V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

06.06.2022. - PREDSTAVNICI OPŠTINE KOZARSKA DUBICA UČESTVOVALI NA 44. SUSRETIMA KOZARČANA U BEOGRADU
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić i predstavnici Opštinske uprave, prisustvovali su u subotu, 4. juna tradicionalnom Susretu Kozarčana u Beogradu.
Četrdesetčetvrti po redu Susret Kozarčana u Beogradu okupio je u Domu vojske Srbije brojne poštovaoce kozaračke epopeje, predstavnike gradova Banjaluka, Prijedor, Laktaši i Gradiška, opština Kozarska Dubica, Kostajnica i Novi Grad, te delegacije gradova iz Srbije i predstavnike dijaspore.
Domaćin ovogodišnjeg susreta bio je načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović, a domaćine i učesnike pozdravio je i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, čije pismo su pročitali organizatori, a u kojem se ističe značaj njegovanja tradicije i sjećanja na istoriju potkozarskog kraja.
Predsjednik Udruženje Kozarčana Radenko Karlić u obraćanju prisutnim istakao je da udruženje okuplja ljude koji afirmišu i čuvaju svoju tradiciju i kulturu i koji rade na tome da zajedno sa Republikom Srpskom i dijasporom jačaju jedinstvo srpskog naroda.
Karlić je naglasio da se saradnja Udruženja Kozarčana u Beogradu i kozaračkih gradova u Republici Srpskoj ostvaruje u cilju čuvanja i njegovanja tradicije, kulture i običaja Kozare, al i kroz ostvarivanje privredne, obrazovne, kulturne, sportske i svih drugih vidova saradnje i prijateljstva.
Na važnost okupljanja Kozarčana u prijestonici Srbije ukazao je i šef Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađen Cicović.
“Susreti Kozarčana su značajni i za Republiku Srpsku i Srbiju koje i na ovaj način jačaju kulturne i duhovne veze promovišući bogatu srpsku baštinu i temeljne vrijednosti našeg naroda. Dobro je da su to prepoznali predstavnici gradova i opština iz Republike Srpske i Srbije”, rekao je Cicović.
Predstavnik dijaspore Miša Ćirić istakao da bi ovakvih događaja trebalo biti i više jer sjećajući se Kozare i čuvajući prošlost ulažemo u budućnost.
Druženje Kozarčana i gostiju proteklo je u ugodnoj atmosferi uz tradicionalne pjesme i čuveno kozaračko kolo.
06.06.2022. - PRAVO NA REGRESIRANU NAFTU OSTVARILO 550 POLJOPRIVREDNIKA
U opštinsko Odjeljenje za poljoprivredu dostavljen je završni i konačni spisak poljoprivrednih proizvođača koji su ostvarili pravo na regresiranu naftu za tekuću godinu.
Na spisku je 550 poljoprivrednika iz Kozarske Dubice.
Već od danas podižu se potvrde u prijemnoj kancelariji Odjeljenja za poljoprivredu u zgradi Opštinske uprave, a sve informacije mogu se dobiti i na broj telefona 052 416 022.
04.06.2022. - TRADICIONALNOM KOSIDBOM OTVORENI "VIDOVDANSKI DANI KNEŠPOLJA 2022"
Kao i svake godine u Knežici, manifestacija „Vidovdanski dani Knešpolja“, otvorena je tradicionalnom „Kosidbom“.
Prikaz običaja ručne kosidbe organizovalo je Kulturno-umjetničko društvo „Knešpolje“ u etno domaćinstvu po 16. put , a osim članova društva, kosili su gosti, načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, poslanik u NSRS Darko Banjac, predsjednik Opštinskog odbora DNS u Kozarskoj Dubici Dragan Brdar, kao i prijatelji KUD-a „Knešpolje“ iz drugih kulturno-umjetničkih društava sa kojima sarađuju, te mještani.
Da kosidba nije rezervisana samo za muški rod, potvrdila je Danica Škorić iz Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor.
„Poslije Drugog svjetskog rata nije bilo muškaraca, žene su morale i da kose, žanju, spremaju i dočekuju pošto je sve što je moglo nositi kosu, bilo ili zarobljeno ili pobijeno u Jasenovcu. Da kosim, naučili su me otac, stric a imam brata koji i dan danas kosi ovom ručnom kosom“, izjavila je Škorićeva.
Vođenje računa o tradiciji i podsjećanje na običaje, za svaku je pohvalu i podršku ,izjavila je ministar uprave i lokalne samouprave RS Senka Jujić.
„Od izuzetnog značaja je obilježavanje i podsjećanje na tradiciju ,te vođenje računa da znamo kako se nekad živjelo, da ne zaboravimo. Zato sam danas ovdje, da pružim podršku udruženju čiji je rad vrijedan pažnje“, izjavila je Jujićeva.
I ove godine nije izostala podrška opštine, a tako će biti i ubuduće, rekao je načelnik opštine Radenko Reljić.
„Opština Kozarska Dubica pomaže u skladu sa svojim mogućnostima ovakve manifestacije, i ovaj put izdvojili smo između 1.500 i 2.000 maraka te mi je drago da se ovdje građani okupljaju i već godinama njeguju lijepu tradiciju na području Knežice“, rekao je Reljić.
Podršku održavanju manifesacije dala je i Specijalna bolnica Mlječanica, a direktor bolnice i poslanik u Narodnoj skupštini RS Darko Banjac kazao je da je važno njegovati sve što je vezano za srpsku istoriju.
„Važno je da se ovakve manifestacije održavaju jer to su naši običaji i tradicija, i ne trebamo da se stidimo onoga što smo mi i onoga što smo bili, jer na osnovu naše prošlosti gradimo budućnost. Srbi imaju dugu istoriju, specifične domaćinske običaje i treba da ih njegujemo i sjetimo se naših starih koji su stvarali sve oko nas“, istakao je Banjac.
U okviru „Vidovdanskih dana Knešpolja“ kulturno-umjetničko društvo iz Knežice organizovaće 26.juna „Veče pjesme i folklora“, kazala je Danijela Režak iz KUD-a Knešpolje.
U nastavku manifestacije, izvedena je prigodna predstava koju su spremili učenici četvrtog razreda Osnovne škole Majka Knežopoljka pod rukovodskom nastavnice Ane Rodić, a priređen je i tradicionalni doručak i druženje uz narodnu pjesmu za sve učesnike kosidbe.
30.05.2022. - U TOKU RADOVI NA REKONSTRUKCIJI MAGISTRALNOG PUTA U DRAKSENIĆU
U toku su pripremni radovi za rekonstrukciju Magistralnog put u mjestu Draksenić i to u dužini od jedan kilometar od Poslovne zone “Lipova Greda” do raskrsnice prema graničnom prelazu u Donjoj Gradini.
Nakon pripremnih radova uslijediće polaganje asfalta, a rekonstrukcija se obavlja u okviru rehabilitacije dva magistralna puta M14 i M14.1, dionica Кozarska Dubica-Draksenić-Vrbaška.
Radovi na rehabilitaciji ovog putnog pravca biće izvršeni u ukupnoj dužini od 37 kilometara, od Vrbaške na području opštine Gradiška do čvorišta dva magistralna puta u Drakseniću u Kozarskoj Dubici, te kilometar puta od Draksenića prema Kozarskoj Dubici.
Izvođača radova je konzorcij “Prijedorputevi/Kozaraputevi”, a investitor Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske”.

17.05.2022. - UČENIKU GENERACIJE 2.000 KM, LAPTOPI I TABLETI ZA VUKOVCE I ODLIKAŠE
Opština Kozarska Dubica će i ove godine vrijednim poklonima nagraditi maturante osnovnih i srednjih škola za njihov trud rad i rezultate postignute tokom školovanja.
Učenik generacije u srednjoškolskom centru “Nikola Tesla” biće nagrađen sa 2.000 KM, dok će đaci generacije u sve tri osnovne škole na području opštine Kozarska Dubica dobiti po 1.000 KM. Nagrade maturantima uručiće načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
Za maturante koji su postigli odličan uspjeh obezbjeđeni su tableti, dok će maturanti “vukovci” srednjih škola dobiti laptope, kao poklon Opštine Kozarska Dubica za postignuti uspjeh tokom školovanja.
Tablete će dobiti 17 maturanata srednjih škola i 13 vukovaca iz osnovnih škola, dok će šest vukovaca srednjih škola biti nagrađeno laptopom.
Za razliku od prethodne dvije, ovogodišnja generacija maturanata Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” će svečano, maturskom zabavom proslaviti završetak srednjoškolskog obrazovanja.
Posljednji dan nastave proslavili su tradicionalnim defileom kroz centar grada uz pratnju trubača, a sutra će se okupiti na maturskoj zabavi koja će u sali Đurđević početi u 20.00 časova.
Okupljanje ispred škole predviđeno je u 18.00 časova, a potom će u 19.00 časova svečanim defileom prošetati Svetosavskom ulicom.
Ova generacija maturanata Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla“ broji 127 učenika u sedam odjeljenja.
Srednjoškolsko obrazovanje u Kozarskoj Dubici ovog maja završavaju gimnazijalci, fizioterapeuti, farmaceuti, autoelektričari, automehaničari i tehničari CNC tehnologije.
16.05.2022. – NAJAVA: KOZARSKA DUBICA REALIZUJE TURISTIČKI PROJEKAR I DOBIJA NOVO MJESTO ZA FOTOGRAFISANJE
Projekat "JA ♥ KOZARSKU DUBICU" neformalne grupe mladih je podržan od strane Fondacije Mozaik kroz kampanju Omladinske banke BiH, uz finansijsku podršku Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC), Robert Bosch Stiftung, Balkan Trust for Democrasy, Medicor, ZEIT i podrške u vidu donacije/doprinosa projektu Opštine Kozarska Dubica, Specijalne bolnice „Mlječanica“ i Centra za informisanje i kulturu.
Kandidovana je onlajn kampanja "JA ♥ KOZARSKU DUBICU" kako bi se promovisala naša lokalna zajednica. Natpis "JA ♥ KOZARSKU DUBICU" uljepšaće našu opštinu i omogućiti veću turističku prepoznatljivost. Projekat ima za cilj da uljepša uspomene posjetilaca naše opštine koji će se fotografisati pored ovog natpisa prilikom posjete našoj opštini. Vrijednost projekta iznosi 2.935 KM, od čega grant sredstva iznose 1.500 KM, a doprinos zajednice je 1.435 KM.
12.05.2022. - OPŠTINU POSJETILO 70 UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE „VUK STEFANOVIĆ KARADŽIĆ“
Opštinu Kozarska Dubica danas su posjetili učenici četvrtog razreda Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“, a u ime Opštinske uprave dobrodošlicu su im poželjeli zamjenik načelnika opštine Marko Tankosić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić.
Zajedno sa svojim profesorima razredne nastave učenici su boravili u kabinetu načelnika opštine, velikoj sali Skupštine opštine i šalter sali opštinske uprave.
„Naše druženje je bilo veselo i neformalno, prilagođeno uzrastu djece i njihovom interesovanju. Tokom boravka učenici su ipak bili u prilici da se upoznaju sa nadležnostima Opštine Kozarska Dubica, pravilima ponašanja u javnim institucijama, mjestom i načinom donošenja odluka“, rekao je zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Marko Tankosić.
On se na posjeti zahvalio profesorima i učenicima Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“ i istakao da su vrata Opštinske uprave uvijek otvorena za sve grupne posjete naših učenika.
Za vrijeme boravka u Opštini Kozarska Dubica učenici su dobili male poklone, a jedna učenica je od matičara dobila i svoj izvod iz matične knjige rođenih.
Posjeta je završena zajedničkim fotografisanjem ispred zgrade opštine.
10.05.2022. - POČELI RADOVI NA UREĐENJU OBALE UNE
U Kozarskoj Dubici počeli su radovi na uređenju obale rijeke Une kod gradskog keja, kako bi građani toplije dane dočekali u ugodnijem prirodnom ambijentu.
“Po nalogu Opštinske uprave, lokalna preduzeća uređuju obalu rijeke Une, kako bi naš grad u punom sjaju dočekao ljepše dane ali kako bismo i spremno dočekali sezonu kupanja”, potvrdio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
On je precizirao da se obala Une uređuje na relaciji od plaže “Bager” sve do kraja keja, osnosno do predpumpne stanice.
U našoj opštini nedavno su završeni radovi na uređenju platoa ispred zgrade opštine, koji je dobio novi, moderniji izgled.
Preduzeće “Komunalac” a.d. Kozarska Dubica uredilo je gradski park, obnovilo klupe i zasadilo cvijeće u centralnoj zoni grada, a izvršeni su i radovi na rekonstrukciji i uređenju gradskog trga u Kozarskoj Dubici, koji nosi ime po 11. dubičkoj brigade.
Osim obnove podloge središnjeg gradskog trga, ovaj prostor je dobio nove klupe, svjetiljke sa LED-rasvjetom, te sveukupan moderan izgled.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi