V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

18.07.2022. - SUTRA VI VANREDNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić zakazao je za sutra šestu vanrednu sjednicu Skupštine opštine sa tri tačke dnevnog reda.
Na dnevnom redu sjednice je Odluka o izmjeni Odluke o izvršenju budžeta Opštine Kozarska Dubica za 2022. godinu i razmatranje i donošenje Rješenje o razrješenju predsjednika Komisije za budžet i finansije, te rješenje o imenovanju člana ove komisije.
Sjednica će biti održana u velikoj skupštinskoj sali sa početkom u 9.00 časova.
15.07.2022. - SEMINAR O SPROVOĐENJU RAZVOJNIH PROJEKATA POHAĐALO 19 POLAZNIKA
Razvojna agencija Republike Srpske organizovala je u Kozarskoj Dubici četvorodnevni seminar o temi "Instrumenti za identifikaciju, pripremu i provođenje razvojnih projekata", koji je pohađalo 19 polaznika iz Kozarske Dubice i Prijedora.
Cilj seminara je obuka zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave i lokalnim razvojnim agencijama, institucijama, javnim preduzećima i nevladinim organizacijama koji se bave ekonomskim razvojem u oblasti identfikacije, pripreme i provođenja razvojnih projekata.
Viši stručni saradnik u Razvojnoj agenciji Republike Srpske Marko Kakuća rekao je da su polaznici iz Kozarske Dubice i Prijedora osim teoretske obuke radili i na konkretnim primjerima.
"Razradili su tri projektne ideje, jedna je iz oblasti poljoprivrede, druga je o unapređenju zaštite životne sredine, treća je projekat valorizacija iskorištavanja turističkih potencijala Kozarske Dubice", naveo je Kakuća.
On je podsjetio da je do sada organizovano 28 ciklusa koje je završilo 508 polaznika iz 54 lokalne samouprave i preko 120 institucija sa lokalnog nivoa.
Kakuća je istakao da je Razvojna agencija Srpske za ove aktivnosti dobila prestižnu nagradu Evropske asocijacije regionalnih razvojnih agencija, što daje dodatnu potvrdu kvaliteta obuka, posvećenosti saradnji sa lokalnim razvojnim agencijama i jedinicama lokalne samouprave na prostoru Republike Srpske.
Načelnik Odjeljenja za privredu u opštini Kozarska Dubica Slobodan Premasunac je rekao da je opština, kao domaćin ovog seminara, imala obavezu da od utorka do petka, 12. do 15. jula, obezbijedi tehničke uslove za odvijanje obuke.
On je rekao da je seminar pohađalo 19 polaznika, 15 iz Kozarske Dubice i četiri iz Prijedora.
"Kada smo birali polaznike gledali smo da to budu mlađi ljudi, osobe koje su imale dodir sa ovom oblasti, ljudi iz opštinskih odjeljenja, javnih preduzeća i ustanova, koji su iskazali veliku zainteresovanost za obuku", naveo je Premasunac.
Kao veoma bitno, Premasunac je istakao da su polaznici seminara imali priliku da saznaju više o izradi projekata putem logičke matrice što je veoma zastupljeno kod međunarodnih donatora.
Učesnici seminara su istakli da će im nova saznanja biti od velike koristi u daljem radu.
08.07.2022. - OBAVJEŠTENJE: SEMINAR NA TEMU "INSTRUMENTI ZA IDENTIFIKACIJU, PRIPREMU I PROVOĐENJE RAVOJNIH PROJEKATA" OD 12. DO 15. JULA
Razvojna agencija Republike Srpske,za predstavnike opštinske uprave Kozarska Dubica i lokalnih institucija i organizacija sa područja opštine, organizuje seminar na temu „INSTRUMENTI ZA IDENTIFIKACIJU, PRIPREMU I PROVOĐENJE RAZVOJNIH PROJEKATA“. Cilj seminara je obuka zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave i lokalnim razvojnim agencijama, institucijama, javnim preduzećima i nevladinim organizacijama koji se bave ekonomskim razvojem u oblasti identifikacije, pripreme i provođenja razvojnih projekata.
Ovim se pruža mogućnost da se, kroz rad u grupama, pripreme projektni prijedlozi prema pristupu logičke matrice koja predstavlja najrasprostranjeniju metodu koju primjenjuju međunarodne donatorske institucije, a nakon obuke, jedinice lokalne samouprave i institucije dobijaju osposobljen kadar koji u skladu sa potrebama može samostalno (ili u projektnom timu) da identifikuje i razvija projektne prijedloge prema fondovima Evropske unije i drugim donatorima u Bosni i Hercegovini.
Od 2015. godine do danas održano je 28 obuka u kojima su učestvovale 54 jedinice lokalne samouprave, a obuku je uspješno završilo 508 polaznika.
Razvojna agencija Republike Srpske je ove godine za aktivnosti na jačanju kapaciteta lokalnih razvojnih agencija i jedinica lokalne samouprave dobila prestižnu nagradu Evropske asocijacije regionalnih razvojnih agencija, što daje dodatnu potvrdu kvaliteta obuka, posvećenosti saradnji sa lokalnim razvojnim agencijama i jedinicama lokalne samouprave na prostoru Republike Srpske.
Seminar na temu “Instrumenti za identifikaciju, pripremu i provođenje razvojnih projekata” će se održavati od 12. do 15. jula 2022.godine u velikoj sali opštine Kozarska Dubica.
08.07.2022. - NAČELNIK OPŠTINE I PREDSJEDNIK SKUPŠTINE OPŠTINE ČESTITALI BAJRAM
Načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić, glavnom imamu Islamske vjerske zajednice Safetu Beganoviću i svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti čestitali su sutrašnji praznik Kurban bajram.
„Povodom nastupajućeg Kurban bajrama, Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u našoj opštini, upućujemo u ime Opštinske uprave i lično ime iskrene čestitke sa željom da ovaj veliki vjerski praznik provedete u miru, dobrom zdravlju, sreći i blagostanju, zajedno sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama.
Neka toplina prazničnih dana bude nadahnuće za bolji život i podstrek za međusobno poštovanje, zbližavanje i toleranciju te da u vremenu pred nama njegujemo kulturno nasljeđe svih naroda na ovim prostorima i da zajedno stvaramo budućnost u kojoj će naše razlike biti naše bogatstvo“, navodi se u čestitki načelnika opštine i predsjednika Skupštine opštine.
07.07.2022. - ZA NABAVKU 617 KOMPLETA UDŽBENIKA IZDVOJENO 140.000 KM
Opština Kozarska Dubica finansiraće nabavku udžbenika za 617 učenika osnovnih škola u Kozarskoj Dubici od petog do devetog razreda za školsku 2022/2023. godinu, a za ovu namijenju u rebalansu budžeta opštine predviđeno je 140.000 KM.
Skupština opštine Kozarska Dubica danas je usvojila odluku o nabavci udžbenika za učenike osnovnih škola od petog do devetog razreda za predstojeću školsku godinu, a odlukom je utvrđen način i uslovi za ostvarivanje prava na novčanu subvenciju za nabavku udžbenika.
Planirana je nabavka 617 kompleta udžbenika za učenike osnovnih škola „Vuk Karadžić“ i „Sveti Sava“ u Kozarskoj Dubici i „Majka Knežopoljka“ u Knežici.
Odlukom je definisan ukupan broj učenika u sve tri osnovne škole i to: petog razreda 125, šestog razreda 108, sedmog razreda 116, osmog 81 i devetog razreda 187.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je novinarima da će ova subvencija roditeljima znatno finansijski olakšati pripremu đaka za sljedeću školsku godinu.
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić rekao je da je prvi put u budžet opštine uvrštena stavka koja se odnosi na nabavku udžbenika za osnovce od petog do devetog razreda jer resorno ministarstvo vrši nabavku udžbenika za učenike od prvog do petog razreda osnovne škole.
“Našoj lokalnoj zajednici to će biti praksa i u buduće, odnosno nastojaćemo da našim građanima pomognemo kroz subvenciju za nabavku školskih knjiga”, najavio je Rokić.
07.07.2022. - OD SUTRA DO 31. AVGUSTA BESPLATAN JAVNI PARKING
Javna parkirališta u Kozarskoj Dubici neće se naplaćivati od sutra do 31. avgusta, potvrdio je danas načelnik te opštine Radenko Reljić.
On je dodao da ovom odlukom žele da izraze zahvalnost građanima Srbije, za podršku i veliku finansijsku pomoć upućenu Kozarskoj Dubici.
"Želimo zahvaliti i Dubičanima iz dijaspore i njihovoj spremnosti da pruže pomoć ovoj opštini, ali i domaćem stanovništvu kojem je u ovom periodu inflacije potrebno pružiti pomoć", rekao je Reljić.
On je dodao da se donošenjem ove odluke, koja je danas usvojena na redovnom zasjedanju Skupštine opštine, šalje jasna poruka zahvalnosti Srbiji i poštovanja prema potrebama građana, te da njena realizacijom neće prouzrokovati značajniji finansijski gubitak za opštinu.
Na prijedlog načelnika opštine Kozarska Dubica Radenka Reljića, odbornici Skupštine opštine usvojili su danas Odluku o dopuni odluke o javnim parkiralištima na području opštine Kozarska Dubica, kojom se definiše da se upotreba javnog parkirališta neće naplaćivati u periodu do 31. avgusta.
Vlada Srbije uputila je pomoć opštini Kozarska Dubica u iznosu od 7,5 miliona KM, koja su namijenjena za sanaciju štete od zemljotresa, sanaciju opštinskog budžeta i za kapitalne projekte.
07.07.2022. - USVOJEN IZVJEŠTAJ O RADU NAČELNIKA I OPŠTINSKE UPRAVE
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su danas izvještaj o radu načelnika Radenka Reljića i opštinske uprave za 2021. u kojem se navodi da se početkom prošle godine opština suočila sa posljedicama zemljotresa jačine 6,3 stepena po Rihteru i pričinjenom štetom koja je procijenjena na više od dva miliona KM.
U izvještaju je navedeno da su utvrđena oštećenja na 784 privatna objekta, zgradi Doma zdravlja, Opštine Kozarska Dubica, a najviše je oštećen objekat u kojem posluju Centar za informisanje i kulturu i Narodna biblioteka.
U dokumentu se ističe da je pomoć za sanaciju štete od zemljotresa, čiji epicentar je bio u blizini Petrinje u Hrvatskoj, pružila Vlada Republike Srpske, a da je Vlada Srbije opštini Kozarska Dubica odobrila 7.500.000 KM.
"Sredstva od pomoći Vlade Srbije namijenjena su za sanaciju štete od zemljotresa na području opštine, sanaciju opštinskog budžeta i za kapitalne projekte", navedeno je u izvještaju.
Izvještaj sadrži pojedinačne izvještaje o radu šest opštinskih odjeljenja i samostalnih organizacionih jedinica, odnosno Odsjeka za civilnu zaštitu, Teritorijalne vatrogasne jedinice i Jedinice za internu reviziju.
U toku 2021. godine bilo je 106 zaposlenih u opštinskoj upravi, a 15 u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici.
Odbornici su usvojili i Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta opštine za period januar-decembar 2021. godine.
07.07.2022. - RELJIĆ: REBALANSIRANI BUDŽET MOŽEMO OCIJENITI KAO INVESTICIONI
Budžet opštine Kozarska Dubica rebalansom je povećan za 3.841.000 KM, a ta sredstva će se usmjeriti u projekte od strateškog značaja, kao i za ublažavanje posljedica inflacije, izjavio je danas načelnik opštine Radenko Reljić.
"Mi smo posvetili dosta pažnje izradi rebalansa budžeta i vodili smo računa da sva dodatna sredstva koja su se slila na račun opštine budu usmjerena ka građanima bilo da je riječ o direktnoj pomoći ili ka rješavanju infrastrukturnih problema, čime se stvara kvalitetniji životni ambijent", rekao je Reljić novinarima.
On je podsjetio je da će opština Kozarska Dubica ove godine kupiti udžbenike svim osnovcima od petog do devetog razreda čime će roditeljima znatno finansijski olakšati pripremu đaka za sljedeću školsku godinu.
"Osim toga, odredili smo subvencije za preduzeća `Komunalac` i `Vodovod` kako bismo spriječili povećanje cijene usluga građanima. Evidentan je rast cijene energenata i to bi sigurno u narednom periodu moralo da dovede do rasta cijena usluga koje ova preduzeća nude, a ne želimo da do toga dođe, stoga smo vodili računa da preduzeća ostanu rentabilna, a da naši građani ne budu izloženi dodatnom finansijskom udaru", naveo je Reljić.
On je dodao da u Kozarskoj Dubici neće doći do povećanja cijene vode i odvoza komunalnog otpada.
"Biće mnogo sredstava za subvencije tako da će ovaj budžet, prvi put nakon šest godina borbe sa stalnim sudskim presudama i stalnim deficitom omogućiti da ispoštujemo ono što je predviđeno zakonom i budžetskim poslovanjem. Opštinska uprava se trudi da redovno isplaćuje studenstke stipendije, kao i socijalne pomoći”, rekao je Reljić.
On je precizirao da će velika pažnja u narednom periodu biti posvećena uređivanju putne infrastrukture, školskih i predškolskih objekata, dječijih igrališta, a da će biti povećane i doznake na ime socijalne zaštite.
"S obzirom na sve planove i namjene možemo ovaj rebalansirani budžet ocijeniti kao investicioni”, zaključio je Reljić.
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su danas, na četrnaestom redovnom zasjedanju, Prijedlog rebalansa budžeta opštine za 2022. godinu, koji iznosi 15.057.000 KM, što je za 34,2 odsto više u odnosu na budžet.
Na sjednici je usvojena i Strategija razvoja opštine Kozarska Dubica za period do 2028. godine, izvještaj o radu načelnika i opštinske uprave u prošloj godini, te 11 izvještaja o radu i poslovanju udruženja i organizacija, javnih preduzeća i ustanova koji se upotpunosti ili djelimično finansiraju iz opštinskog budžeta.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi