V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

06.04.2020. - I DALJE POVOLJNA EPIDEMILOŠKA SITUACIJA NA PODRUČJU OPŠTINE, POZIV GRAĐANIMA DA NE PUTUJU BEZ PRIJEKE POTREBE
Posljednjih deset dana u Kozarskoj Dubici nisu potvrđeni slučajevi infekcije virusom korona, a pod zdravstvenim nadzorom sada je 86 osoba, saopštila je epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici Borka Knežević.
Ona je dodala da je iz sistema epidemiološkog nadzora izašlo 333 lica, ali da je i dalje neophodno vrlo oprezno i disciplinovano ponašanje, te poštovanje svih mjera i preporuka koje su na snazi.
U karantinu, koji je u Kozarskoj Dubici formiran u Osnovnoj školi “Sveti Sava” boravi 31 lice, među kojima je pet žena, a riječ je o osobama koje su doputovale iz inostranstva i kojima je karantin određen rješenjem sanitarnih inspektora, prema uputstvu Ministarstva zdravlja Republike Srpske.
Iz Štaba za vanredne situacije potvrđeno je da karantin funkcioniše bez većih problema, uz poštovanje svih propisanih uslova boravka, pravila ponašanja i kućnog reda.
Načelnik opštine Kozarska Dubica i komandant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić ponovo je pozvao Dubičane, koji borave u inostranstvu, da se bez prijeke potrebe ne vraćaju kućama i ne prelaze granice, jer će biti upućeni u karantin u lokalnim zajednicama prema mjestu njihovog prebivališta.
“Obavezan karantin u trajanju od 14 dana mjera je koja se provodi prema uputstvu Ministarstva zdravlja Republike Srpske i republičkog Štaba za vanredne situacije, a sve lokalne zajednice u Republici Srpkoj, pa tako i Kozarska Dubica, dužne su da provode tu mjeru, bez bilo kakvih izuzetaka”, rekao je Reljić.
On je naglasio da je posebno važno da građani budu upoznati sa tim činjenicama i propisima, s obzirom da predstoje vaskršnji praznici, kako se ne bi doveli u situaciju da vrijeme, koje su planirali provesti sa svojim porodicama, provedu u karantinu.
Reljić je podsjetio da je licima mlađim od 65 godina upućena preporuka da izbjegavaju kretanje utorkom i petkom od 7.00 do 10.00 časova ujutro, kako se pri obavljanju poslova u apotekama, prodavnicima, bankama i drugim objektima stariji sugrađani ne bi izlagali dodatnom zdravstvenom riziku od infekcije virusom korona.
Načelnik Reljić izrazio je očekivanje da će građani, kao i uvijek do sada, pokazati solidarnost i odgovornost u poštovanju ove preporuke.
“Opština Kozarska Dubica obezbjedila je 3.000 zaštitnih maski, koje će sutra ujutro našim starijim sugrađanima besplatno dijeliti volonteri Crvenog krsta ispred većih trgovačkih objekata”, najavio je Reljić.
Zaštitne maske sutra ujutro volonteri će dijeliti ispred marketa “Tropik”, “Bingo”, “Kort”, “Simil” i pekare “Marić”, a namijenjene su isključivo starijim osobama i penzionerima.
Šef Odsjeka komunalne policije opštine Kozarska Dubica Slobodan Pralica saopštio je da je danas do 12.00 časova kontrolisano 19 lica u kućnoj izolaciji, a da su svi kontrolisani zatečeni na svojim kućnim adresama.
04.04.2020. - POD ZDRAVSTVENIM NADZOROM 143 OSOBE, U KARANTINU BORAVI 25 DUBIČANA
Pod epidemiološkim nadzorom u Kozarskoj Dubici su 143 osobe, a iz sistema zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 276 lica, potvrdila je epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici Borka Knežević.
Ona je navela da su juče stiglin negativni nalazi testiranja na prisutvo novog virusa korona za šest testiranih lica.
U karantinu, koji je u Kozarskoj Dubici formiran u Osnovnoj školi “Sveti Sava” boravi 25 lica, među kojima su i tri žene, a riječ je o osobama koje su doputovale iz inostranstva i kojima je karantin određen rješenjem sanitarnih inspektora.
Iz Štaba za vanredne situacije potvrđeno je da karantin funkcioniše bez većih problema, uz poštovanje svih propisanih uslova boravka, pravila ponašanja i kućnog reda.
Šef Odsjeka komunalne policije opštine Kozarska Dubica Slobodan Pralica saopštio je da je danas do 12.00 časova kontrolisano 31 lice u kućnoj izolaciji, a da su svi kontrolisani zatečeni na svojim kućnim adresama.
Štab za vanredne situacije pozvao je sve građane da se i dalje pridržavaju mjera i preporuka koje su trenutno na snazi, a koje su se u našoj opštini pokazale efikasnim jer daju rezultate u sprečavanju širenja virusa korona.
03.04.2020. - ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: U KARANTINU BORAVI 21 LICE, MAKSIMALNI KAPACITET 40 OSOBA
U karantinu, koji je u Kozarskoj Dubici formiran u osnovnoj školi “Sveti Sava” boravi 21 lice, a riječ je o osobama koje su doputovale iz inostranstva i kojima je karantin određen rješenjem sanitarnih inspektora.
Kapacitet tog karantina je 40 mjesta, a opštinski Štab za vanredne situacije danas je utvrdio pravila ponašanja i kućni red tokom boravaka u karantinu.
Načelnik opštine Kozarska Dubica i komandant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić rekao je da su kapaciteti tog karantina u tehničkom, organizacionom i finansijskom smislu pri kraju.
“Na osnovu današnjeg zaključka Štaba za vanredne situacije uputićemo dopis republičkom Štabu za vanredne situacije i Civilnoj zaštiti Republike Srpske, kojim ćemo ih informisati da se kapaciteti karantina u Kozarskoj Dubici privode kraju, te da je maksimalni kapacitet našeg karantina 40 osoba”, potvrdio je Reljić novinarima.
On je pozvao Dubičane, koji borave u inostranstvu, da se bez prijeke potrebe ne vraćaju kućama i ne prelaze granice, jer pored obaveznog karantina u Kozarskoj Dubici kao mjestu njihovog prebivališta, u narednim danima mogu očekivati da budu upućeni u karantin u drugim susjednim opštinama, što bi njihovu poziciju učinilo znatno težom.
Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica donio je danas odluku o korekciji radnog vremena apoteka, koje radnim danom mogu raditi od 7.00 do 18.00 časova, a vikendom od 7.00 do 15.00 časova. Radno vrijeme od 7.00 do 15.00 časova određeno je i za specijalizovane prodavnice boja i lakova, gvožđa, tekstila i slično.
Od naredne srijede, od 6.00 do 9.00 časova ujutro dozvoljen je rad stočnoj pijaci, uz obaveznu propisanu distancu i zaštitnu opremu.
Licima mlađim od 65 godina upućena je preporuka da izbjegavaju kretanje utorkom i petkom od 7.00 do 10.00 časova ujutro, kako se pri obavljanju poslova u apotekama, prodavnicima, bankama drugim objektima stariji sugrađani ne bi izlagali dodatnom zdravstvenom riziku od infekcije virusom korona.
U Kozarskoj Dubici od 26. marta nema novih oboljelih od virusa korona, a pod epidemiološkim nadzorom sada su 234 osobe. Iz sistema epidemiološkog nadzora izašla su 183 lica.
Iz Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici potvrđeno je da su svi jučerašnji nalazi testiranja bili negativni, a da je na testiranje danas upućeno šest odoba.
Osam oboljelih Dubičana, kod kojih je potvrđena infekcija virusom korona, smješteno je u Studentski dom u Banjaluci, a prema informacijama kojim raspolaže opštinski Štab za vanredne situacije, oni se osjećaju dobro i očekuju potpuno izliječenje, koje će potvrditi dva negativna testa na prisustvo virusa korona.
Šef Odsjeka komunalne policije opštine Kozarska Dubica Slobodan Pralica saopštio je da je danas do 12.00 časova kontrolisano 30 lica u kućnoj izolaciji, a da su svi kontrolisani zatečeni na svojim kućnim adresama.
Štab za vanredne situacije pozvao je sve građane da se i dalje pridržavaju mjera i preporuka koje su trenutno na snazi, a koje su se u našoj opštini pokazale efikasnim jer daju rezultate u sprečavanju širenja virusa korona.
02.04.2020. - PREPORUKA STANOVNICIMA DA IZBJEGAVAJU KRETANJE UTORKOM I PETKOM U JUTARNJIM ČASOVIMA
Načelnik opštine Kozarska Dubica i komandant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić preporučio je danas sugrađanima da, ukoliko to nije neophodno, izbjegavaju kretanje u danima i vremenskom periodu kada je kretanje dozvoljeno licima starijim od 65 godine.
On je podsjetio da je Štab za vanredne situacije Republike Srpske dozvolio da lica starija od 65 godina dva puta sedmično izađu iz svojih kuća, utorkom i petkom od sedam do deset časova, kako bi kupili osnovne životne namirnice, lijekove, ali i obavili poslove koje imaju u bankama.
“Molim Dubičane za razumijevanje, uz preporuku da utorkom i petkom u jutarnjim časovima izbjegavaju posjete prodavnicama, apotekama i bankama, kako bi omogućili da se naši stariji sugrađani ne izlažu dodatnom zdravstvenom riziku od infekcije virusom korona i kako bi što brže i sigurnije obavili svoje poslove”, rekao je Reljić.
On je izrazio očekivanje da će građani, kao i uvijek do sada, pokazati solidarnost i odgovornost u poštovanju ove preporuke.
“Opština Kozarska Dubica obezbjedila je 3.000 zaštitnih maski, koje je teško nabaviti na tržištu. Našim starijim sugrađanima i penzionerima, maske će od sljedećeg utorka besplatno dijeliti volonteri Crvenog krsta ispred većih trgovačkih objekata”, najavio je načelnik Reljić.
Zaštitne maske će se od utorka besplatno dijeliti ispred marketa “Tropik”, “Bingo”, “Kort” i pekare “Marić”, a namijenjene su isključivo starijim osobama i penzionerima.
02.04.2020. - POD EPIDEMIOLOŠKIM NADZOROM 304 OSOBE, U KARANTINU 16 LICA
U Kozarskoj Dubici nema novih oboljelih od virusa korona, a pod epidemiološkim nadzorom sada su 304 osobe, potvrdila je epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član opštinskog Štaba za vanredne situacije Borka Knežević.
Ona je precizirala da je iz sistema epidemiološkog nadzora izašlo 112 lica, a da se čekaju rezultati testiranja za šest osoba.
Šef Odsjeka komunalne policije opštine Kozarska Dubica Slobodan Pralica saopštio je da su danas do 12.00 časova kontrolisana 33 lica u kućnoj izolaciji, a da su svi kontrolisani zatečeni na svojim kućnim adresama.
On je pozvao građane da poštuju mjeru izolacije, koja će i dalje biti kontrolisana, te da se pridržavaju svih mjera i preporuka koje su trenutno na snazi, a koje se odnose na sprečavanje širenja virusa korona.
Iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica potvrđeno je da u karantinu, fomiranom u Osnovnoj školi “Sveti Sava” boravi 16 osoba, koje su u karantin upućene sa graničnih prelaza i imaju mjesto prebivališta na području opštine Kozarska Dubica.
Karantin funkcioniše u skladu sa Uputstvom za organizaciju i sprovođenje karantina u lokalnoj zajednici, uključujući uslove smještaja, higijenske mjere, ishranu i zdravstveni nadzor, a tokom jučerašnjeg dana kapacitet karantina proširen je za 20 novih kreveta.
U opštinskoj upravi Kozarska Dubica danas je održan pripremni sastanak za sjednicu Štaba za vanredne situacije, koja će biti održana sutra u prijepodnevnim časovima.
“Na pripremnom sastanku razmatrani su načini operativnog djelovanja koji se odnose na komunikaciju između nadležnih službi i način postupanja sa licima koja prelaze granicu. Tema sastanka bio je i kapacitet karantina u školi “Sveti Sava” i potrebe donošenja kućnog reda i načina ponašanja u karantinu. Zaključci po ovim pitanjima biće doneseni na sutrašnjoj sjednici”, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica.
Iako već nekoliko dana nema novih oboljelih, u opštini Kozarska Dubica i dalje su na snazi sve mjere, koje je s ciljem sprečavanja širenja virusa korona, donio opštinski Štab za vanredne situacije.
U Kozarskoj Dubici u posljednja 24 časa nije bilo narušavanja zabrane kretanja od 20.00 časova do 5.00 časova ujutro, a jutros je za privremeno zatvoren granični prelaz Kozarska Dubica - Hrvatska Dubica.
01.04.2020. - RELJIĆ: ZAHVALNOST SUGRAĐANIMA NA SARADNJI U BORBI ZA OČUVANJE ZDRAVLJA
Ženska osoba koja je juče iz Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici upućena na testiranje, negativna je na prisustvo virusa korona, potvrdio je večeras novinarima načelnik opštine Kozarska Dubica i komandant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić.
Reljić je podsjetio da u Kozarskoj Dubici nema novih oboljelih od 26. marta, ali da su i dalje na snazi sve mjere, koje je s ciljem sprečavanja širenja virusa korona, donio opštinski Štab za vanredne situacije.
“Ova situacija, iako epidemiološki povoljnija, obavezuje nas na poštovanje svih mjera i preporuka, koje su na snazi, s obzirom da još uvijek imamo 321 osobu pod epidemiološkim nadzorom”, rekao je Reljić.
Načelnik Reljić zahvalio je svim stanovnicima Kozarske Dubice, fizičkim i pravnim licima, na strpljenju i dosadašnjoj saradnji, koja je zajedničkim snagama bila usmjerena na očuvanje zdravlja ljudu kao najvažnije vrijednosti jedne zajednice.
“Očekujemo još nalaze testiranja za lica koja su na osnovu rješenja republičkih zdravstveno-sanitarnih inspektora sa graničnih prelaza upućena u karantin u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u posljednja dva dana”, rekao je Reljić.
On je podsjetio da je opština Kozarska Dubica na adekvatan način ispunila i tu obavezu, te da karantin formiran u objektu Osnovne škole “Sveti Sava” ispunjava sve uslove koji su propisani Uputstvom za organizaciju i sprovođenje karantina u lokalnoj zajednici, uključujući uslove smještaja, ishranu i zdravstveni nadzor.
“Molim naše građane da se i dalje ponašaju odgovorno, poštuju mjere izolacije, zabranu kretanja i vjeruju našim institucijama, posebno ljekarima, kako bi širenje virusa održali pod kontrolom”, rekao je Reljić.
01.04.2020. - NEMA NOVIH OBOLJELIH, I DALJE NA SNAZI SVE MJERE ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE
U Kozarskoj Dubici nema novih oboljelih od virusa korona, a pod epidemiološkim nadzorom sada je 321 osoba, potvrdila je epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član opštinskog Štaba za vanredne situacije Borka Knežević.
Ona je precizirala da je iz sistema epidemiološkog nadzora izašlo 95 lica.
Šef Odsjeka komunalne policije opštine Kozarska Dubica Slobodan Pralica saopštio je da su danas do 12.00 časova kontrolisana 33 lica u kućnoj izolaciji, a da su svi kontrolisani poštovani rješenja o izolaciji, koja izdaju zdravstveno-sanitarni inspektori.
On je pozvao građane da poštuju mjere izolacije, koja će i dalje biti kontrolisana, te da se pridržavaju svih mjera i preporuka koje su trenutno na snazi, a koje se odnose na sprečavanje širenja virusa korona.
Iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica potvrđeno je da u karantinu, fomiranom u Osnovnoj školi “Sveti Sava” boravi 15 osoba, koje su u karantin upućene sa graničnih prelaza i imaju mjesto prebivališta je na području opštine Kozarska Dubica.
Karantin ispunjava sve uslove koji su propisani Uputstvom za organizaciju i sprovođenje karantina u lokalnoj zajednici, uključujući uslove smještaja, ishranu i zdravstveni nadzor.
Iako već nekoliko dana nema novih oboljelih, u opštini Kozarska Dubica i dalje su na snazi sve mjere, koje je s ciljem sprečavanja širenja virusa korona, donio Štab za vanredne situacije.
01.04.2020. - ISPUNJENE SVE PREDVIĐENE PRIJAVE ZA DODJELU SJEMENSKIH PAKETA
Predviđeni broj aplikacija za dodjelu sjemenskih paketa za potrebe malih poljoprivrednih gazdinstava je popunjen, saopšteno iz Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Kozarska Dubica.
"Opštini Kozarska Dubica dodjeljeno je 213 paketa i toliki broj aplikacija je juče popunjen. Mi smo pokušali kod resornog ministarstva da tražimo povećanje, kako bi što više malih poljoprivrednih gazdinstava sa područja naše opštine mogao dobiti ovu vrstu podsticaja, međutim u svim opštinama vlada veliko interesovanje i nije bilo moguće omogućiti veći broj aplikacija", objasnio je Duško Bodilović načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu.
On je uputio izvinjenje svim građanima koji nisu uspjeli ostvariti kontakt sa službom putem telefonske linije i objasnio da su se prijave obavljale tim putem, te da je postojalo veliko interesovanje građana.
Bodilović je podsjetio da je s ciljem ublažavanja negativnih posljedica širenja virusa korona, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske donijelo ovu mjeru kako bi se uspostavila prehrambena bezbjednosti širom Republike Srpske putem podjele sjemenskih paketa za potrebe malih poljoprivrednih gazdinstava.
Paketi podrške sadrže đubrivo, sjemena i sjemenski materijal osnovnih povrtarskih kultura, što je dovoljno za zasnivanje proizvodnje na pola dunuma poljoprivrednog zemljišta. Mjerom podjele besplatnih paketa u vrijednosti od 252,00 KM planirano je da se obuhvati 9.000 malih poljoprivrednih gazdinstava u Republici Srpskoj.


<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi