOVAČKIM ŽRTVAMA 23. APRILA
Centralna manifestacija obilježavanja pomena žrtvama zločina-genocida Nezavisne Države Hrvatske u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini biće održana 23. aprila - utvrdio je Organizacioni odbor za obilježavanje sjećanja na žrtve ovog zločina-genocida.
Organizacioni odbor, kojim je danas predsjedavao predsjednik Srpske Milorad Dodik, utvrdio je i da će dan ranije, 22. aprila, biti održana Duhovna akademija u Kozarskoj Dubici, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.
Na sjednici, koja je održana u palati Republike, izabrani su predsjednik i potpredsjednici Organizacionog odbora, te imenovani članovi Izvršnog odbora i utvrđen okvirni program parastosa i pomena žrtvama zločina-genocida.
Sjednici Organizacionog odbora za obilježavanja pomena žrtvama zločina-genocida Nezavisne Države Hrvatske u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini prisustvovali su i načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i direktor JU Spomen-područje Donja Gradina Tanja Tuleković.
27.03.2023. - ORGANIZACIONI ODBOR UTVRDIO PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA OPŠTINE KOZARSKA DUBICA
Dan opštine Kozarska Dubica 27. april, ustanovljen statutarnom odlukom Skupštine opštine u znak sjećanja na oslobođenje područja opštine od okupacije i fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu i sve žrtve NOR-a, i ove godine biće obilježen nizom događaja protokolarnog, memorijalnog, sportskog i kulturnog karaktera.
S ciljem adekvatne pripreme za obilježavanje tog datuma, danas je održan prvi sastanak Organizacionog odbora, kojim je predsjedavao načelnik opštine Radenko Reljić.
Reljić je naveo da Organizacioni odbor čine predstavnici svih službi, organizacija, instituacija i preduzeća uključenih u pripremu manifestacija, te da je utvrđen program obilježavanja Dana opštine Kozarska Dubica- 27. aprila.
Prema utvrđenom programu, 27. aprila u 9.00 časova biće organizovan tradicionalni prijem u kabinetu načelnika Opštine za goste i predstavnike bratskih opština.
Delegacije i gosti će u 10.00 časova položiti vijence i odati počast žrtvama NOR-a kod spomenika Stojanka majka Knežopoljka na gradskom groblju Urije.
U 11.00 časova biće održana Svečana sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica, na kojem će biti dodijeljena nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima, organizacijama i ustanovama.
Tradicionalna Trka oslobođenja počeće u 17.00 časova, a u 20.00 časova Svečana akademija u Domu kulture u Kozarskoj Dubici.
27.03.2023. - ZABRANJENO PALJENJE KOROVA I POLJOPRIVREDNOG OTPADA BEZ PRETHODNOG OBAVJEŠTAVANJA VATROGASNO-SPASILAČKE JEDINICE
Korov i drugi poljoprivredni otpad ne smiju se paliti bez prethodnog obavještenja vatrogasno-spasilačkim jedinicama, saopšteno je danas iz Opštinske uprave Kozarska Dubica.
“Sobzirom da u narednom periodu predstoji proljećno krčenje i uređenje poljoprivrednog zemljišta, posebnu opasnost predstavlja nekontrolisano spaljivanje gorivog materijala u blizini šumskih kompleksa i zasada”, rekao je načelnik opštine Radenko Reljić i u cilju zaštite života i imovine, apelovao na stanovnike da prije pristupanja spaljivanju poljoprivrednog otpada obavezno prethodno obavjeste Vatrogasnu jedinicu.
Prema zakonu o zaštiti od požara zabranjuje se paljenje korova i drugog poljoprivrednog otpada bez prethodnog obavještavanja vatrogasno-spasilačke jedinice i preduzimanja svih neophodnih radnji radi sprečavanja širenja vatre, a za one koji prekrše ovaj zakon predviđena je novčana kazna od 100 do 1.000 KM.
24.03.2023. - RELJIĆ: ZAHVALNOST VLADI SRPSKE ZA NOVČANU POMOĆ ZA SANACIJU ŠTETE OD POPLAVA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić zahvalio je danas Vadi Republike Srpske za pomoć od 100.000 KM doznačenih kao interventna sredstva za sanaciju šteta nastalih od poplava u decembru prošle godine.
Reljić je precizirao da je od ukupnog iznosa doznačenih sredstava za štetu na infrastrukturnim objektima raspoređeno 65.000 KM, dok je za direktnu pomoć stanovništvu određeno 35.000 KM.
"Pomoći nam zaista mnogo znači. Svaki put kad smo imali vanrednu situaciji Vlada Republike Srpske je priskočila u pomoć i finanansijski pomogla", izjavio je Reljić novinarima.
On je naveo da je i stanovništvo pozdravilo pomoć koja je doznačena na osnovu izjveštaja Komisije za procjenu štete, koja je u tri kategorije rangirala oštećenja u domaćinstvima.
Reljić je podsjetio da je u decembru prošle godine u Kozarskoj Dubici bilo zaplavljeno oko 40 kuća i pomoćnih objekata, te da je usljed velike količine vode došlo do klizišta, oštećenja saobraćajnica i mostova.
On je podsjetio i da je tih dana bilo dramatično, te da je na području Dubičke Ravni bilo proglašeno vanredno stanje.
24.03.2023. - ROK ZA IZVOĐENJE RADOVA U TREĆOJ FAZI PROJEKTA VODOVODNOG SISTEMA „KOMLENAC“ DO KRAJA JULA OVE GODINE
U Opštini Kozarska Dubica održan je sastanak Tima za provođenje Projekta vodovodni sistem „Komlenac“, na kojem je konstatovano da će radovi u okviru treće i završne faze tog projekta biti izvršeni do kraja jula ove godine.
Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje opštine Kozarska Dubica Vladislav Stevanović precizirao je da je ukupna vrijednost radova završne treće faze projekta oko 2.400.000 KM, a da su nakon određenih problema u finansiranju, na osnovu Odluka Vlade Republike Srpske obezbjeđena sredstva da bi se projekat finansirao do kraja.
Treća faza Projekta sistema vodosnabdijevanja „Komlenac“ predviđa izgradnju vodovodne distributivne mreže za naselje Hadžibair sa rezervoarom i crpnom stanicom, koja je već u funkciji, te izgradnju sekundarnog cjevovoda za Komlenac i Suvaju i proširenje vodovodnog sistema ka jugozapadu opštine.
Predviđena je izgradnja tri linije cjevovoda, a završena je prva linija prema Velikom Dvorištu i Brekinji u dužini od 1.460 metara.
Naredne sedmice će početi radovi na izgradnji druge linije koja ide prema starom rezervoaru u Knežici, koji se više neće koristiti, a u toku su radovi na trećoj liniji cjevovoda, koji od rezervoara „Begovo polje“ ide preko Ušivca do Gornje Gradine i Jutrogošte u ukupnoj dužini 8.900 metara.
Projekat vodovodni sistem „Komlenac“ ukupno je vrijedan oko 12 miliona KM, u Kozarskoj Dubici je podijeljen na tri faze, od kojih su prve dvije uspješno realizovane, a završetak treće faze projekta očekuje se ove godine.
Sastanku Tima za provođenje projekta vodovodni sistem „Komlenac“, koji je održan juče u velikoj sali skupštine opštine, prisustvovali su i predstavnici izvođača radova i nadzornog organa, predstavnici Ministarstva finansija Vlade Republike Srpske, zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Marko Tankosić i direktor preduzeća „Vodovod“ Kozarska Dubica Željko Dragičević.
22.03.2023. - RELJIĆ: POSLOVNI OBJEKAT NEKADAŠNJE „MEHANIKE“ ZA 1,5 MILIONA KM KUPIO ITALIJANSKI INVESTITOR
Poslovni objekat nekadašnje „Mehanike“ u Kozarskoj Dubici kupilo je preduzeće „Iron products“ sa italijanskim vlasnikom, koji već duži niz godine posluje na teritoriji Republike Srpske, potvrdio je danas načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
„Italijanski investitor kupio je objekat nekadašnje „Mehanike“ za oko 1,5 miliona KM, a radi se o ozbiljnoj firmi sa čijim predstavnicima smo razgovarali i koji i u Italiji uspješno posluje. Investitori su u fazi izrade projektne dokumentacije i plan je da o kraja godine objekat bude uređen i da počne proces proizvodnje“, precizirao je Reljić.
On je naveo da riječ o preduzeću iz oblasti metaloprerađivačkog sektora koje je izvozno orijentisano, te da je najavljeno da će investitor u objekat uložiti još oko milion KM.
Reljić je naveo da se u prvoj fazi proizvodnje očekuje zapošljavanje 25 do 30 radnika, a da se u opštinskom Odsjeku za privredu, investicije i razvoj već prikupljaju podaci potrebnim profilima radnika.
On je naglasio da je kupovina poslovnog objekta nekadašnje „Mehanike“ rezultat dugogodišnjih napora Odsjeka za privredu, investicije i razvoj na čelu sa šefom Odsjeka Emirom Kočanom koji je bio u direktnom kontaktu sa italijanskim investitorima.
„U smislu privlačenja investicija opština Kozarska Dubica uvijek je bila dobar domaćin. Ovo je pozitivna priča za našu sredinu jer će biti zaposleno novih 25 do 30 radnika, a u budućnosti čak i više“, rekao je Reljić.
Potvrdio je da je od investicije u Kozarskoj Dubici nedavno, zbog problema koji su nastali zbog rata u Ukrajini i posljedica po ekonomska kretanja, odustao njemački investitor koji proizvodi dijelove za avio-industriju, ali da ima drugih investitora koji su zainteresovani da ulažu na području opštine.
U Odsjek za privredu, investicije i razvoj opštine Kozarska Dubica mogu se prijaviti lica zainteresovana za pozicije šefa pogona, električari, varioci i skladištari za rad u proizvodno trgovačkom preduzeću za izradu različitih proizvoda od metala.
Kontakt osoba je šef Odsjeka Kočan Emir, a informacije se mogu dobiti i putem telefona 052 416-019.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi