V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

23.02.2024. - STEFAN TOMAŠ IZ FK BORAC NAJBOLJI SPORTISTA U PROŠLOJ GODINI
Kozarska Dubica večeras izabrala je najuspješnije sportiste u 2023.godini. O tome je odlučio stručni žiri od jedanaest članova na čelu sa Milom Tubinom.
Za najboljeg sportistu na 51.tradicionalnoj manifestaciji ovog tipa proglašen je Stefan Tomaš iz Fudbalskog kluba Borac kome je pehar , diplomu i novčanu nagradu uručio zamjenik načelnika opštine Marko Tankosić.
Na drugom mjestu je Sara Jeličić iz Karate kluba Dinamik, a na trećem mjestu Bojan Majkić iz Košarkaškog kluba Una.
Iza njih su Srđan Lončar iz Kluba malog fudbala Dubica, Dejan Slijepac iz FK Knežopoljac, Vladimir Gačić iz FK Ravan i Nemanja Škarić iz istog kluba, a njima je diplome uručio načelnik Odjeljenja za opšu upravu i društvene djelatnosti Goran Dragaš.
Za najuspješniju ekipu proglašen je Fudbalski klub Borac, a pehar predsjedniku Upave kluba Milanu Šuvaku uručio je načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Bojan Aćimović. Drugoplasirana ekipa je Ženski rukometni klub Knežopoljka a priznanje je primila Marica Burazor, dok je trećeplasirana ekipa Streljački klub Milan Pilipović.
Predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić uručio je priznanje najuspješnijem treneru Mili Stančiću iz FK Knežopoljac, i najvrijednijem sportskom radniku u protekloj godini, Željku Lukaču iz FK Moštanica.
Direktor Centra za informisanje i kulturu Dijana Kondić uručila je priznanja najtalentovanijim mladim sportistima, a na prvom mejstu je Marija Dardić iz Atletskog kluba Kozarska Dubica, Viktor Stojanović iz RK Kozara Mlijekoprodukt te Luka Marčetić iz KK Una. Ostali mladi sportski talenti iz naše opštine su Vuk Košpić iz FK Omladinac, Dušan Bera iz Karate kluba Dinamik, Miloš Jajčanin iz SK Milan Pilipović, Srđan Nježić iz FK Borac, Veljko Vila iz FK Knežopoljac.
Generalni pokrovitelj i organizator “Izbora sportiste za 2023. godinu , manifestacije sa tradicijom dužom od pet decenija, je opština Kozarska Dubica, a suorganizator Javno preduzeće “Centar za informisanje i kulturu”.
Izbor najboljih sportista u Domu kulture pratili su ministar uprave i lokalne samouprave Senka Jujić i narodni poslanik Dragan Brdar.
U okviru manifestacije je održan kulturno-umjetnički program koji je pripremilo Srpsko pjevačko društvo Višnjić.
22.02.2024. - SUTRA IZBOR NAJBOLJIH SPORTISTA U PRETHODNOJ GODINI
Manifestacija "Izbor sportiste opštine Kozarska Dubica", na kojoj će biti proglašeni i nagrađeni najbolji sportisti opštine u prethodnoj godini, biće održana sutra u Domu kulture u Kozarskoj Dubici.
Načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica Goran Dragaš rekao je da će na manifestaciji biti proglašen i nagrađen najbolji sportista sa područja opštine u protekloj godini, kao i sportski radnik, najuspješniji trener, najuspješnija ekipa i mladi talenat.
"Odluku o izboru najboljih sportista donijeće stručni žiri, kojim ove godine predsjedava Mile Tubin, a na osnovu prijava koje su opštini Kozarska Dubica dostavile sportske organizacije koje su registrovane na području opštine", precizirao je Dragaš.
Generalni pokrovitelj i organizator "Izbora sportiste za 2023. godinu", manifestacije sa tradicijom dužom od pet decenija, jeste opština Kozarska Dubica, a suorganizator Javno preduzeće "Centar za informisanje i kulturu".
U okviru manifestacije, koja će biti održana u 19.00 časova, planiran je i kulturno-umjetnički program i koktel za goste.
14.02.2024. - NAČELNIK OPŠTINE ČESTITAO DAN BORACA REPUBLIKE SRPSKE
Dan boraca Republike Srpske čestitao je i načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
“Čestitam svim borcima, ratnim vojnim invalidima, porodicama poginulih boraca današnji datum uz poruku da nikada nećemo zaboraviti one koji su učestvovali u stvaranju Srpske, i dali doprinos da danas uživamo u slobodi koju su nam oni obezbijedili”, rekao je Reljić.
“Upravo zbog onih koji su položili živote i dijelove tijela da bi srpski narod imao svoju državu, moramo više cijeniti ono što imamo i dati maksimalne napore da sačuvamo našu slobodu i za buduće generacije“, poručio je Reljić.
Dan boraca danas je obilježen u Kozarskoj Dubici, a istaknut je nemjerljiv značaj Vojske Republike Srpske u odbrani Srpske i srpskog naroda.
Pomen poginulim srpskim borcima služen je u Spomen-hramu Svete Petke, a potom su
ispred spomen-ploča cvijeće položile delegacije Opštinske uprave, Boračke organizacije, starješine, kao i narodni poslanici Dragan Brdar i Bobana Ćibić.
14.02.2024. - RELJIĆ: ISKRENE ČESTITKE GRAĐANIMA SRBIJE POVODOM DANA DRŽAVNOSTI
Na gradskom satu na platou ispred zgrade Opštine Kozarska Dubica jutros je ispisana poruka sa iskrenim čestitkama građanima Srbije povodom obilježavanja Dana državsnosti.
Čestitke je u ime građana opštine Kozarska Dubica i Opštinske uprave uputio načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
U izjavi novinarima Reljić je uputio čestitku i predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije, 15. februara.
“U ime građana Kozarske Dubice i u lično ime Vama i svim građanima Srbije čast mi je i zadovoljstvo da uputim najiskrenije čestitke i poželim mnogo uspjeha u daljim aktivnostima usmjerenim ka miru, stabilnosti i jačanju matične zemlje srpskog naroda”, rekao je Reljić.
On je izrazio uvjerenje da će Republika Srbija nastaviti da jača svoju političku i ekonomsku poziciju, kao i bratske, prijateljske i institucionalne veze sa Republikom Srpskom.
Reljić je podsjetio da je Republika Srbija nakon zemljotresa 2020. godine uputila značajnu finansijsku pomoć opštini Kozarska Dubica, zahvaljujući kojoj su sanirane posljedice razaranja i izvršena djelimična konsolidacija opštinskog budžeta, čime je omogućen bolji životni ambijent za građane.
Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću 2019. godine, prema odluci odbornika Skupštine opštine, uručena je Povelje počasnog građanina Opštine Kozarska Dubica.
12.02.2024. - OPŠTINA KOZARSKA DUBICA STIPENDIRAĆE 80 STUDENATA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić donio je danas Odluku o dodjeli stipendija u školskoj 2023/2024. godini, prema kojoj je pravo na stipendiju koja se isplaćuje iz budžeta opštine ostvarilo 80 studenata.
Sastavni dio Odluke o dodjeli stipendija su rang liste stipendista i to: rang lista 1, studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju bez obzira na prosjek ocjena i vukovci, te rang lista 2, studenata iz kategorija ostalih koji su bodovani na osnovu kriterijuma za dodjelu stipendija.
„Studenti, kojima je dodjeljena stipendija, zaključiće ugovor o stipendiranju sa Opštinom Kozarska Dubica kojim će se regulisati prava i obaveze stipendista i davaoca stipendije“, saopšteno je iz Opštinske uprave Opštine Kozarska Dubica.
Odluka o dodjeli stipendija Opštine Kozarska Dubica objavljena je na oglasnoj tabli u šalter sali opštine Kozarska Dubica i interenet stranici opštine.
Stipendija opštine Kozarska Dubica isplaćuje se 10 mjeseci u iznosu od po 100 KM, dok će studenti koji obnavljaju završnu godinu studija, odnosno apsolventi, isti iznos stipendije dobijati pet mjeseci.
12.02.2024. - POČELA SA RADOM PREDUZETNIČKA KANCELARIJA
Područna zanatsko-preduzetnička komora Prijedor uz podršku Odjeljenja za privredu opštine Kozarska Dubica uspostavila je preduzetničku kancelariju u opštini Kozarska Dubica.
Kancelarija je počela sa radom početkom ovog mjeseca, a biće otvorena svakog četvrtka u maloj sali Skupštine opštine od 9.00 do 12.00 časova.
Pozivaju sve preduzetnike, kao i one koji imaju namjeru da uđu u preduzetništvo, da posjete kancelariju gdje mogu dobiti informaciju, savjet ili bilo koju drugu podršku za uspješno poslovanje.
Više informacija o radu kancelarije može se dobiti i putem broja telefona 052 215 302, te putem mejla zpkprijedor@teol.net

06.02.2024. - RODITELJIMA PODIJELJENO OSAM AUTOSJEDIŠTA
U kabinetu načelnika Opštine Кozarska Dubica danas je održano edukativno predavanje o značaju i pravilnoj uporebi autosjedišta, nakon kojeg je roditeljima uručeno osam dječijih autosjedišta, poklon Opštine Кozarska Dubica i Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.
Zamjenik direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milija Radović zahvalio je na podršci načelniku opštine Кozarska Dubica Radenku Reljiću, s obzirom da je lokalna zajednica nabavila određeni broj autosjedišta koja su uručena roditeljima, dok su na prezentaciji istovremeno upoznati o tome koliko je važno da se dijete u automobilu prevozi na pravilan način u dječijem autosjedištu.
„Najviše što možete učiniti za vaše dijete kada se prevozi, jeste da ga pravozite na bezbjedan način jer se tada smanjuje rizik od povrijeđivanja i smrtnog ishoda za čak 70 odsto“, naglasio je Radović.
On je naveo da je zakonska obaveza da se djeca u autosjedištima prevoze do 12 godina, a da je mjerenjem indikatora u Republici Srpskoj utvrđeno da se do tri godine djeca u autosjedištima prevoze u procentu od 82 odsto, ali da nakon što djeca pređu tri godine taj procenat drastično opada i iznosi svega 23 odsto.
„Svako drugo dijete u Republici Srpskoj se prevozi na nepravilan način što naravno dovodi do povećanog rizika stradanja djece u saobraćaju“, naglasio je Radović i dodao da se akcija “Bezbjednost djece kao putnika u autu” provodi unazad pet-šest godina, sa pozitivnim povratnim informacijama roditelja.
„Vrijednost autosjedišta od 240 do 300 КM nije mala stavka za budžet, ali najvažnije od svega je da sjedalica bude postavljena u auto na pravilan način i da dijete bude u pravilnom položaju i bezbjedno“, poručio je Radović.
Načelnik opštine Кozarska Dubica Radenko Reljić zahvalio je predstavnicima Agencije za bezbjednost saobraćaja koji su pripremili kvalitetnu edukaciju o pravilnom korištenju dječijih autosjedalica.
„Dobili smo i podatak da oko 80 odsto Dubičana pravilno koristi autosjedalice u nekih prvih tri-četiri godine života dijeteta, a poslije kako djeca porastu taj procenat pada. Veoma je bitno adekvatno i pravilno vezivanje autosjedišta i pravilno postavljanje djeteta u zavisnosti od uzrasta“, rekao je Reljić.
On je naveo da je Opština Кozarska Dubica podržala ovaj projekat i nabavila pet autosjedišta, dok je Agencija za bezbjednost saobraćaja Dubičanima darovala još tri.
„Mi smo selekciju naših građana prepustili Centru za socijalni rad koji je vodio računa o socijalnoj karti roditelja, kojima su danas uručene sjedalice i nadam se da će ih koristiti u dobrobitu djece“, rekao je Reljić.
On je pohvalio i druge akcije koje sprovodi Agencija za bezbjednost saobraćaja da bi se unaprijedila kultura ponašanja u saobraćaju, te najavio da će Opština Кozarska Dubica i dalje podržavati sve njihove aktivnosti.
Prezentaciji i podijeli autosjedišta danas su prisustvovali i zamjenik načelnika opštine Кozarska Dubica Marko Tankosić i zamjenik direktora Centra sa socijalni rad Smilja Prodanović, šef Odsjeka za društvene djelatnosti opštine Кozarska Dubica Aleksandar Vlajnić i predstavnici Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.
05.02.2024. - MANIFESTACIJA “IZBOR SPORTISTE OPŠTINE KOZARSKA DUBICA” 23. FEBRUARA U DOMU KULTURE
Manifestacija “Izbor sportiste Opštine Kozarska Dubica” biće održana 23. februara u Domu kulture u Kozarskoj Dubici, utvrđeno je danas na sastanku Organizacionog odbora ove manifestacije sa tradicijom dužom od pet decenija.
Na manifestaciji će biti proglašen i nagrađen najbolji sportista sa područja opštine u protekloj godini, kao i sportski radnik, najuspješniji trener, najuspješnija ekipa i mladi talenat za 2023. godinu.
Sastankom Organizacionog odbora manifestacije “Izbor sportiste godine” predsjedavao je zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Marko Tankosić, koji je naveo da će odluku o izboru najboljih sportista donijeti stručni žiri, na osnovu prijava sportskih organizacija koje su registrovane na području opštine.
Rok za dostavljanje prijedloga sportskih kolektiva je 9. februar.
Generalni pokrovitelj i organizator “Izbora sportiste za 2023. godinu” je opština Kozarska Dubica, a medijski pokrovitelj Javno preduzeće “Centar za informisanje i kulturu”.
Naredni sastanak Organizacionog odbora manifestacije biće održan u ponedjeljak, 12. februara.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi