V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

29.11.2017. - OBAVJEŠTENJE: JAVNI POZIV IZBJEGLICAMA IZ BIH I POVRATNICIMA ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA OBNOVU STAMBENIH JEDINICA
Iz Opštinske uprave Kozarska Dubica obavještavaju građane da je objavljen Javni poziv izbjeglicama iz BiH i povratnicima iz Federacije BiH za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje opština Republike Srpske.
Javni poziv objavilo je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.
Pomoć u obnovi i rekonstrukciji stambenih jedinica u cilju povratka dodjeljuje se u okviru implementacije Programa obnove stambenih jedinica dodjelom građevinskog materijala, a javnim pozivom definisani su opšti i posebni kriterijumi za izbor korisnika za rekonstrukciju stambenih objekata.
Javni poziv traje do 31. decembra ove godine, a prijava i dokumenti podnose se na adresu: Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Vilsonovo šetalište 10, 71 000 Sarajevo.
Prijave za rekonstrukciju stambenih jedinica podnose se uz posebno popunjen obrazac koji će biti dostupan u šalter salama opština boravka i opština povratka i Internet stranici www.fmroi.gov.ba.
Javni poziv objavljen je u šalter sali i oglasnoj tabli interenet prezentacije opštine Kozarska Dubica.
28.11.2017. - U PREDUZEĆU "JELENA" IZGRAĐENE TRI SILOSNE ĆELIJE KAPACITETA 3.000 TONA
U Poljoprivredno-proizvodnom preduzeću "Jelena" u Drakseniću danas je ozvaničen završetak radova na izgradnju tri silosne ćelije kapaciteta 3.000 tona, koji su namjenski izgrađeni za skladištenje i doradu sjemenske pšenice.
Silosi su izgrađeni u okviru projeka "Unapređenje tehnološkog procesa proizvodnje kvalitetnog sjemenskog materijala", koji je kofinansirala Evropska unija u saradnji sa Vladom Njemačke za loklanu samoupravu i ekonomski razvoj "EU Prolokal".
Vlasnik preduzeća "Jelena" Marko Vlajsević potvrdio je da je ukupna vrijednost radova na izgradnji silosa 414.784 KM, a da je iznos granta koji je odobren tom preduzeću 95.000 KM. "Mi smo aplicirali 2016. godine, a cilj projekta je da se, nakon poplava 2014. godine, pomognu mala i srednja preduzeća u BiH i poboljša njihova konkurentnost na tržištu Evropske unije i domaćem tržištu", izjavio je Vlajsević.
On je naglasio da je, nakon izgradnje silosa preduzeće "Jelena", koje se bavi ratarskom proizvodnjom žitarica, sušenjem, skladištenjem, otkupom žitarica i mlinskom proizvodnjom, imati jedno od najmodernijih doradnih centara u BiH i šire.
Vlajsević je naveo da su izgradnjom novih silosa, skladišni kapaciteti preduzeća, koje ima ugovore sa 300 kooperanata, povećani za oko 30 odsto.
Pomoćnik ministra poljoprivrede Boris Pašalić izjavio je da značajan projekat, koje je realizovan u preduzeću "Jelena", dokazuje da poljoprivredna proizvodnja u Republici Srpskoj i BiH ima perspektivu, koju su prepoznali partneri iz Evropske unije.
"Ovo je jako dobar primjer kako jedna firma može da realizuje uspješnu poljoprivrednu proizvodnju, a riječ je o firmi koja je kroz nekoliko segmenata važan partner Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede", rekao je novinarima Pašalić.
On je naveo da preduzeće "Jelena" okuplja više od 300 kooperanata, obezbijeđuje repromaterijale i preuzima proizvodnju, što je najvažnije poljoprivrednim proizvođačima, a veoma je značajna i sjemenska proizvodnja tog preduzeća.
"Težimo tome da obezbijedimo domaću proizvodnju sjemena jer je to mnogo jeftinije i očekujemo da firma "Jelena" u budućnosti povećava svoju proizvodnju", rekao je Pašalić.
On je podsjetio da Ministarstvo u saradnji sa preduzećem "Jelena" organizuje poljske oglede, na kojima se poljoprivrednim proizvođačima prezentuju nove tehnologije, sorte i hibridi.
Pašalić je preduzeću "Jelena" poželio uspješan dalji rad, uz sigurnu podršku Ministarstva poljoprivrede.
Načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Kozarska Dubica Miroslav Tica da se kroz projekte Evropske unije i Vlade Njemačke otvorio prostor za podršku realnom sektoru.
"Danas u preduzeću "Jelena" prisustvujemo prezentaciji jednog takvog projekta koji je veoma značajan za opštinu Kozarska Dubica i samu poljoprivrednu proizvodnju", izjavio je Tica.
On je dodao da je opština Kozarska Dubica je mjerama podrške poljoprivrednoj proizvodnju u ovoj godini direktno podržala sjemensku proizvodnju i najavio da su u toku pripreme za izradu pravilnika, koji će definisane mjere podsticaja iz budžeta opštine za 2018. godinu.
"Mi u opštinskoj upravi smo u procesu pregovaranja sa poljoprivrednim sektorima da bismo na najbolji način definisali određene mjere, kojima bismo budžet koji je namijenjen za razvoj poljoprivrede od 100.000 KM najbolje iskoristili", naglasio je Tica.
28.11.2017. – USPJEŠANA PREZENTACIJA OPŠTINE NA MEĐUNARODNOM SAJMU NEKRETNINA I INVESTICIJA "BLIRE 2017"
Opština Kozarska Dubica učestvovala je na Međunarodnom sajmu nekretnina i investicija "Blire 2017" u Banjaluci, na kojem su prezentovani investicioni potencijali opštine.
Načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Kozarska Dubica Miroslav Tica ocijenio da je opština imala vrlo uspješnu i zapaženu prezentaciju.
"U dva dana trajanja Međunarodnog sajma nekretnina i investicija u Banjaluci zainteresovanim posjetiocima predstavljeni su investicioni i privredni potencijali opštine Kozarska Dubica, sa fokusom na promociju Poslovne zone "Lipova Greda" kao investicione destinacije po kojoj je Kozarska Dubica prepoznatljiva", rekao je Tica.
On je naveo da su službenici opštine Kozarska Dubica prisustvovali panel diskusijama i predavanjima iz oblasti ekonomije, preduzetništva i investicija.
Sajamski štand opštine Kozarska Dubica posjetio je ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, te predstavnici lokalnih i regionalnih investitorskih i konsultantskih kuća, građevinskih firmi, finansijskih i drugih institucija.
Organizaciju Međunarodnog sajma nekretnina i investicija "Blire 2017", koji je održan od 24. do 26. novembra u prostorijama "Banjalučkog velesajma", podržalo je Ministastvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, Ministarstvo trgovine i turizma, Privredna komora i Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.
Otvaranju prvog Međunarodnog sajma nekretnina u Banjaluci prisustvovala je i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović, kao i predstavnici privrednog i društvenog života Republike Srpske i regiona.
24.11.2017. – USVOJEN NACRT BUDŽETA OPŠTINE ZA 2018. GODINU
Na 13. redovnoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojen je Nacrt budžeta opštine za 2018.godinu u iznosu od 9.905.000 KM.
"Opština Kozarska Dubica u skladu sa zakonskim propisima na vrijeme usvaja opštinski budžet za 2018.godinu", rekao je načelnik opštine Radenko Reljić.
On je dodao da je strukture budžeta u najvećem dijelu ostala na istom nivou, s tim da su povećane stavke koje se odnose na investicije.
"Značajno je da nismo dirali sredstva za socijalne kategorije, tako da je i dalje oko 1,35 miliona KM predviđeno za socijalna davanja", naglasio je Reljić.
On je rekao da je na istom nivou ostala i stavka koja se odnosi na stipendije, da su izdvajanja za plate u opštinskoj upravi u odnosu na prošlu godinu nešto manja i da je otprilike struktura budžeta ista kao i u prethodnom budžetu.
"Ono što je svakako bitno jeste da smo na ovaj budžet već dobili saglasnost Ministarstva finansija Republike Srpske, da će javna rasprava biti održana za 20 dana i da ćemo sa prijedlogom ići u decembru", istakao je Reljić.
"Iako imamo problema sa punjenjem budžeta, što nije slučaj samo u Kozarskoj Dubici u kojoj je možda više izražen zbog dugova koje imamo iz ranijeg perioda, za investicije smo u budžetu planirali povećanje koje se odnosi na održavanje objekata mjesnih zajednica", izgradnju puteva, rasvjete", dodao je Reljić.
Javna rasprava o danas usvojenom Nacrtu budžeta opštine Kozarska Dubica za 2018.godinu trajaće narednih 20 dana, a centralna rasprava je zakazana za 13.decembar u 10.00 časova u velikoj skupštinskoj sali.
Odbornici su jednoglasno usvojili Akcioni plan jačanja sistema socijalne zaštite i inkluzije u opštini Kozarska Dubica za 2018. – 2019. godinu, te Informaciju o stanju u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja u školskoj 2016/2017. godini i upis učenika u školsku 2017/2018. godinu na području opštine.
Na sjednici Skupštine opštine imenovana je petočlana Komisija za profesionalno usavršavanje i savjetovanje odbornika i predsjednika savjeta mjesnih zajednica, te za vršioca dužnosti sekretara Skupštine opštine imenovan Stojan Krnjaić.
Rad 13. redovne sjednice Skupštine opštine Kozarska Dubica pratili su poslovno- pravni i ekonomski tehničari, učenici i profesori Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" .
23.11.2017. – NAJAVA: TRINAESTA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Trinaesta redovna sjednica Skupštine opštine biće održana u petak, 24. novembra, sa početkom rada u 9.00 časova.
Dnevnim redom sjednice planirano je razmatranje i utvrđivanje Nacrta Budžeta opštine Kozarska Dubica za 2018. godinu, te donošenje Akcionog plana jačanja sistema socijalne zaštite i inkluzije u opštini Kozarska Dubica za 2018. i 2019. godinu.
Odbornici će razmatrati Informaciju o stanju u oblasti srednjeg i osnovnog obrazovanje u školskoj 2016/2017. godini i upisu učenika u tekuću školsku godinu na području opštine Kozarska Dubica.
Biće razmatrano Rješenje o imenovanju Komisije za profesionalno usavršavanje i savjetovanje odbornika i predsjednika savjeta mjesnih zajednica, a na dnevnom redu je i Rješenje o imenovanju vršioca dužnosti sekretara Skupštine opštine.

21.11.2017. - RELJIĆ: MUP SRPSKE NAJZNAČAJNIJI SUBJEKT BEZBJEDNOSTI
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je danas da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske jedan od najznačajnijih subjekata bezbjednosti, najvažniji garant i čuvar mira i stabilnosti u Srpskoj i sprovođenja Ustava i zakona.
Na proslavi krsne slave MUP-a Srpske - Aranđelovdana, Reljić je poručio da se na današnji dan treba prisjetiti pripadnika policije koju su za Republiku Srpsku položili svoje živote.
On je čestitao krsnu slavu pripadnicima MUP-a Republike Srpske i izrazio očekivanje da će ta tradicija biti očuvana i u narednim godinama.
Povodom proslave krsne slave MUP-a Republike Srpske, Policijska stanica Kozarska Dubica organizovala je slavski ručak u svečanoj sali preduzeća "Vodovod".
Proslavi krsne slave, osim pripadnika policije, penzionisanih radnika MUP-a, opštinskih zvaničnika, prisustvovali su i pomoćnik ministra za boračko-invalidsku zaštitu Republike Srpske Duško Milunović, te poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srspke Darko Banjac.
U Policijskoj stanici u Kozarskoj Dubici prethodno je položeno cvijeće i prislužene svijeće ispred spomen-ploče sa imenima 11 policajaca poginulih u otadžbinskom ratu.
"Kao i svake godine, obilježavajući krsnu slavu MUP-a Republike Srpske- Aranđelovdan, odajemo počast poginulim pripadnicima MUP-a, našim kolegama, koji su svoje živote ugradili u odbranu Republike Srpske", izjavio je komandir Policijske stanice Kozarska Dubica Bojan Milanković.
Čestitajući pripadnicima MUP-a krsnu slavu, on je rekao da je Policijska stanica Kozarska Dubica u ovoj godini uspješno realizovala planirane poslove i zadatke.
"Kozarska Dubica je bezbjedan grad. Stanje bezbjednosti na području opštine je zadovoljavajuće i to pokazuju svi parametri, od stanja kriminaliteta, javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja", rekao je Milanković. On je naveo da je broj krivičnih dijela u posljednjih nekoliko godina u stalnom opadanju.
"Opada i broj prekršaja koji se odnose na javni red i mir. Nismo imali slučajeva narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, a što se tiče bezbjednosti saobraćaja i tu je evidentirana tendencija pada u odnosu na prethodne godine", rekao je Milanković. On je naveo da je u toku ove godine stradao samo jedan učesnik u saobraćaju.
Povodom obilježavanja Aranđelovdana, pripadnici Policijske stanice Kozarska Dubica prisustvovali su svetoj liturgiji koja je služena u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla.
20.11.2017. – OBAVJEŠTENЈE: RADNO VRIJEME ZA 21. NOVEMBAR 2017. GODINE
U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske 21. novembar, Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, je republički praznik i neradni dan.
Iz Komunalne policije opštine Kozarska Dubica podsjećaju preduzetnike i preduzeća da su dužni da poštuju propisano radno vrijeme.
U redovnom radnom vremenu u utorak, 21. novembra mogu raditi privredni subjekti koji posjeduju registrovane apoteke, veterinarske stanice i ambulante, benzinske pumpe i trgovinske djelatnosti u poslovnom prostoru benzinske pumpe, kao i privredni subjekti registrovani za obavljanje pekarske djelatnosti, te dragstori.
U vremenu od 8 do 12 časova mogu raditi svi ostali privredni subjekti. Na dan praznika radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata je neograničeno.
Komunalna policija će vršiti kontrolu radnog vremena, pa pozivaju preduzetnike i preduzeća da se pridržavaju propisa.
20.11.2017. - PROMOCIJA INVESTICIONIH POTENCIJALA NA SAJMU "BLIRE 2017"
Opština Kozarska Dubica učestvovaće na Međunarodnom sajmu nekretnina i investicija "Blire 2017" u Banjaluci, na kojem će biti predstavljeni investicioni potencijali te opštine.
"U fokusu prezentacije biće projekat Poslovna zona "Lipova Greda", a dijelom i turistički potencijali opštine", najavio je danas načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Kozarska Dubica Miroslav Tica.
On je ocijenio da je učešće na Međunarodnom sajamu nekretnina i investicija u Banjaluci dobra prilika za predstavljanje i promociju investicionih potencijala opštine, te prilika za direktan kontakt sa donosiocima odluka iz najvećih lokalnih i regionalnih investitorskih i konsultantskih kuća, građevinskih firmi, finansijskih i drugih institucija.Organizaciju Međunarodnog sajma nekretnina i investicija "Blire 2017", koji će biti održan od 24. do 26. novembra u prostorijama "Banjalučkog velesajma", podržalo je Ministastvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, Ministarstvo trgovine i turizma, Privredna komora i Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi