V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

30.11.2022. - MODERAN KOŠARKAŠKI TEREN IZ DONACIJE VLADE VOJVODINE
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je danas da će na osnovu donacije Pokrajinske vlade Vojvodine u Sportskom centru "9. januar" biti izgrađen moderan košarkaški teren sa multifunkcionalnom sportskom podlogom.
Reljić je naveo da je sporazum o donaciji tri miliona dinara /25.600 evra/ potpisan prošle sedmice sa direktorom Fonda za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Aleksandrom Đedovcem.
"Ugovor je potpisan, zahvaljujući Sekretarijatu Narodne skupštine Republike Srpske i Sekretarijatu Pokrajinske vlade Vojvodine, koji su već uspostavili most saradnje", izjavio je Reljić novinarima, te zahvalio dosadašnjem generalnom sekretaru parlamenta Srpske Nebojši Zgonjanjinu koji je upriličio taj sastanak.
On je naveo da su predstavnici opštine Kozarska Dubica u Pokrajinskoj vladi Vojvodine primljeni bratski i na najljepši način.
"Oni imaju program kojim finansiraju izgradnju sportskih terena, kako u Srbiji, tako i u drugim državama, a u obnovu košarkaškog terena na našem sportskom centru, koji je u lošem stanju, biće utrošena kompletna donacija od oko 50.000 KM", rekao je Reljić.
On je izrazio nadu da će sve biti završeno do Dana opštine Kozarska Dubica – 27. aprila. "Tada ćemo pozvati donatore da budu naši gosti", najavio je Reljić i dodao da će i naredne godine konkurisati za projekte i sredstva Pokrajinske vlade Vojvodine koja se dodjeljuju u zemljama regiona.
Direktor Centra za informisanje i kulturu Kozarska Dubica Dijana Kondić istakla je da je u pitanju značajna donacija koja predstavlja iskorak u podršci sportu ove opštine.
Ona je pozvala društveno odgovorne kompanije da slijede ovaj primjer i pokušaju na isti ili sličan način da doprinesu razvoju lokalne zajednice.
Predsjednik Košarkaškog kluba "Una" iz Kozarske Dubice Dragan Nikolić izjavio je da je svaka donacija u današnje vrijeme dobrodošla, posebno košarkašima ovog kluba koji u predstojećoj godini obilježava 50 godina postojanja.
"Ovu značajnu donaciji doživljavamo kao poklon našem klubu i gradu. Sada ćemo trenirati na savremenoj podlozi, koja će otkloniti eventualne posljedice povreda koje nastaju na betonskim podlogama, i na novim koševima. Zahvaljujem donatorima i načelniku opštine Kozarska Dubica", rekao je Nikolić novinarima.
Najavljeno je da će sredstva iz donacije Fonda za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu opštini Kozarska Dubica biti doznačena do kraja ove godine, a da će sanacija košarkaškog terena početi na proljeće kada budu završene procedure tendera i konkursa i počne nova građevinska sezona.
RELJIĆ: USPOSTAVLJENA USPJEŠNA SARADNJA U CILJU STVARANJA BOLJIH USLOVA ZA RAZVOJ SPORTA
Zahvaljujući ugovoru koji je danas u Srbiji načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić potpisao sa Aleksandrom Đedovcem direktorom Fonda za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, te donaciji od 10 000 evra, opština Kozarska Dubica uskoro će dobiti moderno košarkaško igralište u centru grada.
“Riječ je o donaciji Fonda za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, na čiji poziv smo se odazvali i evo danas napravili prvi korak u ovoj značajnoj saradnji. Veliko hvala našim prijateljima, a ova donacija će svakako značiti dubičkim sportistima”, rekao je Reljić.
On je precizirao da će košarkaško igralište na Sportskom centru dobiti novo ruho, moderno uređen teren po svjetskim standardima, te dodao da opština Kozarska Dubica namjerava u narednom periodu sistemski raditi na uređivanju svih sportskih terena. Potpisivanju ugovora u Zgradi Automomne pokrajine Vojvodine danas su prisustvovali i Darijan Babić načelnik Odjeljenja za stambeno komunalne poslove i Duško Bodilović načelnik Odjeljenja za poljoprivredu.
25.11.2022. - ODRŽANA CENTRALNA JAVNA RASPRAVA O NACRTU BUDŽETA OPŠTINE
U opštini Kozarska Dubica danas je održana centralna javna rasprava o Nacrtu budžeta opštine za 2023. godinu, koji je utvrđen u iznosu 13.892.000 KM.
“Svoje prijedloge, sugestije i zahtjeve na nacrt budžeta opštine tokom javne rasprave iznijeli su predstavnici Opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica, Udruženja veterana i Udruženja dijabetičara “Lotus”, a oni će biti razmotreni i uvaženi u skladu sa mogućnostima, s obzirom da se ukupni budžetski okvir ne može mijenjati”, rekao je novinarima zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Marko Tankosić.
On je naveo da je u opštini Kozarska Dubica procedura pripreme budžeta za narednu godinu počela prije dva do tri mjeseca da bi se ispoštovale sve procedure i zakonski rokovi pri donošenju budžeta, te da su u postupak izrade tog dokumenta učestvovali svi budžetski korisnici, načelnici opštinskih odjeljenja i službi, rukovodioci javnih preduzeća, ustanova i organizacija, koji su dostavili svoje zahtjeve.
“Zatim smo u Odjeljenju za finansije odredili koliki će biti prihodi opštine u narednoj godini, a zatim su planirani rashodi. Nacrt budžeta opštine dobio je saglasnost Ministarstva finansija Republike Srpske i razmatran je i usvojen na redovnoj sjednici Skupštine opštine”, rekao je Tankosić.
On je naveo da je javna rasprava zakonska faza u procesu donošenja budžeta opštine.
Nakon što se razmotre zahtjevi sa današnje javne rasprave, Prijedlog budžeta opštine Kozarska Dubica za 2023.godinu biće ponovo upućen na saglasnost Ministarstvu finansija Republike Srpske, a potom će biti razmatran na godišnjoj sjednici Skupštini opštine.
22.11.2022. - CIVILNA ZAŠTITA: UNA U OPADANJU, SPORIJI RAST SAVE
Vodostaj rijeke Une u Kozarskoj Dubici je u opadanju, a nivo Save i dalje raste i to dva centimetra na sat, što je znatno manjeg intenziteta nego juče, rekao je šef opštinskog Odsjeka civilne zaštite Đuro Trubarac.
Trubarac je rekao novinarima da su vodostaji Une i Save i dalje ispod kote redovne odbrane od poplava, koja je na Uni 380, a na Savi 800 centimetara.
On je istakao kao bitnu činjenicu da su gornji i donji obodni kanali ispod kritičnog nivoa.
Trubarac je naveo da se, prema prognostičarima, u narednom periodu ne očekuju obilnije padavine, a da sadašnje neće pogoršati situaciju.
On je naglasio i da se normalizovala situacija sa bujičnim vodama, a da su svi vodotoci u svojim koritima i da se voda zadržava samo u depresijama.
20.11.2022. - U PORASTU VODOSTAJI UNE I SAVE
Vodostaji Une i Save na području opštine Kozarska Dubica su u porastu, ali su ispod kote redovne odbrane od poplava, rekao je večeras novinarima šef opštinskog Odsjeka civilne zaštite Đuro Trubarac.
On je naveo da vodostaj Save raste osam centimetara na sat, dok Una raste šest centimetara u sat vremena.
"Prema informacijama kojim raspolažemo, nisu ugrožene putne komunakcije na području opštine. Tokom dana bujičaste vode su bile u porastu zbog velike količine padavina tokom noći", rekao je Trubarac.
On je naveo da su bujične vode sada u opadanju.
Trubarac je rekao da su se na području opštine Kozarska Dubica bujične vode zadržale u depresijama, te da ima zaplavljenog poljoprivrednog zemljišta.
20.11.2022. -MINISTARSTVO UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE: U PONEDJELJAK NERADNI RAD
U Republici Srpskoj ponedjeljak, 21. novembar, biće neradni dan jer se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH koji je republički praznik, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske.
U saopštenju je navedeno da, u skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, u dane republičkih praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.
Zakonom je propisano i da će načelnik opštine, odnosno gradonačelnik, odrediti koja su preduzeća, ustanove i druge organizacije sa područja jedinice lokalne samouprave dužni da rade radi zadovoljenja neophodnih potreba građana, u dane praznika Republike i u kom obimu.
U ponedjeljak, 21. novembra, navršava se 27 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je okončan rat u BiH i uspostavljen njen ustavno-pravni poredak.
Ovim sporazumom stvorena je državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH, koji su potpisnici svih aneksa.
20.11.2022. - OBAVJEŠTENJE O RADNOM VREMENU ZA 21. NOVEMBAR
S obzirom na to da je 21.novembar, Dan uspostavljanja opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH republički praznik iz Komunalne policije opštine Kozarska Dubica podsjećaju preduzetnike i preduzeća da su dužni da poštuju propisano radno vrijeme.
U redovnom radnom vremenu mogu raditi privredni subjekti koji posjeduju registrovane apoteke, veterinarske stanice i ambulante, benzinske pumpe i trgovinske djelatnosti u poslovnom prostoru benzinske pumpe, kao i privredni subjekti registrovani za obavljanje pekarske djelatnosti, te dragstori.
U vremenu od 8 do 12 časova mogu raditi svi ostali privredni subjekti.
Privredni subjekti koji se bave proizvodnom djelatnošću, a čiji proces proizvodnje ne dozvoljava obustavljanje proizvodnje bez veće štete, mogu obavljati djelatnost u vremenu koje zahtijeva minimalni proces rada.
Ugostiteljski objekti će na dan državnog praznika Republike Srpske raditi u radnom vremenu propisanom Odlukom o radu i radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području opštine Kozarska Dubica.
Iz Komunalne policije upozoravaju preduzetnike i preduzeća da se pridržavaju propisanog radnog vremena jer će komunalni policajci vršiti kontrolu.
18.11.2022. - CENTRALNA JAVNA RASPRAVA O NACRTU BUDŽETA OPŠTINE 25. NOVEMBRA
Usvajanjem Nacrta budžeta opštine Kozarska Dubica za 2023.godinu na juče održanoj 15.sjednici Skupštine opštine počela je da teče osmodnevna javna rasprava tokom koje svi zainteresovani građani, institucije, javna preduzeća, organizacije mogu da daju svoje mišljenje, prijedloge, sugestije i zahtjeve o ovom dokumentu.
Centralna javna rasprava o Nacrtu budžeta opštine Kozarska Dubica za 2023.godinu, na koju su pozvani svi koji žele da učestvuju u kreiranju ovog značajnog dokumenta, zakazana je za 25.novembar, a biće održana u velikoj skupštinskoj sali sa početkom u 9 časova.
Po okončanju javne rasprave izradiće se Prijedlog budžeta opštine za 2023.godinu na koji saglasnost treba da da Ministarstvo finansija Republike Srpske, a potom će biti razmatran u Skupštini opštine.
Na juče održanom 15.redovnom zasjedanju lokalnog parlamenta odbornici su usvojili Nacrt budžeta opštine za 2023.godinu u iznosu od 13.892.000 KM.
Nacrt budžeta Opštine Kozarska Dubica objavljen je na oglasnoj tabli internet stranice opštine i u šalter sali.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi