V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

31.12.2020. - MINISTARSTVO UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE: NERADNI DANI ZA NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE I DAN REPUBLIKE
U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, Zakonom o Danu Republike Srpske i Odlukom o načinu obilježavanja i praznovanja Dana Republike Srpske neradni dani su:

01.01.2021.godine (petak) i 02.01.2021.godine (subota) - Nova godina

09.01.2021. godine (subota) - Dan Republike Srpske

U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

06.01.2021.godine (srijeda) i 07.01.2021.godine (četvrtak) - Badnji dan i pravoslavni Božić

U ove dane vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta.
30.12.2020. - OBILJEŽENA KRSNA SLAVA OPŠTINE KOZARSKA DUBICA
Opština Kozarska Dubica obilježila je danas krsnu slavu – prepodobnomučenika Đakona Avakuma u posebnim okolnostima.
Slavski obred, u skladu s epidemiološkim mjerama u hramu Svetih apostola Petra i Pavla obavio je paroh Vojo Docić, a prisustvovalo je uže opštinsko rukovodstvo.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić čestitao je krsnu slavu svim građanima Kozarske Dubice.
“Svim našim sugrađanima želim sretnu krsnu slavu svetog Đakona Avakuma. Želim svima dobro zdravlje i da sve nedaće koje su nas snašle ove godine ostanu dio prošlosti i da s Novom godinom dođu i bolji dani. Podsjetio bih na značaj obilježavanja krsne slave kao dio srpske tradicije i kulture, iako ove godine niz okolnosti nije dozvolio da se obilježavanje ovog datuma upriliči na uobičajen način”, rekao je načelnik Reljić.
30.12.2020. -RELJIĆ: RELJIĆ: ŠTETE OD ZEMLJOTRESA PRIJAVITI NA BROJ TELEFONA 052 416-027, GRAĐEVINSKE KOMISIJE NA TERENU
Načelnik opštine Kozarska Dubica i komandant štaba za vanredne situacije Radenko Reljić potvrdio je danas da je u jučerašnjem zemljotresu nastala značajna materijalna šteta na privatnim i društvenim objektima u Kozarskoj Dubici.
Na jutrošnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije formirana je građevinska komisija za utvrđivanje oštećenja na objektima, koja se sastoji od četiri tima.
“Komisija počinje sa radom odmah, a cilj je da u najkraćem mogućem roku evidentiramo sve štete na gradskom i seoskim područjima nastale u jučerašnjem zemljotresu, kako bi kompletna dokumentacija bila proslijeđena Vladi Republike Srpske, koja je ponudila pomoć. Imamo dosta dojava građana o nastalim štetama na privatnim objektima”, rekao je Reljić.
Reljić je pozvao građane i pravna lica da štete, uz zapisnik i adekvatnu foto-dokumentaciju, prijave putem broja telefona 052/416-027 u opštinsko Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove.
Reljić je konstatovao da je najvažnije da u jučerašnjem zemljotresu nije bilo povrijeđenih, te naveo da će opštinski Štab za vanredne situacija zasjedati interventno i u zavisnosti od seizmološke situacije.
Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio da će Vlada Srpske na današnjoj sjednici donijeti odluku da materijalno pomogne opštinama Kozarska Dubica i Kostajnica koje su pretrpjele štetu u zemljotresu, te ocijenio da su republičke institucije u prvoj reakciji nakon prirodne nepogode adekvadno odgovorile.
30.12.2020. - VIŠKOVIĆ: VLADA ĆE MATERIJALNO POMOĆI KOZARSKOJ DUBICI I KOSTAJNICI
Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio da će Vlada Srpske na današnjoj sjednici donijeti odluku da materijalno pomogne opštinama Kozarska Dubica i Kostajnica koje su pretrpjele štetu u zemljotresu, te ocijenio da su republičke institucije u prvoj reakciji nakon prirodne nepogode adekvadno odgovorile.
"Nemamo ljudske žrtve i zato možemo biti zadovoljni. LJudske živote ne možemo nadoknaditi, a materijalnu štetu možemo", rekao je za ATV Višković koji je juče sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović posjetio ove dvije opštine koje su najpogođenije zemljotresom.
On je potvrdio da će danas stručnjaci iz Republičke direkcije za obnovu i izgradnju obići neke objekte, poput srednje škole ili zgrade opštine u Kostajnici i procijeniti da li su bezbjedni za dalju upotrebu i šta treba uraditi radi sanacije.
Višković je napomenuo da je nakon jučerašnjeg zemljotresa odlučeno da se završi prvo polugodište u ovoj školskoj godini u Republici Srpskoj, jer se nije htjelo rizikovati.
"Djeca su faktički na zimskom raspustu, pa ćemo iskoristiti to vrijeme za sanaciju, posebno školskih objekata", rekao je Višković.
On je naglasio da će Vlada materijalno pomoći Kozarskoj Dubici i Kostajnici, da se stanovnicima tih lokalnih zajednica sanira šteta nastala u zemljotresu.
"U ovom momentu prioritet će biti građani i objekti za stanovanje, nalazimo se na kraju mjeseca gdje očekujemo i snježne padavine i sve nepogode i moramo učiniti sve da štetu na objektima stanonovanja saniramo", naveo je on.
Višković naglašava da u Kostajnici ima određeni broj građana koji se plaše da se vrate u svoje domove zbog mogućnosti novog podrhtavanja tla, jer su geografski najbliži epicentru zemljotresa koji je bio u Petrinji u Hrvatskoj.
"Određeni broj građana čiji su objekti oštećeni smješten je u objekat koji je tokom pandemije virusa korona namijenjen kao prihvatni centar, a neki će prespavati kod rodbine i prijatelja. Razgovarao sam sa načelnikom Kostajnice Nikolom Janjetovićem da oni kojima je pričinjena šteta, na trošak Vlade Srpske iznajme stanove za život dok njihovi objekti ne budu dovedeni u stanje upotrebe", rekao je Višković.
Višković smatra da su republičke institucije adekvatno odgovorile u svim nedaćama od poplava, velikih snježnih padavina, zemljotresa, nevremena, virusa korona...
"Učinili smo dosta da naše institucije, prije svih Civilna zaštita i Ministarstvo unutrašnjih poslova, vatrogasne jedinice i sve druge koje bi trebale da priskoče u pomoć, ostale smo doveli u nivo da mogu u svakom trenutku da na adekvatan način odgovore na svaku od katastrofa", rekao je on.
Višković ističe da institucije Srpske imaju i po zakonu i svojim aktima razrađene planove.
"Zemljotres je registrovan u 12.20 časova, a već u 12.30 časova smo imali saopštenja kako da se građani ponašaju, da se smanji panika jer se tada mogu desiti i neke neželjene stvari. Adekvatno smo odgovorili i građani su imali zahvaljujući medijima sve informacije i znali su kako treba da se ponašaju i odgovore", rekao je on.
Višković je poručio da svi treba da budu optimisti, da će ova teška godina ubrzo proći i da se treba okrenuti budućosti.
29.12.2020. - CVIJANOVIĆ: ZA SRPSKU NAJVAŽNIJE DA NEMA ŽRTAVA
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Kozarskoj Dubici da je najvažnije da u Republici Srpskoj nije bilo žrtava od posljedica jakog zemljotresa koji je danas pogodio Hrvatsku.
Cvijanovićeva je naglasila da je u Kozarskoj Dubici, koju je posjetio i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, oštećen veliki broj javnih objekata, ali i privatnih domaćinstava, kuća i stanova.
"Ovdje smo da damo podršku lokalnim vlastima jer nas sad čeka sanacija sve ove štete, izmještanje određenih službi, organizovanje normalnog života uz pretpostavku da će se smiriti ovo što je zadesilo region", rekla je Cvijanovićeva prilikom posjete Kozarskoj Dubici.
Cvijanovićeva je poručila da lokalne zajednice mogu da računaju na podršku republičkih institucija.
"Sve što bude neophodno da se organizuje život na normalan način, da se službe uspostave, da se pomogne ljudima koji su pretrpjeli štetu, biće urađeno kroz zajedničke aktivnosti republičkih i lokalnih vlasti", izjavila je Cvijanovićeva novinarima.
Prema njenim riječima, u ovakvim situacijama je neophodna mobilnost svih.
"Nije prvi put da nam se dešavaju nedaće i da to zahtijeva veliki aktivizam i veliku mobilnost svih nas koji radimo u institucijama i na republičkom i na lokalnom nivou", naglasila je Cvijanovićeva.
Cvijanovićeva je dodala da se zahvaljujući upravo toj mobilnosti uvijek obezbijede mogućnosti za sanaciju štete.
"Voljeli bismo da nam se ovakve stvari ne dešavaju i da nema izazova ove vrste, ali takav je život. Bitno je da imamo službe koje mogu obave svoj dio posla, zbog naših građana i normalnog rada institucija. Nama je u interesu da institucije rade i na republičkom i na lokalnom nivou, da građanima bude dostupno sve ono što im je potrebno", poručila je Cvijanovićeva.
Cvijanovićeva naglašava da je u ovakvim situacijama uvijek prioritet briga za čovjeka i za porodicu, te podsjetila da je tako bilo i tokom poplava 2014. godine, kada se prvo vodilo računa o ljudima, porodicama i tome na koji način ih vratiti u njihove domove.
Cvijanovićeva i Višković posjetili su Kozarsku Dubicu nakon što je ova lokalna zajednica pretrpila oštećenja od zemljotresa koji je danas pogodio Petrinju u Hrvatskoj.
Zajedno sa rukovodstvom opštine, Cvijanovićeva i Višković posjetili su zgradu opštine, Dom zdravlja i Centar za informisanje i kulturu.
29.12.2020. - RELJIĆ: NEMA ŽRTAVA, MATERIJALNA ŠTETA NA STARIJIM OBJEKTIMA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je danas da nema ljudskih žrtava, već samo materijalne štete na pojedinim starijim objektima nakon zemljotresa, čiji je epicentar bio u Petrinji u susjednoj Hrvatskoj.
Riječ je o starijim zgradama opštine, suda, doma zdravlja, pojedinih škola.
On je za večeras najavio sjednicu Kriznog štaba opštine i dodao da će se već sutra krenuti u procjenjivanje štete, dodajući da su struja i voda isključeni u starijim objektima.
Reljić je novinarima rekao da su nadležne ekipe na terenu, te zahvalio predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i premijeru Radovanu Viškoviću, koji su ga odmah kontaktirali, a potom i posjetili ovu opštinu.
"Zahvaljujem im u ime građana što su došli i vode brigu o našoj opštini", dodao je Reljić.
29.12.2020. - VIŠKOVIĆ: VAŽNO DA NEMA LJUDSKIH ŽRTAVA
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je u današnjem zemljotresu pričinjena materijalna šteta u Kozarskoj Dubici koja će biti nadoknađena, ali da je važno da nema ljudskih žrtava.
Višković je prilikom zajedničke posjete sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović Kozarskoj Dubici nakon zemljotresa, rekao da se čuo sa načelnikom ove opštine, kao i svim drugim načelnicima ove regije od Novog Grada, Banjaluke, Srpca, Gradiške, Kostajnice i Laktaša, te da je, prema prvim preliminarnim podacima, najveću materijalnu štetu pretrpjela Kostajnica.
"Sigurno je da ćemo već sutra reagovati sa određenim novčanim sredstvima za najelementarnije potrebe ili saniranje štete koju su pretrpjeli određeni objekti da bi bili zaštićeni od daljeg propadanja, budući da smo na kraju decembra, kada se mogu očekivati snijeg, kiša i druge nepogode", izjavio je Višković novinarima.
On je naglasio da će biti učinjeno sve da šteta bude sanirana brzo, prije svega na objektima u privatnom vlasništvu koji su neophodni za stanovanje i normalan život, da budu vraćeni u funkciju što je prije moguće.
Cvijanovićeva i Višković napustili su danas nakon zemljotresa sve svoje dnevne aktivnosti radi posjete Kozarskoj Dubici i Kostajnici, koja se nalazi oko 25 kilometara od Petrinje, epicentra zemljotresa.
Zemljotres jačine 6,3 stepena po Rihteru registrovan je danas u Hrvatskoj. Epicentar je bio tri kilometra od Petrinje i osjetio se širom regiona.
24.12.2020. - BOŽIĆNA ČESTITKA KATOLIČKIM VJERNICIMA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić čestitao je župniku crkve "Uzvišenja svetog križa" Marku Vidoviću i svim katoličkim vjernicima Božić, poželivši im da ovaj veliki praznik donese radost i blagostanje.

"U ime opštine Kozarska Dubica i u lično ime svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti upućujem najiskrenije čestitke sa željom da vam praznik donese radost, unese toplinu u srca svih vjernika i ljudi dobre volje i još jednom podsjeti na važnost porodice, prijatelja, razumijevanja i tolerancije u zajednici, te da svi uz dobro zdravlje proslavite predstojeće praznike", navodi se u čestitki načelnika opštine.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi