V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

12.05.2020. - RELJIĆ: VOJSKA REPUBLIKE SRPSKE BILA NOSILAC STVARANJA SRPSKE, ČESTITKA SVIM BORCIMA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je da je Vojska Republike Srpske značajna institucija koja je u toku rata bila nosilac stvaranja Republike Srpske.
“Sa ponosom ističem da sam kao student i mladi ljekar bio pripadnik Vojske Republike Srpske. Drugarstva i prijateljstva koja su stečena tokom rata sa 5.000 boraca koji su u raznim brigadama bili sa mnom na raznim ratištima ostaju vječna. To je i danas bratski odnos, a naša vojska ne smije biti zaboravljana”, rekao je Reljić.
On je rekao da je i 25 godina poslije rata ostala emocija i pravo da se spominje Vojska Republike Srpske, koja je sada u sklopu Oružanih snaga BiH i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka.
“Možda je ovo i prilika da se prisjetimo i nekih ljudi koji nažalost više nisu sa nama, koji su umrli od završetka rata”, rekao je Reljić.
On je svim borcima na teritoriji opštine Kozarska Dubica čestitao Dan Vojske Republike Srpske, u nadi da će se taj dan još dugo proslavljati.
12.05.2020. - ZATVOREN KARANTIN U OSNOVNOJ ŠKOLI “SVETI SAVA”, 15 LICA PUŠTENO U KUĆNU IZOLACIJU
U Kozarskoj Dubici jutros je zatvoren karantin, koji je odlukom Štaba za vanredne situacije te opštine, formiran u Osnovnoj školi “Sveti Sava”.
Iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica potvrđeno je da je u momentu zatvaranja u karantinu boravilo 15 osoba, koje su doputovale iz inostrastva.
Ovim licima izdata su rješenja o kućnoj izolaciji.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je da odluka o ukidanju lokalnih karantina predstavlja veliku relaksaciju kako za ljude koji su u njima radili i bili smješteni, tako i za opštine koje su morale finansirati njihovo održavanje.
“Troškovi funcionisanja karantina u Kozarskoj Dubici iznose više od 30.000 KM, a kroz opštinski karantin prošlo je više od 70 osoba”, precizirao je Reljić.
On je ocijenio da je Republički štab za vanredne situacije ukidanjem karantina donio dobru odluku, koja je možda i ispravnija u zdravstvenom smislu.
U periodu rada karantina, pozitivan nalaz na prisustvo novog virusa korona utvrđen je kod jedne osobe, koja je u Kozarsku Dubicu doputovala iz Njemačke.
Od formiranja karantina u Kozarskoj Dubici, 27. marta ove godine, u objektu Osnovne škole “Sveti Sava” boravilo je ukupno 75 osoba.
Lokalni karantin u Kozarskoj Dubici funkcionisao je u skladu sa Uputstvom za organizaciju u sprovođenje karantina u lokalnoj zajednici, uključujući uslove smještaja, ishranu, zdravstveni nadzor i kućni red.
Štab za vanredne situacije Republike Srpske donio je juče odluku da se van snage stavi ranija odluka o karantinima pri graničnim prelazima i lokalnim zajednicama.
11.05.2020. - KNEŽEVIĆ: POTREBNO OPREZNO I DISCIPLINOVANO PONAŠANJE, POSEBNO U JAVNIM OBJEKTIMA
Epidemiološka situcija u Kozarskoj Dubici je pod kontrolom i nisu potvrđeni novi slučajevi infekcije novim virusom korona, saopštila je danas epidemiolog i član Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica Borka Knežević
Ona je navela da su u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici danas testirane čtiri osobe iz lokalnog karantina.
Pod epidemiološkim nadzorom su 52 osobe, a period nadzora završen je za 488 lica.
“Iako je epidemiološka situacija u posljednjih nekoliko dana stabilna jer nemamo novih oboljelih, potrebno je oprezno i disciplinovano ponašanje, posebno u ugostiteljskim, trgovačim i drugim javnim objektima”, smatra Kneževićeva.
Ona je pozvala građane da se slučju da imaju neki od simpoma respiratorne infekcije, što prije jave u Dom zdravlja, kako bi bili pregledani u nekoj od ambulanti.
“U periodu pojave simtoma, veoma je važno da se pacijent što prije javi ljekaru i izbjegava javne prostore i druženja”, istakla je Kneževićeva.
Ona je navela da je od infekcije virusom korona do sada oporavljeno 13 Dubična, a na liječnju u UKC u Banjaluci i bolnici u Prijedoru je osam lica iz Kozarske Dubice.
U karantinu u Osnovnoj školi “Sveti Sava” smješteno je 14 osoba, koje su u Kozarsku Dubicu doputovale iz inostranstva.
Komunalna policija kontrolisala je 18 osoba u kućoj izolaciji, a svi kontolisani poštovali su tu preventivnu mjeru.
09.05.2020. - STABILNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA, DANAS TESTIRANE TRI OSOBE
Epidemiološka situacija u Kozarskoj Dubici danas je stabilna i nema novih inficiranih virusom korona, potvrđeno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica.
Epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici Borka Knežević precizrala je da su danas testirane tri osobe, jedna osoba iz karantina i dvije osobe sa povišenom temperaturom.
Pod epidemiološkim nadzorom je 59 lica, a period nadzora završen je za 380 osoba.
Komunalna policija opštine Kozarska Dubica kontolisala je 17 lica u kućnoj izolaciji, a svi kontrolisani poštovali su tu mjeru.
Šef Odsjeka komunalne policije Slobodan Pralica rekao je da danas nije bilo prekršajnih naloga zbog nenošenja zaštitnih maski na otvorenom.
On je naveo da su pripadnici Komunalne policije u ugostiteljskim i drugim objektima vršili aktivnosti praćenja i upoznavanja sa preventivnim mjerama zaštite u radu, koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.
U karantinu u Osnovnoj školi “Sveti Sava” smješteno je 14 osoba, koje su u Kozarsku Dubicu doputovale iz inostranstva, pretežno Austrije, Italije, Švedske i Njemačke, a imaju mjesto prebivališta u našoj opštini.
U situaciji značajnijeg popuštanja mjera zaštite od širenja virusa korona, iz opštinskog Štaba za vanredne situacije apeluju na sve građane, fizička i pravna lica, da strogo poštuju mjere i preporuke koje su na snazi u vrijeme epidemije.
09.05.2020. - RELJIĆ: POBJEDA NAD NAJMRAČNIJOM IDEOLOGIJOM ČOVJEČANSTVA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je pobjeda nad fašizmom među najvažnijim događajima u istoriji čovječanstva.
Reljić je podsjetio da je na današnji dan 1945. godine slomljen fašistički i nacistički režim, najveće ideološke prijetnje koje su se pojavile u novijoj istoriji.
On je rekao novinarima da je Drugi svjetski rat bio najmračniji period u istoriji čovječanstva u kojem je živote izgubilo više od 50 miliona ljudi, a opština Kozarska Dubica polovinu svoga stanovništva.
Reljić je ocijenio da se obilježavanjem 9. maja odaje počast svim žrtvama antifašističke borbe i precima koji su živote utkali u stvaranje boljeg čovječanstva.
"Naši preci su dali živote braneći slobodu i zato imamo obavezu da generacije koje stasavaju naučimo pravim vrijednostima i obavežemo da kroz njegovanje sjećanja na stradale i istorijsku borbu doprinesu budućnosti bez ratova i mržnje", zaključio je Reljić.
08.05.2020. - RADNO VRIJEME ZA 9. MAJ - DAN POBJEDE NAD FAŠIZMOM
U skladu sa odredbama Zakona o praznicima Republike Srpske neradni dan je subota 9.maj, kada se obilježava republički praznik, Dan pobjede nam fašizmom.
U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.
Iz Komunalne policije opštine Kozarska Dubica obavještavaju da sutra u redovnom radnom vremenu mogu da rade samo privredni subjekti koji posjeduju registrovane apotekarske ustanove, veterinarske stanice i ambulante, benzinske pumpe i trgovinske djelatnosti u poslovnom prostoru benzinske pumpe. Pored ovih privrednih subjekata, sutra u redovnom radnom vremenu mogu da rade pekare i dragstori, a svi ostali privredni subjekti od 8 do 12 časova.
Iz Komunalne policije upozoravaju preduzetnike i preduzeća da se pridržavaju propisanog radnog vremena, jer će komunalni policajci vršiti kontrolu i za sve subjekte koji se ne budu pridržavali važećih propisa primjenjivati zakonom predviđene kaznene odredbe.
08.05.2020. - RELJIĆ: POSTEPENA NORMALIZACIJA ŽIVOTA I RADA, ODGOVORNOST NA SVIM POJEDINCIMA
Epidemiološka situacija u Kozarskoj Dubici je pod kontolom, a opštinski Štab za vanredne situacije donio je na današnjoj sjednici nove zaključke kojima je predviđeno postepeno ublažavanje mjera i naredbi donesenih u cilju sprečavanja širenja virusa korona.
U skladu sa odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije, Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica donio je danas novu Naredbu o obaveznom sprovođenju mjera kojim se reaguje na pojavu bolesti izazvane virusom korona, koja je objavljena u sredstvima informisanja i oglasnoj tabli opštinske internet prezentacije.
“Današnjim zaključcima donijeli smo niz odluka, a najvažnije su one koje se odnose na rad ugostiteljskih objekata i frizerskih salona, koji nisu radili u posljednja dva mjeseca. Stav Štaba je danas dio da se odobori rad tim objektima uz strogu primjenu svih preventivnih mjera u radu, koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske”, rekao je Reljić novinarima.
Reljić je ocjenio da se primjenom ovih zaključaka, život u Kozarskoj Dubici polako normalizuje, ali da je veliki teret odgovornosti na svakom pojedincu, poslodavcu, vlasniku objekta i kontrolnim organima koji će kontrolisati primjenu preventivnih mjera.
“Naši ugostitelji, frizeri i građani sa nestrpljenjem dočekuju primjenu ovih zaključaka, a već danas ćemo dozvoliti da se urade pripremni radovi za rad tih objekata”, rekao je Reljić.
On je naglasio da je sada jasno da virus neće iz populacije nestati ni lako ni brzo, te da je neophodno organizovati život u datim okolnostima.
“Iskreno se nadam da će uskoro uslijediti i odluke o ukidanju vanrednog stanja, policijski čas i zabrana međuopštinskog kretanja vikendom. Imamo novu situaciju kojoj se moramo prilagoditi”, rekao je Reljić.
Na osnovu odluke Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica, ugostiteljski objekti mogu raditi isključivo u baštama, u period od 7.00 do 20.00 časova. U istom period mogu raditi i trgovine, dok će dragstorima biti dozvoljen rad do 21.00 čas.
U Kozarskoj Dubici i dalje su zabranjena sva javna okupljanja, rad teretana i fitness centara u zatvorenom, rad dječijih igraonica, svadbenih salona, noćnih klubova, sportskih dvorana i sala, kao i sve proslave u restoranima i šatorima, uključujući i ručak poslije obreda sahrane.
U Kozarskoj Dubici danas nema novih slučajeva zaraze virusom korona, a iz Štaba za vanredne situacije upućen je apel građanima da nose ličnu zaštitnu opremu, odnosno zaštitne maske na otvorenim javnim prostorima, uz rukavice koje su i dalje obavezne u zatvorenim prostorima. Ove mjere biće i dalje kontrolisane, uključujući i zabranu okupljanja u grupama i obavezna fizička distanca.
Rad Opštinske uprave Kozarska Dubica, preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština, od ponedjeljka će biti organizovan u punom kapacitetu i u redovnom radnom vremenu, uz poštovanje preventivnih mjera.
07.05.2020. - VIRUS KORONA POTVRĐEN KOD STARIJEG MUŠKARCA KOJI JE TESTIRAN TOKOM LIJEČENJA U BANJALUCI
Infekcija virusom korona potvrđena je danas kod starije muške osobe, koja je testirana u Banjaluci, potvrdila je epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član opštinskog Štaba za vanredne situacije Borka Knežević.
Ona je navela da se muškarac, kod koga je danas potvrđena infekcija, nalazi na bolničkom liječenju na Hematologiji u Banjaluci od 24. aprila.
Pod epidemiološkim nadzorom, kolji uključuje kućnu izolaciju i svakodnevni kontakt sa ljekarom je 71 osoba.
Komunalna policija opštine Kozarska Dubica kontinuirano vrši kontrolu poštovanje odredbi Uredbe sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kojom je propisano obavezno nošenje zaštitnih maski, zabrana okupljanja u grupama i održavanje socijalne distance na javnim mjestima.
“Nakon nekoliko dana intenzivnih aktivnosti, upozoravanja i primjene kaznenih mjera, situacija na terenu je sada zadovoljavajuća. Građani Kozarske Dubica poštuju ove mjere”, potvrdio je šef Odsjeka komunalne policije Slobodan Pralica.
On je najavio da će u narednim danima biti kontrolisano i nošenje zaštitnih rukavica u zatvorenim prostorima i javnim objektima, kako što su organi uprave, javna preduzeća, ustanove i organizacije na području opštine Kozarska Dubica, te drugi zatvoreni javni objekti kao što su trgovine, pekare i zanatske radnje.
“S obzirom da su propisane izuzetno visoke novčane kazne, i ovim putem molimo građane da nose zaštitne maske i drže socijalanu distancu na javnim mjestima, kako bi izbjegli propisane kazne”, rekao je Pralica.
Pralica je podsjetio da nošenje zaštitnih rukavica više nije obavezno na otvorenom prostoru, ali da ta obaveza ostaje u zatvorenim prostorima i javnim objektima.
Komunalna policija opštine Kozarska Dubica kontrolisala je danas 18 lica u kućnoj izolaciji, a svi kontrolisani poštovali su tu preventivnu mjeru. Zbog nenošenja maski na javnom mjestu izdana su dva prekršajna naloga.
U karantinu u Osnovnoj školi “Sveti Sava” smješteno je 14 lica, osam muškaraca i šest žena, koji su u Kozarsku Dubicu doputovali iz inostranstva.
Komandant Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić zakazao je sa sutra sjednicu Štaba, na kojoj će biti razmotrena aktuelna epidemiološka situacija i utvrđeni novi zaključci koji se odnose na rad pravnih subjekata u uslovima epidemije.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi