V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

06.10.2017. - POKLONI ZA POLAZNIKE VRTIĆA OD OPŠTINSKE UPRAVE I FK "BORAC"
Povodom obilježavanja Nedjelje djeteta, načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Dušan Drljić posjetili su danas Dječiji vrtić "Pčelica" i polaznike te predškolske ustanove obradovali poklonima.
"Donijeli smo male poklone našoj djeci koja će jednog dana voditi ovaj grad i privredu i naša opštinska uprava će i u budućnosti nastaviti sa obilježavanjem Nedjelje djeteta kao što se to radi i širom Republike Srpske", rekao je Reljić, kome su se mališani odužili recitacijama i crtežima.
On je dodao da ta predškolska ustanova, u kojoj boravi 160 djece, dobro posluje i naveo i da je promocija nataliteta prioritet svake vlasti i da će tako biti i ubuduće.
Vaspitač u Dječijem vrtiću "Pčelica" Nikola Sekulić izjavio je da o dječijim pravima u toj predškolskoj ustanovi uče starije grupe djece.
"Djeca su danas uživala,dobila su poklone, ovo i jeste njihova nedjelja i svima nam je drago da se to prepoznaje", istakao je Sekulić.
U Pravoslavnom dječijem vrtiću u Kozarskoj Dubici poklone su danas podijelili članovi Fudbalskog kluba Borac.
Podijeljeno je 40 majica i djeci predstavljena škola fudbala ovog kluba koju trenutno pohađa stotinjak djece.
Direktor vrtića Pčelica Gordana Radović zahvalila se predstavnicima opšte uprave i fudbalskog kluba koji su obradovali sve polaznike ove ustanove.
"Sport je uvijek dobar za psihofizički razvoj djece, a današnja posjeta će ih navesti na razmišljanje koji od sportova da izaberu", izjavila je Radovićeva i dodala da djeca o sportskim navikama uče i u vrtiću kroz vaspitno-obrazovni rad.
Pokloni "Borca" biće podijeljeni i mališanima u gradskom vrtiću, a iz tog fudbalskog kluba saopštili su da je nova uprava kluba na čelu sa Rodoljubom Topićem nabavila i novu opremu za svoje sportiste.
29.09.2017. - PREDSTAVLJEN OGLED SA 54 HIBRIDA KUKURUZA I OSAM SORTI SOJE
Na centralnoj manifestaciji "Dani polja kukuruza i soje 2017", koja je danas održana u Kozarskoj Dubici, predstavljen je ogled sa 54 hibrida kukuruza i osam sorti soje renomiranih selekcijskih kuća.
Ogled je u prisustvu brojnih poljoprivrednih proizvođača i učenika srednjih poljoprivrednih škola, predstavljen na površinama preduzeća "Jelena" u Drakseniću, a tokom manifestacije obavljena je žetva i vaganje svih hibrida kukuruza i sorti soje, te prezentacija dobijenih rezultata.
"Cilj nam je da našim poljoprivrednim proizvođačima prikažemo neke nove hibride, nove sorte i tehnologije gajenja koje mogu da primijene na svojim parcelama", izjavio je pomoćnik ministra poljoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić.
On je dodao da se u Kozarskoj Dubici danas održava centralna manistacija Ministarstva poljoprivrede i Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi kada je riječ o poljskim ogledima.
"Mi svake godine postavimo 30 poljskih ogleda, ne samo ratarskih već i drugih kultura, a ovo je naš centralni događaj na kojem je ogled postavljen na četiri hektara površine. Imamo 54 hibrida kukuruza i osam sorti soje jer je u savjetodavnom radu uvijek važno da proizvođačima nešto kažete, a zatim to i pokažete na samoj parceli", rekao je Pašalić.
Prema Pašalićevim riječima, ova je godina za poljoprivredne proizvođače veoma teška i komplikovana, sa lošim uslovima za proizvodnju i gubicima koji premašuju 40 odsto kada je riječ o proizvodnji kukuruza.
Načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Kozarska Dubica Miroslav Tica izjavio je da centralnom manifestacijom "Dani polja kukuruza i soje" Ministarstvo poljoprivrede daje veliki značaj Kozarskoj Dubici i poljoprivrednim prozvođačima te opštine.
On je najavio da je sa pomoćnikom ministra poljoprivrede danas razgovarao o podsticajima za nadolazeću jesenju sjetvu.
"U narednih desetak dana očekujemo realizaciju projekta regresiranog dizel goriva za jesenju sjetvu, a u doglednom periodu i novčane podsticaje za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju registrovanih poljoprivrednih proizvođača", precizirao je Tica.
On je dodao da je izuzetno važna odluka resornog ministarstva da se upusti u problem rješavanja pitanja u vezi sa štetom od suša, tokom ove i naredne godine.
Vlasnik preduzeća "Jelena" Marko Vlajisević je istakao značaj održavanja manifestacije "Dani polja kukuruza i soje".
"Smatram da proizvođači imaju šta da vide i saznaju jer smo okupili sve važne sjemenske kuće i agronome, koji su danas na raspolaganju našim poljoprivrednim proizvođačima za sva njihova pitanja", rekao je Vlajisević.
On je dodao da u ovoj godini, koju je ocijenio veoma teškom za proizvođače kukuruza i soje, prinosi kukuruza iznose od dvije do 10 tona po hektaru u zavisnosti od uslova, zemljišta i agrotehnike. "Sarađujemo sa oko 300 kooperanata od kojih otkupljjemo kukuruz, soju i pšenici i mislim da su proizvođači zadovoljni", dodao je Vlajisević.

29.09.2017. - OBILJEŽENO 26 GODINA OD STRADANJA MAJORA MILANA TEPIĆA
Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na spomen-obilježju u Komlencu u Kozarskoj Dubici obilježeno je 26 godina od stradanja narodnog heroja – majora Milana Tepića.
Predsjednik Boračke organizacije opštine Kozarska Dubica Dragoljub Ćibić izjavio je da su i nakon 26 godina, svježa sjećanja na ratne događaje u Hrvatskoj i herojski čin majora Tepića.
“Velika poruka upućena je 29. septembra 1991. godine, poruka kroz herojsko djelo i najveću moguću žrtvu, poruka majora Milana Tepića upućena srpskom narodu da dolazi zlo, da se Srbi moraju organizovati i braniti da nam se ne ponovi period od 1941. do 1945. godine i sva stradanja”, rekao je Ćibić. On je dodao da je ta poruka posebno bila važna u Kozarskoj Dubici, opštini u kojoj je zabilježeno najveće stradanje u logoru Jasenovac tokom Drugog svjetskog rata.
Ćibić je naveo da Kozarska Dubica kroz različite događaje, uključujući i sportske, čini pomen narodnom heroju Milanu Tepiću.
“Mislim da još nismo dovoljno svjesni lika i djela majora Milana Tepića i na tome treba raditi”, rekao je Ćibić i najavio da će Opštinska boračka organizacija inicirati da sportska dvorana u Kozarskoj Dubici nosi njegovo ime.
Načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica Dušan Drljić naglasio je da je major Milan Tepić jedini narodni heroj proglašen u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.
“Siguran sam da će njegovo djelo biti zabilježeno u srpskoj istoriji dvadesetog vijeka, a mi imamo tu sretnu okolnost da je on rođen ovdje u potkozarskom selu Komlenac. Ovu tradiciju sjećanja prenijećemo na mlađe generacije, koje su već shvatile ulogu majora Tepića”, rekao je Drljić. Pomenu na mjesnom groblju u Komlencu prisustvovala je Milka Nikolić, sestra pokojnog majora Tepića.
“Za mene lično i cijelu moju porodicu ovo je jako težak datum i dan od 1991. godine pa nadalje. Uvijek je teško….. Ja sam danas ovdje, dio porodice je u Beogradu zbog događaja, koji se tamo organizuju i svima nam je jako teško”, rekla je novinarima Nikolićeva.
Vijence na spomen-obilježje majoru Milanu Tepiću na mjesnom groblju u Komlencu danas su položile delegacije Opštine Kozarska Dubica, Opštinske boračke organizacije i SUBNOR-a u Kozarskoj Dubici, predstavnik Organizacije porodica poginulih iz Prijedora, delegacije političkih partija iz Kozarske Dubice i drugi.
Major Jugoslovenske narodne armije Milan Tepić poginuo je 29. septembra 1991. godine u bjelovarskoj kasarni na Bedeniku, nakon što je digao u vazduh vojno skladište i sebe, ne želeći da prepusti neprijatelju oružje, kojim bi ubijao njegove vojnike. Sa majorom Tepićem poginuo je vojnik JNA Stojadin Mirković iz Valjeva.
Njemu u čast, Republika Srpska je ustanovila orden za posebne zasluge u ratu, a odlukom Skupštine opštine Kozarska Dubica 29. septembar proglašen je Danom sjećanja na narodnog heroja Milana Tepića.
Jedna ulica u Kozarskoj Dubici nosi ime Milana Tepića, u parku Narodnih heroja podignuta je bista s njegovim likom, a u blizini graničnog prelaza u gradu oslikan je mural.
Narodnom heroju Milanu Tepiću posthumno je 2007. godine dodijeljen Zlatni grb opštine Kozarska Dubica, koji je uručen njegovom sinu Aleksandru.
Obilježavanjem sjećanja na stradanje majora Milana Tepića završen je ovogodišnji program obilježavanja “Septembarskih dana odbrane” od hrvatske agresije 1995. godine.

25.09.2017. - U ADAPTACIJU AMBULANTI I PEDIJATRIJE ULOŽENO VIŠE OD 200.000 KM
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić prisustvovao je danas svečanosti povodom završetka adaptacije i reorganizacije ambulanti porodične medicine i pedijatrije Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici, u koje je uloženo više od 200.000 KM.
Sredstva za adaptaciju i reorganizaciju ambulanti obezbijedili su Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i opštine Kozarska Dubica.
"U opštini Kozarska Dubica u proteklom periodu u rekonstrukciju, izgradnju i opremanje ambulanti porodične medicine i rekonstrukciju centralnog objekta Doma zdravlja uloženo je 1,7 miliona KM i to je značajna pomoć zdravstvenom sistemu ove opštine", izjavio je Bogdanić.
On je istakao da je u Kozarskoj Dubici vidljivo da je lokalna zajednica u proteklom periodu posvetila dovoljno pažnje svom Domu zdravlja.
"Zato on danas izgleda ovako dobro", naglasio je Bogdanić.
Bogdanić je sa direktorom Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici Vladom Karagićem i načelnikom opštine Radenkom Reljićem svečanim presijecanjem vrpce ozvaničio završetak radova na ambulantama porodične medicine i pedijatrije, te obišao novouređene prostorije.
Reljić je istakao da su u saradnji opštine Kozarska Dubica i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite ambulatne porodične medicine uređene i adaptirane u skladu sa svjetskim standardima.
"Ovo je objekat u kojem sam rođen, a raduje me i to da je projekat započeo kada sam još bio direktor u Domu zdravlja. Opredijeljeni smo da i u buduće nastavimo izgradnju naših objekata u krugu Doma zdravlja, koji je u toku rata bio na prvoj borbenoj liniji i na koji je palo 36 granata", rekao je Reljić.
On je naglasio da je nakon deset godina ulaganja u infrastrukturu Dom zdravlja u Kozarskoj Dubici postao jedan od najuređenijih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj.
Direktor Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici Vlado Karagić izjavio je da je ta ustanova u veoma dobrom stanju, te da je, zahvaljujući Vladi Republike Srpske, koja je imala razumijevanja za projekte te ustanove, puno uloženo u objekte i infrastrukturu.
Karagić je zahvalio ministru Bogdaniću, pomoćniku ministra Milanu Latinoviću i svima onima koji su u bilo kojem svojstvu učestvovali u realizaciji projekta.
Doktor u odjeljenju pedijatrije Dijana Burazor izjavila je novinarima da je u odnosu na prethodni objekat, koji je bio mnogo zapušteniji, sada mnogo lakše raditi.
"Mi smo zadovoljni, uslovi su bolji, a i pacijenti, i mali i veliki, veoma su zadovoljni", naglasila je Burazoreva.
Svečanosti povodom završetka adaptacije i reorganizacije ambulanti porodične medicine i pedijatrije Doma zdravlja Kozarska Dubica prisustvovao je i poslanik u Narodnoj skupštini Srpske Darko Banjac, pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Milan Latinović, te brojni opštinski zvaničnici i gosti.

23.09.2017. – OBILJEŽEN DAN 11. PJEŠADIJSKE BRGADE
Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je danas na obilježavanju Dana 11. Dubičke pješadijske brigade, da je u slavnim i teškim ratnim danima srpski narod odlikovalo jedinstvo i odlučnost da se izbori za svoju slobodu i stvori svoju republiku.
Savčić je istakao da je obilježavanje Dana 11. Dubičke pješadijske brigade prilika da se prije svega, oda pošta svim poginulim saborcima i izrazi zahvalnost borcima na ogromnom doprinosu koji su dali u stvaranju Republike Srpske.
"Prilika je ovo i da razgovaramo o položaju demobilisanih boraca, da se ljudi vide i druže i da vidimo da li se i na takav način nekome može pomoći", dodao je Savčić.
On je naveo da je blizu 16.000 boraca bez zaposlenja, a da je oko 3.500 boraca navršilo 65 godina starosti, a nemaju 15 godina staža osiguranja.
Savičić je naveo da će sa demobilisanim boracima u Kozarskoj Dubici danas razgovarati o aktivnostima kojima s Boračka organizacija Republike Srpske bavi po pitanju položaja boraca i očuvanja Republike Srpske.
Povodom Dana 11. pješadijske brigade u Spomen hramu Sveta Petka u Kozarskoj Dubici danas je služen parastos, a zatim su brojne delegacije i pojedinci položili svijeće na spomen ploču sa imenima 224 poginula boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu.
Na spomen-ploču stardalim borcima iz Kozarske Dubice cvijeće su položili poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac i Perica Bundalo, delegacija boračke organizacije Republike Srpske i Boračke organizacije Kozarska Dubica, načelnik opštine Kozarska Dubica Radeko Reljić sa saradnicima i druge delegicije, gosti i pojedinci.
Predsjednik Opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica Dragoljub Ćibić izjavio je da je obilježavanje 26 godina od formiranja 11. Pješadijske brigade Kozarska Dubica važan dan jer označava sjećanje na početak velikog ratnog puta te jedinice.
"Današnji dan doživljavam vrlo emotivno jer su sjećanja na sve naših poginule borce i nakon 26 godina i dalje svježa. Bole nas i bolesti i sve veća smrtnost boračke populacije, tako da se danas sjećamo i onih boraca koji su umrli i poslije rata i kojih sada nema da budu sa nama", rekao je Ćibić.
On je podsjetio na slavni ratni put 11. Pješadijske brigade Kozarska Dubica, od njenog formiranja do kraja rata i dodao da današnjoj proslavi dana te brigade prisusvuje više stotina boraca, starješine, gosti iz Broda, Dervente, Posavine, kao i pripadnici brigade iz Kostajnice, Novog Grada i Prijedora.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je da je 11. pjašadijska brigade iz Kozarske Dubice bila veoma značajna za završetak rata, kada je došlo velikih sukoba sa hrvaskom vojskom, koja je pokušala osvojiti Kozarsku Dubicu i druge opštine na zapadu Republike Srpske.
"Mi smo danas ipak na svom ognjištu i Republika Srpska je ostala u svom kapacitetu i u granicama koje su priznate u Dejtonskom mirovnom sporazumu kao trajna kategorija. Čestitam ovaj dan našim borcima, narodu i svim ljudima želim mnogo sreće i mira, da vjetrovi rata budu što dalje od nas", rekao je Reljić.
Dan 11. Pješadijske brigade Kozarska Dubica biće proslavljen tradicionalnim druženjem boraca kod Spomen-hrama Svete Petke.
Kroz 11. dubičku pješadijsku brigadu prošlo je više od 6.000 boraca, poginula su 224 borca, a ranjeno 614. Brigada je odlikovana "Ordenom Karađorđeve zvijezde".
22.09.2017. - NA "VOĆE FESTU" UČESTVOVALA 24 IZLAGAČA
Tradicionalna privredno-turistička manifestacija "Voće fest" okupila je u Kozarskoj Dubici 24 proizvođača voća i voćnih prerađevina koji su svoje proizvode izložili na gradskom trgu.
"Cilj manifestacije nije samo promocija, već i prezentacija kapaciteta naših proizvođača. Važan segment je i komunikacija između učesnika i razmjena iskustava u širenju proizvodnje", izjavio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
On je naglasio da se znatan broj ljudi bavi voćarskom proizvodnjom, a da u Kozarskoj Dubici uspješno posluju i tri firme specijalizovane za proizvodnju i preradu voća.
"Što se tiče opštine, uvijek ćemo biti na usluzi tim ljudima i nastojati da podržimo njihovu proizvodnju", rekao je Reljić i dodao da je za subvencije za poljoprivredu u ovogodišnjem budžetu izdvojeno 100.000 KM.
Otvarajući osmi "Voće fest", Reljić je pozdravio sve izlagače iz Kozarske Dubice, Prijedora i Novog Grada i zahvalio im na učeću na manifestaciji.
Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Miroslav Tica rekao je da je voćarstvo perspektivna grana poljoprivrede, čiji je intenzivni razvoj u Kozarskoj Dubici počeo 2010. godine.
"Posljednjih godina imamo blagu stagnaciju u oblasti te grane poljoprivredne proizvodnje, a niz teških proizvodnih sezona doveo je do toga da, od 150 voćara u 2010. godini, sada imamo stotinjak koji se intenzivno bave proizvodnjom voća", precizirao je Tica.
Direktor Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica Marijana Kotur izjavila je da je "Voće fest" jedna od značajnijih manifestacija u okviru "Dubičkog ljeta".
"Poznato je da je područje opštine Kozarska Dubica voćarski kraj, tako da ova manifestacija iz godine u godinu dobija na značaju i uz bogat kulturno-umjetnički program okuplja veliki broj izlagača i građana", rekla je Kotur.
Ona je dodala da u programu manifestacije učestvuju mališani iz Dječijeg vrtića "Pčelica" kojima se tradicionalno donira voće sa manifestacije, članovi Kulturno-umjetničkog društva "Una" i orkestar "Nesanica".
Učesnicima "Voće festa" u Kozarskoj Dubici danas se obratio i predstavnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Danijel Egić.
Na manifestaciji "Voće fest" u Kozarskoj Dubici učestvovalo je 18 voćara, a proizovode od voća izložilo je šest izlagača, među kojima i predstavnici dvije škole - učenici Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" i Osnovne škole "Majka Knežopoljka" iz Knežice.
21.09.2017. - NA "ŠKOLSKOJ BICIKLIJADI" UČESTVUJE OKO 120 UČENIKA
U Kozarskoj Dubici danas je održana tradicionalna "Školska biciklijada", u kojoj je učestvovalo oko 120 učenika iz Kozarske Dubice i Kostajnice.
"Školska biciklijada" održava se u okviru obilježavanja "Septembarskih dana odbrane" opštine Kozarska Dubica od hrvatske agresije u septembru 1995. godine, a tim povodom kod Spomen-krsta na obali rijeke Une cvijeće je položila četvoročlana delegacija učenika iz Kozarske Dubice.
"I na ovaj način sjetićemo se naših stradalih vojnika i civila, koji su dali život za odbranu našeg grada i Republike", izjavio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Relji, koji je otvorio ovogodišnju biciklijadu.
On je istakao i edukativnu svrhu te manifestacije, koja se odnosi na učešće mladih u saobraćaju.
Predstavnik Auto-moto saveza Republike Srpske iz Banjaluke Nebojša Jelisavac izjavio je da je taj savez svake godine učestvuje u obilježavanju "Septembarskih dana odbrane" u pomen na stradale u odbrani grada.
"Naše današnje aktivnosti biće usmjerene i na edukaciju djece za bezbjedno učešće u saobraćaju", dodao je Jelisavac.
Sekretar Auto-moto društva u Kozarskoj Dubici Milutin Bundalo predizirao se da se "Školska biciklijada" održava i u okviru Evropske nedelje mobilnosti, koja se širom Evrope obilježava u perodu od 14. do 21. septembra.
"Maršutu dugu 12 kilometara danas će preći 121 učesnik biciklijade, a to su učenici naših osnovnih škola, srednjoškolci iz Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" i učenici osnovne škole "Petar Mećava" iz Kostajnice", naveo je Bundalo.
Nakon otvaranja biciklijade na platou ispred Spomen-krsta uslijedio je defile učesnika gradskim ulicama, vožnja Svetosavskom ulicom takozvanom puž disciplinom, te odlazak biciklističkom kolonom u Moštanicu gdje će ih dočekati iguman manastira „Moštanica“ koji će ih upoznati sa istorijatom ovog vjerskog objekta.
Ispred manastira Moštanica, učenici će se takmičiti u tri discipline, a najuspješniji će biti i nagrađeni.
Organizator 15. "Školske biciklijade" je Auto-moto društvo Kozarska Dubica, a pokrovitelji događaja su Auto-moto savez Republike Srpske i opština Kozarska Dubica.
19.09.2017. - OBILJEŽEN DAN POBJEDE I POLOŽENO CVIJEĆE NA MJESTO STRADANJA ZORANA BULIĆA
Obilježavanje 22 godine od odbrane opštine Kozarska Dubica nastavljeno je danas polaganjem vijenaca na obilježje mjesta stradanja u Donjoj Gradini, gdje je u septembru 1995. godine u hrvatskoj agresiji život izgubio pripadnik interventnog voda policije Zoran Bulić.
"Ovdje je poginuo čovjek koji je branio naš grad. Hrabrost ovakvih ljudi ne smije se prepustiti zaboravu i obaveza je naših mladih generacija i nas koji vršimo vlast da se sjetimo tih događaja, koji moraju postati dio istorije", izjavio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
O događajima u Donjoj Gradini 19. septembra 1995. godine, kada je herojskom odbranom zaustavljen i drugi napad hrvatske vojske, kod mjesta obilježja stradanja Zorana Bulića govorio je predsjednik Boračke organizacije opštine Kozarska Dubica Dragoljub Ćibić.
"Ovaj datum za nas ima veliki značaj jer smo 19. septembra 1995. godine odbranili Kozarsku Dubicu i zapadne granice Republike Srpske od hrvatske agresije. To je dan pobjede nad agresijom", rekao je Ćibić i dodao da su u toj odbrani u Kozarskoj Dubici stradala 32 borca i 14 civila.
"Moramo da gradimo odnose sa susjednom državom, ali ne smijemo da zaboravimo ove događaje i stvarne namjere agresora", rekao je Ćibić.
U prisustvu supruge Nade Bulić i ćerki Sanje i Gordane Bulić, na obilježju mjesta stradanja Zorana Bulića, vijence su položili opštinski zvaničnici, delgacija policijskih uprava Kozarska Dubica i delgacija Boračke organizacije opštine Kozarska Dubica, pripadnici Policijske stanice u Kozarskoj Dubici, članovi Udruženja građana "Veterani Republike Srpske" i predstavnik zajednice Srba u Švedskoj Tomislav Čolić.
"Svake godine se okupljamo oko mjesta njegovog stradanja. Iz njegovog kratkog života mogu reći da je bio rodoljubiv i volio svoju zemlju iznad svega. Podinuo je ovdje na braniku otadžbine", izjavila je novinarima Nada Bulić.
U ime porodice Bulić, ona je zahvalila svima koji dolaskom u Donju Gradinu kod obilježja mjesta pogibije čine pomen stradalom Zoranu.
"Puno mi znači što se ovdje okupimo. Teško je bilo i teško je i danas . Drago nam je da se ne zaboravi i to nam je velika utjeha", rekla je Nada Bulić.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi