V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

21.04.2017. - SUTRA MEMORIJALNA AKADEMIJA U POMEN JASENOVAČKIM ŽRTVAMA

U Kozarskoj Dubici sutra će biti održana memorijalna akademija u pomen na nevine žrtve Jasenovca i Donje Gradine pod nazivom "Svijete tihi".
Memorijalnu akademiju organizuje JU Spomen područje Donja Gradina, a taj događaj tradicionalno se organizuje uoči parastosa i pomena za stradale žrtve ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini, koji se ove godine održava 23. aprila u Spomen-području Donja Gradina.
Direktor Spomen-područja Donja Gradina Tanja Tuleković najavila je da će memorijalna akademija biti održana u Domu kulture u Kozarskoj Dubici sa početkom u 20.00 časova, a da će se prisutnim obratiti ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević i načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
Ona je dodala da se mamorijalna akademija organizuje povodom obilježavanja 22. aprila - dana proboja posljednje grupe logoraša iz koncentracionog logora Jasenovac.
U programu memorijalne akademije učestvovati Srpsko pjevačko društvo "Višnjić" iz Kozarske Dubice, Gudački kvartet "Paladio" iz Banjaluke, glumci Maja Vujanović i Rajko Marčeta i balerine Natalija Ninić i Neda Uletilović
Kozarska Dubica je drugi grad u Evropi prema broju stradalih stanovnika u Drugom svjetskom ratu i prostor koji je najviše stradao na teritoriji bivše Jugoslavije u tom periodu.

21.04.2017. – OKO ČETRDESET UČENIKA KRAGUJEVAČKE GIMNAZIJE NA PARASTOSU I POMENU U DONЈOJ GRADINI
Oko četrdeset učenika Prve i Druge kragujevačke gimnazije doputovaće u Kozarsku Dubicu da bi u nedjelju, 23. aprila, u Spomen-području Donja Gradina, prisustvovali obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina.
Direktor Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" u Kozarskoj Dubici Senada Zlokapa potvrdila je da je će učenici gimnazije iz Kragujevca biti smješteni kod svojih vršnjaka, dubičkih gimnazijalaca, sa kojima će prisustvovati komemorativnom skupu u Donjoj Gradini.
Ona je navela da je dvodnevnu posjeta učenika prošle godine tokom boravka u Kragujevcu, povodom komemorativne manifestacije "Veliki školski čas" , dogovorio predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović.
Srednjoškolci iz Kragujevca večeras će doputovati u Kozarsku Dubicу, a zajedno sa učenicima gimnazije iz Kozarske Dubice sutra će prisustvovati istorijskom času, koji će se za njih organizovati u Javnoj ustanovi "Spomen-područje Donja Gradina".
Učenici će posjetiti i manastir Moštanica u Kozarskoj Dubici, a u večernjim časovima prisustvovaće Memorijalnoj akademiji u pomen na nevine žrtve Jasenovca i Donje Gradine, koja će biti održana u Domu kulture.
Kragujevački gimnazijalci će u nedjelju 23. aprila prisusvovati obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina, u okviru kojeg će u Spomen-području Donja Gradina biti služen parastos i pomen svim žrtvama logora Jasenovac.
21.04.2017. - U NEDJELЈU BESPLATAN PREVOZ U DONЈU GRADINU
Opština Kozarska Dubica obezbjedila je besplatan prevoz u Donju Gradinu za sve građane koji žele da u nedjelju, 23. aprila, prisustvuju obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina.
"Kao i prethodnih godina, obezbjeđen je besplatan prevoz u Donju Gradinu, a autobusi će u nedjelju, 23. aprila, krenuti sa tri lokacije i to: iz Knežice u 9.30 časova, ispred Crkve Svetih apostola Petra i Pavla i sportske dvorane u Kozarskoj Dubci u 10.00 časova", saopšteno je iz Opštinske uprave Kozarska Dubica.
Parastosu i pomenu u Donjoj Gradini prisustvovaće i 40 učenika Prve i Druge kragujevačke gimnazije, koji će večeras doputovati u Kozarsku Dubicu, da bi zajedno sa svojim vršnjacima, učenicima gimnazije u Srednjoškolskom centru "Nikola Tesla" iz te opštine, u Spomen-području Donja Gradina, prisustvovali obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina.
Komemoracija u Spomen području Donja Gradina, koju zajednički organizuju Vlade Republike Srspke i Srbije, počeće u 11.15 časova polaganjem vijenaca na grobnom polju "Topole, u 12.00 časova služiće se pomen i parastos na grobnom polju "Hrastovi". U 13.00 časova planirano je obraćanje zvaničnika.
U okviru obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina u Domu kulture u Kozarskoj Dubici sutra će u 20.00 časova biti održana memorijalna akademija pod nazivom "Svijete tihi".
U nedjelju, 23. aprila, u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici biće služena arhijerejska liturgija u pomen svim nevino stradalim jasenovačkim žrtvama.
19.04.2017. - POZIV GRAĐANIMA DA PRISUSTVUJU MEMORIJALNOJ AKADEMIJI
Javna ustanova Spomen-područje Donja Gradina i Opština Kozarska Dubica pozivaju građane da u subotu, 22. aprila prisustvuju memorijalnoj akademiji u pomen na nevine žrtve Jasenovca i Donje Gradine pod nazivom "Svijete tihi".
Direktor Spomen-područja Donja Gradina Tanja Tuleković najavila je da će memorijalna akademija biće održana u Domu kulture u Kozarskoj Dubici sa početkom u 20.00 časova, a da će se prisutnim obratiti ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević i načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
Ona je dodala da se taj događaj tradicionalno organizuje se povodom obilježavanja 22. aprila - dana proboja posljednje grupe logoraša iz koncentracionog logora Jasenovac, a u okviru obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina.
Tulekovićeva je navela da će u programu memorijalne akademije učestvovati Srpsko pjevačko društvo "Višnjić" iz Kozarske Dubice, Gudački kvartet "Paladio" iz Banjaluke, glumci Maja Vujanović i Rajko Marčeta i balerine Natalija Ninić i Neda Uletilović.Ona je potvrdila da se privode kraju organizacione pripreme za održavanje pomena i parastosa u Donjoj Gradini, koji će biti održan u nedjelju 23. aprila.
Komemoracija u Spomen području Donja Gradina počeće u 11.15 časova polaganjem vijenaca na grobnom polju "Topole, u 12.00 časova služiće se pomen i parastos na grobnom polju "Hrastovi". U 13.00 časova planirano je obraćanje zvaničnika.
13.04.2017. – ČESTITKA NAČELNIKA I PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE POVODOM VASKRŠNJIH PRAZNIKA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Dragan Jaćimović uputili su povodom predstojećih vaskršnjih praznika čestitku pravoslavnom i katoličkom sveštenstvu i svim hrišćanskim vjernicima.
"U ime Opštine Kozarska Dubica i lično ime, upućujemo najiskrenije čestitke! Neka vama ovaj praznik donese mir, zdravlje i sreću, te da proslavite sa najmilijima. Kao simbol vječnog života, ljubavi, nade i jedinstva želimo da ovaj veliki Dan probudi i održi snagu koja je potrebna da se sačuvaju porodične vrijednosti, uzajamna ljubav, poštovanje, tradicija i podstakne angažman za dobrobit svakog čovjeka i društva u cjelini", navodi se u čestitki.
13.04.2017. - PRIPREME ZA PARASTOS I POMEN U DONJOJ GRADINI TEKU PLANIRANOM DINAMIKOM
U Spomen-području Donja Gradina danas je održan sastanak Izvršnog odbora za obilježavanje Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina 22. i 23. aprila ove godine.
Na sastanku je utvrđen program tog komemorativnog događaja, koji organizuju Vlade Republike Srpske i Srbije, a potvrđeno je da sve organizacione i druge pripreme teku planiranom dinamikom.
"Na današnjoj sjednici precizirali smo zadatke koji nam slijede, a i informisali smo se o tome šta je do sada urađeno", izjavio je novinarima predsjednik pododbora za obilježavanje značajnih istorijskih događaja u Vladi Republike Srpske Velimir Dunjić.
On je dodao da može da potvrdi da su pozivnice upućene svim zvaničnicima Republike Srpske i BiH iz reda srpskog naroda, svim ambasadorima akreditovanim u BIH, a da je potvrđeno da će parastosu i pomenu u Donjoj Grdaini prisustvovati njegova ekselencija ambasador iz Izraela i ambasador OEBS-a Džonatan Mur.
Dunjić je naveo da su pozivnice upućene i predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović, te gospodinu Nikoliću i Vučiću, Maji Gojković i svim ministrima u Vladi Republike Srbije, imajući u vidu da je to zajedničko obilježavanje Vlade Republike Srpske i Vlade Republike Srbije.
"To je jedan od četiri događaja koji ove dvije vlade zajedno obilježavaju, a mi očekujemo nekoliko hiljada posjetilaca i želimo kao i svake godine da na dostojanstven način odamo dužno poštovanje stravičnom zločinu koji je činjen nad srpskim narodom na ovim prostorima", dodao je Dunjić.
Direktor Spomen-područja Donja Gradina Tanja Tuleković potvrdila je novinarima da su izvršene sve pripreme na uređenju terena u tom memorijalnom kompleksu.
"Ovom prilikom pozivam naše građane da se u što većem broju odazovu ovom skupu, kako bismo odali počast nevino stradalim žrtvama u koncentracionom logoru Jasenovac", izjavila je Tulekovićeva.
Program obilježavanje Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina počinje 22. aprila, kada će u Domu kulture u Kozarskoj Dubici u 20.00 časova biti održana memorijalna akademija "Svijete tihi".
U nedjelju 23. aprila Sveta arhijerejska liturgija biće služena u hramu „Svetih apostola Petra i Pavla“ u Kozarskoj Dubici.
Komemorativna svečanost u Spomen području Donja Gradina počeće u 11.15 časova polaganjem vijenaca na grobnom polju "Topole", u 12.00 časova na grobnom polju "Hrastovi"služiće se parastos na romskom, jevrejskom i srpskom jeziku, dok je u 13.00 časova planirano obraćanje zvaničnika.
Toga dana u 10.00 časova u izložbenoj sali Spomen-područja Donja Gradina biće otvorena jubilarna, deseta po redu, izložba dječijih likovnih radova na temu "Jasenovac", koju na osnovu javnog konkursa svake godine organizuju JU Spomen-područje Donja Gradina i Pedagoški zavod Republike Srpske.
Današnjem sastanku Izvršnog odbora za obilježavanje Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Grdaina 22. i 23. aprila ove godine prisustvovali su predstavnici Kabineta predsjednika Republike Srpske, predstavnici ministarstva, opštine Kozarska Dubica i JU Spomen-područje Donja Gradina.
13.04.2017. – ODRŽANA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA OPŠTINSKE BORAČKE ORGANIZACIJE
U Kozarskoj Dubici danas je održana izvještajna sjednica Skupštine Opštinske boračke organizacije na kojoj su razmatrani, a zatim usvojeni Izvještaj o radu te organizacije u prošloj godini i Program rada za 2017. godinu.
Izvještajnoj sjednici Skupštine Opštinske boračke organizacije prisustvovali su predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović i načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Dušan Drljić, koji su sa članovima Skupštine Opštinske boračke organizacije položili cvijeće i zapalili svijeće u spomen-sobi poginulim borcima iz Kozarske Dubice.
Sjednicu je otvorio predsjednik Skupštine Opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica Dušan Drljić, a o aktivnostima organizacije u prošloj godini govorio je predsjednik opštinske Boračke organizacije Dragoljub Ćibić.
On je rekao da je prošla godina bila puna aktivnosti i sadržaja, te da su najviše pažnje posvetili rješavanju materijalnog položaja boraca i boračke populacije, gdje se intenzivno, u okviru programa koje realizuje Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske radilo na zapošljavanju djece poginulih boraca.
"Zajedničkim trudom kod poslodavaca uspjeli smo da zaposlimo jedan dio te djece i sada ih je još 35 nezaposleno u našoj opštini", precizirao je Ćibić i dodao da su u prošloj godini izgrađena dva spomen-obilježja, za mjesno područje Aginci i sreflijsko – pucarsko područje opštine.
"Boračka organizacija je jedna od najbitnijih organizacija u opštini Kozarska Dubica, i to ne samo u našoj opštini nego i na cijelom području Republike Srpske", izjavio je predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović.
On je naglasio da je saradnja lokalne zajednice i Opštinske boračke organizacije je na vrlo visokom novou i izrazio nadu da će tako ostati i u budućem periodu.
Jaćimović je precizirao da je usvajanjem Budžeta opštine za 2017. godinu, Opštinska boračka organizacija dobila grant od 45.000 KM i dodao da će se nastojati da se kroz razne projekte i vidove saradnje poveća iznos odobrenih sredstava.
12.04.2017. - U TOKU ČIŠĆENJE ZAPUŠTENE POVRŠINE U NASELЈU "PUHALO"
U okviru velike akcije proljetnog uređenje grada, u stambenom naselju Puhalo u Kozarskoj Dubici započela je akcija čišćenja zapuštene površine, potvrđeno je danas u opštinskoj upravi Kozarska Dubica.
Tim povodom lokaciju u naselju Puhalo u kojem se izvode radovi posjetili su načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Dragan Jaćimović, koji su razgovarali sa izvođačem radova i građanima.
Na toj lokaciji, površine oko 2.000 kvadrata, koja je više od jedne decenije služila i za odlaganje razne vrste otpada, od juče su mašine prevozničke firme "Babić prevoz" iz Kozarske Dubice, a vrši se utovar smeća i uklanjanje divljeg rastinje i žbunja.
"U akciju uklanjanja deponije i uređenje zapuštene površine u naselju Puhalo opština Kozarska Dubica uložila je oko 3.500 KM" , potvrdio je načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Kozarska Dubica Darijan Babić.
On je dodao da će se u dogovoru sa stanovnicima tog dijela grada, odlučiti šta će se graditi i kako će se urediti prostor sada već bivše deponije.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi