V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

04.04.2022. - NAČELNIK OPŠTINE I PREDSJEDNIK SKUPŠTINE OPŠTINE NA OBILJEŽAVANJU DANA OPŠTINE KOSTAJNICA
Opština Kostajnica obilježila je u subotu, 2. aprila, Dan opštine, a svečanoj sjednici Skupštine opštine prisustvovali su načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić.
Povodom obilježavanja Dana opštine, Reljić i Rokić upututili su najsrdačnije čestitke načelniku opštine, predsjedniku Skupštine opštine i svim građanima Kostajnice poželjevši im sreću i napredak u radu.
"U vremenu iza nas kada smo zajedno bili suočeni s ozbiljnim posljedicama pandemije COVID-19 i zemljotresa solidarnost i zajedništvo došli su do posebnog izražaja. Uvjereni smo da će lokalna rukovodstva dvije susjedne opštine i u narednom periodu nastaviti da sarađuju, odgovorno rade na valorizaciji razvojnih resursa i upravljanju u cilju oporavka i napretka lokalnih ekonomija. Zahvalni smo na podršci vlada Srbije i Srpske zahvaljujući kojima smo prevazišli velike krize i nastavili zajedno djelovati u pravcu ravnomjernijeg razvoja i infrastrukturnog povezivanja”, naglasili su zvaničnici Kozarske Dubice u Kostajnici.
01.04.2022. - RELJIĆ: DANAS ISPLATA POLOVINE UKUPNOG IZNOSA GODIŠNJE STIPENDIJE ZA 85 STUDENATA IZ KOZARSKE DUBICE
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić potpisao je ugovore o stipendiranju, na osnovu kojih će na račune 85 studenata iz Kozarske Dubice danas biti isplaćena polovina ukupnog iznosa stipendije za tekuću akademsku godinu.
“Svi naši student koji su ostvarili prava na opštinsku stipediju dobiće danas polovinu godišnjeg iznosa stipendije. Ovo je mali gest koji će siguran sam obradovati naše studente koji se školuju u Republici Srpskoj, univerzitetima u regionu i inostranstvu jer znamo da studentima svaka pomoć znači mnogo”, rekao je Reljić.
On je naveo da su u prethodnim godinama, zbog smanjenja priliva u opštinskom budžetu koju je izazvala pandemija korona virusa i opšti pad ekonomske aktivnosti, posljedice osjetili i studenti i druge socijalne kategorije.
“Situacija sa opštinskim finansijama sada je znatno stabilnija zavaljujući finansijskoj pomoći Republike Srbije i Vlade Republike Srpske. Sada možemo reći da smo u mogućnosti da redovno vršimo isplate iz opštinskog budžeta i pomognemo različite kategorije našeg stanovništva u skladu sa nadležnostima opštine”, rekao je Reljić.
U akademskoj 2021./2022. godini opština Kozarska Dubica stipedira 85 studenata koji se školuju na visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu.
Za isplatu stipendija u Budžetu opštine Kozarska Dubica planirana su sredstva u iznosu od 90.000 KM, a na račune svih studenata danas će biti doznačeno po 500 KM opštinske stipendije.
30.03.2022. - UTVRĐEN OKVIRNI PROGRAM PARASTOSA I POMENA U DONJOJ GRADINI
Centralna manifestacija obilježavanja parastosa i pomena žrtvama ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Јasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini biće održana 1. maja 2022. godine, a dan ranije, 30. aprila, u Kozarskoj Dubici biće održana Duhovna akademija posvećena svim jasenovačkim žrtvama.
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović predsjedavala je prvom sjednicom Organizacionog odbora za obilježavanje parastosa i pomena žrtvama zločina-genocida Nezavisne Države Hrvatske u koncentracionom logoru Јasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.
Na sjednici su izabrani predsjednik i potpredsjednik Organizacionog odbora i imenovani članovi Izvršnog odbora, te utvrđen okvirni program parastosa i pomena žrtvama zločina-genocida.
Organizacioni odbor pozvao je sve građane Republike Srpske da u što većem broju prisustvuju obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida iz Drugog svjetskog rata u Donjoj Gradini.
Kao član Organizacionog odbora ovom sastanku je prisustvovao i načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
30.03.2022. - XIII REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE: STANOVNICIMA KOZARSKE DUBICE ISPLAĆENO 667.619 KM SA SANACIJU MATERIJALNE ŠTETE OD ZEMLJOTRESA
Na osnovu odluka Skupštine opštine Kozarska Dubica i dva javna poziva za dodjelu prioritetne pomoći za sanaciju materijalne štete nastale na stambenim objektima u zemljotresu 29. decembra 2020. godine, zaključeno je 547 ugovora o donaciji, a stanovnicima Kozarske Dubice isplaćeno je ukupno 667.619 KM.
Odbornici Skupštine opštine usvojili su danas, na trinaestoj redovnoj sjednici, izvještaj o radu po drugom javom pozivu za dodjelu sredstava, koji je podnio predsjednik Komisije za ocjenu prihvatljivosti prijava za ostvarivanje prava na prioritetnu novčanu pomoć za sanaciju materijalne štete od zemljotresa Miloš Banjac.
U obrazloženju datom odbornicima, Banjac je konstatovao da je raspisivanje drugog javnog poziva za dodjelu pomoći stanovništvu bilo svrsishodno, te da je na osnovu ponovljenog poziva zaključeno još 116 ugovora o donaciji.
Sredstva u iznosu od 334.380 KM, koja nisu utrošena za sanaciju materijalne štete na stambenim objektima, usmjerena su danas odlukom Skupštine opštine za investiciono ulaganje.
Nakon uvodne riječi koji je dao načelnik Odjeljenja za finansije opštine Kozarska Dubica Danijel Bajalica, većinom glasova odbornika Skupštine opštine usvojena je Odluka o načinu korištenja preostalog dijela sredstava donacije Vlade Republike Srbije.
Ovom odlukom utvrđen je način korištenja preostalog dijela druge tranše donacije i to: za izmirenje obaveza prema dobavljačima u iznosu 1.574.054 KM, za tekuću likvidnost 400.000 KM, otplatu glavnice po kreditu Evropske investicione banke u iznosu 210.000 KM i investiciona ulaganja 960.000 KM.
Zamjenik Pravobranioca Republike Srpske Željko Petković podnio je danas u Skupštini opštine Kozarska Dubica izvještaj o radu Republičkog javnog pravobranilaštva – sjedište zamjenika Prijedor za prošlu godinu na području opštine Kozarska Dubica, a usvojen je i Izvještaj o radu Udruženja ratnih vojnih invalida Kozarska Dubica za 2021. godinu.
Iz nadlaženosti opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunale poslove na današnjoj sjednici Skupštine opštine usvojene su tri odluke i četiri programa, među kojima i Odluka o javnim parkiralištima na području opštine Kozarska Dubica.
„Usvajanjem odluke o javnim parkiralištima na području opštine biće postignuta veća funkcionalnost u ovoj oblasti, ali i bolji nadzor i efikasnija naplata korišćenja javnih parkirališta“, rekao je načelnik Odjeljenja za stambeno- komunalne poslove Darijan Babić.
U izjavi novinarima, on je precizirao da u odnosu na prethodnu iz 2013. godine, nova odluka o javnim parkiralištima donosi novine u načinu plaćanja parkinga, dok su obuhvat na kome se vrši naplata i cijena parkiranja ostali isti.
„Novina u plaćanju jeste to da se pored mogućnosti kupovine parking karte na automatu ili putem SMS-a, to biti moguće uraditi i na prodajnim mjestima drugih trgovaca, koja će biti jasno i vidno obilježena. Novina je i mogućnost kupovine dnevne parking karte na dva javna parkirališta po cijeni od 3 KM“, rekao je Babić.
U Skupštini opštine Kozarska Dubica usvojena je Odluka o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene metra kvadratnog korisne stambene površine na području opštine, koja iznosi 750 KM, te Odluka o utvrđivanju vrijednosti boda za obračun komunalne naknade u tekućoj godini u iznosu od 1,016 KM po metru kvadratnom mjesečno.
„Ta cijena je bitna jer to znači da na istom nivou ostaju svi troškovi koji su se obračunavali kao takozvane „komunalije“ ovdje u opštini, za izgradnju novih i legalizaciju postojećih objekata“, rekao je Babić.
On je potvrdio da je u Skupštini opštine usvojen i Program održavanja puteva, odnosno, gradskih ulica, lokalnih i nekategorisanih puteva za 2022. godinu, a za realizaciju tog programa previđena su budžetska sredstva u iznosu od 570.000 KM.
Usvojeni su i programu komunalne potrošnje i održavanja gradske čistoće, zelenih površina i vodnih objekata, kojim su definisani način i obim radova koji će se izvoditi u ovoj godini u tim oblastima.
U Skupštini opštine Kozarska Dubica danas je konstatovano podnošenje neopozive ostavke sekretara Skupštine opštine Dragice Zorić, a na današnjoj sjednici za vršioca dužnosti sekretara imenovan je Nenad Vukić, diplomirani pravnik iz Kozarske Dubice.
Skupština je imenovala i dva člana Opštinske izborne komisije i to: Stojana Krnjaića i Nenada Dodoša, a doneseno je i nekoliko odluka iz nadležnosti opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje.
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić konstatovao je da je trinaesta redovna sjednica Skupštine opštine protekla u korektnoj i konstruktivnoj atmosferi, te da su usvojene sve predložene tačke dnevnog reda.
28.03.2022. - NAJAVA: XIII REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE U SRIJEDU, 30. MARTA
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić zakazao je za srijedu, 30. mart, XIII redovnu sjednicu lokalnog parlamenta.
Na predloženom dnevnom redu su 24 tačke , a među prvima je Izvještaj o radu po drugom javnom pozivu Komisije za ocjenu prihvatljivosti prijava za ostvarivanje prava na prioritetnu novčanu pomoć za sanaciju materijalne štete nastale na stambenim objektima na području opštine Kozarska Dubica izazvane zemljotresom od 29. decembra 2020. godine.
Razmatraće se i Odluka o načinu korištenja preostalog dijela sredstava donacije Vlade Republike Srbije, te izvještaji o radu Republičkog javnog pravobranilaštva-sjedište zamjenika Prijedor i Udruženja „Ratnih vojnih invalida“ Kozarska Dubica za 2021.godinu.
Pred odbornicima će biti i Odluka o javnim parkiralištima, te odluke o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene stambenog i poslovnog prostora za prošlu godinu i o utvrđivanju vrijednosti boda za obračun komunalne naknade u 2022. godini.
Dnevnim redom XIII sjednice predviđeno je razmatranje i usvajanje više programa za 2022. godinu, Program zajedničke komunalne potrošnje, Program održavanja puteva, gradskih ulica, lokalnih i nekategorisanih puteva, Program održavanja gradske čistoće i zelenih površina i Program održavanja vodnih objekata.
Na ovoj sjednici biće razmatrano i više imovinsko-pravnih odluka, te donešena rješenja o imenovanju članova Opštinske izborne komisije, o razrješenju sekretara Skupštine opštine i imenovanju vršioca ove dužnosti.
Sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica biće održana u velikoj skupštinskoj sali sa početkom u 9.00 časova.
28.03.2022. - ORGANIZACIONI ODBOR UTVRDIO PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA OPŠTINE KOZARSKA DUBICA
Dan opštine Kozarska Dubica 27. april, ustanovljen statutarnom odlukom Skupštine opštine u znak sjećanja na oslobođenje područja opštine od okupacije i fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu i sve žrtve NOR-a, ove godine biće obilježen nizom događaja protokolarnog, memorijalnog, sportskog i kulturnog karaktera.
S ciljem adekvatne pripreme za obilježavanje tog datuma, danas je održan prvi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje Dana opštine, kojim je predsjedavao zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Marko Tankosić.
U izjavi novinarima, Tankosić je potvrdio da je na današnjem sastanku Organizacioni odbor, koji čine predstavnici svih službi, organizacija i instituacija uključenih u pripremu manifestacija, utvrdio program obilježavanja Dana opštine Kozarska Dubica- 27. aprila.
“Nakon dvije godine epidemioloških mjera vraćamo se u normalno funkcionisanje i obilježavanje naših značajnih datuma. Obilježavanje Dana opštine počeće u 10.00 časova polaganjem vijenaca žrtvama NOR-a kod spomenika Stojanka majka Knežopoljka”, rekao je Tankosić.
On je dodao da će zatim biti održana svečana sjednica Skupštine opštine, kojoj će, pored odbornika, prisustvovati zvaničnici, delegacije i gosti, a za 17.00 časova planirana je tradicionalna Trka oslobođenja.
U 20.00 časova biće održana svečana akademija u Domu kulture.
28.03.2022. - FORUM ZA BEZBJEDNOST OPŠTINE: PRIPADNICI VATROGASNO-SPASILAČKE JEDINICE CRPE POSLJEDNJE ATOME SNAGE U BORBI SA ŠUMSKIM POŽARIMA
U Kozarskoj Dubici danas je održan sastanak Foruma za bezbjednost, na kome je konstatovano da je bezbjednosna situacija na području opštine na zadovoljavajućem nivou, a da aktuelnu problematiku u najvećoj mjeri čine učestali šumski požari do kojih dolazi u sezoni proljetnih radova na otvorenom.
„Stanja bezbjednosti je zadovoljavajuće. U prva tri mjeseca ove godine smanjen je broj krivičnih djela za 50 odsto, prekršaji su takođe u padu u odnosu na isti period prošle godine, a što se tiče saobraćajnih nezgoda imali smo nažalost jednu nesreću sa poginulim licem“, precizirao je komandir Policijske stanice u Kozarskoj Dubici Bojan Milanković.
On je konstatovao da je smanjen priliv migranata na području opštine, ali da je u ovom periodu alarmantna situacija sa požarima.
"Apelujemo na sve građane da paze prilikom paljenja korova, ukrčivanja svojih imanja i njiva, jer će sve nedozvoljene radnje biti sankcionisane“, rekao je Milanković.
On je najavio da će uskoro u funkciji biti dva radarska sistema za kontrolu saobraćaja u ulici Kralja Petra I Oslobodioca i jedan u Međeđi i apelovao na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i ograničenja brzine da bi izbjegli sankcije.
„Smanjen je broj saobraćajnih nezgoda sa posljedicama za lica. Sa dolaskom turističke sezone, očekujemo veći priliv građana, te ćemo nastaviti sa kontrolama da bi održali trenutni nivo bezbjednosti saobraćaja“, najavio je Milanković.
Predsjednik Foruma za bezbjednosti opštine Kozarska Dubica Duško Bodilović rekao je da je zadovoljan stanjem bezbjednosti na području opštine, te istakao da je aktuelna problematika šumskih požara koji su bila osnovna tema današnjeg sastanka tog multisektoralnog tijela.
„Ovim putem i mi iz lokalne zajednice molimo građane da budu oprezni jer su vatrogasne službe na izmaku snaga. Jako je puno požara koji su prouzrokovani ljudskom namjerom i zato pozivamo na oprez da ne bi došlo do još većih šteta, ili tragedija u ljudskim životima“, rekao je Bodilović.
Starješina Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice opštine Kozarska Dubica Mirko Marin rekao je da u posljednjih nekoliko dana ta jedinica bilježi od pet do 11 intervencija zbog požara na niskom raslinju.
„Došli smo u situaciju da jednostavno ne možemo sve stići jer su požari lokacijski vrlo udaljeni. Situaciju održavamo uz krajnje napore pripadnika vatrogasne jedince“, rekao je Marin.
On je naglasio da razumije da su u toku proljetni radovi u poljoprivredi, te pozvao stanovnike da o namjeri paljenja korova obavijeste pripadnike Teritorijalne vatrogasne jedinice.
„Došli smo u situaciju da ljudi crpe posljednje atome snage, uz maksimalno korištenje sredstva i tehnike, kamiona, cisterni i ostalog. Bojim se da ćemo doći u situaciju da nećemo moći doći na sva mjesta i zato apelujem na građane da se ponašaju odgovorno“, rekao je Marin.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apelovalo je na građane da tokom obavljanja proljetnih radova na krčenju zemljišta i uređenju imanja, ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima i ne vrše spaljivanje ostataka korova, smeća i drugog otpada unutar ili u blizini šumskih kompleksa i zasada, gdje usljed nekontrolisane vatre može doći do šumskog požara na otvorenom prostoru, koji mogu ugroziti ljudske živote i imovinu građana.
Tokom jučerašnjeg dana na području opštine Kozarska Dubica pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice gasili su šest požara na različitim lokacijama.

25.03.2022. - TANKOSIĆ: KOZARSKA DUBICA IMA POTENCIJAL ZA INVESTICIJE
Zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Marko Tankosić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić prisustvovali su danas svečanom otvaranju tržnog centra kompanije „Robot“ u Kozarskoj Dubici, koja u novizgrađenom objektu zapošljava oko 60 radnika i promotera.
Tankosić je rukovodstvu kompanije poželio uspješan rad u godinama koje dolaze i naglasio da je poznato da je „Robot“ jedan od vodećih trgovačkih kompanija u BiH, koja je prepoznala privredni kapacitet Kozarske Dubice.
On je naglasio da je posebno značajno to što kompanija u Kozarskoj Dubici zapošljava oko 60 radnika, te podsjetio da je su sve službe opštine Kozarska Dubica bile na raspolaganju menadžmentu „Robota“ od momenta kada su podnijeli zahtjev za izgradnju novog objekta.
„Maksimalno smo se posvetili da im olakšamo poslovanje u Kozarskoj Dubici i na vrijeme smo izdali sve upotrebne i građevinske dozvole da bi objekat mogao biti otvoren u što kraćem roku“, izjavio je Tankosić.
On je naglasio da ovakvi događaji pokazuju da Kozarska Dubica ima potencijal za investicije, prvenstveno zbog dobrog geografskog položaja, blizine auto-puta i granice sa Hrvatskom.
„Siguran sam da će kompanija poslovati na opšte zadovoljstvo, kako radnika tako i kupaca i vlasnika sa kojima će lokalna zajednica i dalje sarađivati“, rekao je Tankosić.
Tankosić je dodao da je kompanija „Robot“ danas dokazala da je društveno odgovorna kompanija jer je, tokom ceremonije otvaranja novog objekta, podijelila 100 paketa pomoći licima sa evidencije Centra za socijalni rad u Kozarskoj Dubici, a poklon je obezbijeđen i za Dječiji vrtić „Pčelica“.
Novi Robot centra u Kozarskoj Dubici objekat je sa 2.500 kvadratnih metara, prilagođen novim trendovima, potrebama i kupovnim navikama kupaca.
Iz kompanije je danas saopšteno da će u narednom periodu biti otvoreno otvoreno još nekoliko novih poslovnica širom Bosne i Hercegovine.
Novi tržni centar danas su posjetili brojni Dubičani, kojima je dobrodošlicu poželjela direktorica kompanije "Robot" Saima Hodžić, a otvaranju objekta prisustvovali su i drugi opštinski zvaničnici i gosti.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi