V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

18.01.1018. – SVETOSAVSKA AKADEMIJA 26. JANUARA U DOMU KULTURE
U Opštinskoj upravi opštine Kozarska Dubica danas je održan drugi sastanak Organizacionog odbora Svetosavske akademije, koja će biti održana 26. januara u Domu kulture u Kozarskoj Dubici.
Na sastanku, kome je predsjedavao načelnik opštine Radenko Reljić, potvrđeno je da je nosilac aktivnosti pripreme programa ovogodišnje Svetosaske akademije Srednjoškolski centar "Nikola Tesla", uz podršku opštine Kozarska Dubica.
Direkor SŠC "Nikola Tesla" Senada Zlokapa naglasila je da će u programu akademije učestvovati sve osnovne škole iz Kozarske Dubice, a da će intenzivne pripreme za nastavnici i učenici započeti naredne sedmice.
Na sastanku Organizacionog odbora potvrđeno je da će, pored horskog izvođenja himne i pjesama, program akademije činiti četiri monologa požeta recitalima o životu, radu i djelu Svetog Save.
Svetosavska akademija u Domu kulture u Kozarskoj Dubici, 26. januara, počeće u 19.00 časova, a nakon programa planiran je koktel za goste.
16.01.2018. - GRAĐANI IZRAZILI INTERESOVANЈE ZA PITANЈA IZ OBLASTI STAMBENO-KOMUNALNE DJELATNOSTI I ODRŽAVANЈA INFRASTRUKTURE
Skupština opštine Kozarska Dubica organizovala je danas "Sate građana", koji predstavljaju vid direktne komunikacije odbornika i građana i obezbjeđuju viši nivo transparentnosti u radu Skupštine opštine.
"Zabilježeno je interesovanje građana pretežno za pitanja iz oblasti stambeno-komunalne djelatnosti i održavanja infrastrukture na području opštine, a tokom sastanka sa građanima definisani su i zaključci usmjereni ka rješavanju navedenih problema", saopšteno je iz Skupštine opštine Kozarska Dubica.
Statut Skupštine opštine Kozarska Dubica predvidio je niz oblika neposrednog učešća građana u lokalnoj samoupravi, a od ove godine Skupština opštine organiziju "Sate građana", koji će se u januaru održati u još dva termina u zgradi Opštinske uprave Kozarska Dubica.
Današnjim "Satima građana" prisustvovali su odbornici Marinko Gvozden, Živko Goga, Saša Ćirić i Burazor Marica.
Naredni "Sati građana" biće održani u utorak, 23. januara, sa odbornicima Sinišom Zlokapa, Maricom Burazor, Branom Miljatovićem i Vladimirom Marinom, a 30. januara "Satima građana" prisustvovaće odbornici Miloš Banjac, Ranko Stojaković, Milan Garača i Tatjana Obućina.
Iz Skupštine opštine Kozarska Dubica pozivaju građane da učestvuju u "Satima građana" i na taj način izraze svoja mišljenja i primjedbe, te daju prijedloge izabranim odbornicima.
11.01.2018. – OBAVJEŠTENJE: "Sati građana" kao mehanizam direktne komunikacije građana i odbornika Skupštine opštine
Statut Skupštine opštine Kozarska Dubica predvidio je niz oblika neposrednog učešća građana u lokalnoj samoupravi, a od ove godine Skupština opštine Kozarska Dubica organizovaće "Sate građana".
Putem tog mehanizma, koji predstavlja vid direktne komunikacije između odbornika i građana, biće obezbjeđen viši nivo transparentnosti u radu Skupštine opštine, a građanima će biti omogućeno da iznesu svoja mišljenja i inicijative.
Skupština opštine utvrdila je raspored održavanja "Sata građana" za mjesec januar, koji će se održavati u zgradi Opštinske uprave od 11.00 do 13.00 časova, kancelarija broj 13 u sljedećim terminima:

1. U utorak, 16. januara 2018. godine, kada će "Satu građana" prisustvovati odbornici: Barišić Milovan, Gvozden Marinko, Goga Živko i Ćirić Saša.
2. U utorak, 23. januara 2018. godine, kada će "Satu građana" prisustvovati odbornici: Zlokapa Siniša, Burazor Marica, Miljatović Brane i Marin Vladimir.
3. U utorak 30. januara 2018. godine, kada će "Satu građana" prisustvovati odbornici: Banjac Miloš, Stojaković Ranko, Milan Garača i Tatjana Obućina.

Iz Skupštine opštine Kozarska Dubica pozivaju građane da uzmu učešće u "Satima građana" i na taj način izraze svoja mišljenja i primjedbe, te daju prijedloge izabranim odbornicima.
10.01.2018. – PROSLAVLJEN DAN REPUBLIKE
Koncertom na gradskom trgu, koji je upotpunjen vatrometom, u Kozarskoj Dubici sinoć je obilježen Dan Republike.
Brojne okupljene građana pozdravio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
"I ove godine kao i prošle organizujemo obilježavanje rođendana naše Republike uz prisjećanje na naše borce koji su dali život za Srpsku", rekao je Reljić i podsjetio da je Kozarska Dubica je imala značajnu ulogu u odbrani i nastanku Republike Srpske.
"Krajem rata u Kozarskoj Dubici je zaustavljeno nepredovanje neprijateljskih snaga u agresiji na zapadnim granicama Republike Srpske. U Republici Srpskoj danas ima mjesta za život svih ljudi bez obzira na vjersku, nacionalnu ili bilo koji drugu pripadnost", izjavio je Reljić.
"Nama ne smetaju drugi narodi koji proslavljaju svoje heroje i svoje bitke, ali ni njima ne bi trebali smetati naši heroji i naši važni datumi i samo uz uvažavanje i toleranciju možemo živjeti jedni kraj drugih, na način dostojan čovjeka", dodao je Reljić.
Direktan prenos koncerta na trgu u Kozarskoj Dubici, koji je organizovan u povodu obilježavanja Dana Republike, ove godine emitovan je u program Radio-televizije Kozarska Dubica, koja posluje u okviru JP “Centar za inFormisanje i kulturu”.
Za građane koji su prisustvovali koncertu "NG banda" i "Krajiških trubača" obezbjeđeno je kuhano vino i pivo.

06.01.2018. - BOŽIĆNA ČESTITKA PRAVOSLAVNIM VJERNICIMA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić čestitali su najradosniji hrišćanski praznik – Božić svim pravoslavnim vjernicima u našoj opštini.

„Svim građanima želimo da ih božićno vrijeme porodičnog okupljanja ispuni optimizmom, ljubavlju i povjerenjem“, navodi se u čestitki.

Uz tradicionalni pozdrav “Mir Božiji – Hristos se rodi!”, svim vjernicima poželjeli su da ovaj veliki praznik proslave u miru, dobrom zdravlju i sreći sa svojim najbližima.
04.01.2018. – NAJAVA: PROSLAVA DANA REPUBLIKE NA TRGU 11. DUBIČKE BRIGADE
Proslava Dana Republike Srpske u Kozarskoj Dubici biće organizovana u utorak, 9. januara, na trgu ispred zgrade opštine.
Prisutne će od 21.00 čas na trgu zabavljati "NG bend" i "Krajiški trubači". Obezbijeđeno je besplatno točeno pivo i kuvano vino, a biće upriličen i vatromet.
Iz opštine Kozarska Dubica pozivaju sugrađane da prisustvuju proslavi povodom obilježavanja Dana Republike.
29.12.2017. - NOVOGODIŠNJA ČESTITKA NAČELNIKA OPŠTINE I PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE

U ime Opštine, Skupštine opštine i lično ime upućujemo najiskrenije novogodišnje čestitke svim građanima Kozarske Dubice. Želimo da 2018. godina donese zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, uspjeh i napredak.

Srećna i uspješna 2018. godina!


NAČELNIK OPŠTINE
Radenko Reljić

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE OPŠTINE
Milovan Barišić
28.12.2017. - USVOJEN BUDŽET OPŠTINE ZA 2018. GODINU U IZNOSU 9.905.000 KM
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica uvojili su danas Budžet opštine Kozarska Dubica za 2018. godinu, koji iznosi 9. 905.000 KM.
Budžet opštine Kozarska Dubica za 2018. godinu čine poreski prihodi u iznosu 6.588.000KM, neporeski prihodi 2.351.000 KM, transferi 420.000 KM, primici za nefinansijsku imovinu 230.000 KM i ostali primici 316.000 KM.
Odbornici su danas usvojili odluku o izvršenju budžeta opštine za 2018. godinu, te Program rada Skupštine opštine za narednu godinu, koji sadrži zadatke koji su u nadležnosti Skupštine opštine, a koji ostaje otvoren i za sva druga pitanja za koja građani iskažu interes.
Tokom 14. redovne sjednice Skupštine opštine donesena je Odluka o povećanju budžetskog okvira u Rebalansu budžeta opštine Kozarska Dubica za 2017. godinu u iznosu 750.000 KM.
Načelnik Odjeljenja za finansije opštine Kozarska Dubica Nada Grgača obrazložila je da je osnov za povećanje budžetskog okvira Odluka Vlade Republike Srpske od 23. novembra ove godine, kojom su određeni prioritetni projekti koji će se finansirati u opštini Kozarska Dubica.
Grgača ja naglasila da su u pitanju donatorska sredstva Vlade Republike Srpske odborena za adaptaciju i rekonstrukciju Sportsko-rekreativnog centra u Kozarskoj Dubici u iznosu od 50.000 KM, dogradnju i rekonstrukciju zgrade opštine Kozarska Dubica u vrijednosti 500.000 KM, te finansijska pomoć za održavanje putne mreže na području opštine u iznosu od 200.000 KM.
Na sjednici je razmotren, a zatim usvojen Program održavanja saobraćajnica u zimskim uslovima za 2018. godinu, kojim je definisan obim i kvalitet poslova zimske službe u cilju obezbjeđenja prohodnosti svih saobraćajnica i bezbjednog odvijanja saobraćaja vozila i pješaka.
Odbornici Skupštine opštine danas su jednoglasno prihvatili Informaciju o projektu "Vodosnabdijevanje sa izvorišta Komlenac", a načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić potvrdio je da će sutra biti objavljen poziv za dostavljanja ponuda za izvođenje radova na projektu "Proširenje vodovodnog sistema "Komlenac" ka jugozapadu opštine Kozaska Dubica – Faza III".
Većinom glasova odbornika prihvaćena je Informacija o poslovanju preduzeća "Komunalac" a.d. Kozarska Dubica u prošloj godini i Plan obuke o profesionalnom usavršavanju i savjetovanju odbornika i predsjednika savjeta mjesnih zajednica na području opštine.
Jednoglasno je prihvaćena Informacija o stanju u oblasti kulture na području opštine Kozarska Dubica, te donesena Odluka o visini poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području opštine Kozarska Dubica u 2018. godini i Odluka o uvođenju subvencija za korisnike javnih vodnih usluga na području opštine.
Tom odlukom uvedeno je pravo na subvenciju javnih vodnih usluga na području opštine Kozarska Dubica za lica koji su korisnici stalne novčane pomoći i višečlane porodice koje su korisnici dodatka na djecu na osnovu prava priznatog u postupku kod JU Centar za socijalni rad Kozarska Dubica.
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Milovan Barišić čestitao je svim odbornicima i građanima opštine Kozarska Dubica predstojeće praznike.


<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi