V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

21.04.2023. - UČESNICI BICIKLISTIČKE TRKE "BEOGRAD-BANJALUKA" SUTRA PROLAZE KROZ KOZARSKU DUBICU
Sedamnaesta po redu biciklistička trka „Beograd- Banjaluka“ u svojoj četvrtoj etapi startovaće sutra, 22. aprila u 11.00 časova u Novom Gradu, a prolazak biciklista kroz Kozarsku Dubicu očekuje se oko 13.00 časova.
O bezbjednosti učesnika brinuće pripadnici Policijske stanice i komunalni policajci, saobraćajnice kojima će se voziti trka biće zatvorene, a prilazni putevi blokirani.
Na trasi trke kroz Kozarsku Dubicu u subotu, 22..aprila biće na snazi privremena blokada saobraćaja od 12.00 do 14.00 časova, te zatvoren parking ispred i iza zgrade opštine Kozarska Dubica.
U naš grad učesnici trke doći će iz pravca Kostajnice, proći ulicom Majora Milana Tepića, dijelom Svetosavske ulice ispred zgrade opštine, ulicom Mladena Stojanovića, te iz Kozarske Dubice izaći na magistralnom putu Kozarska Dubica-Gradiška.
21.04.2023. - SUTRA MEMORIJALNA AKADEMIJA "ZAVJET SJEĆANJU"
Memorijalna akademija "Zavjet sjećanju" biće održana sutra u Kozarskoj Dubici u okviru programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina–genocida NDH u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.
Memorijalna akademija biće održana u 19.00 časova u Domu kulture u Kozarskoj Dubici, a u programu Akademije učestvovaće članovi Dramskog studija "Artist".
Memorijalnu akademiju, koja se tradicionalno održava uoči centralnog komemorativnog skupa u Donjoj Gradini, pripremila je Javna ustanova "Spomen-područje Donja Gradina" u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske.
Obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina–genocida NDH u koncentracionom logoru Jasenovac, koji će biti održan u nedjelju, 23. aprila, prisustvovaće veliki broj građana i učenika iz svih osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj i najviši zvaničnici Srpske i Srbije.
Republičkim odborom za obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina–genocida NDH u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu u Donjoj Gradini predsjedava predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Okupljanje učesnika u Donjoj Gradini planirano je od 9.30 do 10.00 časova.
Vijenci i cvijeće u pomen jasenovačkim žrtvama biće položeni u 10.00 časova u Spomen-području Donja Gradina, a parastos i pomen žrtvama, koji uključuje srpsku, jevrejsku i romsku molitvu, počeće u 10.30 časova.
Obilježavanje Dana sjećanja na jasenovačke žrtve počeće u 8.30 časova svetom arhijerejskom liturgijom u Crkvi svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici.
Prema podacima Spomen-područja Donja Gradina, u zloglasnom logoru Jasenovac tokom Drugog svjetskog rata stradalo je 700.000 žrtava ustaškog zločina, među kojima je život izgubilo 500.000 Srba, 40.000 Roma, 33.000 Jevreja, 127.000 antifašista. U Jasenovcu je stradalo 20.000 djece
20.04.2023. - BAJRAMSKA ČESTITKA NAČELNIKA I PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić uputili su čestitku glavnom imamu Islamske vjerske zajednice Safetu Beganoviću i svim vjernicima islamske vjere povodom Ramazanskog bajrama.
"U ime Opštinske uprave, Skupštine opštine i lično ime upućujemo najiskrenije čestitke povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama sa željom da predstojeći praznik provedete u zdravlju, miru, slozi i blagostanju sa svojim najmilijim.
Neka ovaj praznik ojača istinske ljudske i porodične vrijednosti, te bude podsticaj za iskrenu toleranciju, razumijevanje i međusobno uvažavanje”, navodi se u čestitki uz tradicionalni pozdrav Bajram Šerif Mubarek Olsun.
15.04.2023. - VASKRŠNJA ČESTITKA SVEŠTENSTVU I PRAVOSLAVNIM VJERNICIMA
Načelnik opštine i predsjednik Skupštine opštine, Radenko Reljić i Vladimir Rokić uputili su čestitku sveštenstvu i svim pravoslavnim vjernicima u povodu Vaskrsa, najvećeg hrišćanskog praznika.
“U ime Opštinske uprave, odnosno Skupštine opštine i lično ime svim pravoslavnim vjernicima upućujemo iskrene čestitke.
“Veličina Vaskrsa ispunjava nas radošću i ljubavlju, te nadahnjuje da ojačani snagom vjere proslavimo pobjedu života nad smrti i svjetla nad tamom. Na temelju solidarnosti, međusobnog razumijevanja i poštovanja različitosti neka Vaskrs donese dobro u naše živote jer najveći hrišćanski praznik poziva nas da u sebi pronađemo snagu praštanja i saosjećanja i da pružimo ruku podrške svima kojima je ona potrebna”, navedeno je u čestitki i dodato:
“U jedinstvu i uvažavanju, sa svojim najmilijima i bližnjima, neka ovaj veliki praznik u vaše porodice unese samo dobro, optimizam, toplinu i životnu radost.
Srećan i blagoslovljen Vaskrs uz tradicionalni pozdrav Hristos vaskrse!”.
13.04.2023. - UČESNICI BICIKLISTIČKE TRKE „BEOGRAD-BANJALUKA“ KROZ KOZARSKU DUBICU PROLAZE 22. APRILA U 13.10 ČASOVA
Sedamnaesta po redu biciklistička trka „Beograd- Banjaluka“ u svojoj četvrtoj etapi startovaće 22. aprila u 12.00 časova u Novom Gradu, a prolazak biciklista kroz Kozarsku Dubicu očekuje se u 13.10 časova, potvrđeno je danas na sastanku organizacionog odbora trke.
Sastankom je predsjedavao zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Marko Tankosić, koji je rekao da će sve službe opštine Kozarska Dubica biti angažovane u priprema organizacije ovog sportskog događaja, te da će o bezbjednosti učesnika brinuti i pripadnici Policijske stanice u Kozarskoj Dubici i komunalni policajci.
„Cilj nam je da učesnici trke bezbjedno prođu kroz naš grad, te ćemo u tom smislu izvršiti pripremu svih lokacija i saobraćajnica kojim će se kretati učesnici i publika. To znači da će 22. aprila za saobraćaj biti zatvorene sve saobraćajnice kojom će se voziti trka i biti blokirani prilazni putevi“, rekao je Tankosić.
On je precizirao da će se učesnici trke kretati iz pravca Kostajnice, proći ulicom Majora Milana Tepića, dijelom Svetosavske ulice ispred zgrade opštine, ulicom Mladena Stojanovića, te da će iz Kozarske Dubice izaći na magistralnom putu Kozarska Dubica-Gradiška.
„U ime organizacionog odbora opštine Kozarska Dubica pozivamo građane da prisustvuju ovom velikom sportskom događaju i pozdrave bicikliste iz više od 30 zemalja svijeta. Istovremeno molimo naše građane za razumijevanje i strpljenje tokom trajanja trke, poštovanje saobraćajnih propisa i uputstava policije u saobraćaju. Važno je da brinemo o bezbjednosti učesnika i ličnoj bezbjednosti da bi se izbjegle sve situacije koje mogu da budu opasne “, rekao je Tankosić.
Biciklistička trka „Beograd-Banjaluka“ spada u 100 najvećih trka na svijetu svih vremena po organizaciji, a boduju se i domaćinstva gradova i mediji koji prate trku.
Trka startuje u Beogradu 19. aprila i ima četiri etape. Završna etapa startuje 22. aprila u Novom Gradu, preko Kostajnice, Kozarske Dubice i Gradiške do cilja u Zalužanima.
10.04.2023. - POTVRĐENO PRISUSTVO 20.000 LJUDI NA PARASOSU I POMENU U DONJOJ GRADINI 23. APRILA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je da se očekuje veliki priliv građana Republike Srpske , posebno djece školskog uzrasta, na parastosu i pomenu u Donjoj Gradini, 23. aprila.
Reljić je naveo da se očekuje više od 300 autobusa, što iziskuje značajnu pripremu i tehničku organizaciju, te veliki broj građana iz okolnih opština i gradova, posebno iz Kozarske Dubica koja je opština koja je najviše stradala u Drugom svjetskom ratu.
“Nema porodice u Kozarskoj Dubici, uključujući i moju porodicu, koja nije dala jednu ili nekoliko žrtva u koncentracionom logoru Jasenovac i Donjoj Gradini. Pozivam građane Republike Srpske, posebno iz Kozarske Dubice, da 23. aprila dođu u Donju Gradinu u što većem broju kako bi odali počast našim nevino stradalim precima na ovom području”, rekao je Reljić u Donjoj Gradini, gdje je danas održan sastanak Izvršnog odbora za obilježavanje Dana sjećanja na stradanje žrtva genocida u logoru Jasenovac i Donjoj Gradini.
Reljić je istakao da u bivšoj Jugoslaviji nije dovoljno pažnje posvećeno ovom zločinu i stratištu, na kojem je stradao ogroman broj Srba, Jevreja, Roma i antifašista.
“Postoji namjera i Republike Srpske i Republike Srbije da se ovdje napravi veliki spomenik, koji bi objedinio zajedničko sjećanje na nevino stradale žrtve u Drugom svjetskom ratu i koji bi posjećivala djeca u toku svog školovanja što bi najadekvatnije doprinijelo njegovanju kulture sjećanja”, rekao je Reljić novinarima.
On je potvrdio da će iz Kozarske Dubice biti organizovan besplatan prevoz za djecu srednjoškolskog uzrasta.
Direktor Javne ustanove Spomen-područje Donja Gradina Tanja Tuleković izjavila je novinarima da je danas u Donjoj Gradini održana treća sjednica Izvršnog odbora za obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina – genocida NDH u koncentracionom logoru Jasenovac.
“Želim da pozovem naše građanstvo da se odazovu pomenu i parastosu 23. aprila u Donjoj Gradini, sa početkom u 10.00 časova. Potrebno je doći ranije jer se ove godine očekuje veliki broj posjetilaca”, rekla je Tulekovićeva.
Ona je dodala da su sve službe angažovane na najvišem nivou njihovih kapaciteta, da bi parastos i pomen protekao u najboljem redu.
Član izvršnog odbora iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Vlade Republike Srpske Čedo Šipovac da je ove godine značajna operativna priprema parastosa u Donjoj Gradini jer je već potvrđeno prisustvo 20.000 ljudi.
Šipovac je naveo da preostaje još odluka o lokaciji parastosa i pomena na području JU Spomen-područje Donja Gradina, ali da će najvjerovatnije to biti izvan memorijalne zone koju čine grobna polja.
“Ovo je poseban i značajan događaj i smatramo da će svi od sebe dati maksimalan doprinos da budemo dostojanstveni u odavanju počasti našim stradalim precima. Zato su ovdje danas predstavnici svih službi i organizacija, a ovaj datum zajednički obilježavaju Odbori za njegovanje tradicija Vlada Republike Srpske i Srbije”, rekao je Šipovac.
On je najavio da će parastosu i pomenu u Donjoj Gradini prisustvovati delegacije Republike Srpske i Srbije na najvišem nivou.
10.04.2023. - OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA BANJSKO LIJEČENJE RATNIH VOJNIH INVALIDA I ČLANOVA PORODICA POGINULIH BORACA
Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite objavilo je javni poziv za podnošenje zahtjeva radi upućivanja ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske u banjsko-klimatske javne ustanove.
Javni poziv i kriterijumi objavljeni su na oglasnoj tabli u zgradi opštine Kozarska Dubica, a prijave se podnose Odsjeku za boračko-invalidsku zaštitu opštine Kozarska Dubica do 18. aprila.
Šef Odsjeka za boračko-invalidsku zaštitu Mirjana Jurišić navela je da je prema Projektu banjske rehabilitacije za 2023. godinu opštini Kozarska Dubica odobreno 20 korisnika, ratnih vojnih invalida od prve do desete kategorije i članova porodica poginulih boraca kojima je banjska rehabilitacija neophodna kao nastavak liječenja i oporavka.
Po isteku roka za prijave, opština Kozarska Dubica sačiniće preliminarnu listu izabranih korisnika koji će u banjsko-klimatskim ustanovama boraviti deset dana, a projekat banjske rehabilitacije trajaće od 31. oktobra ove godine.
07.04.2023. - USKRŠNJA ČESTITKA KATOLIČKIM VJERNICIMA
Povodom praznik Hristovog uskrsnuća- Uskrsa, načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić čestitali su župniku Marku Vidoviću i svim Dubičanima katoličke vjeroispovijesti ovaj veliki praznik.
“U ime Opštine Kozarska Dubica i lično ime svim vjernicima rimokatoličke vjeroispovjesti upućujemo najiskrenije čestitke povodom praznika Hristovog ukrsnuća sa željom da Vam praznični dani budu ispunjeni zdravljem, srećom i porodičnim blagostanjem.
Želja nam je da ovaj veliki praznik ohrabri čovječanstvo, ojača nadu u bolju budućnost i bude nadahnuće za činjenje dobrih djela i jačanje zajedništva i pravednosti“, stoji u čestitki načelnika opštine i predsjednika Skupštine opštine.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi