V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

19.02.2021. - NAJAVA: 24. FEBRUARA PRVA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Siniša Zlokapa zakazao je za 24. februar prvu redovnu sjednicu Skupštine opštine.
Na predloženom dnevnom redu su 22 tačke, među kojima razmatranje i usvajanje Nacrta Budžeta Opštine Kozarska Dubica za 2021. godinu koji je planiran u iznosu od 10.992.000 KM.
Pred odbornicima će biti i Program rada Skupštine opštine za tekuću godinu, a trebali bi da donesu i odluke o raspisivanju javnih oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine Kozarska Dubica putem pribavljanja pisanih ponuda.
Predviđeno je i donošenje Odluke o osnivanju Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice, razmatranje izmjene i dopune Odluke o komunalnim taksama, utvrđivanje početne visine mjesečne zakupnine, načina i uslova za davanje u zakup poslovnih prostora u vlasništvu opštine za tekuću godinu, te donošenje odluke o pristupanju izradi revizije Regulacionog plana naselja „Krivdića brdo“.
Pred odbornicima Skupštine opštine biće i odluke vezane za imenovanje jednog člana Opštinske izborne komisije, kao i odluke oko imenovanja predstavnika Opštine u strukturi kapitala u komunalnim preduzećima „Komunalac“ i „Vodovod“.
Prva redovna sjednica Skupštine opštine biće održana u srijedu, 24. februara, sa početkom u 9.00 časova.
14.02.2021. - ČESTITKA PREDSJEDNIKU SRBIJE ALEKSANDRU VUČIĆU POVODOM DANA DRŽAVNOSTI SRBIJE
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić uputio je čestitku predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije, 15. februara.
“U ime građana Kozarske Dubice i lično ime upućujem Vama i Vašim sugrađanima najiskrenije čestitke. Svoju veličinu pokazali ste kroz posvećenost jačanju ekonomije vaše zemlje, regionalne stabilnosti i demokratskih vrijednosti. Takođe, njegujući bratske odnose sa našom Republikom, Vaša podrška nije izostala ni prema opštini Kozarska Dubica kako u pogledu modernizacije infrastrukture tako i u pogledu borbe protiv pandemije virusa Kovid-19, stoga Vas gledamo kao počasnog građanina naše opštine i iskazujemo duboko poštovanje. Želim Vam da samo uspjeh prati Vaše poslovne planove, te da Vi i stanovništvo Srbije u zdravlju, sreći, blagostanju i prosperitetu proslavite Dan državnosti. U nadi da ćete svojim prisustvom uveličati obilježavanje godišnjice proboja posljednje grupe preživjelih logoraša u Donjoj Gradini, kao i Dan opštine Kozarska Dubica, upućujem Vam najsrdačnije pozdrave”, navodi se u čestitki.
Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću 2019. godine, prema odluci odbornika Skupštine opštine, uručena je Povelje počasnog građanina Opštine Kozarska Dubica.
13.02.2021. - ČESTITKA POVODOM DANA BORACA ODBRAMBENO-OTADŽBINSKOG RATA REPUBLIKE SRPSKE
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Siniša Zlokapa uputili su čestitku povodom Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka.
„Svim borcima upućujemo najiskrenije čestitke povodom Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka.
Uloga i značaj koji su borci imali u stvaranju i očuvanju Republike Srpske su nemjerljivi i trajno zapisani na stranicama istorije srpskog naroda.
Ovo je dan kada se sa najvećim poštovanjem i uvažavanjem sjećamo onih koji su, vođeni časnim i patriotskim ciljevima, za slobodu koju danas uživamo dali ono najvrednije što su imali. Njihova žrtva nas obavezuje na vječno sjećanje i pomen i da radimo na poboljšanju položaja boračkih kategorija u društvu“, navodi se u čestitki.
12.02.2021. - ZAVRŠENA PRVA KONSTITUTIVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KOZARSKA DUBICA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je danas da se privode kraju pripreme Nacrta budžeta opštine za tekuću godinu, te da se usvajanja Budžeta opštine očekuje u toku marta.
“Sredina je februara, a nismo još usvojili Budžet opštine za tekuću fiskalnu godinu zbog toga što su neki pojedinci namjereno opstruisali i produžavali nastavak prve konstitutivne sjednice Skupštine opštine, koja je završena danas”, rekao je Reljić.
On je naglasio da iz tog razloga opština Kozarska Dubica ne može platiti ni studentske stipendije, ni rashode koji se tiču socijalnih kategorija, bolesnih i ugroženih kategorija boračke populacije i sve drugo što se finansira iz budžeta.
Reljić je istakao da je pored usvajanja budžeta, prioritetno donošenje odluke o raspisivanju javnog oglasa za za dodjelu poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske.
“Danas je završen drugi dio konstitutivne sjednice Skupštine opštine Kozarska Dubica, kojoj je prisustvovalo 15 odbornika. Jedan dio odbornika je bojkotovao sjednicu zbog toga što su uložili žalbe na prvi dio sjednice. Danas su formirana radna tijela Skupštine opštine, koja će naknadno biti dopunjena članovima iz političkih partija koje nisu dostavile svoje prijedloge”, rekao je Reljić.
Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a i odbornik u Skupštini opštine Kozarska Dubica Jovica Šuman rekao je da su pred lokalnim parlamentom brojni poslovi koji se moraju završavati.
“Tu su budžet i tačke koje su ostale iz prošle godine, koje nismo stigli usvojiti. Pored Budžeta, nama je prioritet raspisivanje javnog oglasa za podjelu zemljišta poljoprivrednim proizvođačima jer poljoprivrednici očekuju da mogu početi raditi. Ta procedura će potrajati, a naš je cilj da što prije i brže provedemo zakonsku proceduru za dodjelu zemljišta”, rekao je Šuman.
Odbornik DNS-a u Skupštini opštine Kozarska Dubica Dragan Brdar konstatovao je da je završena prva konstitutivna sjednica Skupštine opštine.
“Očekuje nas puno posla u predstojećem periodu. Zbog opstrukcija određenih političkih subjekata mi zaista kasnimo, ali je stav DNS-a da to ne utiče na dalji rad lokalne uprave. Mi ćemo dati svoj puni doprinos nastavku svih započetih aktivnosti, prije svega usvajanju budžeta, da bi opština Kozarska Dubica mogla nesmetano da funkcionište, bez obzira na politčke opstrukcije”, izjavio je Brdar.
On je naglasio da lične i političke interese treba ostaviti po strani, te raditi na dobrobit svih ljudi u Kozarskoj Dubici.
“DNS će se tako i ponašati i dati punu podršku i doprinos načelniku opštine i ljudima koje je on izabrao za svoje saradnike. U tom pravcu ćemo mi djelovati”, rekao je Brdar.
“Skupština opštine Kozarska Dubica donijela je danas rješenja o imenovanju skupštinskih komisija i radnih tijela, te usvojila zaključak prema kojem će navedene komisije biti dopunjene nakon što svoje prijedloge za članove dostave sve političke partije koje čine novi saziv Skupštine opštine Kozarska Dubica”, konstatovao je predsjednik Skupštine opštine Siniša Zlokapa.
05.02.2021. – SAZVAN NASTAVAK I KONSTITUTIVNE SJEDNICE SKUPŠTINE OPŠTINE
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Siniša Zlokapa sazvao je danas nastavak prve konstitutivne sjednice Skupštine opštine Kozarska Dubica, koja će se održati u petak, 12. februara 2021. godine sa početkom rada u 9.00 časova.
Dnevnim redom predloženo je razmatranje u donošenje Rješenja o imenovanju: Komisije za propise, Komisije za zaštitu ljudskih prava, predstavke i pritužbe građana, Komisije za mjesne zajednice i saradnju sa opštinama i gradovima, Komisije za ravnopravnost polova, Komisije za kulturu, zaštitu okoline, kulturnog i prirodnog nasljeđa, Komisije za vjerska pitanja, Komisije za rad sa mladima, Komisije za nagrade i priznanja, Komisije za razvoj, Komisije za budžet i finansije, Etičkog odbora i Savjeta za sport.
28.01.2021. - ODRŽANA KONSTITUTIVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KOZARSKA DUBICA
Skupštinsku većinu u novom sazivu Skupštine opštine Kozarska Dubica čine odbornici SNSD-a, DNS-a, SP i NDP-a, a na danas održanoj konstitutivnoj sjednici za predsjednika Skupštine opštine tajnim glasanjem izabran je Siniša Zlokapa iz SNSD-a, dok će funkciju potpredsjednika vršiti Vladimir Rokić iz iste političke stranke.
Za zamjenika načelnika opštine izabran je Dragan Trkulja iz DNS-a, dok je za vršioca dužnosti sekretara izabran Milan Pupavac.
Prema usvojenom dnevnom redu prve konstitutivne sjednice Skupštine opštine, na prijedlog načelnika opštine Radenka Reljića, imenovani su vršioci dužnosti načelnika odjeljenja u skladu sa Odlukom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Opštinske uprave Kozarska Dubica.
Za v.d. načelnika Odjeljenja za finansije izabrana je Nada Grgača, v.d. načelnika Odjeljenja sa stambeno-komunalne poslove i prostorno uređenje Darijan Babić, v.d. načelnika Odjeljenje za opštu upravu i društvene djelatnosti Goran Mirić, v.d. načelnika Odjeljenja za poljoprivredu Duško Bodilović i v.d. načelnika za privredu Slobodan Premasunac.
Načelnik opštine Kozarka Dubica Radenko Reljić u izjavi novinarima konstatovao je da je danas završen prvi dio konstitutivne sjednice Skupštine opštine, na kojoj su implementirani rezultati lokalnih izbora održanih 15. novembra prošle godine.
Reljić je naveo da je od strane predsjedavajućeg radnog predsjedništva došlo do zloupotrebe statuta i poslovnika o radu Skupštine opštine, nakon čega su odbornici opozicije napustili sjednicu.
“Gospodin Dušan Drljić pokušao je prekinuti sjednicu pozivajući se na to da nisu bile obavljene adekvatne konsultacije sa političim strankama iako je on sam bio u obavezi da to uradi”, naveo je Reljić u izjavi novinarima i dodao da se radi o političkoj opstruciji i cinizmu.
Reljić je naveo da je rad konstitutivne sjednice Skupštine opštine dalje nastavljen u skladu sa zakonom.
“Ovdje se samo šalje loša slika tako da građani Kozarske Dubice moraju ubuduće da paze za koga glasaju, jer odbornici koji su napustili skupštinu zajedno sa odbornikom Drljićem je imala za cilj da vrši opstrukciju, da se ne usvoji budžet i da se pogorša i onako loša situacija u opštine Kozarska Dubica i to na štetu građana”, rekao je Reljić.
Načelnik Reljić konstatovao je da je danas uspješno formirana lokalna vlast u Kozarskoj Dubici i najavio da će sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica biti nastavljena nakon što se formiraju odbornički klubovi, koji treba da formiraju komisije i druga radna tijela Skupštine opštine.
“Još jednom želim da se građanima opštine Kozarska Dubica zahvalim na povjerenju koje su dali ljudima koji ih ovdje predstavljaju u vlasti, a onima koji se bave političkim spletkama poručujem da to ide na njihov račun i obraz”, izjavio je Reljić.
Novoimenovani zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Dragan Trkulja zahvalio je odbornicima DNS-a i načelniku opštine koji su ga predložili za tu funkciju.
“Zalagaću se da svojim znanjem i kreativnošću pokušam doprinijeti kvalitetnom radu Opštinske uprave. Moja očekivanja usmjerena su ka dobru naroda i ove naše zajednice, koja prolazi kroz turbulentna vremena i svakako mislim da svi trebamo u skladu sa svojim znanjem i mogućnostima doprinijeti da očuvamo ovu opštinu i omogućimo da ona napreduje”, rekao je Trkulja.
Novoizabrani predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Siniša Zlokapa zahvalio je svim kolegama odbornicima koji su učestvovali u radu konstitutivne sjednice.
“Mogu samo da kažem da ću dužnost predsjednika Skupštine opštine Kozarska Dubica obavljati u skladu sa zakonom, poslovnikom i statutom i u najboljem interesu naših građana”, rekao je Zlokapa novinarima.
Odbornik SNSD-a Jovica Šuman zahvalio je svim odbornicima i funkcionerima koji su učestvovali na današnjoj sjednici, ali i svim građanima opštine Kozarska Dubica koji su ponovo dali podršku načelniku Reljiću i koji su omogućili da skupštinska većina zajedno sa načelnikom ponovo preuzme odgovornost za vođenje opštine Kozarska Dubica.
“Klub odbornika SNSD-a radiće u cilju da pokušamo da naša opština preživi sve ove nedaće koje su bile proteklih godina i da krenemo boljim putem ka napred”, rekao je Šuman.
Odbornik DNS-a Dragan Brdar rekao je da je ta stranka ostala privržena koalicionom sporazumu koji je potpisan prije lokalnih izbora, uz podršku načelniku Reljiću.
“Dali smo pun doprinos njegovom reizboru, a sada DNS participira u vlasti u Skupštini opštine Kozarska Dubica. U naredne četiri godine pokazaćemo da ćemo voditi politiku podmlađivanja stranke što smo i danas dokazali pri imenovanju naših kadrova”, rekao je Brdar novinarima.
Odbornik SP Živko Goga rekao je da su se odbornici te partije na današnjoj sjednici ponašali odgovorno i konstruktivno.
“Dio smo skupštinske većine i vjerujem da će Kozarska Dubica sa ovim rukovodstvom i ovom skupštinskom većinom krenuti u pravcu oporavka i progresa”, rekao je Goga.
Odbornici Skupštine opštine čije je mandate potvrdila Centralna izborna komisija, novoizabrani funkcioneri i rukovodeći službenici položili su danas svečanu izjavu, a Skupština opštine je donijela niz odluka i zaključaka o prestanku funkcija i mandata u skladu sa zakonom.
Jednoglasno je utvrđen je i Zaključak kojim Skupština opštine Kozarska Dubica izražava stav da je predsjedavajući radnog predsjedništva Dušan Drljić prekršio odredbe Statuta i Poslovnika Skupštine opštine Kozarska Dubica.
U zaključku se konstatuje da je predsjedavajući imao dužnost i obavezu da obavi konsultacije sa političkim partijama i nezavisnim odbornicima koji imaju mandate u Skupštini opštine Kozarska Dubica.
27.01.2021. - RELJIĆ: OBRAZOVANJE NEPROCJENJIV RESURS
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić čestitao je učenicima, prosvjetnim radnicima i svim zaposlenima u oblasti obrazovanja školsku slavu – Svetog Savu.
“Protekla godina i pandemija virusa korona nas je stavila pred brojne izazove, a ujedno nam još jednom pokazala da je obrazovanje prioritet jer bez kvalitetnog i obrazovanog kadra teško je postići pozitivne efekte u bilo kojoj oblasti i situaciji. Neka nam ovaj datum bude podsjetnik da je znanje najisplativija investicija i neprocjenjiv resurs koji će doprinijeti društvenom napretku”, rekao je Reljić.
Slavu škole svim učenicima i prosvjetnim radnicima čestitao je i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić.
Savindan se obilježava u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva. Sveti Sava se smatra začetnikom srpske srednjovijekovne književnosti i zaštitnikom prosvjetnih ustanova.
18.01.2021. - OPŠTINA KOZARSKA DUBICA UPUTILA POMOĆ U UGROŽENO PODRUČJE HRVATSKE KOSTAJNICE
Opština Kozarska Dubica uputila je i danas pomoć postradalom stanovništvu u Hrvatskoj u mjesto Donja Velešnja u opštini Kuruzari kod Hrvatske Kostajnice.
Prema riječima načelnika opštine Radenka Reljića Vatrogasna jedinica i građevinska mehanizacija upućeni su i danas kako bi se pomoglo stanovništvu koje je ostalo bez krova nad glavom tokom zemljotresa.
“Pomoć je upućena i u Kostajnicu, našim komšijama, a isto tako i stanovništvu u pograničnim opštinama. Svačiji ljudski život je vrijedan, a posebno treba zbrinuti djecu, starije i bolesno stanovništvo. Iako i sami trebamo pomoć, u Kozarskoj Dubici je oštećeno 650 privatnih objekata, naša lokalna Radio-televizija više nema prostorije za rad, a sanaciju trebaju i obrazovne ustanove, ne možemo ostati nijemi na molbu za pomoć kada nam se obrate naše komšije jer ne mogu zbrinuti ljude koji su doslovno ostali bez krova nad glavom”, rekao je Reljić i dodao da će i dalje nastojati pomoći gdje god mogu, te da sve nade, kada je riječ o sanaciji štete, ova lokalna zajednica polaže u institucije Republike Srpske jer sami ne mogu riješiti probleme koji su nastali usljed razornog zemljotresa 29. decembra.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi