V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

28.03.2022. - ORGANIZACIONI ODBOR UTVRDIO PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA OPŠTINE KOZARSKA DUBICA
Dan opštine Kozarska Dubica 27. april, ustanovljen statutarnom odlukom Skupštine opštine u znak sjećanja na oslobođenje područja opštine od okupacije i fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu i sve žrtve NOR-a, ove godine biće obilježen nizom događaja protokolarnog, memorijalnog, sportskog i kulturnog karaktera.
S ciljem adekvatne pripreme za obilježavanje tog datuma, danas je održan prvi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje Dana opštine, kojim je predsjedavao zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Marko Tankosić.
U izjavi novinarima, Tankosić je potvrdio da je na današnjem sastanku Organizacioni odbor, koji čine predstavnici svih službi, organizacija i instituacija uključenih u pripremu manifestacija, utvrdio program obilježavanja Dana opštine Kozarska Dubica- 27. aprila.
“Nakon dvije godine epidemioloških mjera vraćamo se u normalno funkcionisanje i obilježavanje naših značajnih datuma. Obilježavanje Dana opštine počeće u 10.00 časova polaganjem vijenaca žrtvama NOR-a kod spomenika Stojanka majka Knežopoljka”, rekao je Tankosić.
On je dodao da će zatim biti održana svečana sjednica Skupštine opštine, kojoj će, pored odbornika, prisustvovati zvaničnici, delegacije i gosti, a za 17.00 časova planirana je tradicionalna Trka oslobođenja.
U 20.00 časova biće održana svečana akademija u Domu kulture.
28.03.2022. - FORUM ZA BEZBJEDNOST OPŠTINE: PRIPADNICI VATROGASNO-SPASILAČKE JEDINICE CRPE POSLJEDNJE ATOME SNAGE U BORBI SA ŠUMSKIM POŽARIMA
U Kozarskoj Dubici danas je održan sastanak Foruma za bezbjednost, na kome je konstatovano da je bezbjednosna situacija na području opštine na zadovoljavajućem nivou, a da aktuelnu problematiku u najvećoj mjeri čine učestali šumski požari do kojih dolazi u sezoni proljetnih radova na otvorenom.
„Stanja bezbjednosti je zadovoljavajuće. U prva tri mjeseca ove godine smanjen je broj krivičnih djela za 50 odsto, prekršaji su takođe u padu u odnosu na isti period prošle godine, a što se tiče saobraćajnih nezgoda imali smo nažalost jednu nesreću sa poginulim licem“, precizirao je komandir Policijske stanice u Kozarskoj Dubici Bojan Milanković.
On je konstatovao da je smanjen priliv migranata na području opštine, ali da je u ovom periodu alarmantna situacija sa požarima.
"Apelujemo na sve građane da paze prilikom paljenja korova, ukrčivanja svojih imanja i njiva, jer će sve nedozvoljene radnje biti sankcionisane“, rekao je Milanković.
On je najavio da će uskoro u funkciji biti dva radarska sistema za kontrolu saobraćaja u ulici Kralja Petra I Oslobodioca i jedan u Međeđi i apelovao na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i ograničenja brzine da bi izbjegli sankcije.
„Smanjen je broj saobraćajnih nezgoda sa posljedicama za lica. Sa dolaskom turističke sezone, očekujemo veći priliv građana, te ćemo nastaviti sa kontrolama da bi održali trenutni nivo bezbjednosti saobraćaja“, najavio je Milanković.
Predsjednik Foruma za bezbjednosti opštine Kozarska Dubica Duško Bodilović rekao je da je zadovoljan stanjem bezbjednosti na području opštine, te istakao da je aktuelna problematika šumskih požara koji su bila osnovna tema današnjeg sastanka tog multisektoralnog tijela.
„Ovim putem i mi iz lokalne zajednice molimo građane da budu oprezni jer su vatrogasne službe na izmaku snaga. Jako je puno požara koji su prouzrokovani ljudskom namjerom i zato pozivamo na oprez da ne bi došlo do još većih šteta, ili tragedija u ljudskim životima“, rekao je Bodilović.
Starješina Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice opštine Kozarska Dubica Mirko Marin rekao je da u posljednjih nekoliko dana ta jedinica bilježi od pet do 11 intervencija zbog požara na niskom raslinju.
„Došli smo u situaciju da jednostavno ne možemo sve stići jer su požari lokacijski vrlo udaljeni. Situaciju održavamo uz krajnje napore pripadnika vatrogasne jedince“, rekao je Marin.
On je naglasio da razumije da su u toku proljetni radovi u poljoprivredi, te pozvao stanovnike da o namjeri paljenja korova obavijeste pripadnike Teritorijalne vatrogasne jedinice.
„Došli smo u situaciju da ljudi crpe posljednje atome snage, uz maksimalno korištenje sredstva i tehnike, kamiona, cisterni i ostalog. Bojim se da ćemo doći u situaciju da nećemo moći doći na sva mjesta i zato apelujem na građane da se ponašaju odgovorno“, rekao je Marin.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apelovalo je na građane da tokom obavljanja proljetnih radova na krčenju zemljišta i uređenju imanja, ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima i ne vrše spaljivanje ostataka korova, smeća i drugog otpada unutar ili u blizini šumskih kompleksa i zasada, gdje usljed nekontrolisane vatre može doći do šumskog požara na otvorenom prostoru, koji mogu ugroziti ljudske živote i imovinu građana.
Tokom jučerašnjeg dana na području opštine Kozarska Dubica pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice gasili su šest požara na različitim lokacijama.

25.03.2022. - TANKOSIĆ: KOZARSKA DUBICA IMA POTENCIJAL ZA INVESTICIJE
Zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Marko Tankosić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić prisustvovali su danas svečanom otvaranju tržnog centra kompanije „Robot“ u Kozarskoj Dubici, koja u novizgrađenom objektu zapošljava oko 60 radnika i promotera.
Tankosić je rukovodstvu kompanije poželio uspješan rad u godinama koje dolaze i naglasio da je poznato da je „Robot“ jedan od vodećih trgovačkih kompanija u BiH, koja je prepoznala privredni kapacitet Kozarske Dubice.
On je naglasio da je posebno značajno to što kompanija u Kozarskoj Dubici zapošljava oko 60 radnika, te podsjetio da je su sve službe opštine Kozarska Dubica bile na raspolaganju menadžmentu „Robota“ od momenta kada su podnijeli zahtjev za izgradnju novog objekta.
„Maksimalno smo se posvetili da im olakšamo poslovanje u Kozarskoj Dubici i na vrijeme smo izdali sve upotrebne i građevinske dozvole da bi objekat mogao biti otvoren u što kraćem roku“, izjavio je Tankosić.
On je naglasio da ovakvi događaji pokazuju da Kozarska Dubica ima potencijal za investicije, prvenstveno zbog dobrog geografskog položaja, blizine auto-puta i granice sa Hrvatskom.
„Siguran sam da će kompanija poslovati na opšte zadovoljstvo, kako radnika tako i kupaca i vlasnika sa kojima će lokalna zajednica i dalje sarađivati“, rekao je Tankosić.
Tankosić je dodao da je kompanija „Robot“ danas dokazala da je društveno odgovorna kompanija jer je, tokom ceremonije otvaranja novog objekta, podijelila 100 paketa pomoći licima sa evidencije Centra za socijalni rad u Kozarskoj Dubici, a poklon je obezbijeđen i za Dječiji vrtić „Pčelica“.
Novi Robot centra u Kozarskoj Dubici objekat je sa 2.500 kvadratnih metara, prilagođen novim trendovima, potrebama i kupovnim navikama kupaca.
Iz kompanije je danas saopšteno da će u narednom periodu biti otvoreno otvoreno još nekoliko novih poslovnica širom Bosne i Hercegovine.
Novi tržni centar danas su posjetili brojni Dubičani, kojima je dobrodošlicu poželjela direktorica kompanije "Robot" Saima Hodžić, a otvaranju objekta prisustvovali su i drugi opštinski zvaničnici i gosti.

24.03.2022. - APEL GRAĐANIMA DA NE PALE VATRU NA NEDOZVOLJENIM MJESTIMA, OD DANAS POJAČANE KONTROLE UZ PRIMJENU KAZNENIH ODREDBI
Zbog velikog broja požara na teritoriji opštine Kozarska Dubica jutros je u Kabinetu načelnika održan sastanak svih nadležnih službi kako bi se ovakve pojave stavile pod kontrolu i zaštitili životi i imovina.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić potvrdio je da je jutros na sastanku, na kome su prisustvovali predstavnici Teritorijalne vatrogasne jedinice, Civilne zaštite, Policijske stanice i Šumskog gazdinstva, odlučeno da od danas krenu pojačane kontrole terena, te da će se za nesavjesno spaljivanje korova i živica pisati kaznene odredbe.
“Apelujemo na sve građane da vode računa jer dolazimo u situaciju da se dnevno dešava po nekoliko požara većih razmjera. To dovodi do ugrožavanja života i imovine, stoga molimo da se prije spaljivanja korova, biljnih i drugih materijala na poljoprivrednim parcelama
obavezno, obavijesti Teritorijalna vatrogasna jedinica, te da se paljenje ne vršu na površinama blizu šuma”, rekao je Reljić i još jednom pozvao građane da sarađuju.
On je naglasio da će od danas biti pojačana kontrola sprovođenja preventivnih mjera protiv požara i apelovalo na građane da se ponašaju odgovorno pri korišćenju otvorenog plamena u prirodi.
23.03.2022. - IZBOR KANDIDATA ZA UČEŠĆE BA DJEČIJEM FESTIVALU "RITAM EVROPE"
Audicija povodom izbora kandidata za učešće na dječijem festivalu “Ritam Evrope” biće održana u Kozarskoj Dubici u srijedu, 23. marta, u Domu kulture sa početkom u 10.30 časova.
Dubičani uzrasta od 12 do 21 godine mogu da se prijave na audiciju, a najtalentovaniji će imati priliku učestvovati u muzičkom takmičenju televizijskog programa “Ritam Evrope 2022”, osmišljenom na principu Evrovizije.
U zavisnosti od afiniteta, kandidati mogu da pjevaju, igraju folklor ili plešu moderne plesove, te mogu da nastupaju pojedinačno ili grupno.
“Opštinska uprava potpisala je ugovor prema kojem će opština Kozarska Dubica u 2022. godini učestvovati na dječijem festivalu “Ritam Evrope”. Na ovaj način želimo da budemo otvoreni i da omogućimo mladim i kreativnim ljudima da pokažu sve svoje talente.”, rekao je načelnik opštine Radenko Reljić.
On je rekao da je ovo velika prilika da talentovana djeca i omladina Kozarske Dubice rade sa iskusnim mentorima i da je ovo jedna vrsta stipendiranja i poklon najboljim plesačima i pevačima opštine.
Partner u ovom projektu zajedno sa Opštinskom upravom je JP “Centar za informisanje i kulturu”.
Direktor ovog preduzeća Dijana Kondić potvrdila je da će se audicija za izbor najtalentovanije djece i omladine održati u Domu kulture, u srijedu, 23. marta, u 10.30 časova i izrazila zadovoljstvo što će Kozarska Dubica ove godine biti dio televizijskog programa ” Ritam Evrope”.
“Ovo je svakako prilika da se naši talenti predstave van Kozarske Dubice i budu naši najbolji ambasadori iz oblasti kulture i umjetnosti”, dodala je ona i pozvala sve zainteresovane da dođu u srijedu u Dom kulture na audiciju.
U septembru 2022. godine biće održani takmičenja u Kotor Varoši, odakle su prošlogodišnji pobjednici festivala.
Televizijski tim „Ritam Evrope“ na audiciji će odabrati najtalentovaniju djecu koja ce našu opštinu predstavljati na Radio Televiziji Republike Srpske.
22.03.2022. - SUTRA DAN ŽALOSTI U REPUBLICI SRPSKOJ
Vlada Republike Srpske danas je, na telefonskoj sjednici, donijela Zaključak kojim se srijeda, 23. mart, proglašava danom žalosti u Republici Srpskoj, zbog brutalnog ubistva Radenka Bašića, načelnika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor.

Prema zaključku Vlade, sutra će se na institucijama Republike Srpske istaći zastave na pola koplja, otkazati kulturne manifestacije i prilagoditi sportske manifestacije datom trenutku.
21.03.2022. - SPROVEDENA AKCIJA ČIŠĆENJA OBALE RIJEKE MOŠTANICE
U organizaciji Planinarsko sportskog društva "Pecija" i Opštine Kozarska Dubica, pod sponzorstvom Vlade Švedske i Nevladine organizacije "CERD" iz Laktaša, u okviru projekta "Misli o prirodi", danas je kod manastira Moštanica provedena akcija čišćenja obala rijeke Moštanice i samog izletišta.
"Akcija pod radnim nazivom "ČUVAJMO SVETINJE = VODOTOKE = ŠUME" okupila je 30 planinara i ljubitelja prirode“, izjavila je predsjednica Sportsko planinarskog društva „Pecija“ Slavica Drvenica.
Ona je dodala da je ovo područje za građane Kozarske Dubice veoma značajano i često posjećeno, kao i planinarska staza koja se nalazi u samoj blizini.
Drvenica je pozvala sve Dubičane da se ugledaju na planinare i aktivno rade na zaštiti i očuvanju prirode, naših voda i šuma.
Direktor NVO “CERD“ iz Laktaša Miodrag Matavulj je rekao da je Kozarska Dubica poznata po svojim šumama i vodotocima, te da je izletište kod manastira Moštanica pravo mjesto za obilježavanje Svjetskog dana šuma i Svjetskog dana voda.
On je istakao veoma dobru saradnju sa Opštinom i organizacijama civilnog društva u Kozarskoj Dubici, te najavio inicijativu da izletište Moštanica, koje je prirodni dragulj i veoma značajno za stanovnike, uđe u redovno održavanje od strane Opštine.
„Na taj način ćemo osigurati da ovo izletište uvijek bude čisto i uređeno“, istakao je Matavulj.
Stručni saradnik u opštini Kozarska Dubica Miroslav Ostojić je učesnicima akcije kod manastira Moštanica održao dvije prezentaciju na temu zaštite voda i šuma.
„Učešćem u akciji i ovom prezentacijom šaljemo jedinstvenu poruku o potrebi očuvanja i zaštite kulturnog i prirodnog blaga koje mi sasvim sigurno posjedujemo, samo ponekad o tome ne vodimo računa“, rekao je Ostojić.
Prezentacijom o zaštiti voda i šuma završene su današnje ekološke aktivnosti kod manastira Moštanica, a druženje planinara i ostalih učesnika akcije nastavljeno je uz ručak u prirodi.
18.03.2022. - STUPIO NA SNAGU PRAVILNIK O USLOVIMA OSTVARIVANJA PODRŠKE POLJOPRIVREDNICIMA U USLOVIMA PANDEMIJE
Odjeljenje za poljoprivredu opštine Kozarska Dubica obavještava poljoprivredne proizvođače da je na snagu stupio Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja podrške poljoprivrednicima u uslovima izazvanim pandemijom virusa korona.
Pravilnikom je predviđena novčana podrška za ratarsku proizvodnju, povrtlarstvo, voćarsko-vinogradarsku proizvodnju, podršku uzgajivačima kvalitetno priplodnih junica i podršku uzgajivačima svinja, rekao je načelnik Odjeljenja za poljoprivredu Duško Bodilović.
On je naveo da će se od ponedjeljka , 21.marta u opštinkom Odjeljenju za poljoprivredu primati prijave poljoprivrednika za sredstva predviđena ovim Pravilnikom. Sve informacije zainteresovani mogu dobiti i na broj telefona 052 416 022.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi