V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

07.03.2018. - PRAVO NA STIPENDIJU IZ BUDžETA OPŠTINE OSTVARILA 102 STUDENTA
Pravo na stipendiju koja se isplaćuje iz budžeta opštine Kozarska Dubica u školskoj 2017/2018. godini ostvarila su 102 studenta, koji se školuju na visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu.
Iz Opštinske uprave Kozarska Dubica saopšteno je da će potpisivanje ugovora o stipendiranju sa studentima biti izvršeno u petak, 9. marta u 12.30 časova, u velikoj sali Skupštine opštine Kozarska Dubica.
Iz opštinskog budžeta za stipendiranje će biti izdvojeno 95.500 KM, a stipendistima će biti isplaćeno po 10 stipendija u mjesečnom iznosu od 100 KM, dok će apsolventima biti isplaćeno pet stipendija u istom iznosu.
Ugovore sa studentima potpisaće načelnik opštine Radenko Reljić, a Odluka o stipendiranju studenata u školskoj 2017/2018. godini objavljena je na oglasnoj tabli u šalter sali opštine i interent stranici opštine www.kozarskadubica.org.
05.03.2018. – OBAVJEŠTENJE: TERMINI ODRŽAVANJA "SATA GRAĐANA" U MARTU
Skupština opštine utvrdila je raspored održavanja "Sata građana" za mjesec mart, koji će se održavati u zgradi Opštinske uprave od 11.00 do 13.00 časova, kancelarija broj 13 u sljedećim terminima:

1. U utorak, 06. marta 2018. godine, kada će "Satu građana" prisustvovati odbornici: Milovan Barišić, Marinko Gvozden, Živko Goga i Saša Ćirić.
2. U utorak, 13. marta 2018. godine, kada će "Satu građana" prisustvovati odbornici: Siniša Zlokapa, Marica Burazor, Brane Miljatović i Vladimir Marin.
3.U utorak 20. marta 2018. godine, kada će "Satu građana" prisustvovati odbornici: Miloš Banjac, Ranko Stojaković, Milan Garača i Tatjana Obućina i
4. U utorak, 27. marta 2018. godine, kada će "Satu građana" prisustvovati odbornici: Jelena Gubić Lužija, Vlado Kaurin, Jovica Novaković i Ljubica Banjac.

Iz Skupštine opštine Kozarska Dubica pozivaju građane da uzmu učešće u "Satima građana" i na taj način izraze svoja mišljenja i primjedbe, te daju prijedloge izabranim odbornicima.

26.02.2018. - ZA UČESNIKE FORUMA DIJASPORE ISTORIJSKI ČAS U DONJOJ GRADINI
Učesnici Foruma dijaspore Republike Srpske boravili su u subotu, 24. februara, u Kozarskoj Dubici, a zatim su u "Spomen-području Donja Gradina" prisustvovali istorijskom času o stradanju srpskog naroda u koncentarcionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je novinarima da je Kozarska Dubica uvrštena u mapu održavanja Prvog foruma dijaspore Republike Srpske, čiji učesnici, ugledni profesori i doktori nauka, političari i drugi značajni pojedinci u svojim drugim državama, dolaze iz 26 zemalja.
"Vrlo je značajno da u svoje države ponesu istinu o stradanju srpskog naroda i posjete kompleks Spomen-područja Donja Gradina, koji je bio dio zloglasnog ustaškog logora Jasenovac. Ovi ljudi su već druga-treća generacija naše dijaspore i važno je da prenesu istinu o stradanju u tom logoru na buduće generacije kako bi znali čuvati svoju istoriju", rekao je Reljić.
Direktor "Spomen-područja Donja Gradina" Tanja Tuleković izjavila je da je obilazak Donje Gradine veoma važan segment Prvog foruma dijaspore Republike Srpske.
"Sasvim smo sigurni da će današnja predavanja učesnike i goste iz dijaspore podstaći da prezentuju aktivnosti `Spomen-područja Donja Gradina` u sredinama u kojima oni žive", izjavila je Tulekovićeva.
Ona je ocijenila da se van naših granica vrlo malo zna o stravičnim dešavanjima u koncentracionom logoru Jasenovac tokom Drugog svjetskog rata, te naglasila da je upravo zato važno da svi zajedno damo svoj maksimum kako bismo što više van granica Republike Srpske pričali o stradanjima, prije svega Srba, zatim Jevreja i Roma.
Profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci Boro Bronza izjavio je da je posjeta Donjoj Gradini od esencijalnog značaja za čitav koncept Prvog foruma dijaspore Republike Srpske.
"Već po odzivu učesnika vidimo da je osnovna poruka pronašla svoje mjesto i da se projekt realizuje upravo onako kako je planirano", izjavio je Bronza.
Predsjednik nevladine organizacije Biro Republike Srpske u Švedskoj, sa sjedištem u Stokholmu, Mihajlo Buvač izjavio je da je posjeta Donjoj Gradini od izuzetnog značaja i da Švedska, jedna od najbogatijih zemalja svjeta i u kulturnom aspektu, sada ima četiri primjerka knjige o Jasenovcu.
"Zato se mi kao nevladina organizacija spremamo da izdamo četvorojezično izdanje o Jasenovcu, koje nije kao dosadašnje prikrivanje i relativizovanje zločina u Jasenovcu, već govori o najvećoj odgovornosti naravno ustaša za zločine koji su se tu desili, ali i odgovornosti Nijemaca ili nacista, koji su dozvolili da se taj užasan zločin desi", rekao je Buvač.
On je dodao da nije nimalo čudno što se o Jasenovcu nije govorilo ni u vrijeme bivše Jugoslavije, a ni poslije toga, jer je poznato da su oni koji su počinili užasne zločine u tom logoru dobili podršku Zapada i gostoprimstvo u zapadnim zemljama, iz kojih su kasnije planirali razaranje Jugoslavije.
"Na nama je da širimo istinu o onome što se desilo našem narodu, ne samo za vrijeme Drugog svjetskog rata, već i prije i poslije", poručio je Buvač.
Predsjednik Srpskog saveza u Švedskoj Tomislav Čolić rekao je da je današnji skup od izuzetnog značaja za zajednicu koju predstavlja.
"Uvjeren sam da je posjeta preko 100 učesnika foruma dijaspore iz 26 zemalja svijeta od velikog značaja za našu zajednicu, Republiku Srpsku, a i Srbiju, te Kozarsku Dubicu kao lokalnu zajednicu", rekao je Čolić. On kaže da je srpska dijaspora jaka i pozvao je vlasti da im posvete više pažnje. Učesnike prvog foruma dijaspore u Spomen-području Donja Gradina pozdravio je i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević.
21.02.2018. - OBJAVLJENA PRELIMINARNA RANG LISTA OPŠTINSKIH STIPENDISTA
Opština Kozarska Dubica objavila je danas preliminarnu rang listu stipendista, prema kojoj je pravo na stipendiju iz budžeta opštine ostvarilo 106 studenata prvog ciklusa studija.
Prema preliminarnoj rang listi, bez obzira na prosjek ocjena, pravo na stipendiju ostvarilo je 28 studenata iz kategorija porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i višečlanih porodica, vukovci i šest studenata čije je stipendiranje predložio Centar za socijalni rad, te 78 redovnih studenata ostalih kategorija. Uslove konkursa nije ispunilo 35 studenata sa nedovoljnim prosjekom ocijena i obnovljenom godinom studija.
Na preliminarnu rang listu studenti imaju pravo podnošenja prigovora načelniku opštine u roku od osam dana od dana objave.
Preliminarna rang lista opštinskih stipendista obavljena je na oglasnoj tabli u šalter sali Opštine Kozarska Dubica i internet stranici opštine www.kozarskadubica.org.
09.02.2018. - ODRŽANA MANIFESTACIJA "IZBOR SPORTISTE 2017. GODINE"
Najuspješniji sportista opštine Kozarska Dubica u prošloj godini je Jovana Ilić iz Ženskog rukometnog kluba /ŽRK/ "Dubica", a najuspješnija ekipa RK "Kozara Mlijekoprodukt".
U okviru tradicionalne manifestacije "Izbor sportiste 2017. godine", koja je održana u Domu kulture u Kozarskoj Dubici proglašeni su najuspješniji sportisti opštine u nekoliko kategorija, a čestitke najuspješnijima uputili su pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Dragan Jaćimović, opštiniski zvaničnici i brojna publika.
"Ministarstvo porodice, omladine i sporta podržava sve sportske klubove u Republici Srpskoj i u Kozarskoj Dubici u kojoj je Vlada Republike Srpske u posljednjih nekoliko godina uložila oko 400.000 KM u projekte sanacije sportske dvorane i sportskog centra", izjavio je Jaćimović.
Uz čestitke svim dobitnicima nagrada i uspješnim sportistima u Kozarskoj Dubici, Jaćimović je ocijenio da su sport i budućnost u toj opštini usko povezani.
"Svi kažu da je Kozarska Dubica grad rukometa, što se večeras i pokazalo i sigurno je da nijedno prvo mjesto ili medalja naših sportista nije došla slučajno, već je uloženo puno truda i rada", rekao je Jaćimović.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić uputio je u lično ime i u ime opštine Kozarska Dubica čestitke najboljim sportistima, sportskim kolektivima, trenerima i talentima, koji rade na promociji grada i zdravog načina života.
"Uprkos velikim finansijskim problemima, i ove godine smo planirali značajna sredstva za finansiranje sporta u Kozarskoj Dubici", istakao je Reljić i precizirao da se iz budžeta opštine finansiraju 23 sportska kolektiva.
Diplome u kategoriji mladih talenata Milošu Kosu iz RK "Kozara Mlijekoprodukt", Mariji Hodak iz RK "Knežopoljka" i Aleksi Rodiću iz Košarkaškog kluba "Una" uručila je direktor JP "Centar za informisanje i kulturu" Dijana Kondić.
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Milovan Barišić uručio je zahvalnicu Radomiru Miljušu, koji je proglašen za najuspješnijeg sportskog radnika u prošloj godini, te Radmili Đukanović iz Atletskog kluba "Kozarska Dubica", koja je prema odluci žirija ovogodišnje manifestacije najbolji trener u 2017. godini.
Poklon bon, prehar i diplomu najuspješnojoj ekipi RK "Kozara Mijekoprodukt" uručio je zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, dok je drugoplasirana bila ekipa ŽRK "Dubica", a treće mjesto pripalo je ŽRK "Knežopoljka".
Priznanja i novčane nagrade najboljim sportistima uručili su načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Miroslav Tica, a u toj kategoriji treće mjesto pripalo je karatistkinji Jovani Tufegdžija, a drugo mjesto Bojanu Burazoru koji igra na poziciji desnog krila u prvoj postavi ekipe RK "Kozara Mlijekoprodukt", koja se takmiči u prvoj ligi Republike Srpske.
Najuspješniji sportista opštine Kozarska Dubica u prošloj godini Jovana Ilić iz ŽRK "Dubica" rođena je 2001. godine u najbolji je strijelac Premijer lige sa 131 postignutim golom u 11 utakmica, te je među šest najperspektivnijih u Republici Srpskoj.
"Iznenađena sam. Čast je i uspjeh ovako mlad biti najbolji sportista svog grada i ovo je jako dobra motivacija za budućnost", izjavila je Ilićeva novinarima.
Među deset najuspješnijih sportista u Kozarskoj Dubici u prošloj godini su Stefan Ilić, Vanja Mišić, Nikola Pekić, Marko Ranilović, Milana Pipić, Boško Bižić i LJubiša Burazor.
U muzičkom dijelu programa manifestacije "Izbor sportiste 2017. godine" u Kozarskoj Dubici nastupili su bend "Kozmo Krejmer" i Milica Vokić.

07.02.2018. – OPŠTINSKU UPRAVU POSJETILI UČENICI TREĆEG RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE
Opštinsku upravu opštine Kozarska Dubica danas su posjetili učenici trećeg razreda Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić".
Ukupno 44 đaka obišlo je sve službe u zgradi opštine, ukratko se upoznalo sa radom i zaduženjima administrativnih i rukovodećih službenika, a sa učenicima se danas družio i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić.
"Obilazak opštine predviđen je po školskom planu i programu i drago nam je što smo danas ugostili đake iz naše osnovne škole, kako bi ih upoznali sa radom Skupštine opštine na način koji je njima prihvatljiv", istakao je Barišić.
07.02.2018. - OBAVJEŠTENJE: TERMINI ODRŽAVANJA "SATA GRAĐANA" U FEBRUARU
Skupština opštine utvrdila je raspored održavanja "Sata građana" za mjesec februar, koji će se održavati u zgradi Opštinske uprave od 11.00 do 13.00 časova, kancelarija broj 13 u sljedećim terminima:

1.U utorak, 13. februara 2018. godine, kada će "Satu građana" prisustvovati odbornici: Vladimir Babić, Rodoljub Topić, Željko Radonjić i Pero Karan.
2.U utorak, 20. februara 2018. godine, kada će "Satu građana" prisustvovati odbornici: Vladimir Rokić, Senada Zlokapa, Dragan Brdar i Čedomir Babić.
3.U utorak 27. februara 2018. godine, kada će "Satu građana" prisustvovati odbornici: Jovica Šuman, Željko Zec i Nikola Janković.

Iz Skupštine opštine Kozarska Dubica pozivaju građane da uzmu učešće u "Satima građana" i na taj način izraze svoja mišljenja i primjedbe, te daju prijedloge izabranim odbornicima.
05.02.2017. - MANIFESTACIJA "IZBOR SPORTISTE 2017. GODINE" 9. FEBRUARA U DOMU KULTURE
Manifestacija "Izbor sportiste 2017. godine" biće održana u Domu kulture u Kozarskoj Dubici u petak, 9. februara u 19.00 časova, potvrđeno je danas na sastanku Organizacionog odbora manifestacije.
U okviru manifestacije, koja se organizuje 47. put, biće nagrađeni najuspješniji sportisti naše opštine, a za koje su obezbjeđene novčane nagrade, pehari i poklon bonovi.
Petočlani Organizacioni odbor konstatovao je danas da su pripreme manifestacije u završnoj fazi, te da će pored protokolarnog dijela biti upriličen prigodan umjetnički program u kojem će nastupiti lokalni bend "Kozmo krejmer" i gimnazijalka Milica Vokić.
Prethodno, sportskim kolektivima bio je upućen poziv da do 20. januara dostave svoje prijedloge za najboljeg sportistu, ekipu, sportskog radnika i trenera, te najboljeg mladog talenta, nakon čega je formiran stručni žiri koji je razmatrao prijedloge.
Pokrovitelj i organizator manifestacije "Izbor sportiste 2017. godine" su opština Kozarska Dubica i JP „Centar za informisanje i kulturu".

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi