V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

14.05.2021. - ODRŽANA DRUGA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KOZARSKA DUBICA
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su danas Izvještaj o radu Republičkog javnog pravobranilaštva – sjedište zamjenika Prijedor za prošlu godinu.
Izvještaj je podnio zamjenik zamjenik pravobranioca Republike Srpske Zoran Basrak, a na današnjem zasjedanju Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojen je i Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU Dječiji vrtić Pčelica.
Odbornici Skupštine opštine donijeli su Odluku o ustupanju na korištenje na određeno vrijeme poslovnih prostorija poljoprivrednoj zadruzi Smart Village Knežica, te Odluku kojom se Turističkoj organizaciji opštine Kozarska Dubica na korištenje daje poslovni prostor u Dositejevoj ulici u Kozarskoj Dubici na period od pet godina.
Iz nadležnosti opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje, na drugoj redovnoj sjednici Skupštine opštine usvojena je Odluka o načinu i uslovima prodaje putem licitacije neizgrađenog građevinskog zemljišta u vlasništvu Opštine Kozarska Dubica u naselju Špilja.
Odbornici su donijeli Odluku o načinu i uslovima prodaje neizgrađenog građevinskog zemljišta u poslovnoj zoni „Lipova Greda“, kao i Odluku o prstupanju izradi izmjena i dopuna revizije Regulacionog plana „Centralna zona Kozarska Dubica“ .
U skladu sa izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, a nakon saglasnosti Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, u Skupštini opštine Kozarska Dubica danas je usvojen Program korištenja poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine Kozarska Dubica za tekuću godinu.
Nakon provedenog javnog konkursa, Skupština opštine Kozarska Dubica usvojila je rješenje o imenovanju Milana Pupavca za sekretara Skupštine opštine, a za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja „Kozma i Damjan“ Kozarska Dubica imenovan je Vlado Karagnić.
Na drugoj redovnoj sjednici Skupštine opštine doneseno je i više odluka iz nadležnosti Komisije za izbor i imenovanje, te prihvaćena inicijativa povjerenika Opštinskog odbora SNSD-a u Kozarskoj Dubici Rodoljuba Topića da se na temu najavljene finansijske pomoći Srbije opštini Kozarska Dubica organizuje posebna sjednica Skupštine opštine.
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić konstatotovao je da su usvojene sve tačke koje su bile predviđene dnevnim redom druge redovne sjednice Skupštine opštine.
„Pod tačkom ostala pitanja prihvatili smo inicijativu da organizujemo posebnu sjednicu o investicijama koje će u opštini Kozrska Dubica biti finansirane iz sredstava Republike Srbije, a tu inicijativu podržao je i načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i drugi odbornici kako bi naši građani znali kako se planira utrošak tih sredstava“, izjavio je Rokić.
On je najavio da će posebna sjednica biti pripremljena u što kraćem periodu, odmah nakon što se definištu planirani projekti na nivou lokalne uprave.
„Treća redovna sjednica Skupštine opštine biće takođe održana vrlo brzo zbog procedure donošenja Budžeta, koji je pripremljen“, najavio je Rokić.
Druga redovna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica održana je uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje su na snazi u Republici Srpskoj.
13.05.2021. - NAJAVA: DRUGA REDNOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Druga redovna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica biće održana 14.05.2021. godine u velikoj sali Skupštine opštine, sa početkom rada u 9.00 časova.
Za sjednicu je predložen dnevni red koji sadrži 21 tačku, među kojima su Izvještaj o radu Republičkog javnog pravobranilaštva- sjedište zamjenika u Prijedoru za prošlu godinu, kao i Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU Dječiji vrtić "Pčelica".
Biće razmatrana i Odluka o ustupanju na korištenje na određeno vrijeme poslovnih prostorija poljoprivrednoj zadruzi Smart Village Knežica i JU Turistička organizacija Kozarska Dubica.
Na dnevnom redu Druge redovne sjednice Skupštine opštine Kozarska Dubica je i Program korištenja poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske za 2021. godinu, Odluka o pristupanju izradi izmjena i dopuna Revizije Regulacionog plana "Centralna zona Kozarska Dubica" i Odluka o načinu i uslovima prodaje neizgrađenog ostalog građevinskog zemljišta u Poslovnoj zoni "Lipova Greda".
Planirano je i razmatranje i donošenje više odluka iz nadležnosti Komisije za izbor i imenovanje.
12.05.2021. - BAJRAMSKA ČESTITKA
Čestitku povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama glavnom imamu Islamske vjerske zajednice i svim vjernicima čestitku su uputili načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić.
„U ime opštine Kozarska Dubica i u svoje lično ime, svim islamskim vjernicima u Kozarskoj Dubici čestitamo nastupajući praznik Ramazanski Bajram.
Sa željom da Bajram provedete u zdravlju, miru, slozi i blagostanju, upućujemo vam naiskrenije čestitke. Neka ovaj praznik ojača istinske ljudske i porodične vrijednosti, te bude podsticaj za toleranciju, razumijevanje, međusobno uvažavanje i zajedništvo“, navedeno je u čestitki.
09.05.2021. - RELJIĆ: POTKOZARJE DALO VELIKI DOPRINOS POBJEDI NAD FAŠIZMOM
Potkozarski kraj dao je veliki doprinos pobjedi nad fašizmom, a na to ukazuje i činjenica da Kozarska Dubica godinama nakon Drugog svjetskog rata nije imala regruta za vojsku, rekao je načelnik opštine Radenko Reljić povodom 9. maja - Dana pobjede nad fašizmom.
On je naveo da se na ovaj datum dužna počast odaje poginulim borcima, svim učesnicima rata i namučenom narodu Potkozarja.
"Samo njegovanjem tradicije antifašističke borbe i sjećanjem na slavnu bitku naših predaka koji su utkali živote braneći slobodu dajemo doprinos sigurnoj budućnosti generacija koje dolaze", naglasio je Reljić.
On je Dan pobjede nad fašizmom čestitao svim građanima opštine Kozarska Dubica koja je od fašističke okupacije oslobođena 27. aprila 1945. godine.
07.05.2021. - OBAVJESTENJE O RADNOM VREMENU 9. MAJA
Komunalna policija obavještava preduzetnike i preduzeća koji obavljaju proizvodnu, trgovinsku,zanatsku, ugostiteljsku, uslužnu i druge djelatnosti na području opštine Kozarska Dubica da u nedjelju, na Dan pobjede nad fašizmom 9.maja, u redovnom radnom vremenu mogu raditi privredni subjekti koji posjeduju registrovane apotekarske ustanove, veterinarske stanice i ambulante, benzinske pumpe i trgovinske djelatnosti u poslovnom prostoru benzinske pumpe, kao i privredni subjekti registrovani za obavljanje pekarske i trgovinske djelatnosti tipa dragstor, a u vremenu od 8 do 12 časova mogu raditi svi ostali privredni subjekti.
Privredeni subjekti koji se bave proizvodnom djelatnošću, a čiji proces proizvodnje ne dozvoljava obustavljanje proizvodnje bez veće štete, mogu obavljati djelatnost u vremenu koje zahtjeva minimalan proces rada.
Radno vrijeme za ugostiteljske objekte na dan praznika propisano je Zaključkom o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom u Republici Srpskoj i ograničeno je u periodu od 6 do 22 časa.
Upozoravaju se preduzetnici i preduzeća da se pridržavaju propisanog radnog vremena jer će Komunalna policija vršiti kontrolu.
04.05.2021. – ODRŽANA ZAVRŠNA JAVNA RASPRAVA O NACRTU BUDŽETA OPŠTINE ZA 2021. GODINU
U Opštinskoj upravi Kozarska Dubica danas je održana završna javna rasprava o Nacrtu budžeta opštine Kozarska Dubica za 2021. godinu, koji iznosi 10.992.000 КМ.
Pored vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije Vladana Babića, u javnoj raspravi učestvovali su predstavnici javnih preduzeća, ustanova i službi koji se finansiraju iz opštinskog budžeta.
„Javna rasprava je sastavni dio postupka donošenja budžeta. Svi prijedlozi koji su danas izneseni tokom javne rasprave, kao i oni koji su u Odjeljenje za finansije upućeni u vidu pisanih prijedloga, biće razmotreni, a zatim ćemo kakve su mogućnosti da te zahtjeve, koji se uglavnom odnose na povećanje budžetskih sredstava, uvrstimo u konačan prijedlog budžeta“, rekao je Babić.
On je naveo da će nakon provedene javne rasprave, biti izrađen Prijedlog budžeta opštine Kozarska Dubica za 2021. godinu, na koji saglasnost treba da da Ministarstvo finansija Republike Srpske, a koji će zatim biti predložen na usvajanje Skupštini opštine Kozarska Dubica.

01.05.2021. - NAČELNIK I PREDSJEDNIK SKUPŠINE OPŠTINE ČESTITALNI VARSKRS
Načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić uputili su čestitku sveštenstvu i pravoslavnim vjernicima povodom Vaskrsa, najvećeg hrišćanskog praznika.
“U ime opštine Kozarska Dubica i u svoje lično ime svim pravoslavnim vjernicima i građanima opštine Kozarska Dubica koji slave Vaskrs po julijanskom kalendaru čestitamo predstojeći praznik uz tradicionalni pozdrav – Hristos vaskrse!
Neka vam Vaskrs donese ličnu i porodičnu sreću i harmoniju, dobro zdravlje i slogu. Neka ovaj najveći hrišćanski praznik svima nama bude putokaz i izvor nade za bolju budućnost u vremenu koje je svakog od nas i društvo kao cjelinu stavilo na ispit humanosti, solidarnosti i odgovornosti prema sebi i svojim bližnjima. Želimo vam da radost Vaskrsa podijelite sa svojim najbližima u zdravlju, miru i blagostanju, te da zajedno čuvamo tradicionalne vrijednosti, njegujemo toleranciju i razumijevanje ”, navedeno je u čestitki.
01.05.2021. - ČESTITKA POVODOM MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA - 1. MAJA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić uputili su građanima opštine Kozarska Dubica čestitku povodom obilježavanja 1. maja – Međunarodnog praznika rada.
„U ime opštine Kozarska Dubica svim građanima upućujemo čestitke povodom Prvog maja, praznika koji je uvijek bio i ostao simbol borbe za radnička prava i izraz društvene solidarnosti. Neka ovaj praznik bude podsjetnik na potrebu da svakodnevno ulažemo maksimalne napore da bi se osigurao privredni rast i razvoj, te ostvarila i unapređivala prava i položaj radnika. Čestitamo vam 1. maj i želimo da ga proslavite u zdravlju sa svojim porodicama i prijateljima“, navodi se u čestitki.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi