V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

24.03.2021. - NAČELNIK RELJIĆ OD SUTRA POMAŽE KOLEGAMA U DOMU ZDRAVLJA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da će zbog pogoršane epidemiološke situacije od sutra redukovati svoje radno vrijeme u Opštinskoj upravi kako bi, kao ljekar, pomagao kolegama Domu zdravlja, ali i pacijentima.
"Smatram da je u ovom trenutku, kada je epidemiološka situacija pogoršana u cijeloj Republici Spskoj, pa i u Kozarskoj Dubici, važnije da radim posao kao doktor medicine kako bih pomogao našim sugrađanima, pacijentima i zajedno sa svojim kolegama u Domu zdravlja učestvovao u borbi protiv epidemije koja odnosi i živote u našem gradu", rekao je Reljić.
On je dodao da je infekcija virusom korona, koju je i sam prebolio, nije nimalo bezazlena, te najavio da će svoje znanje i iskustvo maksimalno iskoristiti da pacijenti budu zbrinuti i dana vrijeme dobiju svu potrebnu medicinsku pomoć, navedeno je u saopštenju iz Opštinske uprave.
Reljić je rekao da će posao ljekara raditi do stišavanja epidemije virusa korona.
"Administrativne i načelničke poslove neću zapostavljati i biću tu za najhitnije i najpotrebnije. Zdravlje naših sugrađana je prioritet i stojim na raspolaganju kako bi se zaštitilo i sačuvalo što više života", naveo je on.
Reljić je pozvao građane da se solidarišu i poštuju propisane epidemiološke mjere.
22.03.2021. - VLADIMIR ROKIĆ NOVI PREDSJEDNIK SKUPŠTINE OPŠTINE KOZARSKA DUBICA
Novu skupštinsku većinu u Skupštini opštine Kozarska Dubica čine odbornici SNSD-a, NPS-a, SP-a i NDP-a, a na danas održanoj prvoj redovnoj sjednici Skupštine opštine tajnim glasanjem za predsjednika Skupštine opštine imenovan je Vladimir Rokić iz SNSD-a, za potpredsjednika Nikola Janković iz NDP-a, a za zamjenika načelnika opštine Marko Tankosić iz NPS-a.
Prema usvojenom dnevnom redu prve redovne sjednice Skupštine opštine, imanovani su i novi vršioci dužnosti načelnika odjeljenja u skladu sa Odlukom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Opštinskoj upravi Kozarska Dubica.
Za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije izabran je Vladan Babić, za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić, za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje Vladislav Stevanović i Goran Dragaš za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti.
Na današnjoj, prvoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica, zakletvu je položila odbornica SNSD-a Suzana Babić, a nakon imenovanja to su učinili i novoizabrani zvaničnici Skupštine opštine, opštinski funkcioneri i načelnici odjeljenja.
U početnom dijelu sjednice, konstatovana je neopoziva ostavka prethodno izabranog predsjednika Skupštine opštine Siniše Zlokape, a sjednica je održana uz poštovanje svih higijensko-epidemioloških mjera koje su na snazi, sa 29 lica koja su prisustvovala zasjedanju.
Povjerenik Opštinskog odbora SNSD-a u Kozarskoj Dubici Rodoljub Topić konstatovao je da je danas održana prva redovna sjednica Skupštine opštine na kojoj je izvršena dopuna dnevnog reda u dijelu koji se odnosi na imenovanje novog rukovodstva Skupštine opštine, zamjenika načelnika opštine i novih načelnika odjeljenja.
„Sjednici je prisustvovalo 25 odbornika, a prisustvovali su i odbornici opozicije koji su uzeli konstruktivnu raspravu u samoj skupštini i sjednica je protekla u najboljem redu“, rekao je Topić u izjavi novinarima.
On je ocijenio da je SNSD zadovoljan učešćem u vlasti na osnovu koalicionog sporazuma sa NPS-om, SP-om i NDP-om, shodno izbornom rezultatu.
„SNSD je i dalje partija broj jedan u Kozarskoj Dubici, sa načelnikom opštine, najvećim brojem funkcionera i najvećim pozicijama. Planovi su da se nastavi rad na prosperitetu i razvoju opštine Kozarska Dubica i u ova teška vremena pandemije virusa korona“, rekao je Topić.
Novoizabrani predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić izjavio je da mu imenovanje na tu funkciju predstavlja veliku čast i zadovoljstvo.
„Pozivam građane Kozarske Dubice na saradnju jer su im moja vrata uvijek otvorena i mogu da dođu kad god im nešto treba. Pozivam na saradnju i poziciju i opoziciju jer smo otvoreni za sve konstruktivne razgovore“, rekao je Rokić.
On je najavio da će u najkraćem vremenskom roku biti biti nastavljana prva redovna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica, na čijem dnevnom redu su Nacrt budžeta opštine za 2021. godinu, odluke o dodjeli poljoprivrednog zemljišta i druge odluke koje su od interesa za građane naše opštine.
Novoimenovani zamjenik načelnika opštine Marko Tankosić izjavio je novinarima da svoje imenovanje u Skupštini opštine Kozarska Dubica doživljava kao veliku čast i zadovoljstvo, ali i kao obavezu i zadatak.
„Želim da se zahvalim NPS-u na čelu sa Darkom Banjcem koji me je predložio za ovu funkciju, te koalicionim partnerima koji su na današnjoj sjednici podržali moje imenovanje i imenovanje načelnika opštinskih odjeljenja iz NPS-a“, rekao je Tankosić.
On je ocijenio da je koalicija stranaka koje čine skupštinsku većinu u Kozarskoj Dubici prirodna jer postoji i na republičkom nivou, te najavio da će u narednom periodu u Kozarskoj Dubici biti realizovano nekoliko važnih projekata.
17.03.2021. - NAJAVA: PRVA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE 22. MARTA
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Siniša Zlokapa sazvao je prvu redovnu sjednicu Skupštine opštine Kozarska Dubica, koja će biti održana u ponedjeljak, 22. marta.
Na predloženom dnevnom redu su 22 tačke, među kojima i razmatranje i usvajanje Nacrta Budžeta Opštine Kozarska Dubica za 2021. godinu koji je planiran u iznosu od 10.992.000 KM.
Pred odbornicima će biti i Program rada Skupštine opštine za tekuću godinu, te odluke o raspisivanju javnih oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine Kozarska Dubica putem pribavljanja pisanih ponuda.
Predviđeno je i donošenje Odluke o osnivanju teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice, razmatranje izmjene i dopune Odluke o komunalnim taksama, utvrđivanje početne visine mjesečne zakupnine, načina i uslova za davanje u zakup poslovnih prostora u vlasništvu opštine za tekuću godinu, te donošenje odluke o pristupanju izradi revizije Regulacionog plana naselja „Krivdića brdo“.
Pred odbornicima Skupštine opštine biće i odluke vezane za imenovanje jednog člana Opštinske izborne komisije, kao i odluke oko imenovanja predstavnika Opštine u strukturi kapitala u komunalnim preduzećima „Komunalac“ i „Vodovod“.
Sjednica će biti održana sa početkom u 9 časova u velikoj skupštinskoj sali.
Prvobitni termin održavanja prve redovne sjednice lokalnog parlamenta bio je 24. februar, ali je sjednica otkazana zbog nedostatka kvoruma.
08.03.2021. - POZIV GRAĐANIMA DA POŠTUJU EPIDEMIOLOŠKE MJERE
Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica, na čijem čelu je načelnik opštine Radenko Reljić, pozvao je građane da poštuju sve propisane mjere jer je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna.
Preporučene su pojačane mjere higijene, te nošenje maski na otvorenom gdje nije moguće držati fizičku distancu.
U okviru preventivnih mjera, najavljena je i medijska kampanja “Disciplinom do zdravlja” koja ima za cilj podizanje svijesti o prevenciji širenja zaraze virusom korona.
Štab je pozvao građane da praznik 8. mart obilježe u skladu sa epidemiološkim mjerama, bez okupljanja.
Štaba je konstatovao da u vezi sa vakcinacijom, treba slijediti upute nadležnih institucija, te je dogovoreno da se, po instrukciji i nalogu resornog Ministarstva, krene sa nabavkom potrebne opreme kako bi sve bilo spremno za početak tog procesa.
Štab je preporučio i rad od kuće u firmama u kojima je to moguće, o čemu će biti upućen i dopis svim javnim i privatnim preduzećima.
Najavljene su pojačane kontrole inspekcije, te pojačan epidemiološki nadzor nad firmama i ustanovama.
08.03.2021. - ČESTITKA POVODOM 8. MARTA - MEĐUNARODNOG DANA ŽENA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić svim ženama povodom 8. marta- Međunarodnog dan žena uputio je čestitku, te naglasio da će lokalna vlast raditi u pravcu unapređenja prava i položaja žena u društvu.
“Upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena. Ovaj datum ne treba da bude jedini dan u godini kada se govori o ženama, već vaša prava treba poštovati svaki dan. Danas žene u Kozarskoj Dubici i Republici Srpskoj obavljaju brojne visoke i odgovorne funkcije i njihovo učešće u političkom i javnom odlučivanju potvrđuje da smo zrelo demokratsko društvo”, navodi se u čestitki i dodaje:
“Neka vam svaki dan bude ispunjen poštovanjem, srećom, zdravljem, uspjehom i ljubavlju. Vaša uloga u porodici i društvu u cjelini je neprikosnovena, a društvo koje ne koristi taj potencijal sputava svoj napredak. Sretan vam dan žena”, naglašeno je u čestitki.
04.03.2021. - FORUM ZA BEZBJEDNOST: BEZBJEDNOSNA SITUACIJA NA ZADOVOLJAVAJUĆEM NIVOU
Bezbjednosna situacija na području opštine Kozarska Dubica je zadovoljavajuća, a aktuelnu problematiku čine situacije u vezi sa kretanjem migranata i korona virusom, izjavio je predsjednik Foruma za bezbjednost opštine Kozarska Dubica Duško Bodilović.
On je rekao da je danas održan prvi sastanak Foruma za bezbjednost u ovoj godini, na kome je prioritetna tema bila situacija sa kretanjem migranata.
„Dobili smo obavještenje da se sa dolaskom ljepšeg vremena i opadanja vodostaja rijeka u graničnom području u kojem se nalazimo očekuje pojačan priliv migranata, koji tranzituju kroz našu opštinu dalje prema Evropi“, izjavio je Bodilović.
Prema njegovim riječima, tema sastanka bila je i situacija u vezi sa sprječavanjem širenja virusa korona u smislu preporuka da je potrebno pojačati inspekcijske kontrole koje su u nadležnosti lokalnih zajednica.
Komandir Policijske stanice u Kozarskoj Dubici Bojan Milanković izjavio je da je stanje bezbjednosti na području opštine Kozarska Dubica zadovoljavajuće.
„Naš prvenstveni zadatak bio je danas da izvršimo analizu stanja oko ilegalnih migracija, kao i prevencija maloljetničke delikvencije i vršnjačkog nasilja. U ovoj godini očekujemo usložnjavanje problematike kada su u pitanju migranti, posebno sa dolaskom toplijeg vremena“, rekao je Milanković.
On je naglasio da je stav policijskih struktura u Republici Srpskoj da se ne dozvoli zadržavanje migranata na području Srpske.
Milanković je naveo da je u prva dva mjesaca ove godine evidentirano povećanje broja krivičnih djela, ali da je i dalje dosta visoka otkrivenost.
„Što je najbitnije, nije bilo krivičnih djela koja bi bitnije uznemirila građane našeg grada. Po pitanju maloljetničke delikvencije stanje je za sada dobro“, rekao je Milanković.
Forum za bezbjednost je neformalna, nestranačka i multisektoralna instituacija konstitusana na nivou lokalne zajednice, koja za cilj ima da policijski organi zajedno sa drugim institucijama i organizacijama lokalne zajednice rade na detektovanju, rješavanju i prevenciji bezbjednosnih problema.
24.02.2021. - U TOKU PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA PODSTICAJ ZA SJETVU PŠENICE
U Odsjeku za poljoprivredu opštine Kozarska Dubica počeo je prijem zahtjeva za ostvarivanje prava na podsticajna sredstva za proizvodnju merkantilne pšenice u sezoni 2020/2021.godina, u iznosu od 300 KM po hektaru.
Svi proizvođači merkantilne pšenice do 31.marta 2021.godine moraju podnijeti prijavu zasijanih površina tokom jesenje sjetve, što će biti osnov za ostvarivanje prava na podsticaje u 2021.godini, navode u opštinskom Odsjeku za poljoprivredu.
Da bi ostvarili podsticaj, registrovani poljoprivredni proizvođači treba da merkantilnom pšenicom zasiju najmanje jedan i po hektar i primijene preporučene sjetvene normative od minimalno 170 kilograma sjemenske pšenice po hektaru.
Treba da prilože i fiskalne račune o kupovini deklarisanog sjemena i u zahtjevu navedu broj, naziv i površinu svake katastarske čestice na kojoj su zasijali merkantilnu pšenicu.
Zahtjevi se primaju do 31.marta 2021.godine ,radnim danom od 8 do 14 časova u Odsjeku za poljoprivredu, kancelarija broj 1 u zgradi Opštine Kozarska Dubica.
24.02.2021. - SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE ODGOĐENA ZBOG NEDOSTATKA KVORUMA
Za danas zakazana prva redovna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica odgođena je zbog nedostatka kvoruma, potvrdio je predsjednik Skupštine opštine Siniša Zlokapa.
Prva redovna sjednica Skupštine opštine bila je zakazana za 9.00 časova, a na predloženom dnevnom redu bile su 22 tačke, među kojima i razmatranje i usvajanje Nacrta Budžeta Opštine Kozarska Dubica za 2021.godinu, Program rada Skupštine opštine za tekuću godinu i odluke o raspisivanju javnih oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine Kozarska Dubica putem pribavljanja pisanih ponuda.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi