V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

21.07.2022. - FORUM ZA BEZBJEDNOST: POVEĆAN BROJ SAOBRAĆAJNIH NEZGODA U PRVOJ POLOVINI GODINE
Komandir Policijske stanice Kozarska Dubica Bojan Milanković izjavio je danas da je stanje bezbjednosti na području ove lokalne zajednice zadovoljavajuće, te da je za šest mjeseci ove godine u padu broj krivičnih djela i broj prekršaja javnog reda i mira, ali da je u oblasti bezbjednosti saobraćaja došlo do pogoršanja.
Milanković je novinarima nakon drugog ovogodišnjeg sastanka Foruma za bezbjednost opštine Kozarska Dubica rekao da je za šest mjeseci ove godine zabilježeno povećanje broja saobraćajnih nezgoda, posebno onih sa posljedicama po lice, te da su dvije imale za posljedicu smrtni ishod.
Na sastanku Foruma za bezbjednost opštine Kozarska Dubica danas je analizirano stanja bezbjednosti na području opštine, novoidentifikovani problemi i ostala pitanja.
Predsjednik Foruma za bezbjednost Duško Bodilović konstatovao je da je povećan broj saobraćajnih nezgoda u odnosu na protekli period i naveo da je na sastanku istaknuta potreba da se racionalnije koristi voda iz gradskog "Vodovoda" u sušnom periodu kako ne bi došlo do restrikcija.
Predstavnici Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i odsjeka Komunalne policije uputili su apel građanima o redovnom krčenju živica i rastinja na imanjima, a tema sastanka bila je i situacija u vezi sa pojavom virusa korona, video-nadzora na području opštine i situacija u vezi sa uništavanjem saobraćanih znakova.
20.07.2022. - NAJAVA: SUTRA SASTANAK FORUMA ZA BEZBJEDNOST
U velikoj sali Skupštine opštine Kozarska Dubica sutra će se održati radni sastanak Foruma za bezbjednost.
Na dnevnom redu je Analiza stanja bezbjednosti na području opštine Kozarska Dubica, novoidentifikovani problemi i ostala pitanja.
Sastanak Foruma za bezbjednost opštine Kozarska Dubica počeće u 10 časova.
19.07.2022. - ODRŽANA VI VANREDNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Na šestoj vanrednoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica danas je usvojena Odluka o izmjeni odluke o izvršenju budžeta opštine Kozarska Dubica za 2022. godinu, kojom se budžetska sredstva u ukupnom iznosu od 15.057.000 KM raspoređuju za utvrđene namjene i budžetsku rezervu.
Načelnik Odjeljenja za finansije opštine Kozarska Dubica Danijel Bajalica precizirao je u izjavi novinarima da je za utvrđene namjene, na način utvrđen rebalansom budžeta, raspoređuje 14.997.000 KM, a za budžetsku rezervu 60.000 KM.
„Ovom odlukom utvrdili smo namjenu utroška budžetskih sredstava da bi mogli započeti sa realizacijom planiranih projekata do kraja godine. Akcenat je na investicijama i izmirenju dugova iz prethodnog perioda kako bi u sljedeću godinu opština Kozarska Dubica ušla na zdravim osnovama“, rekao je Bajalica.
Na šestoj vanrednoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica konstatovana je neopoziva ostavka predsjednika skupštinske Komisije za budžet i finansije Siniše Zlokape zbog zdravstvenih razloga.
Na prijedlog Komisije za izbor i imenovanje, za člana Komisije za budžet i finansije imenovana je Jelena Gubić Lužija, diplomirani pravnik iz Kozarske Dubice.
18.07.2022. - SUTRA VI VANREDNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić zakazao je za sutra šestu vanrednu sjednicu Skupštine opštine sa tri tačke dnevnog reda.
Na dnevnom redu sjednice je Odluka o izmjeni Odluke o izvršenju budžeta Opštine Kozarska Dubica za 2022. godinu i razmatranje i donošenje Rješenje o razrješenju predsjednika Komisije za budžet i finansije, te rješenje o imenovanju člana ove komisije.
Sjednica će biti održana u velikoj skupštinskoj sali sa početkom u 9.00 časova.
15.07.2022. - SEMINAR O SPROVOĐENJU RAZVOJNIH PROJEKATA POHAĐALO 19 POLAZNIKA
Razvojna agencija Republike Srpske organizovala je u Kozarskoj Dubici četvorodnevni seminar o temi "Instrumenti za identifikaciju, pripremu i provođenje razvojnih projekata", koji je pohađalo 19 polaznika iz Kozarske Dubice i Prijedora.
Cilj seminara je obuka zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave i lokalnim razvojnim agencijama, institucijama, javnim preduzećima i nevladinim organizacijama koji se bave ekonomskim razvojem u oblasti identfikacije, pripreme i provođenja razvojnih projekata.
Viši stručni saradnik u Razvojnoj agenciji Republike Srpske Marko Kakuća rekao je da su polaznici iz Kozarske Dubice i Prijedora osim teoretske obuke radili i na konkretnim primjerima.
"Razradili su tri projektne ideje, jedna je iz oblasti poljoprivrede, druga je o unapređenju zaštite životne sredine, treća je projekat valorizacija iskorištavanja turističkih potencijala Kozarske Dubice", naveo je Kakuća.
On je podsjetio da je do sada organizovano 28 ciklusa koje je završilo 508 polaznika iz 54 lokalne samouprave i preko 120 institucija sa lokalnog nivoa.
Kakuća je istakao da je Razvojna agencija Srpske za ove aktivnosti dobila prestižnu nagradu Evropske asocijacije regionalnih razvojnih agencija, što daje dodatnu potvrdu kvaliteta obuka, posvećenosti saradnji sa lokalnim razvojnim agencijama i jedinicama lokalne samouprave na prostoru Republike Srpske.
Načelnik Odjeljenja za privredu u opštini Kozarska Dubica Slobodan Premasunac je rekao da je opština, kao domaćin ovog seminara, imala obavezu da od utorka do petka, 12. do 15. jula, obezbijedi tehničke uslove za odvijanje obuke.
On je rekao da je seminar pohađalo 19 polaznika, 15 iz Kozarske Dubice i četiri iz Prijedora.
"Kada smo birali polaznike gledali smo da to budu mlađi ljudi, osobe koje su imale dodir sa ovom oblasti, ljudi iz opštinskih odjeljenja, javnih preduzeća i ustanova, koji su iskazali veliku zainteresovanost za obuku", naveo je Premasunac.
Kao veoma bitno, Premasunac je istakao da su polaznici seminara imali priliku da saznaju više o izradi projekata putem logičke matrice što je veoma zastupljeno kod međunarodnih donatora.
Učesnici seminara su istakli da će im nova saznanja biti od velike koristi u daljem radu.
08.07.2022. - OBAVJEŠTENJE: SEMINAR NA TEMU "INSTRUMENTI ZA IDENTIFIKACIJU, PRIPREMU I PROVOĐENJE RAVOJNIH PROJEKATA" OD 12. DO 15. JULA
Razvojna agencija Republike Srpske,za predstavnike opštinske uprave Kozarska Dubica i lokalnih institucija i organizacija sa područja opštine, organizuje seminar na temu „INSTRUMENTI ZA IDENTIFIKACIJU, PRIPREMU I PROVOĐENJE RAZVOJNIH PROJEKATA“. Cilj seminara je obuka zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave i lokalnim razvojnim agencijama, institucijama, javnim preduzećima i nevladinim organizacijama koji se bave ekonomskim razvojem u oblasti identifikacije, pripreme i provođenja razvojnih projekata.
Ovim se pruža mogućnost da se, kroz rad u grupama, pripreme projektni prijedlozi prema pristupu logičke matrice koja predstavlja najrasprostranjeniju metodu koju primjenjuju međunarodne donatorske institucije, a nakon obuke, jedinice lokalne samouprave i institucije dobijaju osposobljen kadar koji u skladu sa potrebama može samostalno (ili u projektnom timu) da identifikuje i razvija projektne prijedloge prema fondovima Evropske unije i drugim donatorima u Bosni i Hercegovini.
Od 2015. godine do danas održano je 28 obuka u kojima su učestvovale 54 jedinice lokalne samouprave, a obuku je uspješno završilo 508 polaznika.
Razvojna agencija Republike Srpske je ove godine za aktivnosti na jačanju kapaciteta lokalnih razvojnih agencija i jedinica lokalne samouprave dobila prestižnu nagradu Evropske asocijacije regionalnih razvojnih agencija, što daje dodatnu potvrdu kvaliteta obuka, posvećenosti saradnji sa lokalnim razvojnim agencijama i jedinicama lokalne samouprave na prostoru Republike Srpske.
Seminar na temu “Instrumenti za identifikaciju, pripremu i provođenje razvojnih projekata” će se održavati od 12. do 15. jula 2022.godine u velikoj sali opštine Kozarska Dubica.
08.07.2022. - NAČELNIK OPŠTINE I PREDSJEDNIK SKUPŠTINE OPŠTINE ČESTITALI BAJRAM
Načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić, glavnom imamu Islamske vjerske zajednice Safetu Beganoviću i svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti čestitali su sutrašnji praznik Kurban bajram.
„Povodom nastupajućeg Kurban bajrama, Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u našoj opštini, upućujemo u ime Opštinske uprave i lično ime iskrene čestitke sa željom da ovaj veliki vjerski praznik provedete u miru, dobrom zdravlju, sreći i blagostanju, zajedno sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama.
Neka toplina prazničnih dana bude nadahnuće za bolji život i podstrek za međusobno poštovanje, zbližavanje i toleranciju te da u vremenu pred nama njegujemo kulturno nasljeđe svih naroda na ovim prostorima i da zajedno stvaramo budućnost u kojoj će naše razlike biti naše bogatstvo“, navodi se u čestitki načelnika opštine i predsjednika Skupštine opštine.
07.07.2022. - ZA NABAVKU 617 KOMPLETA UDŽBENIKA IZDVOJENO 140.000 KM
Opština Kozarska Dubica finansiraće nabavku udžbenika za 617 učenika osnovnih škola u Kozarskoj Dubici od petog do devetog razreda za školsku 2022/2023. godinu, a za ovu namijenju u rebalansu budžeta opštine predviđeno je 140.000 KM.
Skupština opštine Kozarska Dubica danas je usvojila odluku o nabavci udžbenika za učenike osnovnih škola od petog do devetog razreda za predstojeću školsku godinu, a odlukom je utvrđen način i uslovi za ostvarivanje prava na novčanu subvenciju za nabavku udžbenika.
Planirana je nabavka 617 kompleta udžbenika za učenike osnovnih škola „Vuk Karadžić“ i „Sveti Sava“ u Kozarskoj Dubici i „Majka Knežopoljka“ u Knežici.
Odlukom je definisan ukupan broj učenika u sve tri osnovne škole i to: petog razreda 125, šestog razreda 108, sedmog razreda 116, osmog 81 i devetog razreda 187.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je novinarima da će ova subvencija roditeljima znatno finansijski olakšati pripremu đaka za sljedeću školsku godinu.
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić rekao je da je prvi put u budžet opštine uvrštena stavka koja se odnosi na nabavku udžbenika za osnovce od petog do devetog razreda jer resorno ministarstvo vrši nabavku udžbenika za učenike od prvog do petog razreda osnovne škole.
“Našoj lokalnoj zajednici to će biti praksa i u buduće, odnosno nastojaćemo da našim građanima pomognemo kroz subvenciju za nabavku školskih knjiga”, najavio je Rokić.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi