V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

04.04.2018. - BESPLATAN PREVOZ NA KOMEMORACIJU U DONJU GRADINU
Opština Kozarska Dubica obezbijedila je besplatan prevoz autobusima u Donju Gradinu, gdje će 15.aprila biti održana centralna manifestacija obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina – genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.
Iz Opštinske uprave saopšteno je da su obezbjeđena tri autobusa, dva za građane i jedan za učenike Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” koji za Donju Gradinu polazi ispred Sportske dvorane u 10 časova.
Za preživjele logoraše, porodice ubijenih i sve zainteresovane građane obezbjeđena su dva autobusa.
Iz Knežice, ispred ugostiteljskog objekta “Dalas” polazak je planiran u 9 časova i 30 minuta, a na ovoj relaciji autobus će primati putnike na stajalištima u Međuvođu i Agincima.
Iz Kozarske Dubice autobus polazi ispred Crkve svetih apostola Petra i Pavla, nakon završetka liturgije, u 10 časova i 15 minuta.
Komemoracija kojom će u Spomen-području Donja Gradina biti obilježeno stradanje žrtava ustaškog zločina-genocida u Drugom svjetskom ratu biće održana u nedjelju, 15. aprila sa početkom u 11 časova. Tom događaju prisustvovaće najviši zvaničnici Republike Srpske i Republike Srbije, predstavnici institucija BiH, Izraela , kao i predstavnici međunarodne zajednice i diplomatskog kora.
30.03.2018. – ČESTITKA KATOLIČKIM VJERNICIMA
Načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić uputili su danas su svim Dubičanima katoličke vjeroispovijesti čestitku povodom predstojećeg praznika Hristovog uskrsnuća.

"Vjernicima katoličke vjere i svim ljudima dobre volje želimo da praznik Hristovog uskrsnuća provedu u miru i sreći, zajedno sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama. Neka ovaj veliki praznik, koji simbolizuje nadu i vjeru u budućnost, bude svima nadahnuće za činjenje dobrih djela i jačanje zajedništva i pravednosti“, stoji u čestitki načelnika opštine i predsjednika Skupštine opštine.
30.03.1018. - USVOJEN IZVJEŠTAJ O RADU NAČELNIKA I OPŠTINSKE UPRAVE
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su danas Izvještaj o radu načelnika opštine i Opštinske uprave u prošloj godini, te izvještaje o radu Odsjeka za inspekcijske poslove i Komunalne policije.
"Prošle godine smo uradili mnogo stvari, a jedna od najbitnijih je emisija obveznica, kojom smo rasteretili opštinski budžet, jer smo zatvorili oko devet miliona KM kredita i platili 1,5 miliona KM obaveza prema dobavljačima", izjavio je načelnik opštine Kozarska Dubica Redenko Reljić.
On je dodao da je današnjoj sjednici Skupština usvojila i Plan i program rada načelnika i opštinske uprave za tekuću godinu. "U ovoj godini imamo mnogo infrastrukturnih projekata, od rekonstrukcije zgrade opštine, javne rasvjete, rekonstrukcije saobraćajnica i puteva, te nastavak realizacije treće faze projekta vodovodnog sistema Komlenac", rekao je Reljić. Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica razmatrali su u usvojili Informaciju o stanju javne bezbjednosti na području opštine u prošloj godini, kojim je konstatovano zadovoljavajuće stanje bezbjednosti. Usvojen je i program rada Civilne zaštite opštine Kozarska Dubica, program zajedničke komunalne potrošnje, održavanja gradske čistoće i zelenih površina, te program održavanja vodnih objekata u tekućoj godini. Na osnovu odluke Skupštine opštine, utvrđena je prosječna građevinska cijena kvadratnog metra korisne površine stambenog i poslovnog prostora na području opštine Kozarska Dubica, koja iznosi 750 KM, a odbornici su donijeli odluka o utvrđivanju vrijednosti boda komunalne naknade u 2018. Na prijedlog 12 odbornika sa dužnosti potpredsjednika Skupštine opštine opozvan je Brane Miljatović, dok je za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i poljoprivredu imenovan Duško Bodilović.
30.03.2018. - MIRJANIĆ: UTVRDITI POSLJEDICE VISOKOG VODOSTAJA U SLIVU SAVE
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić izjavio je danas da će resorno ministarstvo pružiti punu podršku lokalnim zajednicama kako bi se što prije i ozbiljnije utvrdile i sumirale štete i negativne posljednice visokog vodostaja u slivu rijeke Save.
Mirjanić je danas u Kozarskoj Dubici razgovarao sa načelnikom te opštine Radenkom Reljićem, te predstavnicima poljoprivrednih proizvođača iz Kozarske Dubice, Gradiške, Srpca, Kostajnice, Novog Grada i Prijedora. Tema sastanka je uticaj nedavnog izlivanja vode na poljoprivredne površine u tim opštinama.
"Dogovarali smo se kako izvršiti uvid u negativne implikacije visokog vodostaja, kako utvrditi i sumirati štetu kako bi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede moglo predati izvještaj Vladi Republike Srpske", istakao je Mirjanić.
On je ocijenio da je o tim pitanjima postignut dogovor i naglasio da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pružiti punu podršku lokalnim samoupravama da se "što prije i serioznije napravi ta procjena".
"Ministarstvo i Vlada aktivno su ostvarivali uvid u stanje na terenu. I premijerka i predsjednik Republike bili su u nekoliko lokalnih samouprava, gdje su se uvjerili u razmjere negativnih efekata visokih vodostaja i razumije se da su tada obećali stanovništvu da će Republika Srpska učestvovati u sanaciji negativnih efekata poplava", dodao je Mirjanić.On je naglasio da tragom tog cilja, resorna ministarstva utvrđuju koje su to negativne implikacije.
"Vlada je zauzela stav da nadležna ministarstva, svako iz svoje nadležnosti, snime stanje, podnesu Vladi izvještaj i na osnovu toga da se Vlada odredi kako će i kojim načinom reagovati", rekao je Mirjanić.
On je dodao da je od poljoprivrednih proizvođača i predstavnika lokalnih zajednica danas čuo dosta interesantnih sugestija, pogotovo kada je riječ o sanaciji mogućih tačaka na hidromelioracionim sistemima koji su jednim dijelom ili popustili ili nisu bili u dovoljnoj mjeri završeni i koji su mogli da utiču na negativne implikacije i porast opasnosti kada je riječ o uticaju vode na dobra.
"Odmah narednih dana ćemo sve ove tačke staviti u aktivnosti sanacije", najavio je Mirjanić.
On je dodao da je na sastanku konstatovano da se hidromelioracioni sistemi mogu učiniti pouzdanim samo ukoliko se dobro održavaju.
"Govorili smo o tome šta je uloga JU `Vode Srpske`, a šta je uloga lokalne samouprave i konstatovali i ovom prilikom da lokalne samouprave najvećim dijelom loše održavaju svoj dio hidromelioracionog sistema", izjavio je Mirjanić.
On je potvrdio da će Republika Srpska kompenzovati štete na branjenim područjima, dok će razmjere štete na nebranjenom području biti sagledane, te da će zatim Vlada odlučiti šta činiti.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Redenko Reljić zahvalio je ministru Mirjaniću koji je Kozarsku Dubicu izabrao za mjesto današnjeg sastanka predstavnika šest opština.
"Za vrijeme najkritičnijih dana, kada je prijetila opasnost od urušavanja Savskog nasipa u Mlinaricama, ministar se lično uvjerio o kakvim se štetama radi. Imamo čvrst dogovor da će taj nasip biti riješen čim opadne visok vodostaj Save i da će taj dio odrona će biti u riješen u najkraćem roku", izjavio je Reljić.
On je dodao da je Mirjanić najavio da će šteta koja je nastala biti izmirena poljoprivrednim proizvođačima, u saradnji opštinskih komisija i nadležnog ministarstva, te da će biti nadoknađen i dio troškova koje su opština Kozarska Dubica i druge lokalne zajednice imale priliko saniranja objekata koji pripadaju pod nadležnost "Voda Srpske".
"Mi cijenimo sve napore koje čini Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da izađu u susret lokalnim zajednicama", istakao je Reljić.
28.03.2018. OBAVJEŠTENJE: ŠESNAESTA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KOZARSKA DUBICA
Odgođena Šesnaesta redovna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica održaće se u petak, 30.03.2018. godine u velikoj sali Skupštine opštine sa početkom u 9.00 časova.
26.03.2018. - UKINUTA VANREDNA SITUACIJA ZA PODRUČJE MLINARICA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić koji rukovodi opštinskim Štabom za vanredne situacije, ukinuo je danas vanredno stanje za područje Mlinarica, gdje se četiri dana intezivno saniralo klizište na savskom nasipu.
Na nepristupačnom terenu u Mlinaricama, opštinske službe i građani, uz pomoć vojske i helikoptera Oružanih snaga BiH, kao i predstavnika susjednih opština, dobro organizovanom akcijom sanirali su nasip i tako odbranili to područje od poplava.
Najviše vodenim, ali i vazdušnim putem, na oštećeni dio nasipa u Mlinaricama dostavljeno je 19.500 vreća sa pijeskom.
"Akcija je okončana sinoć u 20.00 časova. opština Kozarska Dubica učinila je sve što je u njenoj mogućnosti i uspješno je obezbijedila oštećenje na nasipu, a radove na rekonstrukciji nasipa sada preuzimaju nadležni organi", rekao je šef Odsjeka civilne zaštite Đuro Trubarac.
On je precizirao da je danas u 12.00 časova vodostaj Save u Donjoj Gradini iznosio 870 centimetara, te da je za posljednja 24 časa opao 14 centimetara.
Vanredne mjere zaštite od poplava na ovom području biće na snazi dok vodostaj rijeke Save ne dođe do 820 centimetara.
24.03.2018. - TRUBARAC: STABILNA SITUACIJA NA DIJELU SAVSKOG NASIPA U MLINARICAMA
Radovi na sanaciji dijela savskog nasipa u Mlinaricama u Kozarskoj Dubici nastavljeni su i danas i situacija je na tom dijelu nasipa stabilna, izjavio je šef Civilne zaštite opštine Kozarska Dubica Đuro Trubarac.
"Nije došlo do popuštanja tokom noći i mi danas planiramo dalje izvođenje radova i utvrđivanje na ovom dijelu nasipa. I dalje vršimo prevoz vreća vodenim putem. Imamo dosta građana, a očekujemo da tokom dana dođe i vojska", rekao je Trubarac novinarima.
On je precizirao da je planirano da se danas na taj dio nasipa postavi još 5.000 vraća sa pjeskom, uz angažman helikoptera Oružanih snaga BiH.
"Planiramo da do večeras situacija bude apsolutno sigurna. Nema mjesta panici, bitno je da se nastavi kontinutet rada i ono što je u skladu sa prijedlozima inženjera `Voda Srpske`", rekao je Trubarac.
On je naveo da je vodostaj Save u opadanju i da jutros iznosi 897 centimetara, uz dalji trend opadanja.
24.03.2018. - MIRJANIĆ: DO KRAJA GODINE SAVSKI NASIP ĆE BITI POTPUNO REKONSTRUISAN
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić najavio je danas u Mlinaricama u opštini Kozarska Dubica da će do kraja godine biti u potpunosti rekonstruisan savski nasip, kao najbolji bedem koji sprečava poplave i nedaće stanovništva.
Mirjanić je naveo da je u aktivnosti oko sanacije dijela savkog nasipa u Mlinaricama permanentno uključeno i resorno ministarstvo, opština Kozarska Dubica, Javna ustanova "Vode Srpske" i druge institucije.
"I predsjednik Repubike Srpske Milorad Dodik našao je za shodno da dođe ovdje i da se uvjeri u aktivnosti koje su usmjerene na sanaciju ovog dijela nasipa u Dubici", rekao je Mirjanić novinarima.
On je naglasio da je u opštini Kozarska Dubica u posljednje tri-četiri godine uloženo više od 11 miliona KM u sanaciju vodoprivrednih sistema.
"Uglavom, u cjelini, to je veoma dobro urađeno, i danas imamo situaciju koja se može ocijeniti veoma povoljnom, izuzev ovog dijela nasipa u Mlinaricama, koji je pretrpio određen pritisak visokog vodostaja i zaprijetio da poplavi dio površina", ocijenio je Mirjanić.
On je dodao da se uz saradnju svih instituacija i opštine došlo u situaciju da se do kraja dana ili najdalje sutra sanira savski naspip na toj lokaciji.
"Odmah poslije toga, kada se povuku vode, `Vode Srpske` dobile su zadatak da završe ovaj dio nasipa, koji nije najbolje saniran, u kontekstu ukupnog projekta od Dubice do Gradiške u dužini od 15 kilometara. To će biti sanirano i biće stavljena tačka što se tiče izazova kad je riječ o poplavama", rekao je Mirjanić.
On je naglasio da će biti nastavljena rekonstrukcija savkog nasipa od Gradiške prema Srpcu i od Srpca prema Brodu.
"To će ove godine biti najvećim dijelom završeno, tako da ćemo do kraja godine imati potpuno rekonstrusan savski nasip kao najbolji bedem koji sprečava poplave i velike nedaće stanovništva", rekao je Mirjanić.
On je upozorio da to ne znači da je potpuno riješen problem rizika od poplava.
"Nikad to nećemo riješiti, ali ćemo visokim procentom zaštititi dobra i stanovništvo od tih rizika. Nema zemlje u svijetu koja se riješila pitanja poplava i rizika od poplava, te iznenadnih situacija sa kojim najrazvijenije zemlje imaju problema", objasnio je Mirjanić.
On je rekao da će nakon potpune rekonstrukcije savskog nasipa situacija, što se tiče Kozarske Dubice, Gradiške, Srpca, Broda i Šamca, biti sasvim drugačija već do kraja godine.
Mirjanić je na dijelu savskog nasipa u Mlinaricama konstatovao da se radovi na sanaciji dijela nasipa odvijaju prema planu i u saradnji svih institucija, te da stanovnici tog područja mogu biti sigurni da će nasip biti saniran.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi