V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

09.05.2021. - RELJIĆ: POTKOZARJE DALO VELIKI DOPRINOS POBJEDI NAD FAŠIZMOM
Potkozarski kraj dao je veliki doprinos pobjedi nad fašizmom, a na to ukazuje i činjenica da Kozarska Dubica godinama nakon Drugog svjetskog rata nije imala regruta za vojsku, rekao je načelnik opštine Radenko Reljić povodom 9. maja - Dana pobjede nad fašizmom.
On je naveo da se na ovaj datum dužna počast odaje poginulim borcima, svim učesnicima rata i namučenom narodu Potkozarja.
"Samo njegovanjem tradicije antifašističke borbe i sjećanjem na slavnu bitku naših predaka koji su utkali živote braneći slobodu dajemo doprinos sigurnoj budućnosti generacija koje dolaze", naglasio je Reljić.
On je Dan pobjede nad fašizmom čestitao svim građanima opštine Kozarska Dubica koja je od fašističke okupacije oslobođena 27. aprila 1945. godine.
07.05.2021. - OBAVJESTENJE O RADNOM VREMENU 9. MAJA
Komunalna policija obavještava preduzetnike i preduzeća koji obavljaju proizvodnu, trgovinsku,zanatsku, ugostiteljsku, uslužnu i druge djelatnosti na području opštine Kozarska Dubica da u nedjelju, na Dan pobjede nad fašizmom 9.maja, u redovnom radnom vremenu mogu raditi privredni subjekti koji posjeduju registrovane apotekarske ustanove, veterinarske stanice i ambulante, benzinske pumpe i trgovinske djelatnosti u poslovnom prostoru benzinske pumpe, kao i privredni subjekti registrovani za obavljanje pekarske i trgovinske djelatnosti tipa dragstor, a u vremenu od 8 do 12 časova mogu raditi svi ostali privredni subjekti.
Privredeni subjekti koji se bave proizvodnom djelatnošću, a čiji proces proizvodnje ne dozvoljava obustavljanje proizvodnje bez veće štete, mogu obavljati djelatnost u vremenu koje zahtjeva minimalan proces rada.
Radno vrijeme za ugostiteljske objekte na dan praznika propisano je Zaključkom o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom u Republici Srpskoj i ograničeno je u periodu od 6 do 22 časa.
Upozoravaju se preduzetnici i preduzeća da se pridržavaju propisanog radnog vremena jer će Komunalna policija vršiti kontrolu.
04.05.2021. – ODRŽANA ZAVRŠNA JAVNA RASPRAVA O NACRTU BUDŽETA OPŠTINE ZA 2021. GODINU
U Opštinskoj upravi Kozarska Dubica danas je održana završna javna rasprava o Nacrtu budžeta opštine Kozarska Dubica za 2021. godinu, koji iznosi 10.992.000 КМ.
Pored vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije Vladana Babića, u javnoj raspravi učestvovali su predstavnici javnih preduzeća, ustanova i službi koji se finansiraju iz opštinskog budžeta.
„Javna rasprava je sastavni dio postupka donošenja budžeta. Svi prijedlozi koji su danas izneseni tokom javne rasprave, kao i oni koji su u Odjeljenje za finansije upućeni u vidu pisanih prijedloga, biće razmotreni, a zatim ćemo kakve su mogućnosti da te zahtjeve, koji se uglavnom odnose na povećanje budžetskih sredstava, uvrstimo u konačan prijedlog budžeta“, rekao je Babić.
On je naveo da će nakon provedene javne rasprave, biti izrađen Prijedlog budžeta opštine Kozarska Dubica za 2021. godinu, na koji saglasnost treba da da Ministarstvo finansija Republike Srpske, a koji će zatim biti predložen na usvajanje Skupštini opštine Kozarska Dubica.

01.05.2021. - NAČELNIK I PREDSJEDNIK SKUPŠINE OPŠTINE ČESTITALNI VARSKRS
Načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić uputili su čestitku sveštenstvu i pravoslavnim vjernicima povodom Vaskrsa, najvećeg hrišćanskog praznika.
“U ime opštine Kozarska Dubica i u svoje lično ime svim pravoslavnim vjernicima i građanima opštine Kozarska Dubica koji slave Vaskrs po julijanskom kalendaru čestitamo predstojeći praznik uz tradicionalni pozdrav – Hristos vaskrse!
Neka vam Vaskrs donese ličnu i porodičnu sreću i harmoniju, dobro zdravlje i slogu. Neka ovaj najveći hrišćanski praznik svima nama bude putokaz i izvor nade za bolju budućnost u vremenu koje je svakog od nas i društvo kao cjelinu stavilo na ispit humanosti, solidarnosti i odgovornosti prema sebi i svojim bližnjima. Želimo vam da radost Vaskrsa podijelite sa svojim najbližima u zdravlju, miru i blagostanju, te da zajedno čuvamo tradicionalne vrijednosti, njegujemo toleranciju i razumijevanje ”, navedeno je u čestitki.
01.05.2021. - ČESTITKA POVODOM MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA - 1. MAJA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić uputili su građanima opštine Kozarska Dubica čestitku povodom obilježavanja 1. maja – Međunarodnog praznika rada.
„U ime opštine Kozarska Dubica svim građanima upućujemo čestitke povodom Prvog maja, praznika koji je uvijek bio i ostao simbol borbe za radnička prava i izraz društvene solidarnosti. Neka ovaj praznik bude podsjetnik na potrebu da svakodnevno ulažemo maksimalne napore da bi se osigurao privredni rast i razvoj, te ostvarila i unapređivala prava i položaj radnika. Čestitamo vam 1. maj i želimo da ga proslavite u zdravlju sa svojim porodicama i prijateljima“, navodi se u čestitki.
29.04.2021. - OBAVJEŠTENJE O RADNOM VREMENU TOKOM PRAZNIKA
Komunalna policija opštine Kozarska Dubica obavještava preduzetnike i preduzeća koji obavljaju proizvodnu, trgovinsku, zanatsku, ugostiteljsku, uslužnu i drugu djelatnost, da su dani republičkih praznika 1. i 2.maj neradni dani.
Na prvi dan praznika 1.maja u redovnom radnom vremenu mogu raditi privredni subjekti koji posjeduju registrovane apotekarske ustanove, veterinarske stanice i ambulante, benzinske pumpe i trgovinske djelatnosti u poslovnom prostoru benzinske pumpe.Odlukom načelnika opštine dozvoljeno je da na prvi dan praznika mogu raditi privredni subjekti registrovani za obavljanje pekarske i trgovinske djelatnosti tipa dragstor u vremenu od 8 do 12h.
Na drugi dan praznika 2.maja, pored gore navedenih privrednih subjekata, u redovnom radnom vremenu mogu raditi privredni subjekti registrovani za obavljanje pekarske i trgovinske djelatnosti tipa dragstor, a u vremenu od 8 do 12h mogu raditi svi ostali privredni subjekti.
Kako drugi dan republičkog praznika pada u nedjelju, prenosi se u ponedjeljak 3.maja tako da će radno vrijeme na taj dan biti isto kao za nedjelju, 2.maj, napominju iz Komunalne policije.
Za ugostiteljske objekte na području opštine u dane praznika radno vrijeme je u skladu sa zaključcima Kriznog štaba za vanredne situacije. Upozoravaju se preduzetnici i preduzeća da se pridružavaju propisanog radnog vremena jer će Komunalna policija vršiti kontrolu.
27.04.2021. - U ZNAK SJEĆANJA NA OSLOBOĐENJE POLOŽENI VIJENCI KOD SPOMENIKA STOJANKA MAJKA KNEŽOPOLJKA
U znak sjećanja na oslobođenje područja opštine od okupacije i fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu i sve žrtve NOR-a, polaganjem vijenaca kod spomenika Stojanka majka Knežopoljka, danas je obilježen Dan opštine Kozarska Dubica- 27. april.
U ime Opštine Kozarska Dubica svim Dubičanima Dan opštine čestitao je zamjenik načelnika Marko Tankosić, koji je istakao da se i ove godine, nažalost, kao i prethodne, zbog epidemiološke situacije Dan opštine obilježava bez tradicionalnih manifestacija sportskog, kulturnog i protokolarnog karaktera.
“U ime delegacije opštine Kozarska Dubica svim Dubičanima želim da čestitam Dan opštine – 27. april. Dan opštine ustanovljen je statutarnom odlukom Skupštine opštine Kozarska Dubica u znak sjećanja na oslobođenje ovog područja od okupacije i fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu. Ove godine se navršava 76 godina od oslobođenja Kozarske Dubice, koja je u Drugom svjetskom ratu izgubila više od polovine svoga stanovništva, a tog dijela naše istorije moramo se uvijek sjećati, uključujući i borce NOR-a i narod, koji su dali živote za slobodu”, rekao je Tankosić.
On je dodao da su opštinski zvaničnici i druge delegacije polaganjem vijenaca odali počast svim žrtvama NOR-a i borcima za slobodu.
Predsjednik Boračke organizacije opštine Kozarska Dubica Dragoljub Ćibić podsjetio je da je naša opština jedna od najstradalnijih opština u Republici Srpskoj.
“Važno je da ovaj dan i ovako skromno obilježimo i pomenemo sva ona stradanja u periodu od 1941. do 1945. godine u Narodno-oslobodilačkom ratu i u borbi srpskog naroda za svoju slobodu. Isto se dešavalo i devedesetih godina prošlog vijeka i naravno da mi borci otadžbinskog rata težimo da smo uvijek prisutni i na ovakvim skupovima i da se sjetimo svih stradalih. Ovo je veliko stradalno mjesto gdje je za dva dana pogubljeno 1.650 ljudi na ovom groblju. Iako je prošlo puno godina, emocije još uvijek rade ovdje za naš potkozarski, srpski narod”, rekao je Ćibić.
Vijence i ruže kod Spomenika Stojanka majka Knežopoljka danas su položili načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, zamjenik načelnika Marko Tankosić, predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić, načelnici opštinskih odjeljenja i drugi zvaničnici, te delegacija SUBNOR-a opštine Kozarska Dubica, Opštinske boračke organizacije, organizacije Crvenog krsta, predstvanici Opštinskog odbora SP-a i drugi pojedinci.
26.04.2021. - USVOJEN NACRT BUDŽETA OPŠTINE ZA 2021. GODINU U IZNOSU 10.992.000 KM
Većinom glasova odbornika Skupštine opštine Kozarska Dubica danas je usvojen Nacrt budžeta opštine za 2021. godinu, koji iznosi 10.992.000 KM.
Nacrt budžeta odbornicima je obrazložio v.d. načelnika Odjeljenja za finansije Vladan Babić, koji je naveo da strukturu budžetskih prihoda čine poreski prihodi od 6.996.400 KM, neporeski prihodi od 2.391.600 KM, transferi 738.000 KM, primici za nefinansijsku imovinu od 650.000 KM i ostali primici koji izlose 81.000 KM.
Babić je naglasio da su ukupna planirana budžetska sredstva manja za 7,3 odsto u odnosu na rebalans budžeta 2020. godine, te najavio da će završna javna rasprava o Nacrtu budžeta biti održana 4. maja.
U nastavku Prve redovne sjednice Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojen je Program rada Skupštine opštine za ovu godinu, te donesena Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama.
Skupština opštine donijela je i Odluke o raspisivanju dva javna oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine Kozarska Dubica putem pribavljanja pisanih ponuda.
Načelnik Odjeljenja za poljoprivredu Duško Bodilović naglasio je da će nakon provedenog postupka, poljoprivrednicima iz Kozarske Dubice biti dato na raspolaganje 289,9 hektara poljoprivrednog zemljišta u katastarskim opštinama Demirovac, Maglajci, Draksenić, Pobrđani, Donja Gradina, Ličani, Čuklinac, Pucari, Gunjevci i Koturovi.
Odbornici Skupštine opštine donijeli su i Odluku o osnivanju Teritorijalno vatrogasno -spasilačlke jedinice Kozarska Dubica, Odluku o utvrđivanju početne visine mjesečne zakupnine poslovnih prostora u vlasništvu opštine za ovu godinu, te Odluku o izmjenama i dopunama odluke o pristupanju izradi revizije Regulacionog plana naselja „Krivdića Brdo“.
Usvojeno je i nekoliko odluka iz nadležnosti Odjeljenja za poljoprivredu i Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti, te rješenja o imenovanju predstavnika Opštine Kozarska Dubica u strukturi kapitala preduzeća „Vodovod“ i „Komunalac“.
Po zaključenju rada Prve rednovne sjednice Skupštine opštine, održana je i Druga vanredna sjednica lokalnog parlamenta na kojoj je, zbog zakonskih rokova Poreske uprave Republike Srpske, usvojena Odluka o visini poreske stope za oporezivanje napokretnosti na području Opštine Kozarska Dubica. Ta poreska stopa u ovoj godini iznosi 0,10 odsto, što je na nivou prethodnih godina.
Svečanu izjavu u Skupštini opštine Kozarska Dubica danas je dala odbornica Nataša Rašić, a sjednica je održana uz poštovanje svih higijensko-epidemioloških mjera koje su na snazi.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi