V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

14.03.2017. - DOBRA SARADNЈA OPŠTINE I PORESKE UPRAVE REPUBLIKE SRPSKE
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić održao je danas radni sastanak sa predstavnicima Poreske uprave Republike Srpske za Područni centar Prijedor na kojem je istaknuta dobra saradnja te dvije institucije i definisani oblici saradnje u narednom periodu.
"U službenoj posjeti sa načelnikom Reljićem danas smo razgovarali na temu saradnje između dvije institucije u oblasti poreza, sa posebnim akcentom na porez na nepokretnosti jer su to prihodi koji su u potpunosti pripadaju opštini", izjavio je pomoćnik direktora Poreske uprave Republike Srpske za Područni centar Prijedor Milenko Puzigaća.
On je dodao da je saradnja Poreske uprave i opštine Kozarska Dubica do sada bila na izuzetno visokom nivou.
"U razgovoru smo konstatovali da su prioritetni problemi rješavanje dugova preduzeća čiji je osnivač opština i u tom smislu dogovoren je način rješavanja postojećih obaveza", potvrdio je Puzigaća.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić ocijenio je da je saradnja sa Poreskom upravom Republike Srpske do sada bila na zavidnom nivou.
On je izrazio očekivanje da će taj nivo saradnje biti zadržan i u narednom periodu i zahvalio na razumijevanju za probleme koje ima budžet opštine i institucije kojima je osnivač opština.
"Posebno je bitno da smo dogovorili određene vidove saradnje kod utvrđivanja i prikupljanja prihoda koji pripadaju Budžetu opštine", naglasio je Reljić.
Sastanku su prisustvovali i zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i rukovodilac u Područnom centru Poreske uprave u Prijedoru Zoran Pavić.
14.03.2017. - ODRŽAN SASTANAK SA CILЈEM OSNIVANЈA ZANATSKO PREDUZETNIČKOG UDRUŽENЈA
Na incijativu Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Kozarska Dubica i u saradnji sa Zanatsko preduzetničkim udruženjem Prijedor, u Opštinskoj upravi Kozarska Dubica danas je održan sastanak sa zanatskim preduzetnicima s ciljem osnivanja Zanatsko preduzetničkog udruženja Kozarska Dubica.
Načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Miroslav Tica izjavio je da su zanatski preduzetnici opštine Kozarska Dubica na današnjem sastanku upoznati sa progrmskim ciljevima i zadacima Zanatsko-preduzeničkog udruženja.
"Iskazano je interesovanje za ovakav vid organizovanja zanatskih preduzetnika u našoj opštini i definisan inicijativni odbor koji će pripremiti osnivačku skupštinu Zanatsko preduzetničkog uduženja u Kozarskoj Dubici", potvrdio je Tica.
On je naveo da će u budućem radu to udruženja moći djelovati u okvirima svojih nadležnosti i odgovornosti koje su propisane Zakonom o zanatsko preduzetničkoj djelatnosti Republike Srpske i Statuta Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske.
"Udruženje će putem svojih pojedinačnih aktivnosti na bolji način zastupati interese zanatlija i preduzenika, sa ciljem da se poboljša poslovno okruženje i uslovi za razvoj preduzetništva na području opštine kroz unapređenje, usklađivanje i zatupanje zajedničkih interesa oko 470 preduzetnika registrovanih u Kozarskoj Dubici", naglasio je Tica.
13.03.2017. - SASTANAK O FORMIRANjU DOPISNIŠTVA RTRS-a U KOZARSKOJ DUBICI
Generalni direktor Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/ Draško Milinović razgovarao je danas sa rukovodstvom opštine Kozarska Dubica o formiranju dopisništva RTRS-a u toj opštini.
Milinović je na tu temu razgovarao sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenkom Reljićem, predsjednikom Skupštine opštine Draganom Jaćimovićem i direktorom JP "Centar za infomisanje i kulturu" u toj opštini Dijanom Kondić.
"Cilj ove posjete je da pronađemo mogućnosti za saradnju jer će RTRS ove i naredne godine unapređivati svoju dopisničku mrežu jer želimo da u svakom gradu Republike Srpske, tamo gdje to već nemamo, formiramo dopisništvo", izjavio je Milinović.
On je naglasio da je Kozarska Dubica jedan od prvih gradova koje je posjetio sa tim ciljem.
"U Prijedoru imamo IT centar, ali želimo da u Dubici imamo konkretno sve one što je potrebno za naše emisije. U tom smislu cilj nam je da ove godine dođemo do dopisništva koje će biti u tijesnoj saradnji sa lokalnom radio-televizijom, jer je obaveza javnog servisa da pokrije svaki grad i mjesto u Republici Srpskoj", naglasio je Milinović.
On je potvrdio da je od načelnika Reljića saznao da za to u Kozarskoj Dubici postoje dobre osnove.
"Na nama je da u narednom periodu da održimo još jedan do dva sastanka kako bi precizirali sve tehničke pretpostavke, kasnije i kadrovska rješanja, a vjerujem da bi do kraja godine imali kvaliteno dopisništvo na zadovoljstvo naših gledalaca u Kozarskoj Dubici i šire", dodao je Milinović.
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović izjavio je da je generalni direktor RTRS-a tokom sastanka upoznat sa stanjem u lokalnoj radio- televiziji.
"Zadovoljstvo mi je što je prvi čovjek RTRS-a posjetio opštinu Kozarska Dubica, a nadamo se dobroj saradnji, kao što je bilo i prethodnih godina, i poboljšanjima u tom smislu nakon što direktora upoznamo sa ljudima u JP "Centar za informisanje i kulturu", koje treba da napreduje što više", izjavio je Jaćimović.
Direktor JP "Centar za informisanje i kulturu" Kozarska Dubica Dijana Kondić izjavio je da se raduje najavljenoj bližoj saradnji sa RTRS-om u bliskoj budućnosti.
"Do jeseni bi postojala mogućnost otvaranja dopisništva u Kozarskoj Dubici, a to bi značilo napredak i stepenicu više za RTV KD jer bismo time dobili mogućnost pružanja kvalitenijeg programa našim građanima", naglasila je Kondićeva.

10.03.2017. - ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O NACRTU BUDŽETA
U opštinskoj upravi Kozarska Dubica održana je javna rasprava o Nacrtu budžeta opštine za 2017. godinu, koji je utvrđen u iznosu od 9.590.000 KM.
Javnu raspravu otvorio je zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, koji je pozvao prisutne predstavnike i rukovodioce javnih preduzeća, ustanova, organizacija, opštinskih odjeljenja, udruženja građana i mjesnih zajednica da, u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu Republike Srpske, iznesu svoje zahtjeve i primjedbe na Nacrt budžeta.
"Zadovoljni smo tokom javne rasprave i naravno da razumijemo zahtjeve danas prisutnih, koji su govorili vrlo iskreno i vrlo argumentovano u nastojanju da grupacije koje predstavljaju što bolje funkcionišu", izjavio je Zlojutro.
On je naglasio da ne očekuje značajne promjene u odnosu na Nacrt budžeta, jer se neće mijenjati budžetski okvir, ali da su moguće manje prekompozicije.
"Ne očekujem značajne promjene, ali tamo gdje sitnim korekcijama možemo stanje popraviti, vjerujem da ćemo biti u mogućnosti da prihvatimo danas izražene zahtjeve i predložimo prijedlog budžeta, koji će biti razmatran na narednoj sjednici Skupštine opštine", rekao je Zlojutro.
On je navao da je javna rasprava o Nacrtu budžeta jedna od obaveznih faza u procesu usvajanja budžeta kao najvažnijeg dokumenta lokalne zajednice.
"Moramo biti realni jer situacija u opštinskom budžetu odavno nije sjajna, a računamo sa padom prihoda i u ovoj godini i u tom smislu moramo planirati budžet", zaključio je Zlojutro.
08.03.2017. - ČESTITKA NAČELNIKA OPŠTINE I PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE POVODOM 8. MARTA
Povodom Međunarodnog dan žena- 8. Marta načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Dragan Jaćimović uputili su čestitku pripadnicama lješeg pola.
“U ime Opštinske uprave i lično ime svim bakama, majkama, suprugama i kćerkama želimo srećan Dan žena. Želimo da Vam ovaj dan bude poseban, a svaki drugi ispunjen ljubavlju pažnjom i srećom. Želimo da vaš uticaj bude prepoznat u svim društvenim segmentima, a društvena ravnopravnost istaknuta”, navodi se u čestitki.
07.03.2017. – JAĆIMOVIĆ: ČIN MAJORA MILANA TEPIĆA NE SMIJE DA BUDE ZABORAVLJEN
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović ocijenio je danas licemjernim osude koje stižu iz Hrvatske na odluku Vlade Srbije da podigne spomenik Narodnom heroju majoru Milanu Tepiću.
"Sa moje lične strane, smatram da su osude Hrvatske na odluku da se u Beogradu podigne spomenik posljednjem heroju bivše Jugoslavije i heroju Republike Srpske majoru Milanu Tepiću licemjerstvo hrvatske strane koja ne osuđuje postavljanje ploča sa ustaškim pokličem u Jasenovcu", izjavio je Jaćimović.
On je podsjetio da je plača NOS-a postavljena u neposrednoj blizini logora Jasenovac u kojem je ubijeno više od 20.000 djece.
"To je za njih sasvim normalno, a a ono najmanje što svi mi možemo to je učinila Vlada Republike Srbije odlukom da podigne spomenik heroju iz prošlog otadžbinskog rata za za podvig koji je učinio", rekao je Jaćimović.
On dodao da je svojom procjenom i odlukom da digne u vazduh 170 tona eksploziva u vojnom skladištu u Bjelovaru, major Tepić spriječio potencijalne žrtve.
"Sve te stvari koje su se desile u Bjelovaru davne 1991. godine samo pokazuju ono što je major Milan Tepić radio, a to je nešto najsvetije – dao je svoj život braneći svoju državu i svoj narod, a to je ono što nikada ne smijemo zaboraviti", dodao je Jaćimović.
On je podsjetio da je major Milan Tepić rođen 1957. godine u selu Komlenac u Kozarskoj Dubici i da je on jedini je posthumno odlikovani Narodni heroj Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.
"Opština Kozarska Dubica 1993. godine donijela je odluku da ulica u tom gradu nosi ime majora Milana Tepića, imamo u gradu mural posvećen majoru Tepiću, i "Septembarske dane odbrane" kada se obilježava godišnjica njegovog stradanja i održava memorijalni rukometni turnir u čast i slavu majora Milana Tepića", naveo je Jaćimović. On je naglasio da je odluka Vlade Srbije važna i za današnja pokoljenja i generacije rođene poslije otadžbinskog rata jer čin majora Tepića ne smije da bude zaboraljen.
07.03.2017. - PREDSTAVLJEN PROJEKAT "MOJA PRIČA:PRO BUDUĆNOST"
U opštinskoj upravi Kozarska Dubica danas je predstavljen projekat po nazivom "Moja priča:PRO-Budućnost", koji ima za cilj pomirenje i izgradnju povjerenje među građanima svih etničkih grupa u BiH, baziranog na pretpostavci da izgradnja trajnog mira počinje otvaranjem iskrenog dijaloga te razumijevanjem druge strane.
Uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) projekat realizuje CRS (Catolic relief services), a konceptrualno projekat predstavlja razgovor o sukobima 1992. - 1995. u BiH, odnosno javni govor vojnika, logoraša, nestalih i nasilno odvedenih i drugih žrtava rata o ličnim iskustvima doživljenim u ratu iz različitih etničkih i religijskih grupa.
Organizatore i učesnike današnjeg sastanka pozdravili su načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Dušan Drljić i predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović, a u cilju podsticanja kulture pomirenja učesnici su razgovarali o svojim nekadašnjim i današnjim pogledima na rat, mirnodopski period i život uopšte.
"Opština Kozarska Dubica je miran grad u kojem su međuljudski odnosi na visokom nivo razumijevanja i tolerancije, a u osvrtu na period proteklog rata treba istaći činjenicu da se u Kozarskoj Dubici nije dogodio ni jedan ratni zločin", izjavio je Drljić.
Pored opštinskih zvaničnika i službenika, sastanku su prisustvovali odbornici u Skupštini opštine Kozarska Dubica, članovi udruženja građana i direktori škola u Kozarskoj Dubici.
06.03.2017. - OBJAVLЈENA ODLUKA O DODJELI STIPENDIJA ZA 113 STUDENATA
U Opštinskoj upravi Kozarska Dubica danas je objavljena Odluka o dodjeli stipendija u školskoj 2016/2017. godini za 113 strudenata sa kojima će biti zaključen ugovor o stipendiranju.
Iz Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti potvrđeno je da je Rang lista stipendista opštine Kozarska Dubica objavljena je na oglasnoj tabli u šalter sali i zvaničnoj internet stranici opštine, a da će potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata koji su u tekućoj školskoj godini ostvarili pravo na stipendije iz budžeta opštine Kozarska Dubica biti izvršeno u subotu, 11. marta u velikoj skupštinskoj sali sa početkom u 11.00 časova.
Iz budžeta opštine Kozarska Dubica za stipendiranje će biti izdvojeno 130.000 KM, a stipendistima opštine Kozarska Dubica biće isplaćeno 10 stipendija u iznosu od 100 KM, dok će aposolventima biti isplaćeno pet stipendija u istom iznosu.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA