V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

08.11.2021. - RELJIĆ I ROKIĆ ČESTITALI KRSNU SLAVU BORAČKOJ ORGANIZACIJI
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić čestitali su krsnu slavu Mitrovdan Boračkoj organizaciji Republike Srpske i Opštinskoj boračkoj organizaciji ističući da Kozarska Dubica nikada neće zaboraviti žrtvu koju su borci Vojske Srpske ugradili u njene temelje.
U čestitki koju su uputili svim članovima BORS-a ističe se da je ovo prilika da se sa dubokim poštovanjem prisjetimo i odamo priznanje za nemjerljivu žrtvu svim rodoljubima koji su tokom odbrambeno-otadžbinskog rata dali život za slobodu i odbranu Republike Srpske.
“Nama ostaje da i dalje neumorno radimo na odbrani interesa Republike Srpske i njenih građana”, istakli su Reljić i Rokić.
14.10.2021. - IX REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE: USVOJEN IZVJEŠTAJ O FINANSIJSKOJ REVIZIJI I PLAN AKTIVNOSTI ZA OTKLANJANJE NEPRAVILNOSTI
Većinom glasova odbornika u Skupštini opštine Kozarska Dubica danas je usvojen Izvještaj o provedenoj finansijskoj reviziji Opštine Kozarska Dubica za 2020. godinu.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić u obraćanju odbornicima istakao je da je osnov za negativno mišljenje Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske proizašao iz niza tehničkih i objektivno teških finansijskih uslova, te da je su u Opštinskoj upravi već u toku aktivnosti koje se odnose na otklanjanje primjedbi revizora.
„Biće formiran tim za kontrolu i korekciju mjera Glavne službe za reviziju koji će činiti stručnjaci različitih profesija da bi konačno konsolidovali opštinski budžet koji je godinama u problemima. U odnosu na prošlu godini zatvorili smo obaveze u iznosu od 1,4 miliona KM i naša finansijska kretanja imaju sada pozitivan trend“, rekao je Reljić novinarima.
On je najavio da su u Opštini Kozarska Dubica u toku pripreme Nacrta budžeta za narednu godinu.
„Tražiću da taj budžet bude izbalansiran u odnosu na ranije godine kako bi opština Kozarska Dubica imala stabilne javne finansije. Tu ćemo tražiti i razumijevanje politike“, dodao je Reljić.
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić rekao je novinarima da će u otklanjanju nepravilnosti i realizaciji preporuka revizije od velike pomoći biti sredstva iz donacije Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske, te da je situacija u vezi sa budžetom opštine sada dosta bolja.
„Mislim da ćemo brzo izaći iz negativnog revizorskog mišljenja. Već smo preduzeli neke stvari, donijeli određene odluke, a dio mjera biće utvrđen i na narednoj sjednici Skupštine opštine“, najavio je Rokić.
Na devetoj redovnoj sjednici Skupštine opštine danas je usvojen Plan aktivnosti za otklanjanje nepravilnosti i realizaciji preporuka po osnovu revizije za 2020. godinu, te plan Plan za izmirenje neizmirenih obaveza opštine Kozarska Dubica prenesenih iz prethodnog perioda.
Odbornici su usvojili Rebalans budžeta opštine Kozarska Dubica za 2021. godinu, koji iznosi 14. 115.000 KM i za 29,1 odsto je veći u odnosu na budžet.
Na osnovu preporuka revizije, usvojena je Odluka o utvrđivanju odborničkog dodatka i Odluka o načinu organizovanja lokalnog trezora Opštine Kozarska Dubica.
Usvojena je i Odluka o usvajanju revizije Regulacionog plana naselja „Krivdića brdo“ i Program održavanja vodnih objekata, koji je u tekućoj godini vrijedan 92.000 KM.
Na osnovu provedenih javnih konkursa, Skupština opštine imenovala je Dragicu Zorić za sekretara Skupštine opštine, te načelnike opštinskih odjeljenja i to: Darijana Babića za načelnika Odjeljenja za stambeno-komunulane poslove, Danijela Bajalicu za načelnika Odjeljenja za finansije, Slobodana Premasunca za načelnika Odjeljenja za privredu, Duška Bodilovića za načelnika Odjeljenja za poljoprivredu, Gorana Dragaša za načelnika Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti i Vladislava Stevanovića za načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje.
Na prijedlog Komisije za izbor i imenovanje, Marijana Kotur imenovana je za vršioca dužnosti direktora JU „Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica“.
01.10.2021. - POČELA REHABILITACIJA DVA MAGISTRALNA PUTA, RADOVI VRIJEDNI 10.250.000 KM
U mjestu Draksenić u Kozarskoj Dubici danas je ozvaničen početak radova na rehabilitaciji dva magistralna puta, dionice Kozarska Dubica - Draksenić - Vrbaška, čija je vrijednost 10.250.000 KM.
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić izjavio je novinarima da, kao što je najavljeno prije nekoliko mjeseci, počinju radovi na rehabilitaciji te značajne putne komunkacije na zadovoljstvo mještana Kozarske Dubice, Gradiške i svih korisnika tih puteva.
"Sigurno je da je ovo važna i ozbiljna investicija, koja pored svog značaja kao putna komunikacija, ima i dodatni značaj u smislu sadržaja koji će se u narednom periodu graditi u Donjoj Gradini, gdje će Srbija i Republika Srpska graditi monumentalno spomen-obilježje", rekao je Ćorić.
On je najavio da će radovi na rehabilitaciji dionice Kozarska Dubica - Draksenić - Vrbaška biti završeni sljedeće godine.
Vršilac dužnosti direktora preduzeća "Putevi Republike Srpske" Davor Kostrešević precizirao je da će radovi na rehabilitaciji biti izvršeni u dužini od 37 kilometara, te da pokrivaju obuhvat od Vrbaške na području opštine Gradiška do čvorišta dva magistralna puta u Drakseniću u Kozarskoj Dubici.
Biće rekonstruisan i put od čvorišta u Drakseniću do graničnog prelaza u Donjoj Gradini, te kilometar puta od Draksenića prema Kozarskoj Dubici.
Kostrešević je naglasio da će se vršiti kompletna rehabilitacija tog puta kako bi mogao podnijeti planirani obim teretnog saobraćaja.
"Projektovano rješenje sprovedeno je na osnovu kriterijuma za teški teretni saobraćaj, te očekujemo maksimalnu odgovornost i izvođača radova i nadzora. Mi kao investitor, Javno preduzeće `Putevi Republike Srpske`, učinićemo sve da se ovaj projekat dovede do kraja na najbolji mogući način", naveo je Kostrešević.
On je dodao da će saobraćajnica biti široka šest metara, te da investicija uključuje i saobraćajnu signalizaciju i odvod.
"Rok izvođenja radova je 18 mjeseci, ali očekujem od izvođača radova da će sigurno svoje ugovorne obaveze provesti i prije, na zadovoljstvo svih koji koriste ovaj putni pravac", rekao je Kostrešević.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić napomenuo je da preko dionice, na kojoj su danas započeti radovi, direktno prolazi teretni saobraćaj i naglasio veliku frekventnost te putne komunikacije.
"Ovaj put direktno povezuje dvije lokalne zajednice i više od 40 godina nije održavan na adekvatan način niti rekonstruisan. Zahvaljujući aktivnostima lokalnih zajednica i saradnji sa Vladom Republike Srpske i preduzećem `Putevi Republike Srpske` počinje realizacija tog značajnog projekta", naveo je Reljić.
On je rekao da će nakon izvršenih radova ta putna komunikacija pružiti veći komfor svakom putniku, te doprinijeti ekonomskom razvoju cijele regije i Republike Srpske.
"Današnji događaj je za svaku pohvalu jer je riječ o velikoj investiciji, koja je veoma značajna i za Kozarsku Dubicu i Gradišku", naglasio je Reljić.
Značaj rehabilitacije putne komunikacije Kozarska Dubica - Draksenić - Vrbaška istakli su i privrednici, mještani i zvaničnici Kozarske Dubice, koji su danas u Drakseniću prisustvovali uvođenju izvođača, konzorcijuma "Prijedorputevi/Kozaraputevi" u radove.
30.09.2021. - SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA SLOVENAČKOG LOT TIMA
Dobra saradnja LOT timova EUFOR-a i opštine Kozarska Dubica potvrđena je na današnjem sastanku načelnika opštine Kozarska Dubica Radenka Reljića i članova slovenačkog Lot tima.
Tema sastanka bili su budući oblici saradnje lokalne zajednice i nevladinih organizacija sa predstavnicima LOT tima sa sjedištem u Banjaluci, a čija nadležnost obuhvata deset opština u banjalučkoj regiji.
Delegaciju slovenačkog LOT tima činili su kapetan Vesna Lukan Oražen, zamjenik komandira slovenske LOT kuće u Banjaluci i stariji vodnik Boris Poplatnik, koji su zahvalili načelniku Reljiću na srdačnoj dobrodošlici i izuzetno korektnoj saradnji.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić tokom sastanka informisao je članove LOT tima o aktuelnim projektima u Kozarskoj Dubici i aktivnostima planiranim u narednom periodu, a razgovaralo se o mogućoj saradnji.
Predstavnici LOT tima izrazili su svoje zadovoljstvo srdačnom dobrodošlicom i iskazali svoju spremnost da pruže podršku lokalnoj zajednici.

29.09.2021. - POMEN NA HEROJSTVO NARODNOG HEROJA MAJORA MILANA TEPIĆA
U Komlencu u Kozarskoj Dubici danas je obilježeno 30 godina od stradanja narodnog heroja majora Milana Tepića.
Pomen je održan na mjesnom groblju u Komlencu u prisustvu rodbine, prijatelja i zvaničnika u okviru obilježavanja Dana sjećanja na narodnog heroja Milana Tepića.
Milka Nikolić, sestra majora Milana Tepića, izjavila je novinarima da i danas osjeća težinu i tugu, ali i ponos na čin njenog brata, za čije junaštvo zna skoro čitav region.
"Trideset godina je prošlo, gotovo čitav jedan život koji on nije proživio sa svojom porodicom i sa svojom djecom. Mi koji smo ostali, njegovi bližnji, živimo 30 godina ovako, drhtavog glasa i teško. Tragedija nas je obilježila, a više nema njegovih bliskih članova porodice, roditelja i supruge. Otišli su sa tom patnjom u sebi", rekla je Nikolićeva.
Predsjednik Opštinske boračke organizacije u Kozarskoj Dubici Dragoljub Ćibić rekao je da je čin majora Tepića veliki i herojski, koji se poredi sa Stevanom Sinđelićem, Prvim srpskim ustankom i tim herojstvima.
"Naravno da je taj čin bio značajan i za našu borbu i za naš otadžbinski rat, ovdje za spas srpskog naroda na ovim prostorima. To je bila i majorova poruka jer je on rodom iz podnožja Kozare, iz našeg Komlenca, i znao je šta se sve ovdje dešavalo u Drugom svjetskom ratu i veliko stradanje Kozarske Dubice i srpskog naroda" uopšte, izjavio je Ćibić.
Ćibić je naveo da 30 godina od stradanja narodnog heroja majora Milana Tepića zbog pandemije virusa korona nije moglo biti obilježeno značajnije, jače i snažnije, te da iz istog razloga današnjem pomenu nije mogla prisustvovati porodica pokojnog vojnika Stojadina Mirkovića iz okoline Valjeva, koji je branio skladište zajedno sa majorem Tepićem.
"Naša mladost i naša budućnost mora da zna za ovaj herojski čin i mora da to nosi sa sobom kako bismo sačuvali sjećanje, oprostili, ali nikada zaboravili", rekao je Ćibić.
Načelnik opštine Kozarska Dubica podsjetio je na okolnosti u u bjelovarskoj kasarni na Bedeniku na početku rata 1991. godine i naglasio da herojski čin majora Tepića treba pamtiti.
"Major Milan Tepić bio je oličenje čojstva, ljudstva, ponosa sa prostora Kozare i u čast njegovog stradanja i herojskog čina, jedna ulica u našem gradu nosi njegovo ime, kao i ulice u mnogim gradovima u Srbiji. Mi ćemo pozvati bratske opštine u Srbiji da njihove skupštine ustanove ulice sa imenom majora Milana Tepića i poginulog vojnika Stojadina Mirkovića", rekao je Reljić.
Potpredsjednik Gradske organizacije porodica poginulih i nestalih boraca grada Prijedora Slaviša Kneginjić rekao je predstavnici te organizacije redovno dolazi na obilježavanje sjećanja na narodnog heroja Milana Tepića.
"Smatramo da je to veliki čin, koji mi jako poštujemo. Trebali bismo se na današnji dan više okupiti jer je Dubica dala tri velika junaka – majora Milana Tepića, Miću Stanojevića i Milenka Slijepčevića. To se uvijek treba reći i biti ponosan", naglasio je Kneginjić.
Cvijeće na porodičnu grobnicu Tepića u Komlencu položili su delegacija opštine Kozarska Dubica, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović, delegacija Opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica, delegacija opštinskog SUBNOR-a, Udruženja starješina Vojske Republike Srpske iz Kozarske Dubice, predstavnik Organizacije porodica poginulih i nestalih boraca grada Prijedora Slaviša Kneginjić, rodbina i prijatelji porodice Tepić, među kojima i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Perica Bundalo.
Major Jugoslovenske narodne armije Milan Tepić poginuo je 29. septembra 1991. godine u bjelovarskoj kasarni na Bedeniku, nakon što je digao u vazduh vojno skladište i sebe, ne želeći da prepusti neprijatelju oružje kojim bi ubijao njegove vojnike.
Tom prilikom, stradali su i on i devetnaestogodišnji vojnik Stojadin Mirković, koji, uprkos Tepićevoj naredbi, nije htio da se preda.
"Jednom ljudi daju riječ, ona ostaje ili se pogazi. Ja sam dao riječ da ću da branim ovu zemlju ako joj bude teško", napisao je u posljednjem pismu major Tepić.
Predsjedništvo SFRJ je 19. novembra 1991. godine proglasilo majora Milana Tepića, rodom iz Komlenca kod Kozarske Dubice, narodnim herojem, posljednjim i jedinim u proteklom ratu.
U čast ovog junak, Republika Srpska ustanovila je Orden za posebne zasluge u ratu, a odlukom Skupštine opštine Kozarska Dubica 29. septembar proglašen je Danom sjećanja na narodnog heroja Milana Tepića.
Jedna ulica u Kozarskoj Dubici nosi ime Milana Tepića, a u Parku narodnih heroja podignuta je bista sa njegovim likom.
Narodnom heroju Milanu Tepiću posthumno je 2007. godine dodjeljen Zlatni grb opštine Kozarska Dubica, koji je uručen njegovom sinu Aleksandru.
U Komlencu, kod Kozarske Dubice, Tepićevom rodnom mjestu, svake godine se obilježava dan njegove herojske pogibije.
Obilježavanjem sjećanja na stradanje majora Milana Tepića završen je ovogodišnji program obilježavanja "Septembarskih dana odbrane" od hrvatske agresije 1995. godine.
23.09.2021. - OPŠTINA KOZARSKA DUBICA NEIZMJERNO ZAHVALNA REPUBLICI SRBIJI
Povodom obilježavanja manifestacije “Dani Srpske u Srbiji” načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić još jednom je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije na nesebičnoj pomoći i podršci koju unazad nekoliko godina daju opštini Kozarska Dubica.
“Podrška koju naša opština dobija od Srbije je poruka bratske sabornosti u nevolji i poštovanja. Upravo je to znak da su naši odnosi čvrsto vezani i da će i buduće generacije, na osnovu projekata koje je isfinansirala i koje će isfinansirati Vlada Srbije, znati da je bratska Srbija uvijek bila i biće podrška našem narodu i našoj Republici”, rekao je Reljić i dodao da veliko hvala opština Kozarska Dubica duguje srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.
Reljić je najavio da će na inicijativu povjerenika OO SNSD-a Rankice Marelj, u centru grada biti postavljeni bilbordi u znak zahvalnosti srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na nesebičnoj finansijskoj pomoći i podršci opštini Kozarska Dubica.
Skupština opštine Kozarska Dubica 2019. godine dodijelila je predsjednika Srbije Aleksandru Vučiću Povelju počasnog građanina.
21.09.2021. - RELJIĆ: SUTRA ISPLATA STIPENDIJA U JEDNOJ TRANŠI OD 500 KM
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić najavio je da će nakon provedenog javnog konkursa i objave konačne rang liste, opštinskim stipendistima sutra biti isplaćeno svih pet stipendija u jednoj tranši.
„Zahvaljujem na strpljenju našim akademcima, kojima će na račune biti isplaćeno 500 KM opštinske stipendije. Nadam se da ćemo na taj način i ove godine u kojoj je došlo do kašnjenja u postupku usvajanja Bužeta opštine koliko, toliko pomoći studentima i njihovim roditeljima“, rekao je Reljić.
On je precizirao da je pravo na stipendiju koja se isplaćuje iz opštinskog budžeta ostvario 81 student iz Kozarske Dubice.
„Cijelokupan iznos stipedija biće isplaćen sutra u jednoj tranši, kako ne se ne bi ponovila situacija iz prošle godine, kada nam je novac namijenjen studentima otišao na izvršne sudske presude, na osnovu kojih je više puta blokiran opštinski račun i povučena budžetska sredstva“, rekao je Reljić.
21.09.2021. - RELJIĆ: ŽRTVE OTADŽBINSKOG RATA NE ZASLUŽUJU POLITIČKU RASPRAVU
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić poručio je predsjedniku Narodne partije Srpske Darku Banjcu da Kozarska Dubica u septembru 1995. godine od elitnih jedinica hrvatske vojske nisu odbranile zastave, već vojnici, policija i civili Kozarske Dubice, hrabri i odlučni u želji da brane svoju teritoriju i porodice.
“Kozarska Dubica je u dva dana agresije, 18. i 19. septembra 1995. godine izgubila 44 života, a bilo je i desetine ranjenih građana. Njihova žrtva ne zaslužuje politički raspravu ovakve vrste i to je stav koji iznosim kao načelnik opštine u ime većine građana Kozarske Dubice”, rekao je Reljić u izjavi Srni.
On je naveo da je neprimjerena bilo kakva politizacija sjećanja na herojske dane odbrane.
Reljić je naglasio da kao pojedinac, učesnik Odbrambeno-otadžbinskog rata i načelnik lokalne zajednice u Republici Srpskoj, biran u dva uzastopna mandata, poštuje obilježja Republike Srpske, njene institucije, predstavnike i svakog stanovnika.
“Na zgradi Opštinske uprave Kozarska Dubica istaknute su trobojke, zastave Republike Srpske, dok su na jarbolima ispred opštine postavljene i zastave sa grbom opštine Kozarska Dubica povodom obilježavanja Septembarskih dana odbrane”, naveo je Reljić.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi