V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

28.12.2021. - ZA POTPREDSJEDNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE IZABRAN ODBORNIK JASMIN SPAHIĆ
Na jedanaestoj redovnoj sjednici Skupštine opštine za novog potpredsjednika Skupštine opštine izabran je Jasmin Spahić, odbornik SDA.
O njegovom imenovanju, na prijedlog Komisije za izbor i imenovanje, odbornici su se izjasnili tajnim glasanjem nakon što je konstatovana neopoziva ostavka, koju je iz ličnih razloga 20. decembra podnio dosadašnji potpredsjednik Nikola Janković iz NDP-a.
Spahić je u obraćanju odboricima zahvalio na izboru i naglasio da će zajedno sa odbornicima i rukovodstvom opštine Kozarska Dubica raditi za dobro svih građana.
Na današnjoj sjednici izabrana su i dva nova člana Komisije za budžet i finansije. Nakon ostavki koje su podnijele predsjednica Senada Zlokapa i član Nikolina Đukanović, u tu skupštinsku komisiju imenovani su Siniša Zlokapa, za predsjednika i Puhalić Danijel za člana komisije.
Većinom glasova odbornika prihvaćena je Informacija o realizaciji akata donesenih na sjednicama Skupštine opštine Kozarska Dubica u periodu od 28. januara do 17. novembra ove godine.
Iz nadležnosti Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove usvojen je Program održavanja saobraćajnica u zimskim uslovima za 2022. godinu, kojim su definisani poslovi zimske službe na gradskim, lokalnim i nekategorisanim putevima.
Odlukom Skupštine opštine utvrđena je poreska stopa za oporezivanje nepokretnosti na području opštine Kozarska Dubica u sljedećoj godini.
Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić rekao je da poreska stopa za oporezivanje nepokrenosti na području opštine ostaje na nivou iz prethodne godine i iznosi 0,10 odsto.
Skupština opštine donijela je danas i Odluku o utvrđivanju početne visine mjesečne zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu opštine Kozarska Dubica za 2022. godinu. Visina zakupnine određivaće se u postupku javnog nadmetanja, a osnovna zakupnina, u zavisnosti od toga u kojoj gradskoj zoni se nalazi poslovni prostor, iznosi od dvije do 10 KM po kvadratnom metru.
Usvojena je i Odluka o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljištva koje čini imovinu opštine Kozarska Dubica u katastarskoj opštini Malo Dvorište.
Skupština opštine donijela je danas odluku o raspisivanju javnog oglasa za imenovanje dva člana Opštinske izborne komisije, a nakon provedenog konkursa, na prijedlog Komisije za izbor i imenovanje, za direktora Javne ustanove „Turistička organizacija Opštine Kozarska Dubica“ ponovo je imenovana Marijana Kotur.
Predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić rekao je da je zadovoljan radom Skupštine opštine i odbornika u ovoj godini.
„I posljednja redovna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica protekla je u najboljem redu, a usvojene su sve tačke“, rekao je Rokić, koji je u izjavi novinarima građanima zaželio srećne novogodišnje i predstojeće vjerske praznike.
27.12.2021. - NAJAVA: SUTRA XI REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić zakazao je XI redovnu sjednicu Skupštine opštine Kozarska Dubica, koja će se održati 28. decembra 2021. godine sa početkom u 9.00 časova.
Na predloženom dnevnom redu su 22 tačke, među kojima rješenje o prestanku mandata potpredsjednika Skupštine opštine i rješenje o izboru novog potpredsjednika.
Biće razmatrano i rješenje o imenovanju jednog člana skupštinske Komisije za budžet i finansije.
Planirano je i razmatranje i prihvatanje Informacije o realizaciji akata donesenih na sjednicama Skupštine opštine od januara do novembra ove godine, te donošenje Programa održavanja saobraćajnica u zimskim uslovima za 2022.godinu, Odluke o utvrđivanju početne visine mjesečne zakupnine poslovnih prostora u vlasništvu opštine za narednu godinu, kao i Odluke o visini poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području opštine u 2022.godini.
Na ovom zasjedanju trebale bi da se usvoje i odluke o izboru najpovoljnijih ponuđača i dodjeli u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske.
24.12.2021. - BOŽIĆNA ČESTITKA KATOLIČKIM VJERNICIMA
Povodom Badnjeg dana i Božića župniku Marku Vidoviću i katoličkim vjernicima čestitku su uputili načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić. U čestitki se kaže:
"U ime opštine Kozarska Dubica i lično ime vama i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti upućujemo najiskrenije čestitke sa željom da vam praznični dani budu ispunjeni zdravljem , srećom i porodičnim blagostanjem. Neka ovi praznici podsjete na važnost međusobnog uvažavanja kako bismo budućnost ispunili zajedničkom srećom i boljim životom za sve ljude", stoji na kraju čestitke.
21.12.2021. - USVOJEN BUDŽET OPŠTINE ZA 2022. GODINU U IZNOSU 11.216.000 KM
Skupština opštine Kozarska Dubica danas je usvojila budžet opštine za narednu godinu, koji iznosi 11.216.000 KM.
Budžet je usvojen većinom glasova odbornika, a u odnosu na rebalans budžeta ove godine ukupna budžetska sredstva smanjena su za 2.899.000 ili 20,5 odsto.
Usvojena je i Odluka o izvršenju budžeta opštine Kozarska Dubica za 2022. godinu prema kojoj se budžetska sredstva u iznosu 11.216.000 KM raspodijeljuju za utvrđene namjene u iznosu 11.176.000 KM i za budžetsku rezervu 40.000 KM.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić naglasio je da je Skupština opštine danas usvojila najvažniji dokument za narednu godinu.
"Nakon rasprave, budžet je usvojen u iznosu 11.216.000 KM. Ako bismo govorili o karakteru budžeta, onda bismo mogli reći da je to sanacioni budžet, jer problemi koji smo imali ranijih godina lagano dolaze na svoje mjesto. Uspjeli smo donekle uravnotežiti prihode i rashode, a dobro bi nam došla i pomoć Vlade Srbije", izjavio je Reljić novinarima.
On je potvrdio da bi i drugi dio pomoći iz Republike Srbije trebalo da bude na računu opštine Kozarska Dubica do kraja ove godine.
"Vodili smo računa o svim kategorijama i stavkama u budžetu, a obuhvaćene su sve kategorije kao što je to bilo i ranijih godina. U suštini možemo reći da je budžet na vrijeme usvojen, za razliku od prošle godine kada smo imali velikih problema i zbog toga nismo mogli sprovesti procedure i tendere i raditi brojne projekte, što se odrazilo na raspoloženje građana opštine Kozarska Dubica, a i na lokalnu upravu", rekao je Reljić.
On je podsjetio da je budžet opštine Kozarska Dubica za ovu godinu usvojen u maju.
"Kritike od strane opozicije na prijedlog budžeta su danas bile korektne. Međutim, skupštinska većina odlučuje, a mi smo prošli sve procedure i dobili saglasnost resornog ministarstva. Budžet je usvojen i nadam se da u sljedeću godinu ulazimo, u finansijskom smislu, dosta povoljnije nego ove godine", kaže Reljić.
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić izjavio je da je zadovoljan radom Skupštine opštine u ovoj godini te činjenicom da je budžet opštine usvojen na vrijeme i u predviđenoj zakonskoj proceduri.
Rokić je najavio da će posljednja sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica u ovoj godini biti održana 28. decembra sa početkom u 9.00 časova.
Načelnik Odjeljenja za finansije opštine Kozarska Dubica Danijel Bajalica rekao je da se budžet za narednu godinu nije mijenjao u odnosu na nacrt budžeta, koji je usvojen na prethodnoj sjednici Skupštine opštine.
On je dodao da je o nacrtu budžeta sprovedena javna rasprava, koja je imala za cilj da se ispoštuju zahtjevi svih korisnika budžeta koliko je to moguće.
Odbornici Skupštine opštine usvojili su i Program rada SO za 2022. godinu, koji sadrži zadatke koji su u nadležnosti Skupštine u skladu sa ustavom, zakonima i utvrđenom strategijom razvoja opštine.
U Programu rada Skupštine opštine navedeno je da će lokalni parlament posebnu pažnju posvetiti pitanjima za koja građani iskažu svoj interes te da program ostaje otvoren i za sva druga pitanja koja bi Skupština opštine eventualno razmatrala u skladu sa svojim ovlaštenjima.

21.12.2021. - RASPISAN KONKURS ZA DODJELU OPŠTINSKIH STIPENDIJA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić raspisao je danas konkurs za dodjelu studentskih stipendija koje se isplaćuju iz opštinskog budžeta.
Na osnovu javnog konkursa biće dodijeljeno 100 stipendija redovnim studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu i to u iznosu od 500 KM za apsolvente i 1.000 KM za ostale studente.
Bez obzira na prosjek ocjena, pravo na stipendiju mogu ostvariti studenti iz kategorije porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, studenti sa posebnim potrebama, odnosno lica sa invaliditetom, studenti koji su bili smješteni u domove za nezbrinutu djecu ili u hraniteljske porodice do punoljetstva i studenti iz kategorija porodica sa četvoro i više djece.
Pravo na stipendiju, bez obzira na prosjek ocjena, imaće i pet studenata iz socijalno-ugroženih porodica koje predloži Centar za socijalni rad i studenti sa područja opštine Kozarska Dubica koji su srednju školu završili sa prosjekom ocjena 5,00, koji upisuju prvu godinu studija.
Ostali studenti moraju imati prosječnu ocjenu studiranja najmanje 8,00, osim studenata deficitarnih fakulteta ili zanimanja i studenata iz porodica sa dva ili više studenata čija prosječna ocjena studiranja ne smije biti manja od 7,00.
Studenti prve godine studija, takođe, imaju pravo na stipendiju ukoliko su ostvarili prosječnu ocjenu iz srednje škole najmanje 4,50, a za studente sa deficitarnih fakulteta, odnosno zanimanja i za studente iz porodica sa dva ili više studenata najmanja prosječna ocjena iz srednje škole ne smije biti manja od 4,00.
Deficitarni fakulteti u školskoj 2021/22. godini su veterinarski, mašinski i elektrotehnički fakultet u svim smjerovima.
Obrazac prijave za Javni konkurs, kao i obrazac izjave da student ne prima stipendiju od drugih stipenditora biće dostupni na internet stranici i u šalter sali Opštine Kozarska Dubica.
Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave, a konkurs je objavljen na oglasnoj tabli internet stranice opštine Kozarska Dubica - www.kozarskadubica.org.
20.12.2021. - NAJAVA: GODIŠNJA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KOZARSKA DUBICA
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić sazvao je godišnju sjednicu Skupštine opštine, koja će biti održana sutra sa početkom u 9.00 časova.
Dnevnim redom sjednice predviđeno je razmatranje Programa rada Skupštine opštine za narednu godinu, te razmatranje i usvajanje Prijedloga bužeta opštine Kozarska Dubica za 2022. godinu i Odluke o izvršenju budžeta opštine Kozarska Dubica za 2022. godinu.
Svi materijali koje odbornici razmatraju na sjednicama, javnosti su dostupni na zvaničnoj internet stranici opštine Kozarska Dubica- www.kozarskadubica.org.
17.12.2021. - POODIJELA NIKOLJDANSKIH PAKETIĆA
U svim dubičkim osnovnim školama i Dječijem vrtiću „Pčelica“ danas su upriličene priredbe na kojima su djeci podijeljeni paketići koje je obezbijedila opština Kozarska Dubica. Paketiće su ove godine dobili učenici prvog i drugog razreda osnovne škole i djeca iz vrtića.
Predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić je mališanima poželio da im Sveti Nikola ispuni sve njihove želje.
On je rekao da je Opštinska uprava ove godine obezbijedila 464 nikoljdanska paketića, te svim mališanima i Dubičanima koji slave Nikoljdan čestitao praznik.
Rokić je istakao da su nikoljdanske svečanosti u obrazovnim ustanovama i paketići koje za najmlađe obezbjeđuje Opština tradicija koja će se njegovati i u budućnosti.
14.12.2021. - RELJIĆ: GRANIČNI PRELAZ OSTAJE OTVOREN ZA MEĐUNARODNI PUTNIČKI SAOBRAĆAJ
Mješovita komisija za praćenje sprovođenja Ugovora o granic danas je donijela odluku da se Graničnom prelazu Kozarska Dubica-Hrvatska Dubica produži privremena dozvola rada za međunarodni putnički saobraćaj, na period od tri mjeseca, potvrdio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
Reljić je naveo da su odluku o privremenom međunarodnom saobraćaju putnika preko stalnog graničnog prelaza za pogranični saobraćaj Kozarska Dubica-Hrvatska Dubica potpisali predsjednici delegacija BiH i Hrvatske u Mješovitoj komisiji za praćenje sprovođenja Ugovora o granici Božo Zovko i Zoran Ničeno.
“Ova odluka je posebno važna i za Kozarsku i za Hrvatsku Dubicu, a smanjiće se i gužve na graničnom prelazu u Donjoj Gradini – rekao je Reljić i dodao da će i dalje ulagati napore i zalaganje da ovaj prelaz bude u funkciji kako bi građani lakše saobraćali.
On je istakao da se i dalje zalaže da ovaj prelaz bude prekategorisan u stalni međunarodni prelaz za putnički saobraćaj.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi