V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

27.03.2020. - APEL GRAĐANIMA DA SE PRIDRŽAVAJU SVIH MJERA I PREPORUKA
Načelnik opštine Кozarska Dubica i komandant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić apelovao je još jednom na građane da se pridržavaju svih mjera i preporuka u vezi širenja virusa korona koje su trenutno na snazi i dodao da sutra očekuju dodatne odluke koje će biti donesene na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.
„U našoj opštini posljednjih dana imamo pogoršanje epidemiološke situacije. Kod osam naših sugrađana potvrđen je virus korona i oni su juče sanitetskim vozilom prebačni u karantin u Banjaluci. Pozitivno u ovom svemu je da su oni dobre kliničke slike, ali mi smo morali uvesti dodatne mjere“, rekao je Reljić.
On je precizirao da je sedam pacijenata iz porodičnog klastera, a za jednog pacijenta vjeruje se da je inficiran na području Banjaluke.
„Uradili su izolaciju njihovih sekundarnih i tercijarnih kontakata. Danas nemamo novooboljelih osoba, a očekuju se nalazi još 12 testiranih lica na virus korona iz naše opštine“, naveo je Reljić.
On je podsjetio da je opština Kozarska Dubica među prvim opštinama u Srpskoj koja je uvela određene mjere prevencije.
„Među prvim lokalnim zajednicama smo koje su uvele mjere zabrane rada ugostiteljskih objekata, režim rada trgovačkih radnji, dezinfekciju javnih površina sa ciljem sprečavanja zaraze“, podsjetio je Reljić.
On je rekao da je Štab za vanredne situcije u stalnom zasjedanju, te da se očekuje sutrašnja sjednica Narodne skupštine na kojoj će biti proglašeno vanredno stanje .
„Držaćemo se uputa koje budu dolazile od republičkih institucija, a u ovome nismo sami jer imamo podršku VladeRepublike Srpske i ministarstava, te drugih institucija. Cijeli svijet se bori protiv ovog virusa i zato molim naše sugrađane da se pridržavaju uputa,da imaju što manje kontakata sa starijom populacijom jer oni su najugroženija kategorija i moramo voditi računa o njihovim životima“, dodao je Reljić.
Pod epidemiološkim nadzorom u Kozarskoj Dubici je 375 lica.
Komunalna policija kontrolisala je od juče 46 lica u izolaciji, a svi kontrolisani su zatečeni na svojim adresama prebivališta.
Današnjem zasjedanju Štaba prethodio je sastanak sa direktorima javnih preduzeća na kojem su rukovodicima i nosiocima izvršne vlasti u Kozarskoj Dubici data uputstva kako da se pripreme za rad u uslovima vanrednog stanja.
Sa rukovodiocima javnih preduzeća i ustanova razgovarali su načelnik opštine Radenko Reljić i poslanik u Narodnoj skupštini RS Darko Banjac.
Oni su istakli da je potrebna maksimalna posvećenost radu i provođenju mjera u cilju zaštite od širenja virusa korona na teritoriji opštine, te najavili da će proglašenje vanrednog stanja u Srpskoj, koje se očekuje sutra, značiti i pojednostavljene i ubrzane procedure donošenja i izvršavanja odluka koje se odnose na sprečavanje širenja epidemije.
26.03.2020. - OSAM DUBIČANA SMJEŠTENO U REGIONALNI KARANTIN U BANJALUCI
Danas je osam Dubičana, koji su inficirani virusom korona, odvezeno vozilom Hitne pomoći u regionalni karantin u Banjaluku koji se nalazi u objektu Studentskog doma.
Načelnik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić rekao je da je odlazak sugrađana iz vlastitih domova tužna slika i da se nada da broj inficiranih neće ići uzlaznom putanjom, te da će se odgovornim ponašanjem i disciplinom svih građana suzbiti epidemija.
Reljić je pojasnio da su svi inficirani za sada stabilnog zdravstvenog stanja s lakom kliničkom slikom.
“Apelujem na sve Dubičane da posebno obrate paznju na bake, djedove, roditelje koji su u trećoj životnoj dobi, sve penzionare. Potrebno je da imamo što manje kontakta s tim osobama kako im ne bismo prenijeli virus, jer virus ubija tu populaciju. Mlađa i srednje životne dobi populacija nije ugorožena ovim virusom. Neki čak neće imati nikave simptome”, naglasio je načelnik Reljić.
On je, takođe, još jednom pozvao građane da poštuju mjere donešene u cilju suzbijanja epidemije kako bi se izbjegao za sve neželjeni scenario.
“Molim sve građane da ostanu u svojim domovima, da izlaze samo u slučaju prijeke potrebe, te da poštuju donešene mjere. Samo tako možemo zaustaviti širenje epidemije i sačuvati živote”, on je dodao da nema mjesta panici ali svakako vojnička disciplina se očekuje i svako nepoštovanje donešenih mjera, povodom novonastale situacije, biće sankcionisano.
Oboljeli će provesti 14 dana u karantinu van svojih domova.
26.03.2020. - KONSTATOVANO POGORŠANJE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE I UTVRĐENI ZAKLJUČCI ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE
Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica od danas je u stalnom zasjedanju, s obzirom da je konstatovano i potvrđeno pogoršanje epidemiološke situacije na području opštine, rekao je danas načelnik opštine Kozarska Dubica i komadant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić.
Na današnjem sastanku štaba konstatovano je da je na području opštine Kozarska Dubica potvrđena zaraza virusom korona kod osam osoba, a da su pod epidemiološkim nadzorom 363 lica.
“Situacija nije bezazlena, ali nema razloga za paniku, već za donošenje konkretnih odluka usmjerenih ka očuvanju zdravlja stanovništva, posebno starijih lica i penzionera, koje moramo zaštititi. Svi oboljeli u Kozarskoj Dubici imaju lakšu kliničku sliku bolesti jer je riječ o ljudima mlađe i srednje životne dobi”, rekao je Reljić.
On je precizirao da su na današnjem sastanku, članovi Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica donijeli zaključke koji imaju za cilj da se sve nadležne službe, posebno Dom zdravlja u Kozarskoj Dubici, stave u najviši stepen rada, te ubrza postupak identifikacije sekundarnih i tercijalnih kontakata osoba kod kojih je potvrđena infekcija virusom korona.
Zaključci Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica od 26. marta 2020. godine su sljedeći:

1. Zadužuje se JZU Dom Zdravlja „Kozma i Damjan“ da formira „KORONA-INFO-PULT“, na samom ulazu u Dom zdravlja, koji će biti mjesto prvog kontakta lica koja imaju simptome virusa Korona sa zdravstvenim radnicima, kako bi se na taj način spriječilo moguće širenje zaraze na zdravstvene radnike i pacijente Doma zdravlja, a pult će služiti i u svrhe preuzimanja Rješenja o izolaciji, onih lica kojima je takvo Rješenje od strane zdravstvenog inspektora izdano.

2. Zadužuje se higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja, da utvrdi sekundarne i tercijarne kontakte onih lica kojima je potvrđen virus Korona, sa ciljem daljeg sprječavanja širenja zaraze.

3. Zadužuje se higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja, da u saradnji sa JP „Vodovod“ a.d., „Komunalac“a.d i Teritorijalnom vatrogasnom jedinicom izvrše dezinfekciju ulaza u svim stambenim zgradama.

4. Nalaže se preduzimanje mjera, kako bi se u što kraćem vremnskom periodu izvršila dostava izdatih Rješenja o izolaciji, na sledeći način:

- Dom Zdravlja, nakon izdavanja prijedloga o donošenju Rješenja o izolaciji nadležnoj Inspekciji, Inspekcija će donijeti i dostaviti Rješenje Domu zdravlja, koja će osoba određena za dostavu uručiti na navedenu adresu.

5. Ovaj Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a objaviće se u „Službenom glasniku opštine Kozarska Dubica“.


Komunalna policija opštine Kozarska Dubica i dalje intenzivno kontroliše rješenja o kućnoj izolaciji koja izdaju zdravstveno-sanitarni inspektori, a koja su u Kozarskoj Dubici do sada prekršila tri lica.
Štab za vanredne situacije donio je odluku o proglašenju karantina u prostorijama Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici, a za sekundarni karantin određen je objekat sportske dvorane u Kozarskoj Dubici. U tim objektima boraviće osobe koje krše rješenja o izolaciji.
25.03.2020. - OPŠTINA KOZARSKA DUBICA IZVRŠILA NABAVKU I PODIJELU ZAŠTITNIH MASKI I SRADSTAVA ZA DEZINFEKCIJU
Od proglašenja vanredne situacije zbog epidemije virusa korona, opština Kozarska Dubica izvršila je nabavku i podjelu 860 pamučnih zaštitnih maski i znatne količine sredstava za dezinfekciju.
“Podjela zaštitnih maski vrši se po javnim preduzećima, ustanovama i organizacijama, nadležnim službama i udruženjima građana, ali i stanovništvu i svim onima moji nemaju maske, a kreću se po javnim površinama”, rekao je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
On je precizirao da se do petka očekuje isporuka dodatnih 2.000 zaštitnih maski, a da je opština Kozarska Dubica avansnom uplatom obezbjedila dodatnih 3.000 medicinskih maski, čija se isporuka očekuje 4. aprila.
“U situaciji nestašice na tržištu, uspjeli smo da obezbjedimo dovoljen količine sredstava za dezinfekciju javnih površina, preparate hlora i imamo dovoljno zaliha sa sljedeći mjesec”, rekao je Reljić.
Javnim preduzećima, ustanovama, organizacijama, institucijama, zdravstvenim i drugima službama, udruženjima građana i volonterima danas su podijeljene zaštitne maske i veća količina različitih vrsta sredstava za dezinfekciju ruku i kontaktnih površina u javnim objektima.
“I dalje ćemo raditi na snabdijevanju stanovništva putem institucija u skladu sa mogućnostima nabavke”, najavio je Reljić.
On je naglasio da je higijena javnih prostora značajan segment zaštite i sprečavanja širenja virusa korona.
24.03.2020. - RELJIĆ: SVI NOVOOBOLJELI NA KUĆNOM LIJEČENJU, U TOKU TESTIRANJE SEKUNDARNIH KONTAKATA
Tri novootkrivena slučaja infekcijom virusom korona u Kozarskoj Dubici članovi su iste porodice sa lakšom kliničkom slikom bolesti i na kućnom su liječenju, a nadležne službe vrše provjeru njihovih sekundarnih kontakata, potvdio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radeko Reljić.
„Svi novooboljeli članovi su jedne porodice, svi se osjećaju dobro i imaju blage simtome bolesti“, rekao je Reljić i dodao da se u okviru zdravstvenog sektora i drugih službi preduzimaju sve potrebne mjere.
„U toku je identifikacija svih sekundarnih kontakata novooboljelih, koji će danas biti uzorkovani i testirani u bolnici u Prijedoru“, rekao je Reljić.
On je naglasio da se rezultati tih testova očekuju sutra, te da će od njih zavisiti dalja higijensko-epidemiološka situacija i preventivne mjere na području opštine Kozarska Dubica .
„U zavisnosti od rezultata testiranja sekundarnih kontakata oboljelih, Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica donosiće dalje odluke, ali za sada nema razloga za paniku jer nadležne službe postupaju prema predviđenom medicinskom protokolu“, rekao je Reljić.
On je pozvao stanovnike Kozarske Dubice da poštuju naredbe i peropruke Štaba za vanredne situacije na republičkom i lokalnom nivou i vode računa o mjerama izolacije i drugim zaštitnim mjerama.
„Posebno apelujem na naše starije sugrađane da izbjegavaju kretanje i socijalne kontakte. Situacija je pod kontolom i uz poštovanje preporuka, nema razloga za zabrinutost“, rekao je Reljić.
Kod ukupno pet osoba u Kozarskoj Dubici potvrđena je infekcija virusom korona, a pod epidemiološkim nadzorom su 332 osobe, potvrdila je danas epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član opštinskog Štaba za vanredne situacije Borka Knežević.
Ona je precizirala da su iz sistema zdravstvenog nadzora izašle tri osobe, a je od juče na prisustvo virusa korona testirano deset osoba.
Šef Odsjeka komunale policije opštine Kozarska Dubica Slobodan Pralica potvrdio je da su tokom jučeranjeg dana od 28 kontrolisanih, dva lica prekršila rješenje o izolaciji.
23.03.2020. - KOMUNALNA POLICIJA APELUJE NA ODGOVORNO PONAŠANJE GRAĐANA U KUĆNOJ IZOLACIJI
Iz Komunalne policije opštine Kozarska Dubica obavještavaju sve građane koji se nalaze u kućnoj izolaciji da strogo poštuju pravila.
Građani koji se u trenutku kontrole ne nađu u svojim domovima, smatraće se da su prekršili mjeru kućne izolacije i biće sankcionisani.
To podrazumijeva da oni građani koji u trenutku kontrole ne otvore vrata svojih domova i ne jave se na telefon smatraće se odsutnim i prema njima će uslijediti sankcije.
S toga se mole svi kojima je određena kućna izolacija da odgovorno i savjesno postupaju kako bi se zaštitili građani od širenja virusa korona.
23.03.2020. - RELJIĆ: DOVOLJNE KOLIČINE BRAŠNA U KOZARSKOJ DUBICI
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da građani ove opštine nemaju razloga za paniku kada je riječ o odluci Vlade o ograničavanju kupovine osnovnih životnih namirnica.
„Povodom nastale situacije uzrokovane pojavom virusa korona razgovarao sam s vlasnikom Mlina do.o. „Jelena“ Markom Vlajsevićem prilikom čega sam informisan da opština Kozarska Dubica raspolaže sa dovoljnim količinama brašna i sa zalihama za godinu dana, tako da snabdjevenost ovom životnom namirnicom neće biti upitna. Mlin „Jelena“ ima dovoljne količine brašna i sve zalihe će biti rezervisane za opštinu Kozarska Dubica“, rekao je Reljić.
Republički štab za vanredne situacije donio je juče novi niz mjera, a jedna od njih će biti da se ograniči kupovina osnovnih životnih namirnica.
U Republici Srpskoj u veleprodajnim i maloprodajnim trgovinskim objektima ima dovoljno prehrambenih roba, a u firmama u domaćoj prehrambenoj industriji na stanju ima dovoljno prehrambenih zaliha, tako da nema potrebe za bilo kakvim strahom da će doći do nestašice određenih vrsta prehrambenih roba.
23.03.2020. - ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: POD ZDRAVSTVENIM NADZOROM 289 OSOBA
U Kozarskoj Dubici potvrđena je zaraza korona virusom kod dvije osobe mlađe životne dobi, a pod zdravstvenim nadzorom se nalazi 289 osoba, potvrdila je epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član opštinskog Štaba za vanredne situacije Borka Knežević.
“Ljudi, koji su pod epidemiološkim nadzorom se savjesno javljaju, mjere temperature i slijede uputva ljekara”, izjavila je Kneževićeva novinarima, nakon današnjeg sastanka opštinskog Štaba za vanredne situacije.
Ona je pozvala stanovnike da se se ponašaju odgovorno, poštuju izolaciju, jer će tako zaštititi i sebe, svoje porodice i sugrađane, a svim Dubičanima koji su na svojim radnim mjestima da budu maksimalno oprezni i da se pridržavaju svih pravila i zaštitnih mjera.
Šef Odsjeka komunale policije opštine Kozarska Dubica Slobodan Pralica potvrdio je da je tokom proteklog vikenda kontrolisano više od 40 lica kojima su sanitarni inspektori izdali rješenja o kućnoj izolaciji.
Pralica je rekao da su svi kontolisani zatečeni na svojim kućnim adresama, a da jedno lice u petak nije poštovalo mjeru izolacije, te je podnešen prekršajni nalog.
“Pozivam naše građane da se pridržavaju propisanih mjera, jer će komunalna policija i dalje kontrolisati ljude kojima je određena kućna izolacija. Na današnjem sastanku Štaba za vanredne situacije donesena je odluka da se lica koja se utvrdi da ne pošuju mjere izolacije biti smještena u poseban karantin, koji će biti organizovan u prostoru Doma zdravlja”, rekao je Pralica.
Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica utvrdio je danas nove mjere i naredbu koje se odnose na radno vrijeme trgovačkih objekata, pekara i dragstora. Radno vrijeme tih objekata usklađeno je sa odredbama republičkog Štaba za vanredne situacije i određeno je u periodu od 7.00 do 18.00 časova. Radno vrijeme apoteka biće od 07.00 do 19.00 časova, vikendom od 08.00 do 13.00.
Brojnim volonterima, udruženjima i organizacijama, koji su iskazali spremnost da pomognu starijim i bolesnim sugrađanima u nabavci životnih namirnica i lijekova, preporučeno je da svoje aktivnosti koordinišu sa aktivnostima Opštinske organizacije Crvenog krsta u Kozarskoj Dubici.
Nova naredba Štaba za vanredne situacije od 23. marta, kojom se utvrđuju mjere i preopruke s ciljem prevencije širenja virusa korona i zaštite zdravlja stanovništva, biće objavljena na oglasnoj tabli internet prezentacije opštine Kozarska Dubica.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi