V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

09.09.2022. - PROGRAM OBILJEŽAVANJA "SEPTEMBARSKIH DANA ODBRANE" KOZARSKE DUBICE
Program “Septembarski dani odbrane” i ove godine sačinjen je od niza događaja komemorativnog i sportskog karaktera u znak sjećanja na odbranu područja opštine Kozarska Dubica i zapadne granice Republike Srpske od hrvatske agresije u septembru 1995. godine.
Počeo je prošlog vikenda kada je u Sportskoj dvorani odigran 25. Memorijalni rukometni turnir “Major Milan Tepić”. Tradicionalni Memorijalni turnir u malom fudbalu “Zoran Bulić Zoki” biće održan u subotu, 10.septembra u Bjelajcima s početkom u 12.00 časova.
Kao i prethodnih godina, 16. septembra, u svim osnovnim školama i Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla” u Kozarskoj Dubici biće održan istorijski čas posvećen događajima iz septembra 1995.godine.
Centralni događaj obilježavanja 27 godina od odbrane opštine Kozarska Dubica od hrvatske agresije biće održan 18. septembra u krugu Spomen-hrama Svete Petke kod Spomen-krsta, gdje će u 10 časova biti služen parastos svim poginulim borcima i stradalim civilima, potom položen vijenac i cvijeće. Istog dana na tom mjestu, sa početkom u 12 časova biće obilježan Dan 11.pješadijske dubičke brigade.
U Donjoj Gradini, 19. septembra, datum koji označava i dan pobjede nad agresijom hrvatske vojske na područje opštine Kozarska Dubica, kod mjesta pogibije policajca Zorana Bulića biće održan komemorativni skup u 11 sati.
Dvadeseta “Školska biciklijada” biće organizovana 21. septembra, na relaciji Kozarska Dubica-Moštanica. Istog dana biće obilježen Dan formiranja 5.krajiške brigade na Moštanici u 13h časova.
U okviru “Septembarskih dana odbrane” u Kozarskoj Dubici, 29. septembra biće obilježena godišnjica pogibije narodnog heroja majora Milana Tepića.
05.09.2022. - ZAVRŠENO ASFALTIRANJE ULICE U POVRATNIČKOM NASELJU JOŠIK
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je danas završeno asfaltiranje ulice u povratničkom naselju Jošik u dužini od 750 metara čija je vrijednost oko 140.000 KM.
Reljić je naveo da je ovaj projekat realizovan zahvaljujući Federalnom ministarstvu za raseljenje osobe i izbjeglice, koje je finansiralo 80 odsto, a opština Kozarska Dubica 20 odsto vrijednosti radova.
On je dodao da je projekat inicirao potpredsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Jasmin Spahić.
Spahić je rekao novinarima da će biti nastavljeni projekti usmjereni ka razvoju Kozarske Dubice, te je zahvalio na podršci federalnom ministru za raseljene osobe i izbjeglice Edinu Ramiću, načelniku Radeku Reljiću i svim saradnicima.
02.09.2022. - SANACIJA ZGRADE RTV KD I NARODNE BIBLIOTEKE TEČE PLANIRANOM DINAMIKOM
Rekonstrukcija objekta u kome su prije zemljotresa 2020. godine poslovali Centar za informisanje i kulturu i Narodna biblioteka u Kozarskoj Dubici odvija se planiranom dinamikom i predviđeno je bude završeno u novembru, potvrdio je danas načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove u opštini Kozarska Dubica Darijan Babić.
Babić je podsjetio da je zemljotres ovom objektu nanio značajnu štetu nakon kojeg više nije bio bezbjedan za korištenje, pa se moralo pristupiti potpunoj rekonstrukciji.
Vrijednost rekonstrukcije zgrade je oko 500.000 KM, a sredstva su obezbijeđena iz donacije Vlade Srbije opštini Kozarska Dubica.
Direktor Centra za informisanje i kulturu opštine Kozarska Dubica Dijana Kondić izjavila je da je zgrada RTV KD bila najoštećeniji javni objekat u zemljotresu u decembru 2020. godine u toj opštini.
Ona je podsjetila da ova zgrada datira iz doba Austrougarske, a da će sada imati moderan prostor prilagođen poslovanju elektronskih medija.
"Drago nam je da je rekonstrukcija zgrade došla u završnu fazu. Do kraja godine vratićemo se u nov objekat i zahvaljujem svima koji su to omogućili, a to su srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik koji se založio da sredstva iz Srbije dođu u Kozarsku Dubicu, kao i Opštinskoj upravi i načelniku Radenku Reljiću", precizirala je Kondićeva.
02.09.2022. - MODERNIZOVAN GRADSKI SAT U SVETOSAVSKOJ ULICI
Gradski sat, koji je godinama simbol Svetosavske ulice u Kozarskoj Dubici, dobio je novi, moderan izgled, a u njegovu modrenizaciju uloženo je 12.000 KM, rekao je danas načelnik opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić.
"Pošto je nakon rekonstrukcije i uređenja zgrade Opštinske administrativne službe, uređen i plato i prilaz zgradi Opštinske uprave, odlučili smo da renoviramo i sat kao važan detalj ovog dijela glavne ulice", rekao je Babić novinarima.
On je na naveo da je nakon uređenja zgrade opštine i platoa ispred nje stari sat ostao kao simbol nekog prošlog vremena.
"Smatrali smo da je došlo vrijeme za njegovu modernizaciju, pa smo postavili novi digitalni sat koji može da služi kao multifunkcionalni medijski prostor", rekao je Babić i dodao da će u dogledno vrijeme biti donesene opštinske odluke koje će precizirati kako će taj prostor biti korišten za širu upotrebu, odnosno prostor za reklamiranje.
29.08.2022. - OBAVJEŠTENJE O PREUZIMANJU „PONOSNIH KARTICA“
Iz Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti obavještavaju višečlane porodice da su u Opštinu Kozarska Dubica stigle Ponosne kartice, koje izdaje Fondacija „Za porodicu“ iz Banjaluke.
Ponosne kartice, korisnici mogu preuzeti u kancelariji Odsjeka za društvene djelatnosti, broj 16 u zgradi opštine, svakim radnim danom od 8 do 15 časova.
Pri preuzimanju kartica potrebno je priložiti kućnu listu, odnosno dokaz o broju članova domaćinstva, fotokopiju lične karte podnosioca zahtjeva i uvjerenje da podnosilac zahtjeva ima prebivalište u Kozarskoj Dubici.
Ponosne kartice omogućavaju porodicama sa troje i više djece popuste prilikom kupovine roba i usluga što predstavlja mjeru podrške natalitetu i porodicama, a sve dodatne informacije o preuzimanju kartica mogu se dobiti na broj telefona 052/425-232 u opštinskom Odsjeku za društvene djelatnosti.
25.08.2022. - U SVE OSNOVNE ŠKOLE DOPREMLJENI UDŽBENICI KOJE JE OBEZBJEDILA OPŠTINA KOZARSKA DUBICA
Svim osnovnim školama u Kozarskoj Dubici danas su iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske dopremljeni udžbenici za učenike od petog do devetog razreda, koje je obezbijedila opština.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da će udžbenike dobiti 570 učenika u svim dubičkim školama i istakao da će opština nabavku udžbenika za starije osnovce finansirati i narednih godina.
"Nakon što smo u rebalansu budžeta predvidjeli sredstva za nabavku udžbenika za osnovce od petog do devetog razreda, jer znamo da za prva četiri razreda udžbenike obezbjeđuje Vlada Republike Srpske, mi smo ta sredstva i obezbjedili, uspješno proveli tendersku proceduru i evo danas počeli distribuciju udžbenika po školama", naveo je Reljić novinarima.
On je precizirao da je ukupna vrijednost udžbenika 115.000 KM, bez PDV-a.
"To je otprilike 200 KM po djetetu što je prilična subvencija za naše roditelje. Znamo da je polazak u školu veliki udar na porodični budžet, tako da smo ovom subvencijom izašli u susret građanima i djeci", dodao je Reljić.
On je svim učenicima poželio srećan početak školske godine.
Školu "Majka Knežopoljka" u Knežici , koju je danas posjetio načelnik opštine sa saradnicima, će u narednoj školskoj godini pohađati 190 učenika, a udžbenike koje je nabavila opština Kozarska Dubica dobiće 94 od petog do devetog razreda.
"Za nas je to velika stvar pošto je ovo područje ruralno, većina stanovnika je nezaposlena, izvor prihoda im je nepouzdan i mislim da je ovo velika pomoć budžetu porodica naših učenika", rekla je direktor te škole Božana Vukić.
Udžbenici koje je za učenike od petog do devetog razreda obezbijedila opština, ali i oni za mlađe osnovce koje je inansira Vlada Republike Srpske, danas su dostavljene i u Osnovne škole "Vuk SteFanović Karadžić" i "Sveti Sava" u Kozarskoj Dubici.
Novi udžbenici će tako prvog dana nastave u školama dočekati sve dubičke osnovce.
25.08.2022. - OIK: U TOKU EVIDENTIRANJE BIRAČA ZA GLASANJE PUTEM MOBILNOG TIMA
Iz Opštinske izborne komisije obavještavaju birače sa područja opštine Kozarska Dubica da je u toku evidentiranje birača koji će glasati putem mobilnog tima.
Radi se o biračima koji imaju biračko pravo i koji žele glasati na Opštim izborima u BiH 2.oktobra, a zbog starosti, bolesti ili invaliditeta su vezani za svoje domove i nisu u mogućnosti da glasaju na redovnom biračkom mjestu.
Iz Opštinske izborne komisije pojašnjavaju da prema odredbama člana 19 Pravilnika o upotrebi i izradi izvoda iz Centralnog biračkog spiska za ovu kategoriju birača , izvod se sačinjava na bazi podataka nadležnog organa za socijalnu zaštitu.
Istim članom određeno je i da se izražena volja ovih birača da na dan izbora glasaju u svojim domovima utvrđuje pismenom izjavom svakog birača i pratećom medicinskom dokumentacijom o bolesti ili invalidnosti birača, koja je sastavni dio izvještaja koji će OIK dostaviti CIK-u BiH kao obrazloženje ovakvog vida glasanja.
Izjave se preuzimaju i potpisane, sa pratećom medicinskom dokumentacijom, predaju u kancelariji broj 7 u zgradi Opštine Kozarska Dubica, najkasnije do 6.septembra 2022.godine.
23.08.2022.- CVIJANOVIĆ: IZGRADNJA SISTEMA VODOSNABDIJEVANJA U KNEŽICI OD STRATEŠKOG ZNAČAJA
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je u Kozarskoj Dubici od strateškog značaja projekat izgradnje sistema vodosnabijevanja prema Knežici, te da će u realizaciji tog projekta biti ubrzane sve aktivnosti koje su u toku.
“Mi tamo imamo izvođača i projekat je u toku, ali u suštini to je nešto što naši mještani očekuju i sigurna sam da će se to i desiti”, rekla je Cvijanovićeva.
Ona je dodala da je zadovoljna činjenicom da je u Kozarskoj Dubici u prethodnom periodu bilo intervencija i kada su u pitanju škole, vrtići i putna infrastruktura.
“Suštinski je važno da se ovdje riješi pitanje privremene saglasnosti za rad međunarodnog graničnog prelaza u Kozarskoj Dubici, koja se daje na tri mjeseca. Treba da dobijemo trajnu saglasnost i da na taj način ta komunikacija bude neometana veza sa EU”, istakla je Cvijanovićeva.
Ona je istakla da će opština Kozarska Dubica imati podršku i ubuduće u svim projektima koji su vezani za lokalnu i komunalnu infrastrukturu, te sanaciju školskih objekata, nadogradnju vrtića ili bilo šta drugo.
“Stajaće iza toga republičke institucije kao što stojimo uz sve druge opštine koje su izdržale neko teško vrijeme u prethodnom periodu. Sigurno dolaze puno bolja vremena za Dubicu”, poručila je Cvijanovićeva.
Ona je novinarima potvrdila da su na sastanku sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenkom Reljićem sa zadovoljstvom sumirane aktivnosti koje su se sprovodile u prethodnom periodu, te istakla da je opština danas mnogo stabilnija nego ranije, zahvaljujući i intervencijama Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske, ali i angažovanjem lokalne uprave i načelnika.
Predsjednik Srpske najavila je da će u Kozarskoj Dubici biti nastavljeni i projekti saniranja ulica i lokalnih puteva.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić zahvalio je Cvijanovićevoj i predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Zoranu Tegeltiji na velikom doprinosu u rješavanju finansijskih problema koje je opština Kozarska Dubica imala u ranijem periodu.
“Opština bi teško stala na noge u ekonomskom, odnosno finansijskom smislu, da nije bilo podrške institucija, Vlade i zvaničnika Republike Srpske”, rekao je Reljić novinarima.
On je potvrdio da su tema sastanka bili projekti na području opštine u oblasti vodosnabdijevanja, putne i druge infrastrukture i granični prelaz u Kozarskoj Dubici.
“Radilo se stvarno mnogo toga i koristim priliku da zahvalim predsjednici Republike Srpske u lično ime i u ime građana Kozarske Dubice na pomoći koju su opštini ukazali prethodnih godina”, rekao je Reljić.
On je dodao da je siguran da ta pomoć neće izostati i u budućem periodu.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi