V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

25.10.2017. - ZAKAZANA XII REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Dvanaesta redovna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica biće održana u petak, 27. oktobra, sa početkom u 9.00 časova.
Na dnevnom redu je osam tačaka među kojima su Odluka o izmjeni Odluke o prvoj emisiji obveznica javnom ponudom i utvrđivanje prijedloga rebalansa Budžeta opštine Kozarska Dubicaza tekuću godinu.
Odbornici će se izjasniti i o prijedlogu Odluke o izmjeni Odluke o izvršenju Budžeta za 2017.godinu, a razmatraće i Informaciju o projektu "Vodosnabdjevanje sa izvorišta Komlenac".
Na dnevnom redu sjednice je i rješenje o razrješenju v.d. direktora opštinske Turističke organizacije i rješenje o imenovanju direktora te javne ustanove.

23.10.2017. – DELEGACIJA OPŠTINE I UČENICI U KRAGUJEVCU PRISUSTVOVALI "VELIKOM ŠKOLSKOM ČASU"
U znak sjećanja na nevino stradale građane Kragujevca, 21. oktobra u Šumaricama, održavanju “Velikog školskog časa i molebanu za kragujevačke novomučenicike prisustvovali su dubički gimnazijalci u pratnji profesora i zamjenik načelnika opštine Mile Zlojutro sa saradnicima.
Moleban je kraj spomenika strijeljanim đacima i profesorima, služio Episkop Šumadijski gospodin Jovan uz sasluženje sveštenstva Šumadijske eparhije.
Vijence su položili učenici Prve kragujevačke gimnazije, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, delegacija Vlade Srbije koju je predvodila premijerka Ana Brnabić, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i predsjednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović, zatim, ambasador Njemačke Aksel Ditman, Austrije Johanes Eigner, Rusije Aleksandar Čepurin, Palestine Mohamed Nabhan, predstavnici gradova pobratima i drugi.
Zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica je rekao da su zločini počinjeni u Drugom svjetskom ratu, a u kojima su jasenovački teror i teror koji je zadesio grad Kragujevac neshvatljivi zdravom razumu do te mjere da čovjek zanijemi od tuge i da se iz tog razloga ne smiju zaboraviti nevine žrtve, ali ni zločinac s ciljem da se nikada ne ponovi.
“Nastojaćemo održati praksu da naši učenici, koji su danas prvi put ovdje, posjećuju Kragujevac svakog oktobra i da kragujevački učenici budu naši gosti u aprilu povodom obilježavanja sjećanja na jasenovačke žrtve. Ovo je naša istorija i naša obaveza da njegujemo sjećanje i prijateljstvo, ali i da istu praksu prenesemo na buduća pokoljenja”, rekao je Zlojutro i podsjetio da je opština Kozarska Dubica druga u Evropi po broju ubijenih stanovnika u Drugom svjetskom ratu i da je Jasenovac jedini imao logor za djecu.
Na Velikom školskom času izveden je dramski prikaz “Igre brojeva“ književnika Mirka Demića iz Kragujevca, u režiji Dubičanina Marka Misirače.
“To je priča o ljudima koji se pretvaraju u brojeve i samim tim to dobija na jednom apsurdu. Mirko je dozvolio sebi, na šta kao autor ima pravo, da na kragujevačku tragediju nasloni i tragediju Jasenovca. Mi smo sastavili jednu vrlo interesantnu priču u kojoj učestvuje kompletan ansambl iz kragujevačkog pozorišta i gosti iz Beograda“, istakao je režiser Misirača.
Komemorativna manifestacija “Veliki školski čas“ u Spomen – parku Šumarice održana je u znak sjećanja na 21. oktobar 1941. godine, kada je njemačka okupacijska vojska ubila više hiljada Kragujevčana, među kojima su bili i đaci i njihovi profesori.
Njemački okupatori su, kao odmazdu za pogibiju deset svojih vojnika i ranjavanje 26 u napadu partizana 16. oktobra 1941. na 3. bataljon 749. pješadijskog puka Vermahta, u Šumaricama 21. oktobra strijeljali oko 3.000 stanovnika Kragujevca i okolnih mjesta, među kojima i 300 učenika srednjih škola i šegrta, i 15 dječaka, uličnih čistača obuće.
Inače, 21.oktobar se od 2012. godine obilježava kao državni praznik Srbije – Dan sjećanja na sve srpske žrtve u Drugom svjetskom ratu.
23.10.2017. – U KOZARSKOJ DUBICI O SARADNJI SA UDRUŽENJIMA SRBA U EU
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će u februaru u Kozarskoj Dubici biti organizovana konferencija predstavnika vlasti, privrednika, naučnih institucija i udruženja Srba iz zemalja EU da bi se dogovorili na koji način pokrenuti institucionalnu saradnju sa udruženjima i zajednicama koje Srbi imaju u EU.
“Nadam se da će ova konferencija biti dobar početak institucionalne saradnje vlasti Republike Srpske i udruženja širom EU”, rekao je Dodik, koji je u švedskom gradu Halmstad prisustvovao početku gradnje duhovno-kulturnog centra Srba i obilježavanju 25 godina rada Srpskog saveza i Udruženja Srba u Švedskoj.
On je naveo da je i ovo bila dobra prilika da se analizira stanje srpske zajednice u Švedskoj i da se vidi na koji način poboljšati komunikaciju i saradnju između udruženja i saveza Srba u Švedskoj i institucija vlasti u Srpskoj.
“Dogovorili smo se da u februaru u Kozarskoj Dubici organizujemo konferenciju predstavnika vlasti Republike Srpske, Vlade, univerziteta, privredne komore, akademije i predstavnika udruženja Srba iz zemalja EU i da se dogovorimo na koji način pokrenuti institucionalnu saradnju sa udruženjima i zajednicama koje Srbi imaju u EU”, objasnio je Dodik.
Dodik je naveo da se u okviru tih udruženja nalaze veoma sposobni ljudi iz oblasti privrede, nauke, te da su svi oni spremni da pomognu koncipiranju, kao i da pruže konkretnu podršku razvojnim projektima u Republici Srpskoj. Prema njegovim riječima, ova konferencija biće organizovana na visokom nivou.
Predsjednik Srpske je istakao da je u Halmstadu prisustvovao osveštanju temelja duhovno-kulturnog centra Srba, koji se gradi na inicijativu udruženja Srba koji tu žive.
“Danas su osveštani temelji, a treba da bude završeno za godinu-godinu i po dana dobrovoljnim prilozima parohijana. U ime Republike obećao sam 50.000 evra da ćemo pomoći izgradnju”, rekao je Dodik.
19.10.2017. - UČENICI IZ KOZARSKE DUBICE PRISUSTVOVAĆE KRAGUJEVAČKIM OKTOBARSKIM SVEČANOSTIMA
Grupa od 30 učenika i tri profesora Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" iz Kozarske Dubice boraviće narednog vikenda u Kragujevcu, gdje će u subotu, 21. oktobra, prisustvovati Velikom školskom času, komemorativnoj manifestaciji kojom se odaje počast đacima i nastavnicima streljanim tokom Drugog svjetskog rata u Šumaricama.
Učenici iz Kozarske Dubice uzvratiće tako posjedu učenicima Prve i Druge kragujevačke gimnazije, koji su u aprilu ove godine boravili u Kozarskoj Dubici i u Donjoj Gradini prisustvovali parastosu i pomenu žrtvama logora Jasenovac i komemorativnom skupu koji zajednički organizuju vlade Republike Srpske i Srbije.
Prema programu boravka u Kragujevcu, učenici će u subotu 21. oktobra prisustvovati molebanu kragujevačkim novomučenicima kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima, a zatim i Velikom školskom času u okviru kojeg će biti izveden dramski prikaz ''Igre brojeva'' autora Mirka Demića.
Zajedno sa učenicima Prve i Druge kragujevačke gimnazije, učenici iz Kozarske Dubice posjetiće Muzej "21. oktobar" u Kragujevcu, gdje će uz obilazak stalne muzejske postavke, uz stručno vođenje kustosa, razgledati i izložbe Međunarodnog salona antiratne karikature ''Kragujevac 2017''.
Oktobarskim svečanostima u znak sjećanja na više hiljada nedužnih građana Kragujevca, koji su stradali u oktobru 1941. godine, prisustvovaće i delegacija opštine Kozarska Dubica.
16.10.2017. - ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O NACRTU REBALANSA BUDŽETA OPŠTINE
U opštinskoj upravi Kozarska Dubica održana je javna rasprava o Nacrtu rebalansa budžeta opštine za 2017. godini koji je utvrđen u iznosu od 20.233.000 KM.
Javnu raspravu otvorio je zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, koji je zahvalio prisutnim na izraženom interesovanju i objasnio da je javna rasprava obavezna faza u procesu donošenja rebalansa bužeta opštine.
On je podsjetio da je Nacrt rebalansa utvrđen na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica, te da su osnovni razlozi rebalansa budžeta dugoročno zaduženje opštine emisijom obveznica u iznosu od 10.500.000 KM, sa osnovnom namjenom otkupa postojećih kredita kod komercijalnih banaka i izmirenja obaveza opštine iz ranijih godina.
Javnoj raspravi o Nacrtu rebalansa budžeta opštine prisustvovali su predstavnici udruženja građana i organizacija, te direktori i predstavnici javnih preduzeća i ustanova, koji su iznijeli svoje zahtjeve i sugestije na predloženi dokument.
12.10.2017. - USVOJEN NACRT REBALANSA BUDŽETA U IZNOSU OD 20.233.000 KM
Skupština opštine Kozarska Dubica danas je utvrdila Nacrt rebalansa budžeta opštine za ovu godinu koji, uz prihode od emisije obveznica opštine od 10.500.000 KM, iznosi 20.233.000 KM.
Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Nada Grgača obrazložila je da su osnovni razlozi rebalansa budžeta dugoročno zaduženje opštine emisijom obveznica u iznosu od 10.500.000 KM, sa osnovnom namjenom otkupa postojećih kredita kod komercijalnih banaka i izmirenja obaveza opštine iz ranijih godina.
Ona je najavila da će javna rasprava o Nacrtu rebalansa budžeta opštine za ovu godinu biti održana u ponedjeljak, 16. oktobra, od 10.00 časova u maloj sali Skupštine opštine i pozvala je sve zainteresovane građane, organizacije i budžetske korisnike da učestvuju i daju svoje prijedloge i sugestije.
Odbornici Skupštine opštine usvojili su danas i izvještaj o izvršenju budžeta opštine Kozarska Dubica za period januar-juni i informaciju o realizaciji akata donesenih na sjednicama Skupštine opštine od 6. juna do 13. septembra.
Skupština opštine nije usvojila izvještaj o sprovedenoj finansijskoj reviziji opštine za 2016. godinu, ali je usvojen Akcioni plan za implementaciju preporuka i otklanjanje nedostataka utvrđenih po reviziji finansijskih izvještaja opštine Kozarska Dubica.
Akcioni plan sačinjen je s ciljem da se u razumno ostvarivom vremenskom periodu obezbijedi planski pristup u sprovođenju mjera i aktivnosti i otklone utvrđene nepravilnosti navedene u izvještaju o sprovedenoj finansijskoj reviziji opštine Kozarska Dubica, u kojem je izraženo negativno mišljenje Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske.
Na 11. redovnoj sjednici Skupštine opštine usvojen je skupštinski Poslovnik o radu, a na osnovu odluke lokalne Skupštine Udruženju građana "Veterani Republike Srpske" ustupljene su na korištenje poslovne prostorije koje se nalaze u prizemlju zgrade Policijske stanice u Kozarskoj Dubici.
09.10.2017. - ZAVRŠENA DRUGA FAZA PROJEKTA VODOSNABDIJEVANJA SA IZVORIŠTA "KOMLENAC"
U opštini Kozarska Dubica danas je ozvaničen završetak realizacije druge faze projekta "Rekonstrukcija gradskog vodovodnog sistema Kozarska Dubica", čija je ukupna vrijednost 2.244.515 KM.
"U okviru druge faze izvršena je rekonstrukciji vodovodne mreže u gradskom području opštine Kozarska Dubica, te radova na prespajanju u jedinstveni vodovodni sistem `Komlenac` naselja Draksenić, Demirovac, Gradina i Međeđa", precizirao je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
On je naglasio značaj tog projekta za stanovnike opštine Kozarska Dubica, koji se od ljeta 2015. godine snabdijevaju zdravstveno ispravnom vodom sa izvorišta "Komlenac", te najavio da će se u narednoj trećoj fazi projekta vodom sa tog izvorišta snabdijevati i stanovnici prigradskog naselja Hadžibair i mještani sela knežičkog područja.
Reljić je naveo da su u drugoj fazi projekta izostavljena prigradska naselja Komlenac, Špilja i Vrioci, te da će taj problem uz dodatno ulaganje od 300.000 KM rješavati opština Kozarska Dubica sa Vladom Republike Srpske.
"Moraćemo proširiti taj projekat i dio finansirati sami ili uz pomoć Vlade Republike Srpske. U tom smislu očekujem podršku narodnog poslanika Darka Banjca, koji ulaže maksimalne napore da izlobiramo taj dio sredstava koji nam nedostaje da bi trajno u gradski vodovodni sistem uključili naselja Komlenac, Špilja i Vrioci", objasnio je Reljić.
On je izrazio očekivanje da će do proljeća naredne godine biti obezbijeđena potrebna finansijska srredstva za početak realizacije treće faze projekta "Rekonstrukcija gradskog vodovodnog sistema Kozarska Dubica".
Pomoćnik ministra finansija i šef projekta "Vodovod i kanalizacija Republike Srpske" Radmila Mihić izjavila je da iza uspješno realizovane druge faze projekta "Rekonstrukcija gradskog vodovodnog sistema Kozarska Dubica" stoji gotovo pet godina napornog rada na pripremi i realizaciji projektnih komponenti.
"Ovo je na kraju najljepši dio i meni je zadovoljstvo da možemo reći da je opština Kozarska Dubica u posljednje četiri godine investirala 6,2 miliona KM u svoj vodovodni sistem", rekla je Mihićeva novinarima i dodala da su od tog iznosa 4,2 miliona KM su bila kreditna sredstva,a 1,7 miliona KM grant u okviru IPA sredstava.
Ona je naglasila da je, uz dobru finansijsku konstrukciju, na realizaciji projekta u Kozarskoj Dubici radio vrlo dobar i posvećen tim.
"Znali su šta su njihovi prioriteti, od rješavanja izvorišta i nabavke opreme do rekonstrukcije vodovodne mreže u gradu, koje je zaista bilo opterećeno visokim gubicima, a sad nas čeka i treća i završna faza projekta, a to je da se proširi obuhvat stanovništva i da određena prigradska i seoska područja budu priključena na vodovodni sistem", rekla je Mihićeva.
Ona je naglasila da će nakon završetka treće faze ta investicija biti u potpunosti zaokružena i cjelovita.
Direktor preduzeća "Vodovod" AD Kozarska Dubica Željko Dragičević naglasio je da svi građani te opštine, koji su priključeni na gradski vodovodni sistem, od avgusta 2015. godine dobijaju zdravu i ispravnu vodu sa izvorišta "Komlenac", te podsjetio da je do kraja prve faze projekta Kozarska Dubica bila jedan od gradova koji nije imao svoje vlastiti izvorište.
"Izvorište "Komlenac" sa kapacitetom od 70 litara u sekundi omogućava razvoj funkcije vodosnabdijevanja u budućih pedesetak godina i dovoljan kapacitet da se vodovodna mreža širi i na ostala seoska područja", rekao je Dragičević.
Predstavnik nadzornog tima EPTIS-a Vaso Milišić izjavio je da je projekat "Rekonstrukcija gradskog vodovodnog sistema Kozarska Dubica" najbolje pripremljen i implementiran projekat u Republici Srpskoj.
06.10.2017. - NAJAVA: Završetak druge faze projekta izgradnje i rekonstrukcije vodovodnog sistema Komlenac
U opštini Kozarska Dubica u ponedjeljak, 9. oktobra u 10.00 časova biće ozvaničen završetak realizacije druge faze projekta “Rekonstrukcija gradskog vodovodnog sistema Kozarska Dubica”, čija je ukupna vrijednost 2.244.515 KM.

U okviru druge faze izvšena je rekonstrukcija vodovodne mreže u gradskom području opštine Kozarska Dubica, te radovi na prespajanju u jedinstveni vodovodni sistem “Komlenac” naselja Draksenić, Demirovac, Gradina i Međeđa.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi