V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

29.04.2021. - OBAVJEŠTENJE O RADNOM VREMENU TOKOM PRAZNIKA
Komunalna policija opštine Kozarska Dubica obavještava preduzetnike i preduzeća koji obavljaju proizvodnu, trgovinsku, zanatsku, ugostiteljsku, uslužnu i drugu djelatnost, da su dani republičkih praznika 1. i 2.maj neradni dani.
Na prvi dan praznika 1.maja u redovnom radnom vremenu mogu raditi privredni subjekti koji posjeduju registrovane apotekarske ustanove, veterinarske stanice i ambulante, benzinske pumpe i trgovinske djelatnosti u poslovnom prostoru benzinske pumpe.Odlukom načelnika opštine dozvoljeno je da na prvi dan praznika mogu raditi privredni subjekti registrovani za obavljanje pekarske i trgovinske djelatnosti tipa dragstor u vremenu od 8 do 12h.
Na drugi dan praznika 2.maja, pored gore navedenih privrednih subjekata, u redovnom radnom vremenu mogu raditi privredni subjekti registrovani za obavljanje pekarske i trgovinske djelatnosti tipa dragstor, a u vremenu od 8 do 12h mogu raditi svi ostali privredni subjekti.
Kako drugi dan republičkog praznika pada u nedjelju, prenosi se u ponedjeljak 3.maja tako da će radno vrijeme na taj dan biti isto kao za nedjelju, 2.maj, napominju iz Komunalne policije.
Za ugostiteljske objekte na području opštine u dane praznika radno vrijeme je u skladu sa zaključcima Kriznog štaba za vanredne situacije. Upozoravaju se preduzetnici i preduzeća da se pridružavaju propisanog radnog vremena jer će Komunalna policija vršiti kontrolu.
27.04.2021. - U ZNAK SJEĆANJA NA OSLOBOĐENJE POLOŽENI VIJENCI KOD SPOMENIKA STOJANKA MAJKA KNEŽOPOLJKA
U znak sjećanja na oslobođenje područja opštine od okupacije i fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu i sve žrtve NOR-a, polaganjem vijenaca kod spomenika Stojanka majka Knežopoljka, danas je obilježen Dan opštine Kozarska Dubica- 27. april.
U ime Opštine Kozarska Dubica svim Dubičanima Dan opštine čestitao je zamjenik načelnika Marko Tankosić, koji je istakao da se i ove godine, nažalost, kao i prethodne, zbog epidemiološke situacije Dan opštine obilježava bez tradicionalnih manifestacija sportskog, kulturnog i protokolarnog karaktera.
“U ime delegacije opštine Kozarska Dubica svim Dubičanima želim da čestitam Dan opštine – 27. april. Dan opštine ustanovljen je statutarnom odlukom Skupštine opštine Kozarska Dubica u znak sjećanja na oslobođenje ovog područja od okupacije i fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu. Ove godine se navršava 76 godina od oslobođenja Kozarske Dubice, koja je u Drugom svjetskom ratu izgubila više od polovine svoga stanovništva, a tog dijela naše istorije moramo se uvijek sjećati, uključujući i borce NOR-a i narod, koji su dali živote za slobodu”, rekao je Tankosić.
On je dodao da su opštinski zvaničnici i druge delegacije polaganjem vijenaca odali počast svim žrtvama NOR-a i borcima za slobodu.
Predsjednik Boračke organizacije opštine Kozarska Dubica Dragoljub Ćibić podsjetio je da je naša opština jedna od najstradalnijih opština u Republici Srpskoj.
“Važno je da ovaj dan i ovako skromno obilježimo i pomenemo sva ona stradanja u periodu od 1941. do 1945. godine u Narodno-oslobodilačkom ratu i u borbi srpskog naroda za svoju slobodu. Isto se dešavalo i devedesetih godina prošlog vijeka i naravno da mi borci otadžbinskog rata težimo da smo uvijek prisutni i na ovakvim skupovima i da se sjetimo svih stradalih. Ovo je veliko stradalno mjesto gdje je za dva dana pogubljeno 1.650 ljudi na ovom groblju. Iako je prošlo puno godina, emocije još uvijek rade ovdje za naš potkozarski, srpski narod”, rekao je Ćibić.
Vijence i ruže kod Spomenika Stojanka majka Knežopoljka danas su položili načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, zamjenik načelnika Marko Tankosić, predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić, načelnici opštinskih odjeljenja i drugi zvaničnici, te delegacija SUBNOR-a opštine Kozarska Dubica, Opštinske boračke organizacije, organizacije Crvenog krsta, predstvanici Opštinskog odbora SP-a i drugi pojedinci.
26.04.2021. - USVOJEN NACRT BUDŽETA OPŠTINE ZA 2021. GODINU U IZNOSU 10.992.000 KM
Većinom glasova odbornika Skupštine opštine Kozarska Dubica danas je usvojen Nacrt budžeta opštine za 2021. godinu, koji iznosi 10.992.000 KM.
Nacrt budžeta odbornicima je obrazložio v.d. načelnika Odjeljenja za finansije Vladan Babić, koji je naveo da strukturu budžetskih prihoda čine poreski prihodi od 6.996.400 KM, neporeski prihodi od 2.391.600 KM, transferi 738.000 KM, primici za nefinansijsku imovinu od 650.000 KM i ostali primici koji izlose 81.000 KM.
Babić je naglasio da su ukupna planirana budžetska sredstva manja za 7,3 odsto u odnosu na rebalans budžeta 2020. godine, te najavio da će završna javna rasprava o Nacrtu budžeta biti održana 4. maja.
U nastavku Prve redovne sjednice Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojen je Program rada Skupštine opštine za ovu godinu, te donesena Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama.
Skupština opštine donijela je i Odluke o raspisivanju dva javna oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine Kozarska Dubica putem pribavljanja pisanih ponuda.
Načelnik Odjeljenja za poljoprivredu Duško Bodilović naglasio je da će nakon provedenog postupka, poljoprivrednicima iz Kozarske Dubice biti dato na raspolaganje 289,9 hektara poljoprivrednog zemljišta u katastarskim opštinama Demirovac, Maglajci, Draksenić, Pobrđani, Donja Gradina, Ličani, Čuklinac, Pucari, Gunjevci i Koturovi.
Odbornici Skupštine opštine donijeli su i Odluku o osnivanju Teritorijalno vatrogasno -spasilačlke jedinice Kozarska Dubica, Odluku o utvrđivanju početne visine mjesečne zakupnine poslovnih prostora u vlasništvu opštine za ovu godinu, te Odluku o izmjenama i dopunama odluke o pristupanju izradi revizije Regulacionog plana naselja „Krivdića Brdo“.
Usvojeno je i nekoliko odluka iz nadležnosti Odjeljenja za poljoprivredu i Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti, te rješenja o imenovanju predstavnika Opštine Kozarska Dubica u strukturi kapitala preduzeća „Vodovod“ i „Komunalac“.
Po zaključenju rada Prve rednovne sjednice Skupštine opštine, održana je i Druga vanredna sjednica lokalnog parlamenta na kojoj je, zbog zakonskih rokova Poreske uprave Republike Srpske, usvojena Odluka o visini poreske stope za oporezivanje napokretnosti na području Opštine Kozarska Dubica. Ta poreska stopa u ovoj godini iznosi 0,10 odsto, što je na nivou prethodnih godina.
Svečanu izjavu u Skupštini opštine Kozarska Dubica danas je dala odbornica Nataša Rašić, a sjednica je održana uz poštovanje svih higijensko-epidemioloških mjera koje su na snazi.
23.04.2021. - NAJAVA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KOZARSKA DUBICA
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić zakazao je za ponedjeljak, 26. april, nastavak Prve redovne sjednice lokalnog parlamenta.
Sjednica će početi u 9.00 časova, a na dnevnom redu su, između ostalog, razmataranje i usvajanje Nacrta Budžeta opštine za tekuću godinu, program rada Skupštine, Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama te druge odluke iz domena rada opštinskih odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i prostorno uređenje, te odjeljenja za poljoprivredu.
Nakon završetka prve redovne sjednice na kojoj će se glasati za ukupno 20 tačaka dnevnog reda, održaće se Druga vanredna sjednica lokalnog parlamenta.
Na ovoj sjednici odbornici će razmatrati Odluku o visini poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području Kozarske Dubice u 2021. godini.
TANKOSIĆ: OSIGURATI MAKSIMALNU BEZBJEDNOST UČESNIKA I POSJETILACA MEĐUNARODNE BICIKLISTIČKE TRKE
Međunarodna biciklistička trka “Beograd-Banjaluka“ koja u nedjelju, 25. aprila, u jednoj od svojih trasa prvi put prolazi kroz našu opštinu, biće adekvatno pripremljena da bi bezbjednost učesnika i posjetilaca bila na maksimalnom nivou, rekao je zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Marko Tankosić.
On je dodao da je tim povodom u kabinetu načelnika opštine danas održan sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici nadležnih opštinskih odjeljnja, službi i organizacija, te komandir policije, rukovodilac komunalnog preduzeća i predstavnik preduzeća ”Prijedor putevi”.
“Na sastanku su dogovoreno da se adekvatno pripremi i očisti dionica duga 36,7 kilometara kojom će učesnici međunarodne biciklističke trke proći kroz područje opštine Kozarska Dubica, te da se izvrši potrebno uređenje bankina, sanacija oštećenja na putevima, košenje i drugi segmenti uređenja grada”, precizirao je Tankosić.
On je rekao da je definisano policijsko obezbjeđenje skupa, pripravnost zdravstvene i vatrogasne službe, te definisana uloga komunalne policije u obezbjeđenju parking prostora i saobraćajnica.
“Na relaciji Međunarodne biciklističke trke “Beograd- Banjaluka”, koja se vozi u nedjelju, 25. aprila, od Prijedora, preko Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša, do Banjaluke, očekuje se 170 učesnika iz više od 30 zemalja. Događaj će pratiti i više desetina medijskih ekipa, te je neosoporan njegov značaj za turističku ponudu naše opštine. Važno je zato da se toga dana Kozarska Dubica i njeni stanovnici budu prezentovani u najljepšem svjetlu”, rekao je Tankosić.
On je naglasio da će na trasi trke u Kozarskoj Dubici u nedjelju, 25. aprila biti na snazi privremena blokada saobraćaja od 11.00 do 14.00 časova, te zatvoren parking ispred i iza zgrade opštine Kozarska Dubica.
Poseban apel Tankosić je uputio svim građanima da u periodu održavanje trke ne saobraćaju svojim vozilima, uključujući i stanare zgrada u užem centru grada.
Krećući se magistralnim putem Prijedor-Kozarska Dubica trka će nakon Knežice i Međuvođa, u grad ući kroz Cvijićevu ulicu, proći Kninskom ulicom, te vozeći kroz Trg narodnih heroja i Dubičku ulicu kraj graničnog prelaza izaći u ulicu Mladena Stojanovića, nastaviti Preobraženjskom, a potom izaći na tranzit i voziti magistralnim putem prema Gradišci.
Učesnik Međunarodne biciklističke trke „Beograd- Banjaluka“, koja će se u nekoliko trasa voziti od 22. do 25.aprila i koja po prvi put prolazi kroz našu opštinu je i mladi Dubičanin Marko Kondić koji vozi za reprezentaciji BiH.
Iz Opštinske uprave Kozarska Dubica pozivaju se građani da svojim prisustvom uz trasu kroz Kozarsku Dubicu podrže učesnike trke, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.
05.04.2021. - PRIKUPLJANJE PODATAKA ZA IZRADU STRATEGIJE SOCIJALNOG STANOVANJA
U toku je izrada petogodišnje Strategije socijalnog stanovanja za opštinu Kozarska Dubica i naseljena mjesta kojoj je cilj snimanje postojeće situacije u oblasti stambene politike i utvrđivanje planiranih aktivnosti kojim će se unaprijediti stanje u ovoj oblasti.
Socijalno stanovanje je dio cjelokupne stambene politike RS kojom se na sistemski način obezbjeđuju uslovi za rješavanje stambenog pitanja svim fizičkim licima koja iz različitih, prvenstveno ekonomskih, socijalnih i zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti da samostalno obezbijede stanovanje dostojno čovjeka. Strategija ne podrazumijeva stambeno zbrinjavanje isključivo socijalnih kategorija stanovništva nego se bavi i rješavanjem problema samohranih roditelja, kadrova sa deficitarnim zanimanjima, licima sa invaliditetom, izbjeglih i raseljenih lica, starim i iznemoglim licima i licima koji su u podstanarskom odnosu, a privremeno su bez zaposlenja i slično, navodi se u pozivu.
Kako izrada ovog dokumenta podrazumijeva anketiranje što većeg broja građana, a u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, komisija za izradu Strategije poziva građane na saradnju prema predloženom upustvu.
U prizemlju zgrade opštine postavljena je kutija za prikupljanje podataka od 1.aprila do 18.aprila tekuće godine, gdje lica koja pripadaju navedenoj skupini stanovništva, treba da napišu zahtjev – informaciju i ubace u kutiju. Za sve dodatne podatke građani se mogu obratiti Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove na broj telefona 052 416 024.
05.04.2021. - EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA NA NIVOU PROSJEKA U OKRUŽENJU
Epidemiloška situacija na području opštine Kozarska Dubica na nivou je prosjeka u Republici Srpskoj prema broju oboljelih, umrlih i hospitalizovanih lica, konstatovano je danas na sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije.
Zamjenik komandanta Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica Marko Tankosić rekao je novinarima da za sada neće donositi nove mjere, već će poštovati i kontrolisati sprovođenje mjera Republičkog štaba.
"U skladu sa naredbom Republičkog štaba za vanredne situacije, opština će uputiti danas izvještaj o mjerama koje su sprovedene, a na sjednici smo konstatovali da smo do sada sprovodili sve mjere koje su na snazi", rekao je novinarima
On je naveo da je od danas dozvoljen rad ugostiteljskim objektima u baštama, a da će do četvrtka, 8. aprila Opštinski štab pratiti epidemiološku situaciju na osnovu koje će donositi odluke o načinu rada ugostiteljskih objekata na području ove lokalne zajednice.
Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica utvrdio je mjere koje se odnose na kontrolu poštovanja epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima, frizerskim i kozmetičkim salonima, te donio instrukcije o obavezi dezinfekcije ruku prilikom ulaska u trgovine mješovitom robom koju će vršiti zaposleni u tim objektima.
Tokom sjednice konstatovano je da je, bez obzira na preduzete mjere, evidentno okupljanje mlađih stanovnika opštine na otvorenom bez poštovanja distance i drugih epidemioloških mjera.
Na današnoj sjednici izvršene su i izmjene u sastavu članova Opštinskog štaba za vanredne situacije u skladu sa promjenama nosilaca izvršnih funkcija u Opštini Kozarska Dubica nakon održanih izbora u novembru 2020. godine.
03.04.2021. - ČESTITKA KATOLIČKIM VJERNICIMA POVODOM USKRSA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić uputili su čestitku župniku katoličke crkve Marku Vidiću i svim vjernicima katoličke vjeroispovjesti povodom praznika Hristovog ukrsnuća u kojoj se kaže:
“U ime Opštine Kozarska Dubica i lično ime Vama i svim vjernicima rimokatoličke vjere upućujemo čestitku sa željom da praznični dani budu ispunjeni zdravljem, srećom i porodičnim blagostanjem.
Želimo da praznik Hristovog uskrsnuća provedete u miru i sreći, zajedno sa svojim najbližima, te da ovaj veliki praznik u vremenima duge i ozbiljne društvene krize, ohrabri čovječanstvo, ojača nadu u bolju budućnost i bude nadahnuće za činjenje dobrih djela i jačanje zajedništva i pravednosti”, navodi se u čestitki.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi