V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

20.06.2016. – ODRŽANA MEĐUNARODNA LIKOVNA KOLONIJA „UNA –KOZARSKA DUBICA 2016“
U Kozarskoj Dubici u petak je otvorena Međunarodna likovna kolonija "Una-Kozarska Dubica 2016", na kojoj je proteklog vikenda učestvovalo 17 eminentnih slikara iz Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske i FBiH.
Drugu po redu likovnu koloniju u Kozarskoj Dubici otvorio je načelnik opštine Mile Zlojutro, koji je zahvalio Ministarstvu civilnih poslova BiH na donaciji bez koje ta manifestacije ne bi mogla biti održana i opštinskoj Turističkoj organizaciji na trudu koji je uložila u organizaciju.
"Posebnu zahvalnost upućujem slikarima koji su došli u Kozarsku Dubicu, gdje će, nadam se, pronaći inspiraciju za svoja djela i uhvatiti onaj dobar duh našeg grada, ono što mi sami osjećamo", istakao je Zlojutro. On je pozvao Dubičane da iskoriste tu manifestaciju za druženje sa likovnim stvaraocima.
Direktor Turističke organizacije Kozarska Dubica Marijana Kotur potvrdila je da je u etno-kući Krčme "Stari fijaker" postavljena prodajna izložba slika poznatih slikara Mersada Berbera i Nevenke Vlašić, koje će po promotivnim cijenama Dubičani moći da kupe tokom trajanja likovne kolonije.
Domaćin slikarima likovne kolonije "Una-Kozarska Dubica 2016" u petak je bila Krčma "Fijaker stari", a slikari su u danima vikenda inspiraciju za svoje slike našli u i gradskom ambijentu, na obalama dubičkih rijeka i kod manastira Moštanica, gdje je juče upriličena završnica druge međunarodne likovne kolonije "Una-Kozarska Dubica 2016". Svi učesnici kolonije prezadovoljni su organizacijom i prijemom domaćina, oduševljeni ambijentom u kome su radili, družili se i stekli nova prijeteljstva, te izrazili nadu da će sve ovo ponoviti i naredne godine.
Rezultat druženja i rada ovih umjetnika u prijatnom ambijentu je tridesetak umjetničkih slika koje će Dubičanima biti predstavljene uskoro na izložbi u Narodnoj biblioteci, izjavila je direktor Turističke organizacije i organizator kolonije Marijana Kotur.
Učesnicima likovne kolonije i ostalima koji su dali svoj doprinos u organizaciji ovog događaja zahvalnice je uručio načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro koji se juče, sa svojim saradnicima, načelnicima opštinskih Odjeljenja Dušanom Drljićem i Vinkom Stojčićem, družio sa slikarima.
17.06.2016. - OKRUGLI STO O POLOŽAJU RATNIH VOJNIH INVALIDA
U Opštinskoj upravi Kozarska Dubica održan je okrugli sto na temu "Odnos lokalne zajednice prema ratnim vojnim invalidima", koji je iniciralo Udruženje ratnih vojnih invalida opštine Kozarska Dubica.
Sa predsjednikom tog Udruženja Nenadom Vukmiricom i članovima razgovarao je načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Miroslav Tica.
Predsjednik i članovi Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Kozarska Dubica istakli su težak položaj te kadegorije stanovnika, te probleme u funcionisanju tog udruženja zbog nedovoljnih finansijskih sredstava za osnovne djelatnosti udruženja.
Sa posebnim naglaskom, članovi udruženja istakli su probleme koje se odnose na nemogućnost zapošljavanja ratnih vojnih invalida i njihovih potomaka, koji nije regulisano zakonodavstvom Republike Srpske.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro potvrdio je da je u ovogodišnjem Budžetu opštine smanjen grant za Udruženje ranih vojnih invalida, kao i grantovi za druga udruženja koje finansira opština, ali da u okviru nadležnosti Odjeljenja za opštu upravu i boračko-invalidsku zaštitu, opština u skladu sa mogućnostima, nastoji pomoći svim ratnim vonjim invalidima na području opštine, kao i drugim boračkim kategorijama stanovništva.
16.06.2016. - ZAVRŠENA IZGRADNЈA NOVOG PROIZVODNOG POGONA U POSLOVNOJ ZONI
U Poslovnoj zoni "Lipova Greda" u Kozarskoj Dubici završena je izgradnja proizvodnog pogona preduzeća "Dub glas" i "Stolarija Babić", koja se bave proizvodnjom vjetrobranskih stakala i aluminijske i PVC stolariju.
Vlasnik preduzeća "Dub glas" Marjan Babić podsjetio je da je zemljište u Poslovnoj zoni, površine 4.500 kvadrata, kupljeno krajem 2014. godine i naveo da će mjesec-dva, kada se montiraju mašine, početi proizvodnja u novoizgrađenom objektu od 630 kvadratnih metara.
On je rekao da preduzeća sada zapošljavaju 18 radnika, a u narednom periodu planiraju proširiti kapacitete i zaposliti još deset radnika.
Preduzeća "Dub glas" i "Stolarija Babić" u Kozarskoj Dubici registrovana su od 2009. godine, uglavnom posluju na tržištu BiH, a jednu trećinu svojih proizvoda plasiraju u zemlje Evropske unije, te Crnu Goru.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro čestitao je vlasnicima na izgradnji novog pogona i poželio uspješan nastavak poslovanja.
On je dodao da se uporedo vode pregovori sa nekoliko stranih i domaćih potencijalnih investitora koji žele poslovati u Poslovnoj zoni "Lipova Greda".
"Opština investitorima nudi niz pogodnosti i pomoć kod izdavanja dozvola i druge dokumentacije kada je u pitanju Poslovna zona, a među značajnijim povlasticama je i popust na vrijednost zemljišta koja zavisi od broja zaposlenih radnika", precizirao je Zlojutro.
16.06.2016. - KROZ PROJEKTE ENERGETSKE EFIKASNOSTI OBEZBJEĐENA SREDSTVA ZA REKONSTRUKCIJU VRTIĆA
U okviru projekta energetske efikasnosti, u dječijem vrtiću "Pčelica" u Kozarskoj Dubici biće izvršeni radovi na rekonstrukciji krovne izolacije i fasade, vrijedni 90.000 KM.
Sredstva za projektom planirane radove obezbjeđena su na osnovu Memorandum o razumijevanju za unapređenje energetske efikasnosti u objektu dječijeg vrtića, koji su juče sa predstavnicima Vlade Republike Srpske potpisali načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i direktor Javne ustanove Dječiji vrtić "Pčelica" Gordana Radović.
Zlojutro je naglasio je da je taj projekat od izuzetne važnosti jer je riječ o predškolskoj ustanovi u kojoj će nakon izvšene rekonstrukcije objekta biti ostvareni bolji uslovi za boravak i obrazovanje djece.
Direktor Dječijeg vrtića "Pčelica" Gordana Radović je ocijenila da je projekat energetske efikasnosti od velikog značaja za ustanovu jer će se njegovom realizacijom pored boljih uslova za boravak djece, biti smanjeni i materijalni troškvi ustanove. "Ovaj objekat je sagrađen šezdesetih godina prošlog vijeka i u dva navrata dograđivan tokom sedamdesetih i osamdesetih godina. Pored ovih sredstava prije par godina, zahvaljujući predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku prepoznata je važnost ulaganja u predškolske ustnove i u djecu i tada je stigla donacija od 30.000 KM za obnovu stolarije", istakla je Radovićeva.
Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac izjavio je da su, kada je riječ o projektima energetske efikasnosti, Kozarskoj Dubici odobrena su dva projekta – rekonstrukcija objekta Osnovne škole "Sveti Sava" i objekta JU Dječiji vrtić "Pčelica".
"Za OŠ "Sveti Sava" je već potpisan ugovor i uspjeli smo da dobijemo sredstva i za Dječiji vrtić", izjavio je Banjac. On je izrazio zahvalnost potpredsjednici Vlade Srpske i ministrici za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenki Golić koja je i prepoznala važnost tih projekata.
"Kozarska Dubica je jedina opština u Republici Srpskoj koja je u ovom prvom lotu dobila dva projekta, odnosno, raspisani su tenderi za oba projekta, koji bi trebali da budu završeneni za tridesetak dana. U septembru bi trebalo da počnu radovi na objektima, čija ukupna vrijednost iznosi 854.000 KM", rekao je Banjac.
On je naglasio da u okviru projekata energetske efikasnosti, koji se finansiraju iz sredstava Svjetske banke, Kozarska Dubica zauzima prvo mjesto po visini dodjeljenih sredstava.
15.06.2016. - OSNOVNI SUD U KOZARSKOJ DUBICI POČINJE SA RADOM U SEPTEMBRU OVE GODINE
Zgradu suda u Kozarskoj Dubici danas su posjetili pomoćnik ministra pravde Republike Srpske Slobodan Zec i predsjednik Osnovnog suda u Prijedoru Duško Miloica, koji su konstatovali da su ispunjene sve pretpostavke i materijalno-finansijski uslovi za početak rada Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici u septembru ove godine.
„Ispoštovane su sve pretpostavke za početak rada Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici, imamo odluku o osnivanju suda , zgradu i osigurana materijalno-finansijska sredstva za početak rada ovog suda u Budžetu Republike Srpske za 2016. godinu, koja na godišnjem nivou iznose 785.000 KM“, precizirao je pomoćnik ministra pravde Republike Srpske Slobodan Zec.
On je naveo da je povod današnje posjete zgradi suda u Kozarskoj Dubici provođenje zakonskih procedura, odnosno Zakona o sudovima Republike Srpske, povodom početka rada Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici i naglasio da su sredstva za rad tog suda u Bužetu Srpske obezbjeđena zahvaljujući amandmanu narodnog poslanika Darka Banjca.
„Sredstva su, zahvaljujući amandmanu poslanika Banjca, obezbjeđena za šest mjeseci, od 1. jula ove godine, ali zbog određenih procedura u postupku imenovanja predsjednika suda i sudija, evidentno je da će ovaj sud početi sa radom u septembru mjesecu ove godine, do kada će biti izabran predsjednik suda“, izjavio je Zec.
On je precizirao da će nakon toga biti provedene i ostale procedure za izbor administrativnog osoblja u sudu i imenovanje sudija, koje su u nadležnosti Visokog sudskog i tužilačkog savjeta.
Predsjednik Osnovnog suda u Prijedoru Duško Miloica izrazio je zadovoljstvo što će biti u prilici da zgradu suda u Kozarskoj Dubici preda novom predsjedniku suda, te da se na taj način realizuju odluke i zaključci Narodne skupštine Republike Srpske.
14.06.2016. - NAJAVA: POTPISIVANJE MEMORANDUMA O PROVOĐENjU MJERE ENERGETSKE EFIKASNOSTI U JU DJEČIJI VRTIĆ "PČELICA"
U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci sutra će biti potpisan Memorandum o regulisanju odnosa u vezi sa unapređenjem energetske efikasnost u JU Dječiji vrtić "Pčelica" Kozarska Dubica.
"Projekat energetske efikasnosti u BiH" implementira Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, a finansira se iz kreditnih sredstava Svjetske banke. Razvojni cilj projekta je poboljšanje energetske efikasnosti u zgradama javnog sektora, a odlukom Vlade Republike Srpske predviđeno je da se mjere energetske efikasnosti, koje podrazumijevaju rekonstrukciju objekta, provedu u JU Dječiji vrtić "Pčelica" u Kozarskoj Dubici.
Memorandum će sutra, u 12.00 časova u Banjaluci potpisati ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ministar prosvjete i kulture Dane Malešević, načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i direktor JU Dječiji vrtić "Pčelica" Gordana Radović. Kroz projekat energetske efikasnosti u Kozarskoj Dubici biće izvršena i kompletna rekonstrukcija Osnovne škole "Sveti Sava", vrijedna između 750 i 800.000 KM.
14.06.2016. – OBAVJEŠTENJE: OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA IZBOR POTENCIJALNIH TRENERA ZA OBUKU PREDSJEDNIKA I ČLANOVA BIRAČKIH ODBORA

Centralna izborna komisija BiH objavila je Javni poziv za izbor potencijalnih trenera za obuku predsjednika i članova biračkih odbora. Prema javnom pozivu, koji je objavljen na web stranici CIK BiH www.izbori.ba, web stranici i oglasnoj tabli opštine Kozarska Dubica i sredstvima javnog informisanja, u izbornoj jedinici Kozarska Dubica, prema propozicijama CIK BiH i broju birača upisanih u izvod iz Centralnog biračkog spiska, potrebna su četiri potencijalna trenera.
Prijava sa dokazima o ispunjavanju uslova iz javnog poziva podnose se opštinskim izbornim komisijama, a opštim uslovima konkursa definisano je da prijavljeni kandidat mora biti lice sa pravom glasa, sa završenim VII, VI ili IV stepenom stručne spreme i ima iskustvo u provođenju izbora – članstvo u izbornoj komisiji, članstvo u biračkom odboru, rad u stručnim organima koji su pružali pomoć u provođenju izbora, objavljivanje stručnih i naučnih radova iz oblasti izbora. Prednost će imati prijavljeni kandidati koji imaju iskustvo u obuci izbornih komisija ili biračkih odbora. Obrazac prijave na javni poziv i ostale informacije dostupne su na linku http://izbori.ba/Documents/2016/JN/06/SBH_28316061313060-srp.pdf , a rok za podnošenje prijava je sedam (7) dana od dana objavljivanja Javnog poziva na web stranici Centralne izborne komisije BiH.
Postupak provođenja procedure izbora potencijalnih trenera po javnom pozivu provešće Opštinska izborna komisija u kojoj će biti angažovani treneri za obuku predsjednika i članova biračkih odbora.
Sve dodatne informacije, uključujući i obrazac prijave na javni poziv, zainteresovani mogu dobiti u Opštinskoj izbornoj komisiji Kozarska Dubica ili na brojeve telefona 425-231 i 425- 232.
13.06.2016. - NAJAVA: Međunarodna likovna kolonija "Una-Kozarska Dubica 2016"
Kozarska Dubica će sljedećeg vikenda biti domaćini Međunarodne likovne kolonije "Una-Kozarska Dubica 2016", koju po drugi put organizuje opštinska Turistička organizacija uz podršku Ministarstva civilnih poslova BiH i Opštine Kozarska Dubica.
"Likovna kolonija će svečano biti otvorena u petak, 17. juna u 13.00 časova u etno-kući Krčme „Fijaker stari",precizirala je direktor Turističke organizacije Kozarska Dubica Marijana Kotur. Ona je istakla da se očekuje učešće 20-ak eminentnih slikara iz Slovenije, Hrvatske, Federacije BiH i Republike Srpske, koji će svoja likovna djela na zadane teme stvarati tokom tri dana.
"Inspiraciju za svoje slike prvog dana će potražiti u gradskom ambijentu, drugog dana će slikati na obalama dubičkih rijeka, a trećeg dana kod manastira Moštanica", navela je Kotureva.
Moštanica je mjesto na kojem će u nedjelju, u 16.00 časova, u objektu OFF ROAD kluba „Kozara“ biti upriličena i završnica druge međunarodne likovne kolonije "Una-Kozarska Dubica 2016".
Pozivajući Dubičane da iskoriste ovu manifestaciju za druženje sa likovnim stvaraocima, Kotureva je naglasila da će slike nastale na ovogodišnjoj i likovnoj koloniji 2013.godine biti izložene u Narodnoj biblioteci Kozarska Dubica. Tokom trajanja ove likovne manifestacije Dubičani će imati priliku da po promotivnim cijenama kupe slike poznatih slikara Mersada Berbera, Viktorije Rabžajeve i Nevenke Vlašić.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA