V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

16.11.2022. - NAJAVA: XV REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KOZARSKA DUBICA
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić sazvao je XV redovnu sjednicu Skupštine opštine, koja će se održati 17. novembra sa početkom rada u 9.00 časova.
Dnevnim redom predviđeno je razmatranje 16 tačaka, među kojima je razmatranje i usvajanje Nacrta budžeta opštine Kozarska Dubica za 2023. godinu, koji je utvrđen u iznosu od 13.892.000 KM.
Odbornici će razmatrati i Odluke o davanju saglasnosti na odluku o povećanju cijena vode i odvodnje i odluku o usvajanju cjenovnika komunalnih usluga odvoza smeća i pogrebnih usluga na gradskom groblju u Kozarskoj Dubici.
Biće razmatran i Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta opštine Kozarska Dubica za period januar-juni 2022. godine, Izvještaj o realizaciji plana za izmirenje neizmirenih obaveza opštine Kozarska Dubica prenesenih iz prethodnog perioda i Izvještaj o preduzetim aktivnostima na realizaciji preporuka po izvještaju o reviziji finansijskih izvještaja opštine Kozarska Dubica za 2020. godinu.
08.11.2022. - NAJAVA: SUTRA PREDAVANJE O RACIONALNOJ UPOTREBI ĐUBRIVA
Odjeljenje za poljoprivredu Opštine Kozarska Dubica i Područna jedinica Prijedor Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske organizuju predavanje na temu „Đubrenje ratarskih usjeva u okolnostima povećanja cijena mineralnih đubriva“.
Predavanje će biti održano sutra, 9.novembra sa početkom u 13 časova u sali Skupštine opštine Kozarska Dubica, a predavač je doktor Stevan Mesarović iz Bijeljine.
„S obzirom na evidentno povećanje cijena mineralnog đubriva, cilj predavanja je da se odgovori na pitanje – kako zadržati prinos uz primjenu nižih normi đubrenja“, kažu organizatori pozivajući dubičke ratare da prisustvuju predavanju.
31.10.2022. - OBAVJEŠTENJE: JAVNI POZIV ZA ISPLATU FINANSIJSKE POMOĆI NEZAPOSLENOM RODITELJU ČETVORO I VIŠE DJECE U REPUBLICI SRPSKOJ
Ministarstvo porodice, omladine i sporta raspisalo je danas novi Јavni poziv za isplatu finansijske pomoći nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj, koji će biti otvoren do 31.12.2022.godine.
Vlada Republike Srpske želi na ovaj način da pruži mogućnost svim nezaposlenim roditeljima četvoro i više djece, koji će u međuvremenu steći uslove za prijavu na javni poziv rođenjem djeteta, ali i onima koji su imali formalno pravne prepreke prilikom prijave na prethodni javni poziv, da ostvare pravo na isplatu finansijske pomoći u iznosu od 750 KM.
To pravo ostvariće od momenta ispunjenja uslova propisanih javnim pozivom.
Uslovi javnog poziva ostaju isti. Јedan od roditelja četvoro i više djece finansijsku pomoć može ostvariti ako:
– je nezaposlen,
– ima četvoro ili više djece, od kojih je najmlađe dijete u dobi do 18 godina života,
– ima državljanstvo Bosne i Hercegovine / Republike Srpske(entitetsko državljanstvo Republike Srpske),
– ima mjesto prebivališta u Republici Srpskoj i teritoriji Brčko distrikta BiH sa entitetskim državljanstvom Republike Srpske, na dan stupanja na snagu odluke i
– se ne nalazi u evidenciji ЈU Јavni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske kao korisnik nekog od prava iz dječije zaštite.
Korisnici koji su već ostvarili ovo pravo prijavivši se na javni poziv koji je bio otvoren od 21.9. do 21.10.2022.godine ne treba ponovo da se prijavljuju, a njihovo pravo na isplatu finansijske pomoći od 750 KM na mjesečnom nivou važi do kraja ove godine.
Popunjen zahtjev, sa neophodnom dokumentacijom, šalje se poštom Ministarstvu porodice, omladine i sporta, na adresu: Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Trg Republike Srpske 1, Banja Luka.
Zahtjev za isplatu finansijske pomoći nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj se može preuzeti na internet stranici Ministarstva porodice, omladine i sporta: www.vladars.net -> ministarstva -> Ministarstvo porodice, omladine i sporta -> Dokumenti -> Јavni poziv za podnošenje zahtjeva za finansijsku pomoć nezaposlenom roditelju četvoro i više djece.
Ministarstvo porodice, omladine i sporta do sada je isplatilo finansijsku pomoć za 3280 korisnika za šta su izdvojena sredstva u iznosu od 2.460.000 KM.
27.10.2022. - OBAVJEŠTENJE: 4. NOVEMBAR NOVI ROK ZA PRIJAVU ZA FINANSIRANJE BIZNISA ZA MARGINALIZOVANE GRUPE ŽENA
Rok za prijavu na Javni poziv za finansiranje biznisa za marginalizovane grupe žena produžen je do 4. novembra, saopšteno je danas iz Odjeljenja za privredu Opštine Kozarska Dubica.
Opština Kozarska Dubica objavila je 28. septembra Javni poziv za finansiranje biznisa za marginalizovane grupe žena, čiji je ukupan fond 60.000 KM.
Javni poziv objavljen na osnovu Preduzetničkog fonda za žene, koji je formiran udruženim sredstvima Opštine i USAID-ovog Programa podrške zaštiti ljudskih prava (INSPIRE). U realizaciji projekta u jednakom iznosu od po 30.000 KM učestvuje Opština Kozarska Dubica i USAID.
Na konkursu mogu učestvovati žene, pojedinačno ili u grupi, koje se u momentu podnošenja prijave ne mogu okarakterisati kao preduzetnice, odnosno, vlasnice registrovanog biznisa i koje to ranije nisu bile.
Prijave mogu podnijeti punoljetne osobe, s prebivalištem na području opštine Kozarska Dubica, koje imaju poslovnu ideju i žele je realizovati kroz započinjanje vlastitog poslovnog poduhvata na području opštine Kozarska Dubica.
Javni poziv se raspisuje za podršku razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća žena žrtava nasilja, samohranih majki, nezaposlenih žena mlađih od 35 godina, dugoročno nezaposlenih žena (bez obzira na godine starosti) žena s invaliditetom ili s djetetom s invaliditetom, žena iz ruralnih sredina, te žena koje su na neki drugi način marginalizovane.
Javni poziv biće otvoren do 4. novembra, a prijavni obrazac dostupan je na oglasnoj tabli internet stranice opštine Kozarska Dubica – www.kozarskadubica.org.
Sve dodatne informacije u vezi sa Javnim pozivom se mogu dobiti u Odjeljenju za privredu Opštine Kozarska Dubica, kancelarija broj 24, broj telefona: 052-416-021, e-mail: privreda@kozarskadubica.org.

20.10.2022. - POČELA OBUKA ZA UPOTREBU ELEKTRIČNOG STIMULATORA ZA SRCE KOJI ĆE BITI POSTAVLJEN NA FREKVENTNOJ LOKACIJI U GRADU
Ministarstvo odbrane Slovenije i slovenački Crveni krst doniraće Kozarskoj Dubici električni stimulator za srce, vrijedan oko 1.500 evra, koji će biti postavljen na frekventnoj lokaciji u gradu, a u okviru projekta „Prva pomoć- svuda i za svakog“ počela je obuka za širu upotrebu ovog uređaja.
Predstavnik opštinske organizacije Crvenog krsta Kozarska Dubica i instruktor prve pomoći Janko Pralica rekao je da je u Kozarskoj Dubici danas počela obuku za građane kako bi mogli koristiti električni stimulator za srce, koji će prema odluci načelnika opštine Radenka Reljića biti postavljen u dijelu grada sa većom frekvencijom stanovništva.
„Opštinska organizacija Crvenog krsta je imala zadatak da okupi volontere Crvenog krsta, koji se bave prvom pomoći i da zaposlene iz vatrogasne službe, doma zdravlja, civilne zaštite, policije i ostalih službi, tako da današnjoj obuci prisustvuje oko 20 lica“, rekao je Pralica novinarima.
On je naglasio da je vodeća bolest na ovim prostorima prestanak rada srca ili infarkt miokarda, te da je iz tog razloga od velikog je značaja da naši stanovnici znaju koristiti taj aparata u slučaju da bude potrebe.
Stručni saradnik za prvu pomoć slovenskog Crvenog krsta Željko Malić rekao je da današnjoj obuci u Kozarskoj Dubici prisustvuju dva predavača i šest članova Tima za prvu pomoć, te predstavnici Ministarstva odbrane Slovenije Mateja Rokvić i Aleksandar Kocić.
„Danas dolazimo sa ciljem da izvršimo obuku za predavače Crvenog krsta opštine Kozarska Dubica i njihove volontere, koji će dalje obučavati širu populaciju, prenositi to znanje i vještine. Vršimo obuku reanimacije i upotrebe defibrilatora, koji ćemo pokloniti Kozarskoj Dubici da spašavamo živote koji budu ugroženi“, rekao je Malić.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić zahvalio je predstavnicima Ministarstva odbrane i Crvenog krsta Slovenije i izrazio uvjerenje da će i buduća saradnja biti uspješna i usmjerena na poboljšanje kvaliteta života građana svih opština koje su uključene u razvojne projekte koje sprovode u Republici Srpskoj.
12.10.2022. - ODRŽANA INFORMATIVNA RADIONICA O FINANSIRANJU BIZNISA ZA MARGINALIZOVANE GRUPE ŽENA
U opštini Kozarska Dubica održana je informativna radionica o učešću na javnom pozivu za finansiranje biznisa za marginalizovane grupe žena, iz fonda koji su zajednički obezbjedile USAID i Opština Kozarska Dubica.
Učesnike je u uvodnom obraćanju pozdravio načelnik Odjeljenja za privredu opštine Kozarska Dubica Slobodan Premasunac, a o tehničkim detaljima prijave na javni poziv, uslovima i načinu prijave, definisanju i predstavljanju poslovne ideje govorili su Zerina Selimović iz USAID-a i Emir Kočan i Bojana Ručnov iz Opštine Kozarska Dubica.
Tokom informativne radionici učesnici su dobili odgovore na pitanja koja se odnose na uslove iz javnog poziva koje je potrebno ispuniti, a potvrđeno je da će opštinski Odsjek za privredu, investicije i razvoj obezbjediti svu potrebnu administrativnu podršku pri apliciranju.
Opština Kozarska Dubica raspisala je 28. septembra Javni poziv za finansiranje biznisa za marginalizovane grupe žena, čiji je ukupan fond 60.000 KM.
Javni poziv objavljen na osnovu Preduzetničkog fonda za žene, koji je formiran udruženim sredstvima Opštine i USAID-ovog Programa podrške zaštiti ljudskih prava (INSPIRE). U realizaciji projekta u jednakom iznosu od po 30.000 KM učestvuje Opština Kozarska Dubica i USAID.
Javni poziv je otvoren do 28. oktobra, a prijavni obrazac dostupan je na oglasnoj tabli internet stranice opštine Kozarska Dubica – www.kozarskadubica.org.
Sve dodatne informacije se mogu dobiti u Odjeljenju za privredu Opštine Kozarska Dubica, kancelarija broj 24, broj telefona: 052-416-021, e-mail: privreda@kozarskadubica.org.
06.10.2022. - NAČELNIK SA NAJMLAĐIM SUGRAĐANIMA RAZGOVARAO O PRAVIMA I OBAVEZAMA DJECE
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić ugostio je danas mališane iz Dječijeg vrtića „Pčelica“, sa kojima je razgovarao o pravima i obavezama djece.
U veseloj atmosferi, uz recitacije, poklone i slatkiše, mališani su zajedno sa svojim vaspitačima načelnika upoznali sa pravima koje imaju djeca, a načelnik je obećao da će se kroz svoje nadležnosti i nadležnosti opštine Kozarska Dubica zalagati da djeca u Kozarskoj Dubici imaju što bolje uslove za igru, rast i razvoj, kao i lijep i uredan grad, sa više dječijih igrališta.
Posjeta opštini Kozarska Dubica organizovana je tradicionalno u okviru obilježavanja „Dječije nedjelje“, kada opštinsku upravu posjećuju polaznici starije i mješovite vrtićke grupe.
Mališani iz Dječijeg vrtića „Pčelica“ sutra će prošetati glavnom ulicom, uz druženje i igru na gradskom trgu.
„Dječija nedjelja“ obilježava se svake godine u prvoj sedmici oktobra, a obilježavanje Međunarodne nedjelje djeteta predstavlja način da se javnosti ukaže na potrebu i obavezu poštovanja djeteta i na zaštitu dječijih prava garantovanih Konvencijom o pravima djeteta koji je 1989. godine usvojila Skupština Ujedninjenih nacija.
06.10.2022. - INFORMATIVNA RADIONICA O JAVNOM POZIVU ZA FINANSIRANJE BIZNISA ZA MARGINALIZOVANE GRUPE ŽENA 12.OKTOBRA U KOZARSKOJ DUBICI
U opštini Kozarska Dubica će u srijedu, 12.oktobra, biti održana informativna radionica u vezi sa Javnim pozivom za finansiranje biznisa za marginalizovane grupe žena.
Iz Odsjeka za privredu, investicije i razvoj opštine Kozarska Dubica saopšteno je da je cilj radionice da se svi zainteresovani detaljnije upoznaju sa ovim projaktom i načinom apliciranja.
Tokom radionice će učesnicima biti omogućeno da postave pitanja koja se odnose na uslove iz javnog poziva koje je potrebno ispuniti, a Odsjek za privredu, investicije i razvoj će obezbjediti svu potrebnu administrativnu podršku pri apliciranju.
Informativna radionica će se održati u srijedu, 12.oktobra, u 11.00 časova u maloj sali Skupštine opštine Kozarska Dubica.
Opština Kozarska Dubica raspisala je 28. septembra Javni poziv za finansiranje biznisa za marginalizovane grupe žena, čiji je ukupan fond 60.000 KM.
Javni poziv objavljen na osnovu Preduzetničkog fonda za žene, koji je formiran udruženim sredstvima Opštine i USAID-ovog Programa podrške zaštiti ljudskih prava (INSPIRE). U realizaciji projekta u jednakom iznosu od po 30.000 KM učestvuje Opština Kozarska Dubica i USAID.
Na konkursu mogu učestvovati žene, pojedinačno ili u grupi, koje se u momentu podnošenja prijave ne mogu okarakterisati kao preduzetnice, odnosno, vlasnice registrovanog biznisa i koje to ranije nisu bile.
Prijave mogu podnijeti punoljetne osobe, s prebivalištem na području opštine Kozarska Dubica, koje imaju poslovnu ideju i žele je realizovati kroz započinjanje vlastitog poslovnog poduhvata na području opštine Kozarska Dubica.
Javni poziv se raspisuje za podršku razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća žena žrtava nasilja, samohranih majki, nezaposlenih žena mlađih od 35 godina, dugoročno nezaposlenih žena (bez obzira na godine starosti) žena s invaliditetom ili s djetetom s invaliditetom, žena iz ruralnih sredina, te žena koje su na neki drugi način marginalizovane.
Javni poziv biće otvoren do 28. oktobra, a prijavni obrazac dostupan je na oglasnoj tabli internet stranice opštine Kozarska Dubica – www.kozarskadubica.org.
Sve dodatne informacije u vezi sa Javnim pozivom se mogu dobiti u Odjeljenju za privredu Opštine Kozarska Dubica, kancelarija broj 24, broj telefona: 052-416-021, e-mail: privreda@kozarskadubica.org.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi