V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

22.06.2022. - OPŠTINA KOZARSKA DUBICA I USAID FORMIRALI FOND OD 60.000 KM ZA PODRŠKU MARGINALIZOVANIM GRUPAMA ŽENA ZA POKRETANJE VLASTITOG BIZNISA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić potpisao je danas sporazum o dodjeli granta za učešće opštine Kozarska Dubica u projektu Podrška marginalizovanim grupama žena u razvoju biznisa, koji sprovodi USAID/INSPIRE kroz Program podrške zaštiti ljudskih prava.
Reljić je istakao da mu je izuzetno drago što je opština Kozarska Dubica ponovo ušla u program saradnje sa USAID-om i ocijenio da je riječ o kvalitetnom projektu, čija je ukupna vrijednost 60.000 KM.
On je ocijenio da će program na adekvatan način i uz svu potrebnu podršku i opštine Kozarska Dubica i USAID-a pomoći marginalizovanom dijelu populacije da razvije vlastiti biznis.
“Ovakvi projekti će i u budućnosti mnogo značiti za našu opštinu i naše stanovništvo, a postupak dodjele sredstava ćemo provesti u skladu sa metodologijom i preporukama USAID-a”, izjavio je Reljić.
Direktor USAID-ovog Programa podrške zaštiti ljudskih prava Jasmin Bešić rekao je da je USAID/INSPARE program jedna od komponenata u okviru kojeg rade na poboljšanju ljudskih prava na teritoriji cijele BiH, a da se konkretno radi o podršci marginalizovanim ženama koje će imati priliku da dobiju sredstva za pokretanje vlastitog biznisa.
“Opština Kozarska Dubica jedna je od deset lokalnih zajednica, koje će USAID podržati u ovom krugu. Kroz prethodni program podržali smo oko 200 žena i većina tih biznisa i je i dan danas održiva jer nismo dodijelili samo sredstva već i podržali sve prateće aktivnosti, od izrade biznis plana, praćenja, podrške, marketinga i promocije”, rekao je Bešić.
On je dodao da će pomoći i opštini Kozarska Dubica da razvije svoje interne dokumente kojima će poboljšati način dodjele sredstava.
“Zajednički formiramo fond od 60.000 KM od kojih svaka strana finansira 30.000. USAID će jedinicama lokalne samouprave ostaviti na volju da odrede koji je to minimalni i maksimalni iznos za pojedinačne biznise”, precizirao je Bešić.
USAID-ov program podržava ranjive grupe populacije u BiH kao što su osobe s invaliditetom, potencijalne žrtve trgovine ljudima i žene iz marginaliziranih kategorija i ruralnih područja koje žele da se bave preduzetništvom.
22.06.2022. - NACRTOM REBALANSA PLANIRANO POVEĆANJE UKUPNIH PRIHODA BUDŽETA ZA 3.841.000 KM
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su danas Nacrt rebalansa budžeta opštine Kozarska Dubica za 2022. godinu, koji iznosi 15.057.000 KM i za 34,2 odsto je veći od usvojenog budžeta.
Načelnik Odjeljenja za finansije opštine Kozarska Dubica Danijel Bajalica izjavio je da je rebalansom budžeta za 2022. godinu planirano povećanje ukupnih prihoda za 3.841.000 KM.
Bajalica je obrazložio da su Nacrtom rebalansom obuhvaćena neutrošena sredstva iz prethodne godine iz donacije Vlade Republike Srbije u iznosu 1.081.270 KM, neutrošena sredstva od Vlade Republike Srpske po Odluci o određivanju prioritetnih projekata iz Programa javnih investicija Republike Srpske u 2021. godini u iznosu 550.000 KM, te sredstva od povećanja prihoda od indirektnih poreza.
Prema njegovim riječima, nacrtom rebalansa su planirani i rashodi za koje nisu obezbjeđena sredstva u budžetu za tekuću godinu i uključene do sada provedene realokacije budžetskih rashoda i izdataka.
„Najveće povećanje predstavljaju prihodi od indirektnih poreza, odnosno PDV-a, od 2.490.730 KM. Što se tiče preraspodjele sredstava, najveće učešće imaju naša dva komunalna preduzeća, „Komunalac“ A.D. i „Vodovod“, po 150.000 KM, a planirana su i velika ulaganja u obnovu infrastrukture grada“, rekao je Bajalica.
On je dodao da je Nacrtom rebalasom budžeta planiran i utrošak sredstva iz donacije Vlade Srbije.
Bajalica je najavio da je Nacrt rebalansa budžeta opštine Kozarska Dubica za 2022. godinu upućen na javnu raspravu koja će trajati osam dana i završiti centralnom javnom raspravom koja će biti održana 29. juna u 9.00 časova u valikoj sali Skupštine opštine.
„Pozivamo sve korisnike budžeta opštine Kozarska Dubica i građane da dostave svoje prijedloge i zahtjeve jer smo maksimalno posvećeni tome da pomognemo svima uzimajući u obzir aktuelnu ekonomsku i društvenu situaciju i kod nas i u čitavom svijetu“, rekao je Bajalica.
On je naveo da je Nacrt rebalansa budžeta opštine Kozarska Dubica dobio saglasnost Ministarstva finansija Republike Srpske.
Na današnjoj, petoj vanrednoj sjednici Skupštine opštine, doneseno je i rješenje o imenovanju zamjenskog predsjednika Opštinske izborne komisije Kozarska Dubica.
Na prijedlog Komisije za izbor i imenovanje imenovan je Stojan Krnjaić, diplomirani pravnik iz Kozarske Dubice.
21.06.2022. -NAJAVA: SUTRA POTPISIVANJE SPORAZUMA O DODJELI GRANTA USAID-a ZA PODRŠKU MARGINALIZOVANIM GRUPAMA ŽENA U BIZNISU
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić potpisaće sutra sporazum o dodjeli granta za učešće opštine Kozarska Dubica u projektu Podrška marginalizovanim grupama žena u razvoju biznisa, koji sprovodi USAID/INSPIRE (Program podrške zaštiti ljudskih prava).
Opština Kozarska Dubica je na osnovu javnog poziva izabrana kao jedan od partnera u programu USAID-a, a na osnovu sporazuma za Preduzetnički fond opštine Kozarska Dubica biće obezbjeđeno ukupno 60.000 KM, od čega je 30.000 KM učešće opštine, a jednak iznos obezbjeđen je na osnovu granta USAID-a.
Potpisivanje sporazuma biće izvršeno u kabinetu načelnika opštine Kozarska Dubica sutra u 9.00 časova.
20.06.2022. - REBALANS BUDŽETA OPŠTINE NA DNEVNOM REDU VANREDNE SJEDNICE SKUPŠTINE OPŠTINE
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić zakazao je za srijedu, 22.juni petu vanrednu sjednicu lokalnog parlamenta sa dvije tačke dnevnog reda.

Razmatranje i usvajanje Nacrta rebalansa budžeta opštine Kozarska Dubica za 2022.godinu je prva, a donošenje Rješenja o imenovanju zamjenskog predsjednika Opštinske izborne komisije druga tačka dnevnog reda pete vanredne sjednice Skupštine opštine.
U odnosu na usvojeni budžet od 11.260.000 KM, rebalansom je predviđeno 15.057.000 KM što je povećanje za 34,2 odsto.
Neutrošena sredstva iz donacije Vlade Srbije u iznosu od 1.081.270 KM i Vlade Republike Srpske po Odluci o određivanju prioritetnih projekta iz Programa javnih investicija Srpske u 2021.godini u iznosu od 550.000 KM, te povećanje prihoda od indirektnih poreza, planiranje rashoda za koja nisu obezbjeđena sredstva u budžetu za 2022.godinu, kao i uključivanje do sada provedenih realokacija budžetskih rashoda i izdataka, razlozi su za donošenje rebalansa navedeni u obrazloženju prijedloga Nacrta.
Sjednica Skupštine opštine biće održana sa početkom u 9.00 časova.
16.06.2022. - OPŠTINA KOZARSKA DUBICA FINANSIRA NABAVKU UDŽBENIKA ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA
Opština Kozarska Dubica finansiraće nabavku udžbenika za sljedeću školsku godinu za sve učenike osnovnih škola od četvrtog do devetog razreda u Kozarskoj Dubici.
Načelnik opštine Radenko Reljić podsjetio je da Vlada Republike Srpske, odnosno resorno ministarstvo finansira nabavku udžbenika za učenike osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda i dodao da je stav opštinske vlasti da se za učenike viših razreda osnovnih škola od sljedeće školske godine nabavku udžbenika izvrši iz opštinskog budžeta.
“Ulaganje u znanje je najkvalitetnija investicija. Briga o djeci je uvijek prioritet jer naši školarci su naši budućnost, naši budući ljekari, profesori, funkcioneri…Drago mi je što će ova praksa zaživjeti u našoj opštini i nadam se da će roditeljima olakšati pripremu školaraca za novu školsku godinu. Opštinska vlast je zauzela takav stav i želimo maksimalno biti podrška kada je riječ o edukaciji i obrazovanju”, izjavio je Reljić.
On je dodao da se trenutno vrši analiza da li će se za nabavku udžbenika sprovesti tenderska procedura ili će se roditeljima refundirati trošak koji su imali za nabavku udžbenika.
06.06.2022. - NAČELNIK RELJIĆ RAZGOVARAO SA PREDSTAVNICIMA MINISTARSTVA ODBRANE SLOVENIJE O PROJEKTIMA RAZVOJNE POMOĆI
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić razgovarao je danas sa predstavnicima Ministarstva odbrane Republike Slovenije o realizaciji projekata razvojne pomoći.
Riječ je o projektima za povećanje kapaciteta lokalnih predstavnika za prijavu projektnih prjedloga za fondove Evropske unije i projektu „Prva pomoć- svuda i za svakog“, u kojima će od kraja juna učestvovati i predstavnici Opštine Kozarska Dubica.
O aktuelnoj situaciji u opštini Kozarska Dubica načelnik Reljić razgovarao je sa predstavnicom Ministarstva odbrane Republike Slovenije Matejom Rokvić i njenim zamjenikom Aleksanderom Kocićem, kojima je potvrdio da će dva predstavnika opštine Kozarska Dubica početkom sljedećeg mjeseca učestvovati na planiranim obukama, te da će u realizaciju projekta „Prva pomoć-svuda i svakom“ biti uključeni predstavnici opštinske organizacije Crvenog krsta.
Reljić se u ime Opštinske uprave zahvalio predstavnicima Ministarstva odbrane Slovenije i izrazio uvjerenje da će buduća saradnja biti uspješna i usmjerena na poboljšanje kvaliteta života građana svih opština koje su uključene u projekte koje sprovode Ministarstvo odbrane, Crveni krst Republike Slovenije i Centar za evropsku budućnost.
06.06.2022. - PREDSTAVNICI OPŠTINE KOZARSKA DUBICA UČESTVOVALI NA 44. SUSRETIMA KOZARČANA U BEOGRADU
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić i predstavnici Opštinske uprave, prisustvovali su u subotu, 4. juna tradicionalnom Susretu Kozarčana u Beogradu.
Četrdesetčetvrti po redu Susret Kozarčana u Beogradu okupio je u Domu vojske Srbije brojne poštovaoce kozaračke epopeje, predstavnike gradova Banjaluka, Prijedor, Laktaši i Gradiška, opština Kozarska Dubica, Kostajnica i Novi Grad, te delegacije gradova iz Srbije i predstavnike dijaspore.
Domaćin ovogodišnjeg susreta bio je načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović, a domaćine i učesnike pozdravio je i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, čije pismo su pročitali organizatori, a u kojem se ističe značaj njegovanja tradicije i sjećanja na istoriju potkozarskog kraja.
Predsjednik Udruženje Kozarčana Radenko Karlić u obraćanju prisutnim istakao je da udruženje okuplja ljude koji afirmišu i čuvaju svoju tradiciju i kulturu i koji rade na tome da zajedno sa Republikom Srpskom i dijasporom jačaju jedinstvo srpskog naroda.
Karlić je naglasio da se saradnja Udruženja Kozarčana u Beogradu i kozaračkih gradova u Republici Srpskoj ostvaruje u cilju čuvanja i njegovanja tradicije, kulture i običaja Kozare, al i kroz ostvarivanje privredne, obrazovne, kulturne, sportske i svih drugih vidova saradnje i prijateljstva.
Na važnost okupljanja Kozarčana u prijestonici Srbije ukazao je i šef Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađen Cicović.
“Susreti Kozarčana su značajni i za Republiku Srpsku i Srbiju koje i na ovaj način jačaju kulturne i duhovne veze promovišući bogatu srpsku baštinu i temeljne vrijednosti našeg naroda. Dobro je da su to prepoznali predstavnici gradova i opština iz Republike Srpske i Srbije”, rekao je Cicović.
Predstavnik dijaspore Miša Ćirić istakao da bi ovakvih događaja trebalo biti i više jer sjećajući se Kozare i čuvajući prošlost ulažemo u budućnost.
Druženje Kozarčana i gostiju proteklo je u ugodnoj atmosferi uz tradicionalne pjesme i čuveno kozaračko kolo.
06.06.2022. - PRAVO NA REGRESIRANU NAFTU OSTVARILO 550 POLJOPRIVREDNIKA
U opštinsko Odjeljenje za poljoprivredu dostavljen je završni i konačni spisak poljoprivrednih proizvođača koji su ostvarili pravo na regresiranu naftu za tekuću godinu.
Na spisku je 550 poljoprivrednika iz Kozarske Dubice.
Već od danas podižu se potvrde u prijemnoj kancelariji Odjeljenja za poljoprivredu u zgradi Opštinske uprave, a sve informacije mogu se dobiti i na broj telefona 052 416 022.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi