V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

07.07.2022. - OD SUTRA DO 31. AVGUSTA BESPLATAN JAVNI PARKING
Javna parkirališta u Kozarskoj Dubici neće se naplaćivati od sutra do 31. avgusta, potvrdio je danas načelnik te opštine Radenko Reljić.
On je dodao da ovom odlukom žele da izraze zahvalnost građanima Srbije, za podršku i veliku finansijsku pomoć upućenu Kozarskoj Dubici.
"Želimo zahvaliti i Dubičanima iz dijaspore i njihovoj spremnosti da pruže pomoć ovoj opštini, ali i domaćem stanovništvu kojem je u ovom periodu inflacije potrebno pružiti pomoć", rekao je Reljić.
On je dodao da se donošenjem ove odluke, koja je danas usvojena na redovnom zasjedanju Skupštine opštine, šalje jasna poruka zahvalnosti Srbiji i poštovanja prema potrebama građana, te da njena realizacijom neće prouzrokovati značajniji finansijski gubitak za opštinu.
Na prijedlog načelnika opštine Kozarska Dubica Radenka Reljića, odbornici Skupštine opštine usvojili su danas Odluku o dopuni odluke o javnim parkiralištima na području opštine Kozarska Dubica, kojom se definiše da se upotreba javnog parkirališta neće naplaćivati u periodu do 31. avgusta.
Vlada Srbije uputila je pomoć opštini Kozarska Dubica u iznosu od 7,5 miliona KM, koja su namijenjena za sanaciju štete od zemljotresa, sanaciju opštinskog budžeta i za kapitalne projekte.
07.07.2022. - USVOJEN IZVJEŠTAJ O RADU NAČELNIKA I OPŠTINSKE UPRAVE
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su danas izvještaj o radu načelnika Radenka Reljića i opštinske uprave za 2021. u kojem se navodi da se početkom prošle godine opština suočila sa posljedicama zemljotresa jačine 6,3 stepena po Rihteru i pričinjenom štetom koja je procijenjena na više od dva miliona KM.
U izvještaju je navedeno da su utvrđena oštećenja na 784 privatna objekta, zgradi Doma zdravlja, Opštine Kozarska Dubica, a najviše je oštećen objekat u kojem posluju Centar za informisanje i kulturu i Narodna biblioteka.
U dokumentu se ističe da je pomoć za sanaciju štete od zemljotresa, čiji epicentar je bio u blizini Petrinje u Hrvatskoj, pružila Vlada Republike Srpske, a da je Vlada Srbije opštini Kozarska Dubica odobrila 7.500.000 KM.
"Sredstva od pomoći Vlade Srbije namijenjena su za sanaciju štete od zemljotresa na području opštine, sanaciju opštinskog budžeta i za kapitalne projekte", navedeno je u izvještaju.
Izvještaj sadrži pojedinačne izvještaje o radu šest opštinskih odjeljenja i samostalnih organizacionih jedinica, odnosno Odsjeka za civilnu zaštitu, Teritorijalne vatrogasne jedinice i Jedinice za internu reviziju.
U toku 2021. godine bilo je 106 zaposlenih u opštinskoj upravi, a 15 u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici.
Odbornici su usvojili i Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta opštine za period januar-decembar 2021. godine.
07.07.2022. - RELJIĆ: REBALANSIRANI BUDŽET MOŽEMO OCIJENITI KAO INVESTICIONI
Budžet opštine Kozarska Dubica rebalansom je povećan za 3.841.000 KM, a ta sredstva će se usmjeriti u projekte od strateškog značaja, kao i za ublažavanje posljedica inflacije, izjavio je danas načelnik opštine Radenko Reljić.
"Mi smo posvetili dosta pažnje izradi rebalansa budžeta i vodili smo računa da sva dodatna sredstva koja su se slila na račun opštine budu usmjerena ka građanima bilo da je riječ o direktnoj pomoći ili ka rješavanju infrastrukturnih problema, čime se stvara kvalitetniji životni ambijent", rekao je Reljić novinarima.
On je podsjetio je da će opština Kozarska Dubica ove godine kupiti udžbenike svim osnovcima od petog do devetog razreda čime će roditeljima znatno finansijski olakšati pripremu đaka za sljedeću školsku godinu.
"Osim toga, odredili smo subvencije za preduzeća `Komunalac` i `Vodovod` kako bismo spriječili povećanje cijene usluga građanima. Evidentan je rast cijene energenata i to bi sigurno u narednom periodu moralo da dovede do rasta cijena usluga koje ova preduzeća nude, a ne želimo da do toga dođe, stoga smo vodili računa da preduzeća ostanu rentabilna, a da naši građani ne budu izloženi dodatnom finansijskom udaru", naveo je Reljić.
On je dodao da u Kozarskoj Dubici neće doći do povećanja cijene vode i odvoza komunalnog otpada.
"Biće mnogo sredstava za subvencije tako da će ovaj budžet, prvi put nakon šest godina borbe sa stalnim sudskim presudama i stalnim deficitom omogućiti da ispoštujemo ono što je predviđeno zakonom i budžetskim poslovanjem. Opštinska uprava se trudi da redovno isplaćuje studenstke stipendije, kao i socijalne pomoći”, rekao je Reljić.
On je precizirao da će velika pažnja u narednom periodu biti posvećena uređivanju putne infrastrukture, školskih i predškolskih objekata, dječijih igrališta, a da će biti povećane i doznake na ime socijalne zaštite.
"S obzirom na sve planove i namjene možemo ovaj rebalansirani budžet ocijeniti kao investicioni”, zaključio je Reljić.
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su danas, na četrnaestom redovnom zasjedanju, Prijedlog rebalansa budžeta opštine za 2022. godinu, koji iznosi 15.057.000 KM, što je za 34,2 odsto više u odnosu na budžet.
Na sjednici je usvojena i Strategija razvoja opštine Kozarska Dubica za period do 2028. godine, izvještaj o radu načelnika i opštinske uprave u prošloj godini, te 11 izvještaja o radu i poslovanju udruženja i organizacija, javnih preduzeća i ustanova koji se upotpunosti ili djelimično finansiraju iz opštinskog budžeta.
06.07.2022. - POZIV VIŠEČLANIM PORODICAMA DA SE EVIDENTIRAJU RADI OSTVARIVANJA PRAVA U OKVIRU PROJEKTA "PONOSNA KARTICA RS"
Opština Kozarska Dubica poziva porodice sa troje ili više djece da se evidentiraju radi ostvarivanja prava u okviru projekta "Ponosna kartica Republike Srpske", koji realizuje Fondacija za porodicu Banjaluka.
"Pozivamo članove višečlanih porodice da se jave u Odsjek za društvene djelatnosti u zgradi Opštinske uprave Kozarka Dubica, kancelarija broj 16, svakim radnim danom od 8.00 do 15.00 časova, najkasnije do 20. jula. Izdavanje kartice planirano je u avgustu", rekao je načelnik opštinskog Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Goran Dragaš i napomenuo da je u nadležni opštinski odsjek potrebno ponijeti kopiju rodnih listova djece.
On je istakao da će ova kartica omogućiti ostvarivanje znatnih ušteda i pogodnosti za članove višečlanih porodica.
Dragaš je precizirao da je opština podržala realizaciju ovog projekta, te da će za potrebu izrade "Ponosne kartice" evidentirati višečlane porodice na području Kozarska Dubica.
On je naveo da je u nadležni opštinski odsjek potrebno ponijeti kopiju rodnih listova djece.
"Ponosna kartica Republike Srpske" u pravilu se izdaje na majku troje ili više djece od kojih je najmanje jedno maloljetno.
Izuzetno kartica se može izdati na oca ili na drugog zakonskog staraoca troje ili više djece od kojih je najmanje jedno maloljetno.
Maloljetstvo se računa u vrijeme izdavanja kartice, te sticanje punoljetstva tokom važenja kartice ne utiče na pravo roditelja.
Cilj Fondacije za porodicu jeste da ponosne kartice građani dobiju u drugoj polovini avgusta ove godine, u sezoni opremanja školaraca da bi višečlane porodice ostvarile značajne uštede i pogodnosti.
Sve dodatne informacije o ovom projektu mogu se dobiti u Odsjeku za društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica, na broj telefona 052 425 232 ili u Fondaciji za porodicu Banjaluka na broj telefona: 065 534 327.
04.07.2022. - STRATEGIJOM RAZVOJA PLANIRANI PROJEKTI KOJI PODSTIČU RAST I RAZVOJ OPŠTINE U NAREDNIH ŠEST GODINA
U Kozarskoj Dubici završena je izrada Strategije razvoja opštine za period od 2022. do 2028. godine s ciljem podsticanja razvoja ove lokalne zajednice, a razmatranje i usvajanje tog dokumenta predviđeno je na narednoj sjednici lokalne Skupštine, potvrdio je danas načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu Slobodan Premasunac.
"Strategija razvoja opštine je ključni strateško-planski dokument opštine Kozarska Dubica, koji treba da podstiče njen budući rast i razvoj. Strategija obuhvata ekonomski i društveni aspekt, ali i aspekte zaštite i unapređenja životne sredine i prostora", rekao je Premasunac.
On je naglasio da je Strategija izrađena u okviru samostalne inicijative Opštinske uprave Kozarska Dubica, koja je prepoznala značaj strateškog planiranja u budućem razvoju lokalne zajednice.
"Nakon usvajanja Strategije razvoja, opština Kozarska Dubica će imati obavezu da svoje planske dokumente uskladi sa ciljevima i projektima navedenim u tom strateškom dokumentu, a što je jedan od preduslova za apliciranje za projekte Evropske unije i projekte svih drugih međunarodnih institucija i organizacija", istakao je Premasunac.
Strategija razvoja za naredni šestogodišnji period izrađena je kao okvir za definisanje zajedničkih ciljeva, podsticanje lokalnih snaga, kao odgovor na izazove budućeg razvoja opštine i sveukupnog života u njoj.
Dokument je izrađen u skladu sa strategijama i politikama na višim nivoima vlasti i to prije svega sa strateškim i prostorno-planskim dokumentima Republike Srpske, ali i sa drugim sektorskim strategijama u BiH.
Strategija je usklađena i sa procesom evropskih integracija i globalnim ciljevima održivog razvoja.
Nosilac izrade Strategije razvoja opštine Kozarska Dubica za period od 2022. do 2028. godine je Odjeljenje za privredu, koje je koordinisalo aktivnosti u koje su bila uključena ostala opštinska odjeljenja, organizacije, udruženja, preduzeća i javne ustanove na području opštine Kozarska Dubica.
04.07.2022. - NAJAVA: XIV REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE 7. JULA
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić zakazao je za četvrtak, 7. jula, četrnaestu redovnu sjednicu lokalnog parlamenta sa 42 tačke dnevnog reda.
Na ovoj sjednici biće razmatran Prijedlog rebalansa budžeta Opštine Kozarska Dubica za 2022.godinu i Konsolidovani izvješaj o izvršenju Budžeta za 2021.godinu.
Planirano je donošenje Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Teritorijalnoj vatrogasno-spasilačkoj jedinici , te usvajanje Strategije razvoja opštine Kozarska Dubica za period 2022.-2028.godina.
Pred odbornicima će se naći i 11 izvještaja o radu i poslovanju u 2021. godini udruženja i organizacija, javnih preduzeća i ustanova koji se upotpunosti ili djelomično finansiraju iz opštinskog budžeta.
Na ovoj sjednici biće dvije informacije, razmatraće se Informacija o realizaciji Odluke o stipendiranju studenata za školsku 2021/2022. godinu, te Informacija o stanju u oblasti fizičke kulture i sporta za prošlu godinu.
Pored toga na dnevnom redu su i Program obilježavanja značajnih događaja iz odbrambeno-otadžbinskog rata i Program rada Civilne zaštite Opštine Kozarska Dubica.
Pred odbornicima će se naći i niz odluka iz više resora, od kojih izdvajamo Odluku o nabavci udžbenika za učenike osnovnih škola od petog do devetog razreda za školsku 2022/2023.godinu.
Na ovoj sjednici biće donesena Odluka o raspisivanju Javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine Kozarska Dubica, raspisaće se Javni konkurs za izbor i imenovanje člana Upravnog odbora Javne ustanove „Park prirode Una“, kao i Javni konkurs za izbor direktora Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja „Kozma i Damjan“.
Redovna, 14. sjednica Skupštine opštine održaće se u četvrtak, 7.jula sa početkom u 9 časova u velikoj skupštinskoj sali.
01.07.2022. - NAČELNIK RELJIĆ POTPISAO UGOVORE SA PET PRIPRAVNIKA SA ZAVRŠENOM VISOKOM STRUČNOM SPREMOM
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radeko Reljić potpisao je danas ugovore sa pet pripravnika sa završenom visokom stručnom spremom u trajanju od 12 mjeseci, odnosno do sticanja uslova za polaganje pripravničkog ispita.
„Opština Kozarska Dubica ispunila je uslove programa Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske kroz koji zajedno finansiramo zapošljavanje naših pripravnika. Dogovor je takav da njihovu platu obezbjeđuje Zavod za zapošljavanje, a sve ostale obaveze na sebe će preuzeti opština Kozarska Dubica“, izjavio je Reljić.
Reljić je naveo da će oni pripravnički straž vršiti u različitim opštinskim odjeljenjima u zavisnosti od struke.
„Nadam se da će današnji prijem i potpisivanje ugovora o pripravničkom stažu biti lijep i svečan trenutak za mlade koji počinju svoj radni život u našoj opštini“, rekao je Reljić.
Ugovori sa pripravnicima potpisani su u kabinetu načelnika opštine, a pripravnički staž u Opštini vršiće jedan informatičar, biolog i tri inženjera poljoprivrede.
Njihovo prvo zapošljavanje u struci omogućeno je na osnovu Programa podrške zapošljavanju mladih sa visokom stručnom spremom u statusu pripravnika u 2022. godini, koji sprovodi Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, na osnovu sporazuma sa Opštinom Kozarska Dubica.
30.06.2022. - KONFERENCIJA BEBA OKUPILA OKO 100 MALIŠANA
Plato ispred Doma kulture u Kozarskoj Dubici danas je bio mjesto okupljanja naših najmlađih sugrađana na tradicionalnoj manifestaciji koja promoviše roditeljstvo, porodične vrijednosti i natalitet.
Okupilo se oko stotinu mališana u pratnji članova svojih porodica. Među bebama koje su u Kozarskoj Dubici rođene u proteklih godinu dana, od Vidovdana 2021. do Vidovdana 2022.godine, izabrano je tročlano predsjedništvo.
Najmlađa beba bio je Vasilije Petković, najstarija beba Božidar Stojčić, a beba sa najviše braće i sestara Jovan Stojčić.
Mališani iz tročlanog predsjedništa su nagrađeni poklonima koje je za njih obezbijedila Opština Kozarska Dubica i kompanija Violeta, a uručili su ih načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Goran Dragaš, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić i direktor Centra za informisanje i kulturu Dijana Kondić koja je i otvorila ovu manifestaciju.
„Nakon dvije godine pauze ponovo smo se okupili da zajedno promovišemo roditeljstvo i porodicu kao stub zdravog društva. Opština Kozarska Dubica, Centar za informisanje i kulturu i Ministarstvo porodice i sporta u Vladi RS po dvanaesti put u našoj lokalnoj zajednici organizuje ovu značajnu te jednu od najljepših manifestacija koja okuplja najvrijednije što imamo, a to su svakako djeca“, izjavila je Kondićeva.
Ona je svim mališanima poželjela zdravo i srećno djetinjstvo, da imaju što više braće i sestara te izrazila nadu da će ova manifestacija imati svoju budućnost.
Kulturno-umjetnički program za prisutne pripremili su Dramski studio Artist, mališani iz Dječijeg vrtića Pčelica i učenici OŠ „Vuk Stefanović Karadžić,a mališani su uživali u uglavnom muzičkom repertoaru i plesu koji su za njih pripremili stariji drugari.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi