V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

22.03.2023. - RELJIĆ: POSLOVNI OBJEKAT NEKADAŠNJE „MEHANIKE“ ZA 1,5 MILIONA KM KUPIO ITALIJANSKI INVESTITOR
Poslovni objekat nekadašnje „Mehanike“ u Kozarskoj Dubici kupilo je preduzeće „Iron products“ sa italijanskim vlasnikom, koji već duži niz godine posluje na teritoriji Republike Srpske, potvrdio je danas načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
„Italijanski investitor kupio je objekat nekadašnje „Mehanike“ za oko 1,5 miliona KM, a radi se o ozbiljnoj firmi sa čijim predstavnicima smo razgovarali i koji i u Italiji uspješno posluje. Investitori su u fazi izrade projektne dokumentacije i plan je da o kraja godine objekat bude uređen i da počne proces proizvodnje“, precizirao je Reljić.
On je naveo da riječ o preduzeću iz oblasti metaloprerađivačkog sektora koje je izvozno orijentisano, te da je najavljeno da će investitor u objekat uložiti još oko milion KM.
Reljić je naveo da se u prvoj fazi proizvodnje očekuje zapošljavanje 25 do 30 radnika, a da se u opštinskom Odsjeku za privredu, investicije i razvoj već prikupljaju podaci potrebnim profilima radnika.
On je naglasio da je kupovina poslovnog objekta nekadašnje „Mehanike“ rezultat dugogodišnjih napora Odsjeka za privredu, investicije i razvoj na čelu sa šefom Odsjeka Emirom Kočanom koji je bio u direktnom kontaktu sa italijanskim investitorima.
„U smislu privlačenja investicija opština Kozarska Dubica uvijek je bila dobar domaćin. Ovo je pozitivna priča za našu sredinu jer će biti zaposleno novih 25 do 30 radnika, a u budućnosti čak i više“, rekao je Reljić.
Potvrdio je da je od investicije u Kozarskoj Dubici nedavno, zbog problema koji su nastali zbog rata u Ukrajini i posljedica po ekonomska kretanja, odustao njemački investitor koji proizvodi dijelove za avio-industriju, ali da ima drugih investitora koji su zainteresovani da ulažu na području opštine.
U Odsjek za privredu, investicije i razvoj opštine Kozarska Dubica mogu se prijaviti lica zainteresovana za pozicije šefa pogona, električari, varioci i skladištari za rad u proizvodno trgovačkom preduzeću za izradu različitih proizvoda od metala.
Kontakt osoba je šef Odsjeka Kočan Emir, a informacije se mogu dobiti i putem telefona 052 416-019.
22.03.2023. - POTPISAN PROTOKOL O POSTUPANJU U SLUČAJU NASILJA U PORODICI
U Opštini Kozarska Dubica danas je potpisan Protokol o postupanju u slučaju nasilja u porodici, na osnovu kojeg je formirana grupa za koordinaciju i saradnju predstavnika ustanova, organa i organizacija koje pružaju zaštitu, pomoć i podršku žrtvama porodičnog nasilja na lokalnom nivou.
Zamjenik direktora Centra za socijalni rad Smilja Prodanović precizirala je da prvu prijavu o porodičnom nasilju dobija Policijska stanica, a da nerijetko prijavu podnosi i Centar za socijalni rad.
"Policija i socijalni radnik izlaze na teren i oni su prve osobe i prvi predstavnici institucija koji obavljaju razgovor sa žrtvom nasilja i vrše procjenu da li je potrebno žrtvu smjestiti u sigurnu kuću u Banjaluci", rekla je Prodanovićeva novinarima.
Ona je istakla da je značajna uloga i svih drugih ustanova i institucija koje imaju nadležnosti definisane Protokolom o postupanju u slučaju nasilja u porodici.
"Na zahtjev Tužilaštva, moramo dostaviti sve informacije koje posjedujemo, a poslije toga radimo na osnaživanju žrtve nasilja, ali i sa počiniocem, te sa indirektnim žrtvama nasilja pogotovo ako su nasilju prisustvovala djeca", rekla je Prodanovićeva.
Ona je istakla da su žrtve nasilja osnažene donošenjem Zakona o zaštiti žrtava nasilja u porodici 2012. godine, te njegovim izmjenama i dopunama.
"Ne mogu reći pouzdano da nasilja prije nije bilo, ali se sada žrtve češće prijavljuju i traže svoju zaštitu", istakla je Prodanovićeva.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je potpisivanje protokola u slučaju porodičnog nasilja zakonska obaveza, te da su u opštinu Kozarska Dubica danas pozvani predstavnici svih institucija koje učestvuju u pružanju pomoći u slučaju da se pojavi nasilje u porodici.
"To su standardi koji se već godinama primjenjuju u Evropskoj uniji, a i naše zakonodavstvo je donijelo takve odluke i danas smo potpisali protokol o postupanju u slučaju porodičnog ili bilo kakvog drugog nasilja u kojem je tačno navedeno šta su čije nadležnosti i oblast djelovanja“, rekao je Reljić.
Na osnovu protokola obaveze u smislu pružanja zaštite i pomoći žrtvama nasilja u porodici preuzeće opština Kozarska Dubica, Policijska stanica u Kozarskoj Dubici, Okružno javno tužilaštvo Prijedor, Centar za socijalni rad i Dom zdravlja u Kozarskoj Dubici, direktori svih osnovnih i srednje škole, te fondacija "Udružene žene" iz Banjaluke.
21.03.2023. - NAJAVA: SUTRA POTISIVANJE PROTOKOLA O POSTUPANJU U SLUČAJU NASILJA U PORODICI
U Opštini Kozarska Dubica sutra će biti potpisan Protokol o postupanju u slučaju nasilja u porodici.
Na osnovu protokola biće formirana grupa za koordinaciju i saradnju predstavnika svih ustanova, organa i organizacija koje pružaju zaštitu, pomoć i podršku žrtvama porodičnog nasilja, najavljeno je iz Opštinske uprave Kozarska Dubica.
Protokol će biti potpisan u kabinetu načelnika opštine Kozarska Dubica u 11.00 časova.
Na osnovu protokola obaveze u smislu pružanja zaštite i pomoći žrtvama nasilja u porodici preuzeće Opština Kozarska Dubica, Policijska stanica u Kozarskoj Dubici, Okružno javno tužilaštvo Prijedor, Centar za socijalni rad i Dom zdravlja u Kozarskoj Dubici, rukovodioci svih osnovnih i srednje škole, te Fondacija „Udružene žene“ iz Banjaluke.
15.03.2023. - USVOJENI PROGRAMI RADA JAVNIH USTANOVA, PREDUZEĆE I ORGANIZACIJA I NAJAVLJENA TEMATSKA SJEDNICA O STANJU ELEKTROMREŽE I VODOSNABDIJEVANJA
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica razmatrali su danas i usvojili programe rada i finansijske planove za tekuću godinu javnih ustanova, preduzeća i organizacija čiji je osnivač opština.
Većinom glasova odbornika Skupštine opštine usvojeni su program rada i finansijski plan JU „Narodna biblioteka“ Kozarska Dubica, JU Dječiji vrtić „Pčelica“, JP „Centar za informisanje i kulturu“, JU „Centar za socijalni rad“, JZU Dom zdravlja „Kozma i Damjan“ i Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica.
U izjavi novinarima, načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić ocijenio je da su planovi preduzeća i ustanova prilično realni, ali i ukazao na činjenicu da planovi i programi nekad ne mogu da budu u potpunosti ispoštovani.
„Važno je reći da se rukovodioci trude da koliko toliko, u skladu sa mogućnostima, rade jer su finansijska sredstva uvijek na neki način nedostatna. Oni se snalaze i nastoje da ispune svoje planove i programe“, rekao je Reljić.
On je naveo da je priliv sredstava u Budžet opštine Kozarska Dubica u prva dva mjeseca za oko 160.000 KM manji u odnosu na isti period prošle godine.
„To govori da će ukoliko se nastavi ovakva situacija biti prilično teško ostvariti te planove“, rekao je Reljić.
Sa dnevnog reda 17. redovne sjednice Skupštine opštine Kozarska Dubica danas su povučene tačke u okviru kojih su trebale biti razmatrane informacije o stanju distributivne elektromreže i isporuci električke energije na području opštine i informacije o vodosnabdijevanju, jer rukovodioci nisu na vrijeme Skupštini opštine dostavili tražene informacije u pisanom obliku.
Reljić je potvrdio da je dogovoreno da se za 7-10 dana održi tematska sjednica na ove teme, nakon što rukovodioci dostave izvještaje Skupštini opštine, a s ciljem da se lokalna javnost upozna sa problemima.
„Bilo je baš puno pritisaka na mene je ljudi nisu dovoljno informisani o tome ko nosi koju odgovornost. Na osnovu tematske sjednice i rasprave nastojaćemo donijeti konkretne zaključke koje ćemo uputiti „Elektrokrajini“ Banjaluka koja je nadležna za distribuciju električne energije na području naše opštine i JP „Vodovod“, koje je imalo problema zbog toga što nije bilo adekvatno snabdijevanje električnom energijom“, rekao je Reljić.
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvoji su danas Program kulturnih i sportskih manifestacija za ovu godinu i Program utroška sredstava ostvarenih od naknada na osnovu korištenja šume i šumskog zemljišta na prostoru opštine Kozarska Dubica.
Na osnovu informacije koju je Skupštini opštine podnio komandir Policijske stanice u Kozarskoj Dubici Bojan Milanković konstatovano je zadovoljavajuće stanje bezbjednosti.
Odlukom Skupštine opštine prosječna konačna građevinska cijena kvadratnog metra korisne površine stambenog i poslovnog prostora na području opštine Kozarska Dubica u 2022. godini iznosi 850 KM, a utvrđena je i vrijednost boda za obračun komunalne naknade za korišćenje objekata i uređaja zajedničke komunalne potrošnje u 2023. godini u iznosu od 0,018 KM po kvadratnom metru mjesečno.
Tajnim glasanjem odbornici su donijeli rješenje o razriješenju potpredsjednika Skupštine opštine Jasmina Spahića, a podršku odbornika nije dobio prijednog Komisije za izbor i imenovanje o izboru Živka Goge za potpredsjednika Skupštine opštine.
Danijela Kočan imenovana je za vršioca dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za finansije, a Igor Savković izabran je za člana školskog odbora u SŠC „Nikola Tesla“.
Svečanu izjavu u Skupštini opštine Kozarska Dubica danas je dala Marica Burazor, odbornik u klubu Narodne partije Srpske.
U Skupštinu je stiglo i obavještenje o formiranju Kluba odbornika Socijalističke partije koji čine Živko Goga, Milan Garača i Željko Zec.
14.03.2023. -VLADA JAPANA DONIRALA 65.000 EVRA ZA NABAVKU SANITETSKOG VOZILA I TRI EKG APARATA
U Sarajevu je danas potpisan Sporazum o finansijskoj donaciji Vlade Japana Domu zdravlja "Kozma i Damjan" u Kozarskoj Dubici, a ukupna vrijednost donacije je 65.000 evra.
“Dom zdravlja i Opština Kozarska Dubica su zajednički aplicirale na otvoreni poziv Vlade Japana i nakon rigoroznog procesa selekcije koju vrši Vlada Japana, projekat je odobren i došlo je do potpisivanja Sporazuma o donaciji. Opština Kozarska Dubica će snositi troškove PDV-a za nabavku sanitetskog vozila i tri EKG aparata”, precizirao je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
On je naveo da će Dom zdravlja “Kozma i Damjan”provesti postupak javne nabavke.
“Ovo nije prva donacija naroda Japana Kozarskoj Dubici jer se u Domu zdravlja još uvijek koriste aparati iz donacije od prije 10 godina. U lično ime i u ime građana Kozarske Dubice koristim ovu priliku da vam se zahvalim”, izjavio je Reljić na konferenciji za novinare u Ambasadi Japana u Sarajevu.
Reljić je podsjetio da su Dubičani ostvarili kontakte sa japanskim narodom još davne 1986. godine kada je rukometna reprezentacija Japana, u okviru priprema za Svjetsko rukometno prvenstvo, odigrala prijateljsku utakmicu sa Rukometnim klubom “Partizan“ (danas RK “Kozara”).
“Upravo je tada nastala zajednička fotografija tadašnje rukometne reprezentacije Japana i našeg lokalnog kluba. Mi smo to sačuvali tu fotografiju i danas smo je poklonili izvanrednom i opunomoćenom ambasadoru Japana u BiH, gospodinu Masamiju Kinefučiju, u znak poštovanja, zahvalnosti i emocija koje vežu naš grad, japanski narod i japansku Vladu ”,rekao je Reljić.
Ambasadoru Kinefuchiju Reljić je poželio dug život i zdravlje, a japanskom narodu puno sreće, mira i prosperiteta.
Upućen je i zvaničan poziv amasadoru Japana i njegovim saradnicima da posjete Kozarsku Dubicu.
Potpisivanju Sporazuma o donaciji Vlade Japana u Sarajevu danas su prisustvovali i poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Dragan Brdar, vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja “Kozma i Damjan” Vladimir Babić i šef opštinskog Odsjeka za privredu, investicije i razvoj Emir Kočan.
Donacija je odobrena iz Temeljnog granta za projekte ljudske sigurnosti (GAGP/KUSANONE Grant Program).
14.03.2023. - NAJAVA: XVII REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Sutra će biti održana 17. redovna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica sa 28 tačaka dnevnog reda.
Među prvim tačkama su informacije o stanju distributivne elektromreže i isporuci električne energije, o vodosnabdijevanju i o stanju javne bezbjednosti na području opštine.
Pred odbornicima će biti programi rada i finansijskog poslovanja za 2023. godinu javnih preduzeća i ustanova, kao i program utroška sredstava ostvarenih od naknade po osnovu korištenja šume i šumskog zemljišta na području opštine za tekuću godinu.
Na dnevnom redu 17. sjednice je i više odluka iz nadležnosti Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i Odjeljenja za prostorno uređenje.
Odbornici će razmatrati i Prijedlog rješenja o razrješenju potpredsjednika Skupštine opštine, imenovati Komisiju za tajno glasanje za izbor potpredsjednika Skupštine i razmatrati Prijedlog za izbor i imenovanje potpredsjednika Skupštine opštine.
Na ovoj sjednici trebalo bi da se donese i Rješenje o razrješenju načelnika Odjeljenja za finansije, a potom imenuje vršilac dužnosti načelnika ovog resora.
Sjednica Skupštine opštine biće održana u velikoj skupštinskoj sali sa početkom u 9.00 časova.
10.03.2023. - KOZARSKA DUBICA NA RUTI 17. BICIKLISTIČKE TRKE “BANJALUKA-BEOGRAD”
Opština Kozarska Dubica biće na ruti 17. po redu biciklističke trke “Beograd-Banjaluka” , a ova prestižna sportska manifestacija promovisaće zdrav život i zdravu životnu sredinu, te razvoj sporta i turističku ponudu lokalnih zajednica.
Sa delegacijom biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", direktorom trke Vladimirom Kuvaljom i njegovim saradnicima, danas je razgovarao načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, a na sastanku je postignut dogovor o učešću opštine Kozarska Dubica u četvrtoj, završnoj etapi trke koja 22. aprila startuje u Novom Gradu.
Na sastanku je utvrđen i plan medijske promocije manifestacije, koje će ove godine dati podršku naporima lokanih zajednica u slivu rijeke Une da se spriječi namjera Hrvatske da na samoj granici sa BiH skladišti radioaktivni otpad.
“Naša trka promoviše zdrav život, sport i prijateljstvo, a ove godine ćemo promovisati i zdravu životnu sredinu. Već je prijavljeno 25 ekipa iz 23 zemlje", rekao je Kuvalja.
On je dodao da je trka uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke unije, te da je ove godine i kvalifikaciona za Olimpijske igre u Parizu.
"Dolaze nam najbolje ekipe iz cijelog svijeta što znači da smo zadržali kvalitet. Promovišemo najljepše dijelove Republike Srpske", naglasio je Kuvalja.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da mu je čast što je i Kozarska Dubica uključena u ovu prestižnu sportsku manifestaciju.
On je naglasio da se biciklistička trka "Beograd - Banjaluka" već dugi niz godina nalazi se kalendaru Svjetske biciklističke unije, te da je to najveći sportski događaj koji zajednički organizuju Srbija i Republika Srpska.
Biciklistička trka "Beograd-Banjaluka", koja se održava 17. put, i ove godine imaće četiri etape. Prva se vozi od Beograda do Bijeljine 19. aprila, druga od Bijeljine do Vlasenice 20. aprila, treća iz Doboja do Prijedora 21. aprila, četvrta od Novog Grada preko Kostajnice, Kozarske Dubice i Gradiške do Banjaluke 22. aprila.
07.03.2023.- OSMOMARTOVSKA ČESTITKA NAČELNIKA OPŠTINE I PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE
U čestitki koju su povodom 8.marta Dubičankama uputili načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić ističe se da je Međunarodni dan žena praznik koji sažima veliku istorijsku borbu žena za dostojanstvo i ravnopravan položaj u društvu sa muškarcima.
“Neka ovaj praznik svima nama bude podsjetnik da žena zaslužuje ne samo ravnopravan položaj u ostvarivanju ljudskih prava, već i stalnu brigu, pažnju i poštovanje od strane muškaraca i cjelokupnog društva”, navodi se u čestitki.
„U ime Opštinske uprave i lično ime svim bakama, majkama, suprugama i kćerkama želimo srećan Dan žena. Želimo da Vam ovaj dan bude poseban, a svaki drugi ispunjen ljubavlju, pažnjom i srećom. Želimo da vaš uticaj bude prepoznat u svim društvenim segmentima, a društvena ravnopravnost istaknuta“, poručili su Reljić i Rokić u osmomartovskoj čestitki.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi