V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

10.05.2022. - POČELI RADOVI NA UREĐENJU OBALE UNE
U Kozarskoj Dubici počeli su radovi na uređenju obale rijeke Une kod gradskog keja, kako bi građani toplije dane dočekali u ugodnijem prirodnom ambijentu.
“Po nalogu Opštinske uprave, lokalna preduzeća uređuju obalu rijeke Une, kako bi naš grad u punom sjaju dočekao ljepše dane ali kako bismo i spremno dočekali sezonu kupanja”, potvrdio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
On je precizirao da se obala Une uređuje na relaciji od plaže “Bager” sve do kraja keja, osnosno do predpumpne stanice.
U našoj opštini nedavno su završeni radovi na uređenju platoa ispred zgrade opštine, koji je dobio novi, moderniji izgled.
Preduzeće “Komunalac” a.d. Kozarska Dubica uredilo je gradski park, obnovilo klupe i zasadilo cvijeće u centralnoj zoni grada, a izvršeni su i radovi na rekonstrukciji i uređenju gradskog trga u Kozarskoj Dubici, koji nosi ime po 11. dubičkoj brigade.
Osim obnove podloge središnjeg gradskog trga, ovaj prostor je dobio nove klupe, svjetiljke sa LED-rasvjetom, te sveukupan moderan izgled.
09.05.2022. - ČESTITKA POVODOM 9. MAJA-DANA POBJEDE NAD FAŠIZMOM
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić uputili su građanima čestitku povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom.
“Povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom, u ime Opštinske uprave, Skupštine opštine i lično ime, svim građanima čestitamo ovaj žnačajan datum za cijelo čovječanstvo. Na ovaj dan okončan je najmračniji period u našoj istoriji i zbog toga kao obavezu prema našim precima, koji su u mukama umoreni od strane fašista, ovaj datum njegujemo u kulturi sjećanja ali i kao obavezu prema budućim generacijama šaljući jasnu poruku šta treba da cijene i šta nikada ne smiju da dozvole”, navedeno je u čestitki.
03.05.2022. - KRAJEM MAJA POČINJE REKONSTRUKCIJA OBJEKTA OŠTEĆENOG U ZEMLJOTRESU
U Kozarskoj Dubici krajem maja trebalo bi da počne rekonstrukcija zgrade u kojoj su smješteni Centar za informisanje i kulturu i Narodna biblioteka, a koja je oštećena u zemljotresu krajem 2020. godine, najavio je danas načelnik opštine Radenko Reljić.
Reljić je rekao novinarima da će rekonstrukcija objekta biti izvršena zahvaljujući sredstvima koje je u iznosu od 500.000 KM obezbijedila Vlada Srbije.
"Riječ je o važnoj zgradi u kojoj su smještene dvije institucije. Očekujemo da će se za desetak dana najpovoljniji izvođač radova uvesti u posao, te da će zgrada biti u potpunosti rekonstruisana za 100 dana", rekao je Reljić.
Iz Centra za informisanje i kulturu ističu da je za obnavljanje zgrade, osim novčane pomoći Vlade Srbije, značajno što su imali razumijevanje lokalnog rukovodstva, te srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji se založio da i Kozarska Dubica dobije dio novca za obnovu od zemljotresa.
"Rad u neadekvatnim uslovima bio je najveći izazov za ovaj medij od nastanka do danas. Ipak, svakodnevno su se dostavljale tačne informacije", istakla je direktor tog preduzeća Dijana Kondić.
Zaposleni u Centaru za informisanje i kulturu očekuju da bi do kraja jeseni trebali da ponovo rade iz starog objekta, ali uređenog i renoviranog prostora.
03.05.2022. - ČESTITIKA POVODOM SVJETSKOG DANA SLOBODE MEDIJA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić uputili su danas povodom 3. maja – Svjetskog dana slobode medija čestitku novinarima i medijskim kućama, u kojoj se ističe da je nezavisno i slobodno izvještavanje medija demokratska tekovina svakog razvijenog društva.
„Sloboda medija je jedna od osnovnih vrijednosti i tekovina demokratije i društvenih procesa. Zato svim novinarima, medijskim kućama, urednicima i drugim medijskim radnicima čestitamo Svjetski dan slobode medija, u želji da svoj, izuzetno odgovoran i zahtjevan posao, rade uspješno i da, u skladu sa novinarskim standardima i etičkim kodeksom, izvještavaju o svim pojavama u društvu“, navode u čestitki Reljić i Rokić.
U čestitki se dodaje da je Opština Kozarska Dubica opredjeljenja za otvoren i partnerski odnos prema lokalnim i svim drugim medijima, te da podržava transparentno i objektivno informisanje o svim događajima koji interesuju građane Kozarske Dubice i širu javnost.

30.04.2022.- ODRŽANA MEMORIJALNA AKADEMIJA "POLJA SMRTI"
Memorijalna akademija "Polja smrti" predstavlja sjećanje na sve žrtve ustaškog zločina genocida u logoru Jasenovac i Donjoj Gradini koje su stradale na najsvirepiji način samo zato što su bile druge nacije i vjere, izjavila je večeras u Kozarskoj Dubici ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.
Trivićeva, koja je prisustvovala memorijalnoj akademiji, istakla je da sjećanje na žrtve ne treba da bude samo neutralno i uobličeno u prošlost, već treba da bude dostupno i na umjetnički način svim budućim i mladim generacijama, kojima se prenosi zašto je važno svake godine, te i kroz nastavne planove i programe, sjećati se onih koji su svoje živote dali samo zato što nisu bili iste vjere.
Trivićeva je dodala da je u Domu kulture u Kozarskoj Dubici večeras postavljena i izložba pod nazivom "Kad se sanja mama", čiji je autor Jelena Gajanović, kao uvod u sadržaj akademije.
Ona je najavila da će u JU Spomen-područje Donja Gradina sutra biti otvorena i izložba učeničkih radova o temi stradanja u Jasenovcu i Donjoj Gradini.
Direktor JU Spomen područje Donja Gradina Tanja Tuleković izjavila je novinarima da se večerašnjom akademijom želi odati počast svim nevinim žrtvama Koncentracionog logora Jasenovac.
"Pošto ove godine obilježavamo 77 godišnjicu od proboja logoraša, program i nosi simbolični naziv `Polje smrti`. U Donjoj Gradini imamo devet grobnih polja sa 105 masovnih grobnica", izjavila je Tulekovićeva, koja je uz Moniku Bilbiju i Vanju Kopanju, producent programa.
Ona je precizirala da se scenario Memorijalne akademije bazira na knjizi "Knjiga sjećanja" koju je JU Spomen područje Donja Gradina objavila 2019.godine, a bazira se na sjećanjima preživjelih logoraša sa područja Kozarske Dubice i Gradiške.
Filmski režiser Igor Tešić, koji je režirao memorijalnu akademiju "Polja smrti", rekao je novinarima da je sadržaj akademije podijeljen na četiri cjeline, onu prije rata i zločine na Kozari, dolazak u logor, pakao logora i proboj iz logora.
"Sadržaj je dosta kompleksan, na sceni su bila 33 glumca, a autorski tim čine vrhunski profesionalci u svojim oblastima", rekao je Tešić.
Tešić je naveo da je scenario pisan na osnovu iskaza ljudi koji su bili u logoru, a da su svi video-sadržaji rađeni od arhivske foto-dokumentacije Spomen područja Donja Gradina i Muzeja žrtava genocida.
"Autentičnost i istinitost niko ne može osporiti, a s druge strane kada znamo šta se tamo dešavalo šta god mi prikažemo, to nije dovoljno da opiše taj pakao koji su prošli na prvom mjestu Srbi, onda Romi i Jevreji na ovim prostorima", rekao je Tešić.
Memorijalnu akademiju "Polja smrti" pripremili su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i JU Spomen područje Donja Gradina povodom 77. godišnjice proboja logoraša iz Koncentracionog logora Jasenovac.
Producenti su Tanja Tuleković, Vanja Kopanja i Monika Bilbija, scenario potpisuju Nataša Glišić, Mario Ćulum i Milan Gajić, režiser je Igor Tešić.
Scenografiju je radila Dragana Purković Macan, kompozitor je David Mastikosa.
Memorijalnoj akademiji prisustvovala je i ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić, narodni poslanici Darko Banjac i Diko Cvjetinović, ambasador BiH u Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović, načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić, predstavnici političkih partija, sveštenstvo, gosti i građani.
U Donjoj Gradini sutra će biti obilježen Dan sjećanja na žrtve ustaškog zločina - genocida u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj u koncentracionom logoru Jasenovac.
30.04.2022. - SUTRA OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA U DONJOJ GRADINI
Sutra će biti održana centralna manifestacija obilježavanja parastosa i pomena žrtvama ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Јasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.
Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida iz Drugog svjetskog rata počinje svetom arhijerejskom liturgijom koja će se u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici služiti u 8 časova i 30 minuta.
Komemoracija u Spomen području Donja Gradina počinje u 11 časova i 15 minuta polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, parastos i pomen žrtvama ustaškog zločina genocida sa pravoslavnom, jevrejskom i romskom molitvom na grobnom mjestu “Hrastovi” počeće u 12 časova, dok je obraćanje zvaničnika predviđeno za 13 časova.
O monstruoznim razmjerama zločina –genocida govore zvanično utvrđeni i istorijski verifikovani podaci. Na stravičnim mukama u logoru Jasenovac umoreno je 700 hiljada nevinih muškaraca, žena,djece i antifašista, uglavnom Srba, Jevreja,Roma ,a u Donjoj Gradini počivaju kosti 366 hiljada nevinih duša.
30.04.2022. - ČESTITKA GRAĐANIMA ZA MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA 1. MAJ
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić uputili su čestitku svim građanim u povodu 1. maja-Međunarodnog praznika rada naglasivši značaj ovog datuma kao podsjetnika na borbu za radnička prava.
“Svako novootvoreno radno mjesto za nas predstavlja uspjeh i na tom prioritetu ćemo svakodnevno raditi s ciljem da svaki stanovnik naše opštine bude zadovoljan. Dovodeći nove investitore trudimo se da gdje god je moguće podržimo novo zapošljavanje i sačuvamo postojeća radna mjesta. Neka nam 1. maj bude podsjetnik i podsticaj da uvijek možemo bolje i više uraditi i tome ćemo ostati dosljedni, korak po korak, koristeći svaku mogućnost priliku i raspoloživi resurs za stvaranje boljeg životnog ambijenta. U ime Opštinske uprave, Skupštine opštine i lično ime čestitamo vam Međunarodni praznik rada”, navedeno je u čestitki.
30.04.2022. - ČESTITKA POVODOM RAMAZANSKOG BAJRAMA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić uputili su čestitku glavnom imamu Islamske vjerske zajednice Safetu Beganoviću i svim vjernicima islamske vjere povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama.
“U ime Opštinske uprave, Skupštine opštine i lično ime upućujemo najiskrenije čestitke povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama uz želju da praznik provedete u zdravlju, sreći i miru sa svojim najmilijim. Neka Ramazanski bajram bude povod da se obnove duhovne vrijednosti, prijateljske i porodične veze, te međusobna solidarnost”, navedeno je u čestitki.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi