V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

28.09.2022. - RASPISAN JAVNI POZIV ZA FINANSIRANJE BIZNISA ZA MARGINALIZOVANE GRUPE ŽENA
Opština Kozarska Dubica raspisala je danas Javni poziv za finansiranje biznisa za marginalizovane grupe žena, čiji je ukupan fond 60.000 KM.
U Odjeljenju za privredu opštine Kozarska Dubica saopšteno je da je Javni poziv objavljen na osnovu Preduzetničkog fonda za žene, koji je formiran udruženim sredstvima Opštine i USAID-ovog Programa podrške zaštiti ljudskih prava (INSPIRE). U realizaciji projekta u jednakom iznosu od po 30.000 KM učestvuje Opština Kozarska Dubica i USAID.
Na konkursu mogu učestvovati žene, pojedinačno ili u grupi, koje se u momentu podnošenja prijave ne mogu okarakterisati kao preduzetnice, odnosno, vlasnice registrovanog biznisa i koje to ranije nisu bile.
Prijave mogu podnijeti punoljetne osobe, s prebivalištem na području opštine Kozarska Dubica, koje imaju poslovnu ideju i žele je realizovati kroz započinjanje vlastitog poslovnog poduhvata na području opštine Kozarska Dubica.
Javni poziv se raspisuje za podršku razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća žena žrtava nasilja, samohranih majki, nezaposlenih žena mlađih od 35 godina, dugoročno nezaposlenih žena (bez obzira na godine starosti) žena s invaliditetom ili s djetetom s invaliditetom, žena iz ruralnih sredina, te žena koje su na neki drugi način marginalizovane.
Javni poziv biće otvoren do 28. oktobra, a prijavni obrazac dostupan je na oglasnoj tabli internet stranice opštine Kozarska Dubica – www.kozarskadubica.org.
Prijave sa dokumentacijom podnose se Odjeljenju za privredu Opštine Kozarska Dubica, ul. Svetosavska br. 5, 79240 Kozarska Dubica, sa naznakom „Za Komisiju za dodjelu sredstava u sklopu Programa podrške zaštiti ljudskih prava“, s navedenom adresom, lično u šalter sali opštine ili poštom.
Sve dodatne informacije u vezi sa Javnim pozivom se mogu dobiti u Odjeljenju za privredu Opštine Kozarska Dubica, kancelarija broj 24, broj telefona: 052-416-021, e-mail: privreda@kozarskadubica.org.
27.09.2022. - OIK: DOPREMLJEN OSJETLJIVI IZBORNI MATERIJAL
U Kozarsku Dubicu juče je dopremljen osjetljivi izborni materijal za Opšte izbore 2.oktobra.
„Opštinska izborna komisija Kozarska Dubica juče je preuzela osjetljivi izborni materijal, u koji spadaju i glasački listići, a koji će biračkim odborima biti podijeljen u subotu, 1.oktobra u prijepodnevnim časovima“, kazao je predsjednik OIK-a Stojan Krnjaić.
Biračko tijelo u Kozarskoj Dubici broji 23.165 birača koji će glasati na 42 biračka mjesta, od kojih je 40 redovnih, jedno mobilno i jedno za one koji glasaju u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima.
Biračka mjesta su na istim lokacijama kao i prethodnih izbora.
U 42 biračka odbora biće angažovano 388 lica, 194 člana biračkog odbora i isto toliko njihovih zamjenika.
Za predstojeće Opšte izbore u BiH na području Kozarske Dubice prijavljena su 63 politička subjekta, 40 političkih stranaka, šest koalicija i 17 nezavisnih kandidata.
23.09.2022. - LUKAČ: NAREDNE GODINE REKONSTRUKCIJA OBJEKTA POLICIJSKE STANICE
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač najavio je da će se naredne godine pristupiti rekonstrukciji objekta Policijske stanice u Kozarskoj Dubici.
"Taj objekat je i dalje u vlasništvu opštine, koja će odlukama da to prenese na Ministarstvo unutrašnjih poslova da bi mi mogli u taj objekat da ulažemo i da ga dovedemo u funkcionalno stanje. U objekat se dugo nije ulagalo i uslovi za rad već nisu na zadovoljavajućem nivou“, izjavio je Lukač novinarima.
Nakon sastanka sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenkom Reljićem i njegovim saradnicima, Lukač je najavio da će sredstva za rekonstrukciju stanice policije u Kozarskoj Dubici biti planirana u budžetu za narednu godinu.
Lukač je naveo da je tema razgovora bio i sistem video-nadzora, jer je to projekat koji MUP realizuje sa svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.
"Trenutno je ovdje u funkciji manji broj kamera, a načelnik je već za ovu godinu izdvojio određena sredstva. Javna nabavka će biti sprovedena u skladu sa specifikacijama inženjera MUP-a, te ćemo već u ovoj godini znatno popraviti video-nadzor na teritoriji Dubice", rekao je Lukač.
On je naveo da kvalitetan video-nadzor u svim gradovima doprinosi mnogo boljoj bezbjednosti građana.
Načelnik opštine Reljić rekao je da je ministar Lukač čest gost u Kozarskoj Dubici, te da je danas održan kvalitetan radni sastanak i razmijenjene su informacije o bezbjednosnoj situaciji na nivou lokalne zajednice i policijske uprave Prijedor.
Reljić je naveo da će odlukama Skupštine opštine u najkraćem roku biti riješeno pitanje vlasništva nad objektom Policijske stanice u Kozarskoj Dubici.
"Posebno nam je drago što će od naredne godine znatna sredstva biti uložena u rekonstrukciju Policijske stanice", naveo je on.
Prema njegovim riječima, stanje bezbjednosti u Kozarskoj Dubici i u kompletnoj regiji je na zadovoljavajućem nivou.
"Oko 30.000 KM ove godine ćemo uložiti za nabavku novih inteligentnih kamera koje prepoznaju lica i brojeve. To će svakako olakšati rad policijskim službenicima i doprinijeti bezbjednosti građana na području opštine", rekao je Reljić.
Reljić je zahvalio Lukaču za posjetu i istakao da je veoma važno da lokalna zajednica i policijske strukture rade na doborobit građanja i s ciljem njihove bezbjednosti.
Lukač je u Policijskoj stanici Kozarska Dubica razgovarao sa komandirom Bojanom Milankovićem i načelnikom PU Prijedor Sretojom Vujanovićem.
Tokom radnih sastanaka u Kozarskoj Dubici konstatovano je da je stanje bezbjednosti u toj opštini na zadovoljavajućem nivou, te da policija nije opterećena teškim krivičnim djelima.
Istaknut je i visok nivo saradnje policije sa svim strukturama lokalne vlasti.
22.09.2022. - NAJAVA: MINISTAR LUKAČ SUTRA U KOZARSKOJ DUBICI
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske /MUP/ Dragan Lukač posjetiće sutra opštinu Kozarska Dubica.
U 10.00 časova predviđena je posjeta Policijskoj stanici Kozarska Dubica.
Lukač će se u 10.30 časova sastati i sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenkom Reljićem, najavljeno je iz MUP-a.
Izjave za medije planirane su nakon sastanka sa načelnikom.
21.09.2022. - OBAVJEŠTENJE: RASPISAN JAVNI POZIV ZA FINANSIJSKU POMOĆ NEZAPOSLENOM RODITELJU ČETVORO I VIŠE DJECE
Ministarstvo porodice, omladine i sporta raspisalo je Јavni poziv za podnošenje zahtjeva za finansijsku pomoć nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj.
Јedan od roditelja četvoro i više djece finansijsku pomoć može ostvariti ako ispunjava sljedeće uslove, i to:

– da je nezaposlen,
– da ima četvoro ili više djece, od kojih je najmlađe dijete u dobi do 18 godina života,
– da ima državljanstvo BiH/Republike Srpske,
– da ima mjesto prebivališta u Republici Srpskoj i teritoriji Brčko distrikta BiH sa entitetskim državljanstvom Republike Srpske, na dan stupanja na snagu odluke i
– da se ne nalazi u evidenciji ЈU Јavni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske kao korisnik nekog od prava iz dječije zaštite .

Isplata finansijske pomoći za korisnike koji su u evidenciji ЈU Јavni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske, vršiće se na osnovu evidencija Fonda, bez potrebe prijavljivanja na ovaj Јavni poziv, saopšteno je iz resornog ministarstva.
Uz popunjen zahtjev za isplatu finansijske pomoći nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj neophodno je dostaviti sljedeću dokumentaciju:

– Dokaz o nezaposlenosti – potvrda Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske ili poreska kartica,
– Fotokopija lične karte za podnosioca zahtjeva,
– Izvod iz matične knjige državljana za podnosioca zahtjeva,
– Potvrda o prebivalištu za podnosioca zahtjeva,
– Fotokopija kartice sa brojem tekućeg računa podnosioca zahtjeva i
– Izvode iz matične knjige rođenih za svako dijete kao dokaz utvrđivanja da najmlađe dijete nije navršilo 18 godina.

Zahtjev sa neophodnom dokumentacijom podnosi se Ministarstvu porodice, omladine i sporta, na adresu: Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Trg Republike Srpske 1, Banjaluka.
Zahtjev za isplatu finansijske pomoći nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj se može preuzeti na internet stranici Ministarstva porodice, omladine i sporta.
Јavni poziv otvoren je 30 dana od dana objavljivanja.
18.09.2022. - POLOŽENI VIJENCI I SLUŽEN POMEN ZA STRADALE U HRVATSKOJ AGRESIJI
U porti Hrama Svete Petke u Kozarskoj Dubici danas je služen pomen za srpske borce i civile stradale u odbrani zapadnih granica Republike Srpske i BiH od hrvatske agresije, a kod spomen krsta položeni su vijenci.
U ime institucija Republike Srpske vijenac je položio ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, a u ime Srbije ministar za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić.
Vijence i cvijeće su položili i delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka, nekadašnjih oficira Vojske Republike Srpske koji su učestvovali u odbarni zapadnih granica, Boračke organizacije Srpske.
Kod spomen krsta vijence i cvijeće su položili načelnici opština Kostajnica i Kozarska Dubica Nikola Janjetović i Radenko Reljić, brojne delegacije republičkih, gradskih i opštinskih udruženja i nevladinih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, kao i druge delegacije i pojedinci.
Kozarska Dubica je ove godine mjesto centralnog obilježavanja Dana odbrane zapadnih granica Republike Srpske, koje organizje Odbor Vlade Republike Srpske za obilježavanje značajnih istorijskih događaja.
U hrvatskoj agresiji 18. i 19. septembra 1995. godine na područje zapadnog dijela Republike Srpske, odnosno opština, Kozarska Dubica, Novi Grad i Kostajnica ubijeno je 107 lica, od kojih 56 civila i 51 pripadnik oružanih snaga Republike Srpske, dok je 101 lice ranjeno.
Odbrana zapadnokrajiških opština od hrvatske agresije smatra se događajem značajnim za odbranu Republike Srpske i odlukom Vlade Srpske svrstan je među najznačajnije datume novije istorije.
14.09.2022. - NAJAVA: CENTRALNA MANIFESTACIJA ODBRANE ZAPADNIH GRANICA SRPSKE I BiH OD HRVATSKE AGRESIJE
U Kozarskoj Dubici će u nedjelju, 18. septembra, biti obilježen istorijski događaj od republičkog značaja "Odbrana zapadnih granica Republike Srpske i BiH od hrvatske agresije".
U Opštinskoj upravi Kozarska Dubica potvrđeno je da će, u organizaciji Odbora za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Vlade Republike Srpske, u Spomen hramu Svete Petke u Kozarskoj Dubici biti služena liturgija i pomen za poginule borce i civile u hrvatskoj agresiji u septembru 1995. godine.
Sveta liturgija u Spomen hramu Sveta Petka počeće u 9.00 časova, a u 10.30 časova pomen za poginule borce i civile.
Iz opštinske uprave najavaljeno je da će događaju prisustvovati predstavnici institucija Republike Srpske i Srbije, srpski predstavnici u institucijama BiH, predstavnici opština i gradova Republike Srpske, 3. pješadijskog /Republika Srpska/ puka i NVO i udruženja od javnog interesa proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i NOR-a.
09.09.2022. - PROGRAM OBILJEŽAVANJA "SEPTEMBARSKIH DANA ODBRANE" KOZARSKE DUBICE
Program “Septembarski dani odbrane” i ove godine sačinjen je od niza događaja komemorativnog i sportskog karaktera u znak sjećanja na odbranu područja opštine Kozarska Dubica i zapadne granice Republike Srpske od hrvatske agresije u septembru 1995. godine.
Počeo je prošlog vikenda kada je u Sportskoj dvorani odigran 25. Memorijalni rukometni turnir “Major Milan Tepić”. Tradicionalni Memorijalni turnir u malom fudbalu “Zoran Bulić Zoki” biće održan u subotu, 10.septembra u Bjelajcima s početkom u 12.00 časova.
Kao i prethodnih godina, 16. septembra, u svim osnovnim školama i Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla” u Kozarskoj Dubici biće održan istorijski čas posvećen događajima iz septembra 1995.godine.
Centralni događaj obilježavanja 27 godina od odbrane opštine Kozarska Dubica od hrvatske agresije biće održan 18. septembra u krugu Spomen-hrama Svete Petke kod Spomen-krsta, gdje će u 10 časova biti služen parastos svim poginulim borcima i stradalim civilima, potom položen vijenac i cvijeće. Istog dana na tom mjestu, sa početkom u 12 časova biće obilježan Dan 11.pješadijske dubičke brigade.
U Donjoj Gradini, 19. septembra, datum koji označava i dan pobjede nad agresijom hrvatske vojske na područje opštine Kozarska Dubica, kod mjesta pogibije policajca Zorana Bulića biće održan komemorativni skup u 11 sati.
Dvadeseta “Školska biciklijada” biće organizovana 21. septembra, na relaciji Kozarska Dubica-Moštanica. Istog dana biće obilježen Dan formiranja 5.krajiške brigade na Moštanici u 13h časova.
U okviru “Septembarskih dana odbrane” u Kozarskoj Dubici, 29. septembra biće obilježena godišnjica pogibije narodnog heroja majora Milana Tepića.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi