V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

20.08.2021. - OBJAVLJENA PRELIMINARNA RANG LISTA OPŠTINSKIH STIPENDISTA
Opština Kozarska Dubica objavila je preliminarnu rang listu sa imenima 81 studenta koji su u ovoj godini ostvarili pravo na stipendiranje iz budžeta opštine.
Načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Goran Dragaš precizirano je da su za dodjelu stipendija, na osnovu objavljenog javnog konkursa, zaprimljena 84 zahtjeva studenata iz Kozarske Dubice koji se školuju na visokoškolskim ustanovama u zemlji i u inostranstvu.
On je naveo da uslove konkursa nije ispunilo troje studenata, dok je pravo na stipendiju, bez obzira na prosjek ocjena, ostvarilo 20 studenata iz kategorija porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, lica iz porodica sa četvoro i više djece, vukovaca i studenata čije je stipendiranje predložio Centar za socijalni rad.
Podnosioci zahtjeva koji, prema preliminarnoj rang-listi nisu ostvarili pravo na stipendiju, imaju pravo da u narednih osam dana podnesu prigovor načelniku opštine Kozarska Dubica.
Preliminarna rang lista stipendista opštine Kozarska Dubica objavljena ja na oglasnoj tabli opštine i na internet prezentaciji opštine na www.kozarskadubica.org.
Stipendija za sve studente koji su ispunili uslove konkursa iznosiće 500 KM, a isplata stipendija očekuje se već krajem ovog mjeseca.
13.08.2021. - OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA SANACIJU ŠTETE OD ZEMLJOTRESA
Opština Kozarska Dubica poziva građane koji su prijavili štetu od zemljotresa na svojim stambenim objektima da se jave na Javni poziv koji je objavljen na Oglasnoj tabli i internet stranici Opštine Kozarska Dubica, kao i na internet stranici RTV KD.
Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na prioritetnu novčanu pomoć za sanaciju materijalne štete nastale na stambenim objektima na području Opštine Кozarska Dubica izazvane zemljotresom od 29.decembra 2020. godine, objavljen je danas 13. avgusta i biće otvoren narednih 30 dana , odnosno do 13.septembra.
Dodatne informacije građani mogu da dobiju u kancelariji broj 32 u zgradi Opštine ili putem telefona 052/416-027.
Uz prijavu , koju predaju na Protokolu Opštine , potrebno je da dostave i svu potrebnu dokumentaciju koja je navedena u Javnom pozivu.
12.08.2021. - DOM ZDRAVLJA "KOZMA I DAMJAN" - LJEKARI POZVALI GRAĐANE DA PRIME VAKCINU PROTIV VIRUSA KORONA
Iz zdravstvene ustanove Dom zdravlja „Kozma i Damjan“ u Kozarskoj Dubici upućen je poziv građanima da se bez zakazivanja, svakim radnim danom, jave u Higijensko-epidemiološku službu da bi primili vakcinu protiv virusa korona.
Saopštenje su uputi ljekari zaposleni u toj zdravstvenoj ustanovi, s obzirom da u posljednjih nekoliko ponovo raste broj oboljelih sa težom kliničkom slikom.
„Pozivamo građane na vakcinaciju, bez zakazivanja, da bi na vrijeme zaštiti svoje zdravlje, spriječili rast broja oboljelih, zdravstvene i društvene posljedice loše epidemiološke situacije. Dom zdravlja raspolaže sa dovoljnim količinama vakcine protiv virusa korona i važno je da se građani vakcinišu prije nego što dođe do povećanja broja zaraženih“, saopšteno je iz Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici.
U saopštenju se ističe značaj imunizacije, te činjenice koje dokazuju da, bez obzira na vrstu vakcine, odnosno proizvođača, nisu zabilježene negativne reakcije koje se dovode u vezu sa njihovim djelovanjem.
Apelu ljekara i zdravstvenih radnika pridružio se i načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, koji je pozvao građane da se vakcinišu, zaštite svoje zdravlje i zdravlje svojih porodica i sugrađana.
„Vakcinu protiv virusa korona sam primio u prvom talasu vakcinacije, u februaru ove godine, bez bilo kakvih negativnih reakcija. Pozivam građane da slijede primjer velikog broja zdravstvenih, prosvjetnih radnika, policije, novinara, radnika, penzionera i mladih i prime vakcinu, jer imaju priliku da to učine u svom gradu, bez čekanja i odlaganja, i na taj način doprinesu kraju epidemije koja je na velikih broj načina iscrpila gotovo sve društvene kapacitete“, naveo je Reljić.
06.08.2021. - SKUPŠTINA USVOJILA IZVJEŠTAJE O RADU I FINANSIJSKOM POSLOVANJU PREDUZEĆA, USTANOVA, ORGANIZACIJA I UDRUŽENJA
Izvještaje o radu i materijalno-finansijskom poslovanju u prošloj godini Skupštini opštine Kozarska Dubica danas su podnijeli rukovodioci i predstavnici 12 javnih preduzeća, ustanova, organizacija i udruženja, a svi izvještaju su usvojeni većinom glasova odbornika.
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić u izjavi novinarima konstatovao je da je danas održana, šesta redovna sjednica Skupštine opštine, protekla u korektnoj atmosferi, te da su razmotrene i prihvaćene sve tačke dnevnog reda.
„Svih 34 tačke dnevnog reda usvojene su sa većinom od 17 odbornika. To znači da skupštinska većina postoji i da je ona stabilna, te da možemo dalje da radimo. Zahvaljujem se svim odbornicima vlasti i opozicije na korektnom radu i učešću“, izjavio je Rokić.
Skupština opštine Kozarska Dubica usvojila je danas Konsolidovani izvještaj o izvršenju Bužeta opštine Kozarska Dubica za period januar – decembar 2020. godine u kojem je iskazan deficit budžeta u iznosu od 1.800.000 KM.
„Protekla godina je bila jako teška, što se odrazilo i na opštinski budžet i nažalost smo ostvarili deficit. Godina korone, vanredni uslovi, troškovi vezani za karantin i veliki broj sudskih presuda koje su teretile opštinu su dovele do toga da na kraju imamo deficit. Međutim, uspjeli smo isplatiti sve svoje obaveze i konsolidovati se u godini koja je bila tako teška“, izjavio je v.d. načelnika Odjeljenja za finansije Vladan Babić.
On je dodao da očekuje da će u buduće opština Kozarska Dubica imati puno bolje izvršenje budžeta, a naročito prihodovne strane, jer su, kako je naveo, neporeski prihodi u prošloj godini izvšeni u iznosu od 1.000.000 KM, što je 50 odsto od planiranog prihoda.
Skupština opštine Kozarska Dubica prihvatila Informaciju o stanju bezbjednosti na području opštine u prošloj godini, koju je odbornicima podnio pomoćnik komandira Policijske stanice u Kozarskoj Dubici Zoran Pekić. U tom izvještaju konstatovano je da je bezbjednosna situacija na zadovoljavajućem nivou.
Na skupštinskom zasjedanju usvojeno je i nekoliko programskih dokumenata, među kojima i Program podsticaja u poljoprivredi opštine Kozarska Dubica, koji će se u tekućoj godini realizovati u ukupnom iznosu od 75.000 KM.
Usvojen je i program održavanja puteva, gradske čistoće i zelenih površina i program zajedničke komunalne potrošnje za tekuću godinu, koji su usklađeni sa planiranim budžetskim sredstvima.
Većinom glasova odbornika usvojeni su i programi rada i finansijski planovi javnih ustanova i preduzeća za tekuću godinu, te Odluka o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine Kozarska Dubica putem pribavljanja pisanih ponuda.
Na osnovu te odluke poljoprivrdnicima će u zakup biti dato 121,8 hektara zemljišta u katastarskim opštinama Maglajci, Koturovi, Gornje Sreflije, Donje Sreflije, Pucari, Vojskova, Bjelajci, Međeđa, Draksenić, Demirovac, Mlinarice, Mlječanica i Klekovci.
05.08.2021. - NAJAVA:ŠESTA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Sutra će biti održana šesta redovna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica sa predloženim dnevnim redom od 34 tačke.
Na ovoj sjednici odbornici bi, pored konsolidovanog izvještaja Budžeta Opštine Kozarska Dubica za 2020. godinu, trebali da razmatraju izvještaje o radu u protekloj godini i programe rada za tekuću 12 javnih preduzeća i ustanova, organizacija, udruženja.
Razmatraće i informaciju o stanju bezbjednosti na području opštine za prošlu godinu, a za 2021. programi zajedničke komunalne potrošnje, održavanja puteva, gradske čistoće i zelenih površina.
Pred odbornicima će biti i Program podsticaja u poljoprivredi od strane Opštine Kozarska Dubica za ovu godinu, a trebali bi da razmatraju i više odluka iz nadležnosti stambeno-komunalnog resora i donesu odluku o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine putem pribavljanja pisanih ponuda.
Sjednica će biti održana sa početkom u 9.00 časova u velikoj skupštinskoj sali.
03.08.2021. - RELJIĆ: OD SLJEDEĆE GODINE BESPLATAN PARKING ZA GRAĐANE IZ DIJASPORE U LJETNOM PERIODU
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić potvrdio je danas da će za sve naše ljude i goste iz dijaspore sljedeće godine, od 15. juna do 15. septembra, biti omogućen besplatan parking na teritoriji Kozarske Dubice.
„Mali je to gest dobrodošlice i zahvalnosti, koji znači našim Dubičanima iz dijaspore. Svima njima želimo da se što bolje osjećaju dok borave ovdje sa svojim porodicama, rodbinom i prijateljima, te značajno pomažu našu ekonomiju“, rekao je Reljić.
On je dodao da naplata parkinga ne donosi značajan prihod opštini Kozarska Dubica, te da naši građani iz dijaspore cijene takav vid zahvalnosti i dobrodošlice.
Besplatan parking na području opštine Kozarska Dubica od danas imaju svi građani Srbije, sa srpskim registarskim oznakama automobila, a ta odluka je izraz zahvalnosti načelnika i Skupštine opštine Kozarska Dubica Srbiji i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću za upućenu finansijsku pomoć.

03.08.2021. - ODBORNICI SKUPŠTINE OPŠTINE USVOJILI ODLUKU O RASPODJELI SREDSTAVA DONACIJE SRBIJE
Na trećoj vanrednoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica danas su usvojene sve predložene tačke dnevnog reda na osnovu kojih je utvrđen način korištenja sredstava donacije Vlade Republike Srbije, kao i kriterijumi i mjerila za dodjelu prioritetne pomoći stanovništvu za sanaciju materijalnih šteta od zemljotresa.
U svojstvu predlagača, Odluku o načinu korištenja sredstava donacije Republike Srbije u iznosu od 3.740.524,88 KM, odbornicima je obrazložio načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, koji je istakao značaj ove donacije za opštinu i sve građane, te izrazio zahvalnost svim institucijama i predstavnicima Srbije i Republike Srpske, koji pomažu opštini Kozarska Dubica.
Govoreći o značaju donacije, Reljić je naveo da je u posljednje četiri godine samo na sudske presude iz prethodnih perioda sa računa opštine isplaćeno 3,5 miliona KM, te da je u tom periodu račun opštine blokiran gotovo 50 puta.
„Sredstva iz donacije Republike Srbije biće utrošena za direktnu pomoć stanovništvu za saniranje štete od posljednica zamljotresa, finansiranje kapitalnih projekata, izmirenje obaveza iz prethodnog perioda i dijelom za tekuću likvidnost, prema planu utroška koji je definisan u dogovoru sa Ministarstvom finansija Srbije i Vladom Republike Srpske“, rekao je Reljić.
Odgovarajući na pitanja odbornika, načelnik Reljić iznio je hronologiju događaja koji su prethodili odobravanju ove donacije, te istakao da se u raspodjeli sredstava i definisanju plana utroška i načina za dodijelu pomoći stanovništvu radilo u interesu građana i opštine, te da je bila nepotrebna politizacija tog pitanja.
Reljić je istakao da će opština Kozarska Dubica profesionalno, u skladu sa procijenama stručnih ljudi i maksimalno transparentno, izvršiti dodjelu prioritetne pomoći stanovništvu za sanaciju materijalnih šteta od zemljotresa, na osnovu odluke koja je danas usvojena na vanrednoj sjednici Skupštine opštine.
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić istakao je da je treća vanredna sjednica lokalnog parlamenta protekla u radnoj atmosferi, te da se u raspravu o predloženim tačkama dnevnog reda uključila i pozicija i opozicija.
„Smatram da je ovo zasjedanje bilo jako dobro za Kozarsku Dubicu, jer smo usvojili plan utroška sredstva iz prve tranše donacije Srbije, elaborat o procijenjenoj šteti koji je rezultat rada komisija na terenu i definisali način na koji ćemo pomoći našem stanovništvu“, rekao je Rokić.
U izjavi novinarima, Rokić je istakao da smatra da će Kozarska Dubica, kao grad i lokalna zajednica, osjetiti pozitivne efekte ovih odluka.
Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Kozarska Dubica Darijan Babić potvrdio je da je u Skupštini opštine Kozarska Dubica danas usvojen detaljan Elaborat o procijenjenim štetama od zemljotresa na području opštine Kozarska Dubica i odluka o kriterijumima za dodjelu novčane pomoći stanovništvu.
„Sada slijedi javni poziv koji će biti otvoren 30 dana, a potom će se prikupljati potrebna dokumentacija. Kada građani predaju svu potrebnu dokumentaciju, sredstva će biti isplaćena u roku od pet dana, a u roku od 90 dana ljudi će biti dužni da prilože račune i dokumentaciju za pravdanje sredstava“, rekao je Babić.
Babić je istakao da će po okončanju tog posla biti sačinjen cjelokupan izvještaj o namjenskom utrošku sredstva, koji će biti dostavljen Skupštini opštine i donatorima, a da će javni poziv na koji se građani mogu prijaviti biti raspisan u najkraćem roku, nakon objave odluke o kriterijumima u „Službenom glasniku opštine Kozarska Dubica“.
U današnjem radu skupštine opštine konstruktino su učestvovali odbornici svih političkih stranaka, koji su iznijeli svoje primjedbe i sugestije i istakli potrebu da se maksimalno transparentno, stručno i u što kraćem roku pristupi dodjeli novčanih sredstava stanovništvu koje je pretrpjelo štetu na svojim stambenim objektima.
02.08.2021. - RELJIĆ: U ZNAK ZAHVALNOSTI BESPLATAN PARKING ZA SVE GRAĐANE SRBIJE DO KRAJA SLJEDEĆE GODINE
Svi građani Srbije, sa srpskim registarskim oznakama automobila, imaće besplatan parking na području Kozarske Dubice do kraja sljedeće godine.
Odluka je to načelnika opštine Kozarska Dubica Radenka Reljića i Skupštine opštine Kozarska Dubica u znak zahvalnosti Srbiji i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću za finansijsku pomoć Kozarskoj Dubici.
„Ova odluka je mali znak zahvalnosti i gest kojima iskazujemo gostoprimstvo svim građanima bratske Srbije. Još jednom, u lično ime i u ime građana Kozarske Dubice, izražavam zahvalnost za svu podršku koju predsjednik Republike Srbije, Vlada Srbije i njeni zvaničnici pružaju našoj opštini, ali i zahvalnost institucijama Republike Srpske, posebno srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i ministrima u Vladi Republike Srpske“, izjavio je Reljić.
Opštini Kozarska Dubica doznačena su sredstva donacije Vlade Republike Srbije u iznosu od 3.740.542 KM, a odluka o načinu korištenja tih sredstava biće razmatrana sutra na vanrednoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi