V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

11.08.2022. - U TOKU PRIJAVE ZA UČEŠĆE NA "VEČERI OJKAČE NA MOŠTANICI"
Manifestacija "Veče ojkače na Moštanici" tradicionalno će biti upriličena ispred manastira Moštanica u Kozarskoj Dubici u 18. avgusta, a organizatori očekuju učešće oko 20 ojkačkih grupa iz potkozarskih opština.
Direktor Javnog preduzeća Centar za informisanje i kulturu Kozarska Dubica Dijana Kondić izjavila je da će ove godine manifestacija biti održana 25 put, te da će tradicionalno okupiti ljubitelje i poštovaoce izvorne narodne pjesme Kozare i Potkozarja.
"Ova manifestacija čuva autentično narodno stvaralaštvo, a na naš poziv odazovu se učesnici iz cijele Krajine, od Banjaluke do Novog Grada", izjavila Kondićeva.
Ona je pozvala sve zainteresovane ojkačke grupe da se prijave na učešće, kao i sve ljubitelje izvorne narodne pjesme da prisustvuju ovom kulturnom događaju.
Ojkačke grupe se mogu prijaviti u prostorijama Doma kulture u Kozarskoj Dubici ili na broj telefona 066/150-487 do 16. avgusta u 15.00 časova.
Nastup po grupi ograničen je na tri minute, te se mole učesnici da prilagode vrijeme nastupa.
Organizatori su manifestacije "Veče ojkače na Moštanici" su Centar za informisanje i kulturu i Opština Kozarska Dubica.
Ispred manastira Moštanica, u okviru tradicionalnog narodnog zbora uoči praznika Preobraženje Gospodnje, manifestacija će 18. avgusta početi u 20.00 časova.
27.07.2022. - UGOVORENI RADOVI NA IZGRADNJI TROTOARA U CVIJIĆEVOJ ULICI I ASFALTIRANJU ULECE U JOŠIKU
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić potpisao je danas ugovor sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica na osnovu kojeg će za nekoliko dana započeti radovi na izgradnji trotara u Cvijićevoj ulici i asfaltiranje ulice u Jošiku u dužini od 700 metara, vrijedni 237.000 KM.
„Ugovor smo potpisali zahvaljujući političkim aktivnostima našeg odbornika Jasmina Spahića. Ovo je postala tradicija i opština Kozarska Dubica svake godine učestvuje u programu izgradnje infrastrukture Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. Ugovorene projekte će i u iznosu od 60.000 KM finansirati i opština Kozarska Dubica“, precizirao je Reljić.
On je zahvalio odborniku Spahiću i ministru Edinu Ramiću na podršci koju svaki put daju aktivnostima i projektima opštine Kozarska Dubica koji doprinose kvalitetu života svih građana.
„Mi ćemo u skladu sa svojim mogućnostima nastojati da i dalje učestvujemo i podržimo ovakve projekte“, najavio je Reljić i dodao da je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica završilo sve tenderske procedure, te da će radovi započeti kroz nekoliko dana.
Potpredsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Jasmin Spahić istakao je značaj i vrijednost projekata koje će u Kozarskoj Dubici finansirati Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.
„Drago mi je da federalno ministastvo na čelu sa Edinom Ramićem na ovaj način pruža punu podršku održivosti povratnika na ovom prostoru. Za godinu i po dana iz ovog ministarstva je u našu opštinu uloženo blizu 400.000 KM. Nadamo se da ćemo i u naredneom periodu nastaviti našu saradnji i saradnju sa našim načelnikom Radenkom Reljićem“, izjavio je Spahić.
Spahić je za narednu godinu najavio tri nova projekta koji će omogućiti normalne uslove života za povratnike u Ličkoj ulici i dijelu ulica u naselju Leptihor, na području Kozarica.
On je podsjetio da Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica podržava i projekte nabavke poljoprivrednih mašina i stoke, kako bi omogućili otvaranje novih radnih mjesta kroz samozapošljavanje.
„Drago mi je da svi zajedno radimo na tome da našu opštinu učinimo ljepšom i uspješnijom i nadam se da ćemo u tome uspjeti u narednom periodu“, zaključio je Spahić.
25.07.2022. - NAJAVA: OBILJEŽAVANJE DANA USTANKA PROTIV FAŠIZMA U MLIĆA GAJU 27. JULA
Polaganjem vijenaca i cvijeća u Кnežici i tradicionalnim narodnim zborovanjem u Milića Gaju u srijedu, 27. jula, u Кozarskoj Dubici biće obilježen istorijski događaj „Dan ustanka protiv fašizma 1941. godine – Milića Gaj“.
Programom obilježavanja planirano je polaganje vijenaca i cvijeća na Partizanskom groblju u Кnežici u 18.00 časova, a u 18.45 predviđeno je obraćanje zvaničnika i umjetnički program u Milića Gaju.
Narodni zbor u Mlilića Gaju svake godine tradicionalno okuplja brojne učesnike, potomke i poštovaoce tekovina Narodno-oslobodilačke borbe iz cijelog Potkozarja, zvaničnike Republike Srpske, opštinske zvaničnike, predstavnike SUBNOR-a, predstavnike nevladinih organizacija i udruženja proistekla iz odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i druge goste i građane.
Obilježavanje Dana ustanka protiv fašizma 1941. godine u Milića Gaju organizuju Odbor za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Vlade Republike Srpske, SUBNOR Republike Srpske i opština Кozarska Dubica.
22.07.2022. - OBAVJEŠTENJE GRAĐANIMA I PČELARIMA: AKCIJA SUZBIJANJA ODRASLIH FORMI KOMARACA U PONEDJELJAK, 25. JULA
Opština Kozarska Dubica i preduzeće za sanitarno-ekološku zaštitu „EKO-Bel“ Laktaši obavještavaju građane i pčelare na području opštine Kozarska Dubica da će se u ponedjeljak, 25. jula, izvršiti akcija suzbijanja odraslih formi komaraca.
Operativnim planom izvođenja akcije planirano je djelovanje pet ekipa preduzeća „EKO-Bel“ u vremenu od 20.00 do 23.00 časa, koje će izvršiti toplo i hladno zamagljivanje kao mjeru suzbijanja komaraca na području grada, Jošika, Slabinje, Vrioca, Komlenca, Hadžibaira, Međeđe, Demirovca, Mlinarica, Draksenića i Donje Gradine.
„Upozoravaju se pčelari da 25. jula preduzumu sve potrebne mjere za zaštitu pčela, a one se sastoje u natkrivanju pčelinjih društava kartonom ili drugim priručnim sredstvima“, navodi se u obavještenju iz preduzeća „EKO-Bel“.
Dodaje se da će se akcija odložiti u slučaju loših vremenskih uslova, a da će građani putem sredstava informisanja biti obavješteni o naknadnom treminu sprovođenja akcije.
22.07.2022. - OBJAVLJEN JAVNI OGLAS ZA DAVANJE U ZAKUP 62,7 HEKTARA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA
Opština Kozarska Dubica objavila je danas javni oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljište u svojini Republike Srpske na području ove opštine u ukupnoj površini 62,7 hektara.
Putem pribavljanja pisanih ponuda poljoprivrednicima se u zakup daje zemljište u katastarskim opštinama Klekovci, Koturovi, Demirovac, Draksenić, Mlinarice, Čuklinac, Maglajci, Odžinci, Ševarlije, Verija, Donje Sreflije, Pobrđani i Vrioci.
Načelnik opštinskog Odjeljenja za poljoprivredu Duško Bodilović naveo je da je predmetno poljoprivredno zemljište koje se daje u zakup po sistemu blok parcele i pojedinih katastarskih čestica namijenjeno za stočarsku, ratarsku i voćarsku proizvodnju.
Bodilović je dodao da je detaljan pregled katastarskih čestica, odnosno blok parcela, kao i uslovi, naveden su na oglasnoj tabli u zgradi opštine Kozarska Dubica, internet stranici opštine /www.kozarskadubica.org/ i u Odjeljenju za poljoprivredu.
On je naveo da se poljoprivredno zemljište daje u zakup na period od 10 godina za stočarsku i ratarsku proizvodnju, a na period od 25 godina za voćarsku proizvodnju, počevši od dana zaključivanja ugovora o zakupu.
Rok za podnošenje ponuda je 15 dana od dana objavljivanja javnog oglasa, a sve dodatne informacije mogu se dobiti u Odjeljenju za poljoprivredu opštine Kozarska Dubica.
Prema podacima ovog odjeljenja, na području te opštine u zakup i koncesiju ukupno je dato 2.514,71 hektara poljoprivrednog zemljišta.
Opština Kozarska Dubica, na osnovu 12 objavljenih javnih oglasa od 2010. godine ima zaključenih 179 ugovora o zakupu poljoprivrednog zemljišta sa 141 zakupcem.
Na osnovu javnih oglasa u zakup je dato 1.441,69 hektara poljoprivrednog zemljišta.
Na području opštine Kozarska Dubica Republika Srpska je u koncesiju dodijelila 1.073,02 hektara zemljišta za šest koncesionara.
21.07.2022. - FORUM ZA BEZBJEDNOST: POVEĆAN BROJ SAOBRAĆAJNIH NEZGODA U PRVOJ POLOVINI GODINE
Komandir Policijske stanice Kozarska Dubica Bojan Milanković izjavio je danas da je stanje bezbjednosti na području ove lokalne zajednice zadovoljavajuće, te da je za šest mjeseci ove godine u padu broj krivičnih djela i broj prekršaja javnog reda i mira, ali da je u oblasti bezbjednosti saobraćaja došlo do pogoršanja.
Milanković je novinarima nakon drugog ovogodišnjeg sastanka Foruma za bezbjednost opštine Kozarska Dubica rekao da je za šest mjeseci ove godine zabilježeno povećanje broja saobraćajnih nezgoda, posebno onih sa posljedicama po lice, te da su dvije imale za posljedicu smrtni ishod.
Na sastanku Foruma za bezbjednost opštine Kozarska Dubica danas je analizirano stanja bezbjednosti na području opštine, novoidentifikovani problemi i ostala pitanja.
Predsjednik Foruma za bezbjednost Duško Bodilović konstatovao je da je povećan broj saobraćajnih nezgoda u odnosu na protekli period i naveo da je na sastanku istaknuta potreba da se racionalnije koristi voda iz gradskog "Vodovoda" u sušnom periodu kako ne bi došlo do restrikcija.
Predstavnici Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i odsjeka Komunalne policije uputili su apel građanima o redovnom krčenju živica i rastinja na imanjima, a tema sastanka bila je i situacija u vezi sa pojavom virusa korona, video-nadzora na području opštine i situacija u vezi sa uništavanjem saobraćanih znakova.
20.07.2022. - NAJAVA: SUTRA SASTANAK FORUMA ZA BEZBJEDNOST
U velikoj sali Skupštine opštine Kozarska Dubica sutra će se održati radni sastanak Foruma za bezbjednost.
Na dnevnom redu je Analiza stanja bezbjednosti na području opštine Kozarska Dubica, novoidentifikovani problemi i ostala pitanja.
Sastanak Foruma za bezbjednost opštine Kozarska Dubica počeće u 10 časova.
19.07.2022. - ODRŽANA VI VANREDNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Na šestoj vanrednoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica danas je usvojena Odluka o izmjeni odluke o izvršenju budžeta opštine Kozarska Dubica za 2022. godinu, kojom se budžetska sredstva u ukupnom iznosu od 15.057.000 KM raspoređuju za utvrđene namjene i budžetsku rezervu.
Načelnik Odjeljenja za finansije opštine Kozarska Dubica Danijel Bajalica precizirao je u izjavi novinarima da je za utvrđene namjene, na način utvrđen rebalansom budžeta, raspoređuje 14.997.000 KM, a za budžetsku rezervu 60.000 KM.
„Ovom odlukom utvrdili smo namjenu utroška budžetskih sredstava da bi mogli započeti sa realizacijom planiranih projekata do kraja godine. Akcenat je na investicijama i izmirenju dugova iz prethodnog perioda kako bi u sljedeću godinu opština Kozarska Dubica ušla na zdravim osnovama“, rekao je Bajalica.
Na šestoj vanrednoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica konstatovana je neopoziva ostavka predsjednika skupštinske Komisije za budžet i finansije Siniše Zlokape zbog zdravstvenih razloga.
Na prijedlog Komisije za izbor i imenovanje, za člana Komisije za budžet i finansije imenovana je Jelena Gubić Lužija, diplomirani pravnik iz Kozarske Dubice.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi