V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

08.03.2021. - POZIV GRAĐANIMA DA POŠTUJU EPIDEMIOLOŠKE MJERE
Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica, na čijem čelu je načelnik opštine Radenko Reljić, pozvao je građane da poštuju sve propisane mjere jer je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna.
Preporučene su pojačane mjere higijene, te nošenje maski na otvorenom gdje nije moguće držati fizičku distancu.
U okviru preventivnih mjera, najavljena je i medijska kampanja “Disciplinom do zdravlja” koja ima za cilj podizanje svijesti o prevenciji širenja zaraze virusom korona.
Štab je pozvao građane da praznik 8. mart obilježe u skladu sa epidemiološkim mjerama, bez okupljanja.
Štaba je konstatovao da u vezi sa vakcinacijom, treba slijediti upute nadležnih institucija, te je dogovoreno da se, po instrukciji i nalogu resornog Ministarstva, krene sa nabavkom potrebne opreme kako bi sve bilo spremno za početak tog procesa.
Štab je preporučio i rad od kuće u firmama u kojima je to moguće, o čemu će biti upućen i dopis svim javnim i privatnim preduzećima.
Najavljene su pojačane kontrole inspekcije, te pojačan epidemiološki nadzor nad firmama i ustanovama.
08.03.2021. - ČESTITKA POVODOM 8. MARTA - MEĐUNARODNOG DANA ŽENA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić svim ženama povodom 8. marta- Međunarodnog dan žena uputio je čestitku, te naglasio da će lokalna vlast raditi u pravcu unapređenja prava i položaja žena u društvu.
“Upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena. Ovaj datum ne treba da bude jedini dan u godini kada se govori o ženama, već vaša prava treba poštovati svaki dan. Danas žene u Kozarskoj Dubici i Republici Srpskoj obavljaju brojne visoke i odgovorne funkcije i njihovo učešće u političkom i javnom odlučivanju potvrđuje da smo zrelo demokratsko društvo”, navodi se u čestitki i dodaje:
“Neka vam svaki dan bude ispunjen poštovanjem, srećom, zdravljem, uspjehom i ljubavlju. Vaša uloga u porodici i društvu u cjelini je neprikosnovena, a društvo koje ne koristi taj potencijal sputava svoj napredak. Sretan vam dan žena”, naglašeno je u čestitki.
04.03.2021. - FORUM ZA BEZBJEDNOST: BEZBJEDNOSNA SITUACIJA NA ZADOVOLJAVAJUĆEM NIVOU
Bezbjednosna situacija na području opštine Kozarska Dubica je zadovoljavajuća, a aktuelnu problematiku čine situacije u vezi sa kretanjem migranata i korona virusom, izjavio je predsjednik Foruma za bezbjednost opštine Kozarska Dubica Duško Bodilović.
On je rekao da je danas održan prvi sastanak Foruma za bezbjednost u ovoj godini, na kome je prioritetna tema bila situacija sa kretanjem migranata.
„Dobili smo obavještenje da se sa dolaskom ljepšeg vremena i opadanja vodostaja rijeka u graničnom području u kojem se nalazimo očekuje pojačan priliv migranata, koji tranzituju kroz našu opštinu dalje prema Evropi“, izjavio je Bodilović.
Prema njegovim riječima, tema sastanka bila je i situacija u vezi sa sprječavanjem širenja virusa korona u smislu preporuka da je potrebno pojačati inspekcijske kontrole koje su u nadležnosti lokalnih zajednica.
Komandir Policijske stanice u Kozarskoj Dubici Bojan Milanković izjavio je da je stanje bezbjednosti na području opštine Kozarska Dubica zadovoljavajuće.
„Naš prvenstveni zadatak bio je danas da izvršimo analizu stanja oko ilegalnih migracija, kao i prevencija maloljetničke delikvencije i vršnjačkog nasilja. U ovoj godini očekujemo usložnjavanje problematike kada su u pitanju migranti, posebno sa dolaskom toplijeg vremena“, rekao je Milanković.
On je naglasio da je stav policijskih struktura u Republici Srpskoj da se ne dozvoli zadržavanje migranata na području Srpske.
Milanković je naveo da je u prva dva mjesaca ove godine evidentirano povećanje broja krivičnih djela, ali da je i dalje dosta visoka otkrivenost.
„Što je najbitnije, nije bilo krivičnih djela koja bi bitnije uznemirila građane našeg grada. Po pitanju maloljetničke delikvencije stanje je za sada dobro“, rekao je Milanković.
Forum za bezbjednost je neformalna, nestranačka i multisektoralna instituacija konstitusana na nivou lokalne zajednice, koja za cilj ima da policijski organi zajedno sa drugim institucijama i organizacijama lokalne zajednice rade na detektovanju, rješavanju i prevenciji bezbjednosnih problema.
24.02.2021. - U TOKU PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA PODSTICAJ ZA SJETVU PŠENICE
U Odsjeku za poljoprivredu opštine Kozarska Dubica počeo je prijem zahtjeva za ostvarivanje prava na podsticajna sredstva za proizvodnju merkantilne pšenice u sezoni 2020/2021.godina, u iznosu od 300 KM po hektaru.
Svi proizvođači merkantilne pšenice do 31.marta 2021.godine moraju podnijeti prijavu zasijanih površina tokom jesenje sjetve, što će biti osnov za ostvarivanje prava na podsticaje u 2021.godini, navode u opštinskom Odsjeku za poljoprivredu.
Da bi ostvarili podsticaj, registrovani poljoprivredni proizvođači treba da merkantilnom pšenicom zasiju najmanje jedan i po hektar i primijene preporučene sjetvene normative od minimalno 170 kilograma sjemenske pšenice po hektaru.
Treba da prilože i fiskalne račune o kupovini deklarisanog sjemena i u zahtjevu navedu broj, naziv i površinu svake katastarske čestice na kojoj su zasijali merkantilnu pšenicu.
Zahtjevi se primaju do 31.marta 2021.godine ,radnim danom od 8 do 14 časova u Odsjeku za poljoprivredu, kancelarija broj 1 u zgradi Opštine Kozarska Dubica.
24.02.2021. - SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE ODGOĐENA ZBOG NEDOSTATKA KVORUMA
Za danas zakazana prva redovna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica odgođena je zbog nedostatka kvoruma, potvrdio je predsjednik Skupštine opštine Siniša Zlokapa.
Prva redovna sjednica Skupštine opštine bila je zakazana za 9.00 časova, a na predloženom dnevnom redu bile su 22 tačke, među kojima i razmatranje i usvajanje Nacrta Budžeta Opštine Kozarska Dubica za 2021.godinu, Program rada Skupštine opštine za tekuću godinu i odluke o raspisivanju javnih oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine Kozarska Dubica putem pribavljanja pisanih ponuda.
22.02.2021. - RELJIĆ: MLADI GLUMCI - ZVIJEZDE I HEROJI NAŠEG GRADA I SRPSKE
Mlade glumce iz filma "Dara iz Jasenovca" Biljanu Čekić, Angelinu Docić, Marka Pipića i Rajka Lukača, ugostio je danas načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
"Koristim priliku da zahvalim našoj djeci, a u znak pažnje glumcima smo poklonili po 1.000 KM, a obezbijedićemo i nove mobilne telefone, te platiti telefonske račune do kraja godine. To je mali znak pažnje jer su oni zvijezde i heroji ne samo našeg grada, nego i čitave Republike Srpske", rekao je Reljić novinarima.
On je istakao da mu je posebna čast i zadovoljstvo što je u prilici da ugosti mlade zvijezde iz Kozarske Dubice koje su dale veliki doprinos ovom filmskom ostvarenju.
On je naveo da dodatni impuls filmu daje činjenica da su za glavne uloge izabrana djeca iz Kozarske Dubice, opštine koja je u Drugom svjetskom ratu izgubila više od polovine stanovništva, većinom stradalog u logoru Jasenovac.
"Naša opština je najviše stradala u Drugom svjetskom ratu, mnogo porodica je ostalo bez svojih najmilijih, a i ja sam potomak djedova koji su ubijeni u tom logoru. Moj otac, majka, stričevi i tetke su bili djeca i zato smo svi film doživjeli jako emotivno", naglasio je Reljić.
On je rekao da mu je posebno drago što će se nastaviti snimanja ostvarenja o stradanju srpskog naroda na ovim prostorima filmom o operaciji "Oluja", kojim se vraća u devedesete godine prošlog vijeka, vrijeme još jednog progona srpskog stanovništva.
Reljić je istakao da se filmom "Dara iz Jasenovca" ne želi izazvati nacionalna mržnja kod srpskog i hrvatskog naroda, koji su kulturološki, genetski i vjerski veoma slični.
"Suština je opraštanje i priznanje, a film ne šalje poruku da su svi Hrvati ustaše, ili svi Srbi četnici, iako su teški odnosi tih naroda kroz istoriju na ovim prostorima. Treba da gledamo u budućnost u kojoj neke stvari moramo graditi zajedno i to je poruka ovog filma", rekao je Reljić.
On je dodao da će opština Kozarska Dubica i on kao načelnik uvijek biti na usluzi mladim glumcima iz ove opštine tokom daljeg školovanja i u životu.
Biljana Čekić, glavna junakinja filma "Dara iz Jasenovca", istakla je da je ostvarenje snimljeno da bi se pokazala istina o stradanju djece i civila u Jasenovcu, logoru Nezavisne Države Hrvatske u kojem je bila i njena prabaka.
"U mojoj kući se pričalo o Jasenovcu, o tome smo učili u školi i zato mi je bilo dosta lakše da glumim Daru. Emotivno sam doživjela film kada sam ga pogledala, možda čak i emotivnije nego tokom snimanja. Scene su bile emotivno teške, a posebno scena kada mlađeg brata treba da dam Diani Budisavljević", rekla je Biljana.
Ona je dodala da se kao mlada glumica osjeća ponosno i srećno.
Mladi gumac Rajko Lukač rekao je da je snimanje scena bilo stresno, posebno onih u kojim se pucalo.
Angelina Docić, koja je u filmu glumila Dušanku Dakić, unuku Radojke koju igra Nataša Ninković, izjavila je novinarima da je film ostvario svoj cilj da se stradanje djece ne zaboravi.
"U filmu je baka Radojka više puta mene pokušala da spasi i na kraju nije uspjela. Ta činjenica je tužna i meni je bila posebno teška. Sam film je predivno urađen", rekla je Angelina.
Marko Pipić, koji u ima ulogu Darinog starijeg brata, rekao je da je i prije snimanja mnogo znao o stradanju djece u Jasenovcu.
"Film je samo potvrdio tu brutalnost. Bilo je fizički dosta teško, posebno u scenama smrti, pada i u sceni kad me otac pusti da se otkotrljam u jamu. Ostale scene nisu bile toliko teške", rekao je Pipić, te dodao da je film zanimljiv, tužan, ali i istinit.
On je istakao da mnogo ljudi u svijetu ne zna šta je bio Jasenovac i šta se tamo dešavalo, te da je ovaj film zato tu da to pokaže.
Radovan Čekić, otac glavne junakinje filma, rekao je da je sa Biljanom proveo tri mjeseca na snimanju.
"Ona je to prihvatila jer je imala želju da glumi u tom filmu. Srećan sam i ponosan na to sve, a snimanje je bilo i strašno i emotivno jer znam kakva je bila situacija po priči moje bake, koja je izbjegla smrt u Jasenovcu, gdje je stradalo devet njenih bližih rođaka", naveo je Čekić.
On je zahvalio načelniku opštine Radenku Reljiću, koji je danas sa svojim saradnicima ugostio mlade glumce iz Kozarske Dubice.
19.02.2021. - NAJAVA: 24. FEBRUARA PRVA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Siniša Zlokapa zakazao je za 24. februar prvu redovnu sjednicu Skupštine opštine.
Na predloženom dnevnom redu su 22 tačke, među kojima razmatranje i usvajanje Nacrta Budžeta Opštine Kozarska Dubica za 2021. godinu koji je planiran u iznosu od 10.992.000 KM.
Pred odbornicima će biti i Program rada Skupštine opštine za tekuću godinu, a trebali bi da donesu i odluke o raspisivanju javnih oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine Kozarska Dubica putem pribavljanja pisanih ponuda.
Predviđeno je i donošenje Odluke o osnivanju Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice, razmatranje izmjene i dopune Odluke o komunalnim taksama, utvrđivanje početne visine mjesečne zakupnine, načina i uslova za davanje u zakup poslovnih prostora u vlasništvu opštine za tekuću godinu, te donošenje odluke o pristupanju izradi revizije Regulacionog plana naselja „Krivdića brdo“.
Pred odbornicima Skupštine opštine biće i odluke vezane za imenovanje jednog člana Opštinske izborne komisije, kao i odluke oko imenovanja predstavnika Opštine u strukturi kapitala u komunalnim preduzećima „Komunalac“ i „Vodovod“.
Prva redovna sjednica Skupštine opštine biće održana u srijedu, 24. februara, sa početkom u 9.00 časova.
14.02.2021. - ČESTITKA PREDSJEDNIKU SRBIJE ALEKSANDRU VUČIĆU POVODOM DANA DRŽAVNOSTI SRBIJE
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić uputio je čestitku predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije, 15. februara.
“U ime građana Kozarske Dubice i lično ime upućujem Vama i Vašim sugrađanima najiskrenije čestitke. Svoju veličinu pokazali ste kroz posvećenost jačanju ekonomije vaše zemlje, regionalne stabilnosti i demokratskih vrijednosti. Takođe, njegujući bratske odnose sa našom Republikom, Vaša podrška nije izostala ni prema opštini Kozarska Dubica kako u pogledu modernizacije infrastrukture tako i u pogledu borbe protiv pandemije virusa Kovid-19, stoga Vas gledamo kao počasnog građanina naše opštine i iskazujemo duboko poštovanje. Želim Vam da samo uspjeh prati Vaše poslovne planove, te da Vi i stanovništvo Srbije u zdravlju, sreći, blagostanju i prosperitetu proslavite Dan državnosti. U nadi da ćete svojim prisustvom uveličati obilježavanje godišnjice proboja posljednje grupe preživjelih logoraša u Donjoj Gradini, kao i Dan opštine Kozarska Dubica, upućujem Vam najsrdačnije pozdrave”, navodi se u čestitki.
Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću 2019. godine, prema odluci odbornika Skupštine opštine, uručena je Povelje počasnog građanina Opštine Kozarska Dubica.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi