V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

23.06.2021. - RASPISAN JAVNI KONKURS ZA DODJELU STUDENTSKIH STIPENDIJA
Opština Kozarska Dubica raspisala je danas konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu i to u iznosu od 500 KM za sve studente koji ispunjavaju uslove konkursa.
"Posebne kategorije studenata, koje će stipendiju ostvariti bez obzira na prosjek ocjena ukoliko ispunjavaju opšte uslove, su da je studenti iz kategorije porodica poginulih boraca i RVI od prve do četvrte kategorije, potom da je studenti sa posebnim potrebama, odnosno invalidno lice, studenti koji su bili smješteni u domove za nezbrinutu djecu ili u hraniteljske porodice do punoljetstva, studenti iz kategorija porodica sa četvoro i više djece, studenti iz socijalno ugroženih porodica koje predloži Centar za socijalni rad i to maksimalno njih pet, te studenti sa područja naše opštine koji su srednju školu završili sa prosjekom ocjena 5,00 pri upisu u prvu godinu fakulteta“, pojasnio je Goran Dragaš načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti.
On je dodao da studenti ostalih kategorija koje nisu navedene u prethodnom stavu moraju ispunjavati opšte i posebne uslove za dodjelu stipendija.
„Kao deficitarni fakulteti u školskoj 2020/21 godini biće tretirani Veterinarski, Mašinski i Elektrotehnički fakulteti“, rekao je Dragaš i podsjetio da su svi uslovi, te obrazac prijave za Javni konkurs, kao i obrazac izjave da student ne prima stipendiju od drugih stipenditora dostupni na internet stranici www.kozarskadubica.org i u šalter sali Opštine Kozarska Dubica. Konkurs je otvoren 30 dana od dana objave.
22.06.2021. NAJAVA: ČETVRTA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladmir Rokić zakazao je za četvrtak, 24. juni, četvrtu redovnu sjednicu Skupštine opštine sa predloženim dnevnim redom od 38 tačaka.
Među prvima je razmatranje i usvajanje Konsolidovanog izvještaja Budžeta Opštine Kozarska Dubica za period januar-decembar 2020. godine.
Pred odbornicima će se naći izvještaji o radu u protekloj godini za 12 javnih preduzeća i ustanova, organizacija, udruženja.
Izvještaje o radu podnijeće Dom zdravlja, Narodna biblioteka, Centar za informisanje i kulturu, Turistička organizacija, Udruženje ratnih vojnih invalida, SUBNOR, Centar za socijalni rad, Udruženje penzionera, Crveni krst, “Prosvjeta“, te komunalna preduzeća „Komunalac“ i „Vodovod“ .
Na četvrtoj radnoj sjednici Skupštine razmatraće se Informacija o stanju bezbjednosti na području opštine za prošlu godinu, a za 2021. razmatraće se programi zajedničke komunalne potrošnje, održavanja puteva, gradske čistoće i zelenih površina.
Odbornici će razmatrati i Program podsticaja u poljoprivredi od strane Opštine Kozarska Dubica za ovu godinu, kao i programe rada i finansijskog plana za 2021. Doma zdravlja,Narodne biblioteke, Dječijeg vrtića, Centra za informisanje i kulturu i Centra za socijalni rad.
Na ovoj sjednici odbornici bi trebali da razmatraju i usvoje više odluka iz nadležnosti stambeno-komunalnog resora, raspisati javni oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine, te razriješiti i potom imenovati vršioce dužnosti načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove, Odjeljenja za prostorno uređenje, Odjeljenja za finansije i Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti.
Četvrta redovna sjednica Skupštine opštine biće održana 24. juna sa početkom u 9.00 časova u velikoj skupštinskoj sali.
08.06.2021. - NAJAVLJENA SKORA REKONSTRUKCIJA DIJELA MAGISTRALNOG PUTA OD VRBAŠKE DO KOZARSKE DUBICE
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić najavio je danas u Kozarskoj Dubici skoru rekonstrukciju dijela magistralnog puta prema Gradišci, na dionici od Vrbaške do Kozarske Dubice, čija je ukupna vrijednost 14 miliona KM.
Ćorić je novinarima nakon sastanka, kojem je prisustvovao i načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i drugi opštinski zvaničnici i predstavnici političkih partija, izjavio da je putna infrastruktura od Gradiške do Kozarske Dubice u katastrofalnom stanju.
“U toku je postupak nabavke za izvođenje radova i očekujemo da će taj postupak u zadatom roku biti i završen i da ćemo u narednih mjesec ili mjesec i po dana imati početak radova na rekonstrukciji magistralnog puta od Vrbaške do Kozarske Dubice”, rekao je Ćorić.
On je naglasio da je to bitna komunikacija jer se Kozarska Dubica oslanja na graničnu komunikaciju prema Gradišci i naravno auto-put prema Banjaluci.
Ćorić je potvrdio da je sa zvaničnicima u Kozarskoj Dubici razgovarao i o drugim infrastrukturnim projektima koji su planirani i izgradnji i rehabilitaciji drugijh putnih pravaca, uključujući i putni pravac prema Banji Mlječanica.
Sastanku u Kozarskoj Dubici danas je prisustvovao i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović, koji je izjavio je da je ta opština bila zapuštena duži vremeski period, a magistralni put Kozarska Dubica-Gradiška nije obnovljen nikada od kada je prvi put asfaltiran, već da je samo imao djelimične rekonstrukcije.
“Ovo je vrlo važno za opštinu Kozarska Dubica, a važne su i ostale putne komunikacije prema Prijedoru, Kostajnici i Novom Gradu da se u narednom period rekonstruišu i dovedu u primjereno stanje, jer je to region sa oko 200.000 stanovnika, koji je oslonjen na Evropsku uniju”, izjavio je Milunović.
On je naglasio i potrebu rekonstrukcije lokalne putne mreže u Kozarskoj Dubici.
Povjerenik OO SNSD-a Kozarska Dubica Rodoljub Topić potvrdio je da je na račun opštine Kozarska Dubica danas prebačen dio sredstava Republike Srbije koji će služiti za sanaciju obaveza iz budžeta opštine Kozarska Dubica.
“Danas je prebačeno 1.900.000 evra na račun opštine Kozarska Dubica, a druga važna stvar danas je posjeta ministra Ćorića, tokom koje je finalizovan dogovor da se započne sa sanacijom puta od Gradiške do Kozarske Dubice. Već je raspisan tender za sanaciju tog puta”, rekao je Topić.
On je naveo da će dio radova biti urađen u toku ove godine, a dio sljedeće godine u zavisnosti od vremenskih prilika.
“Predstavnici koalicije koja čini skupštinsku većinu su danas nastupali jedinstveno u cilju da pomognemo građanima u Kozarskoj Dubici jer zajedno možemo više, bez obzira na političku pripadnost”, rekao je Topić.
On je naveo da je interes građana više projekata, više radnih mjesta, više uređenja infrastrukture, te podsjetio da je već u toku projekat uređenja Banje Mlječanica vrijedan 32 miliona KM.
Topić je zahvalio svim institucijama Republike Srpske koje su spremna da pomognu Kozarskoj Dubici.
Predsjednik NPS-a Darko Banjac izjavio je da je projekat uređenja Banje Mlječanica jedan od najvećih projekata koji se u posljednjih 35 godina realizuje u Kozarskoj Dubici i čitavoj regiji.
“To nije sve jer je ministar Ćorić danas u Kozarskoj Dubici, na osnovu inicijative Milorada Dodika srpskog člana Predsjedništva BiH najavio rekonstrukciju i rehabilitaciju magistralnog puta M-15 Gradiška – Kozarska Dubica, od mjesta Vrbaška do Kozarske Dubice, a vrijednost tog projekta je 14 miliona KM”, naveo je Banjac.
On je najavio da će tenderski postupak biti završen za 7-10 dana, te dodao da vjeruje da će radovi početi za šezdesetak dana.
Banjac je ocijenio da je u pitanju jedan od najlošijih puteva u Republici Srpskoj, te dodao da je danas najavljena i rekonstrukcija regionalnog puta Međuvođe – Mlječanica, koja će se vršiti naredne godine.
“Ne možemo odustati od izgradnje regionalnog puta Moštanica – Mrakovica i to je stav svih nas jer je taj put veoma značajan za Kozarsku Dubicu, kao i rekonstrukcija i izgradnja seoskih i gradskih puteva u naredne tri godine”, naglasio je Banjac.
“Imamo priliku da zajedničkim djelovanjem dokažemo da u Kozarsku Dubicu mogu da dođu ozbiljni projekti ida Dubica u narednom period može da ide putem stabilizacije i razvoja. Mi tu šansu ne smijemo propustiti”, poručio je Banjac.
Načelnik opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić zahvalio je ministru Ćoriću u ime lokalne zajednice i ocijenio da je za Kozarsku Dubicu veoma značajan projekat rekonstrukcije puta Vrbaška – Donja Gradina, jer je to najlošija dionica puta prema Gradišci.
On je potvrdio da je tema sastanka sa ministrom Ćorićem bila i rješavanje problema na drugim lokalnim saobraćajnicama, te najavio da će opština Kozarska Dubica pripremiti sve projekte za rješavanje tih infrastrukturnih problema kako bi oni bili spremni za realizaciju kada se za to stvore finansijski uslovi.
28.05.2021. - BUDŽET OPŠTINE KOZARSKA DUBICA USVOJEN U IZNOSU OD 10.932.000 KM
Budžet opštine Kozarska Dubica za 2021. godinu, usvojen na današnjem zasjedanju Skupštine opštine, iznosi 10.932.000 KM i za 7,8 odsto je manji u odnosu na rebalans budžeta iz prošle godine.
Na trećoj redovnoj sjednici Skupštine opštine prijedlog budžeta odbornicima je obrazložio načelnik Odjeljenje za finansije Vladan Babić, koje je rekao da se u pripremi tog dokumenta u skladu sa propisima, nastojalo voditi računa o svim zahtjevima budžetskih korisnika, uvažavajući sve okolnosti poslovanja i redovne aktivnosti.
“Budžet je imamo samo manje promijene u odnosu na nacrt, a odnose se na povećanje grantova JP Centar za informisanje i kulturu i Dječijem vrtiću “Pčelica””, rekao je Babić novinarima.
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić ocijenio je da je skupštinsko zasjedanje proteklo u dobroj i radnoj atmosferi.
“Većinom glasova odbornika usvojen je budžet opštine, što nam omogućava dalji rad i redovno funkcionisanje. Bilo je još tačaka koje su značajne za naše građane i smatramo da ćemo sada krenuti ka razvoju Kozarske Dubice jer nam je bitno da imamo usvojen budžet”, rekao je Rokić u izjavi novinarima.
Odbornici Skupštine opštine usvojili su danas i Odluku o izvršenju budžeta opštine Kozarska Dubica za 2021. godinu, kojom se sredstva budžeta raspoređuju za utvrđene namjene u iznosu od 10.892.000 KM i za budžetsku rezervu 40.000 KM.
Usvojeni su i programski dokumenti i to: Program kulturnih i sportskih manifestacija i Program obilježavanja značajnih događaja iz odbrambeno-otadžbinskih ratova za tekuću godinu, te Informacija o planu upisa učenika u prvi razred JU Srednjoškolski centar “Nikola Tesla“ u školskoj 2021/2022. godini.
Nakon donošenja rješenja o razrješenju zbog isteka mandata, odlukom Skupštine opštine za vršioca dužnosti JP Centar za informisanje i kulturu ponovo je imenovana Dijana Kondić.
Usvojene su i predložene tačke dnevnog reda koje se odnose na imenovanje vršilaca dužnosti načelnika opštinskih odjeljenja, članova upravnog odbora i Odbora za žalbe opštine Kozarska Dubica.
Na današnjoj sjednici Skupštine opštine odbornik Socijalističke partije Živko Goga podnio je odborničku inicijativu u vezi osnivanja odsjeka za saradnju sa dijasporom.
27.05.2021. - NAJAVA: TREĆE REDONA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KOZARSKA DUBICA
Treća redovna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica biće održana sutra u velikoj sali Skupštine opštine, sa početkom rada u 9.00 časova.
Na dnevnom redu je Prijedlog Budžeta opštine Kozarska Dubica za 2021. godinu u iznosu od 10.932.000 KM, nakon čijeg razmatranja i usvajanja će biti predloženo i donošenje Odluke o izvršenju budžeta za ovu godinu.
Pred odbornicima će se naći za tekuću godinu planirani Program kulturnih i sportskih manifestacija i Program obilježavanja značajnih događaja iz odbrambeno-otadžbinskih ratova, te Informacija o planu upisa u Srednjoškolskom centru „Nikola Tesla“ u školskoj 2021/2022.godini.
Dnevnim redom treće redovne sjednice predviđeno je donošenje rješenja o razrješenju, a potom i imenovanju vršilaca dužnosti načelnika pojedinih odjeljenja, preduzeća, te članova upravnih odbora i skupštinskih tijela.
14.05.2021. - ODRŽANA DRUGA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KOZARSKA DUBICA
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su danas Izvještaj o radu Republičkog javnog pravobranilaštva – sjedište zamjenika Prijedor za prošlu godinu.
Izvještaj je podnio zamjenik zamjenik pravobranioca Republike Srpske Zoran Basrak, a na današnjem zasjedanju Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojen je i Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU Dječiji vrtić Pčelica.
Odbornici Skupštine opštine donijeli su Odluku o ustupanju na korištenje na određeno vrijeme poslovnih prostorija poljoprivrednoj zadruzi Smart Village Knežica, te Odluku kojom se Turističkoj organizaciji opštine Kozarska Dubica na korištenje daje poslovni prostor u Dositejevoj ulici u Kozarskoj Dubici na period od pet godina.
Iz nadležnosti opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje, na drugoj redovnoj sjednici Skupštine opštine usvojena je Odluka o načinu i uslovima prodaje putem licitacije neizgrađenog građevinskog zemljišta u vlasništvu Opštine Kozarska Dubica u naselju Špilja.
Odbornici su donijeli Odluku o načinu i uslovima prodaje neizgrađenog građevinskog zemljišta u poslovnoj zoni „Lipova Greda“, kao i Odluku o prstupanju izradi izmjena i dopuna revizije Regulacionog plana „Centralna zona Kozarska Dubica“ .
U skladu sa izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, a nakon saglasnosti Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, u Skupštini opštine Kozarska Dubica danas je usvojen Program korištenja poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine Kozarska Dubica za tekuću godinu.
Nakon provedenog javnog konkursa, Skupština opštine Kozarska Dubica usvojila je rješenje o imenovanju Milana Pupavca za sekretara Skupštine opštine, a za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja „Kozma i Damjan“ Kozarska Dubica imenovan je Vlado Karagnić.
Na drugoj redovnoj sjednici Skupštine opštine doneseno je i više odluka iz nadležnosti Komisije za izbor i imenovanje, te prihvaćena inicijativa povjerenika Opštinskog odbora SNSD-a u Kozarskoj Dubici Rodoljuba Topića da se na temu najavljene finansijske pomoći Srbije opštini Kozarska Dubica organizuje posebna sjednica Skupštine opštine.
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić konstatotovao je da su usvojene sve tačke koje su bile predviđene dnevnim redom druge redovne sjednice Skupštine opštine.
„Pod tačkom ostala pitanja prihvatili smo inicijativu da organizujemo posebnu sjednicu o investicijama koje će u opštini Kozrska Dubica biti finansirane iz sredstava Republike Srbije, a tu inicijativu podržao je i načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i drugi odbornici kako bi naši građani znali kako se planira utrošak tih sredstava“, izjavio je Rokić.
On je najavio da će posebna sjednica biti pripremljena u što kraćem periodu, odmah nakon što se definištu planirani projekti na nivou lokalne uprave.
„Treća redovna sjednica Skupštine opštine biće takođe održana vrlo brzo zbog procedure donošenja Budžeta, koji je pripremljen“, najavio je Rokić.
Druga redovna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica održana je uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje su na snazi u Republici Srpskoj.
13.05.2021. - NAJAVA: DRUGA REDNOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Druga redovna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica biće održana 14.05.2021. godine u velikoj sali Skupštine opštine, sa početkom rada u 9.00 časova.
Za sjednicu je predložen dnevni red koji sadrži 21 tačku, među kojima su Izvještaj o radu Republičkog javnog pravobranilaštva- sjedište zamjenika u Prijedoru za prošlu godinu, kao i Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU Dječiji vrtić "Pčelica".
Biće razmatrana i Odluka o ustupanju na korištenje na određeno vrijeme poslovnih prostorija poljoprivrednoj zadruzi Smart Village Knežica i JU Turistička organizacija Kozarska Dubica.
Na dnevnom redu Druge redovne sjednice Skupštine opštine Kozarska Dubica je i Program korištenja poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske za 2021. godinu, Odluka o pristupanju izradi izmjena i dopuna Revizije Regulacionog plana "Centralna zona Kozarska Dubica" i Odluka o načinu i uslovima prodaje neizgrađenog ostalog građevinskog zemljišta u Poslovnoj zoni "Lipova Greda".
Planirano je i razmatranje i donošenje više odluka iz nadležnosti Komisije za izbor i imenovanje.
12.05.2021. - BAJRAMSKA ČESTITKA
Čestitku povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama glavnom imamu Islamske vjerske zajednice i svim vjernicima čestitku su uputili načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić.
„U ime opštine Kozarska Dubica i u svoje lično ime, svim islamskim vjernicima u Kozarskoj Dubici čestitamo nastupajući praznik Ramazanski Bajram.
Sa željom da Bajram provedete u zdravlju, miru, slozi i blagostanju, upućujemo vam naiskrenije čestitke. Neka ovaj praznik ojača istinske ljudske i porodične vrijednosti, te bude podsticaj za toleranciju, razumijevanje, međusobno uvažavanje i zajedništvo“, navedeno je u čestitki.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi