V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

08.01.2023. - NAČELNIK RELJIĆ POZVAO SUGRAĐANE NA PROSLAVU DANA REPUBLIKE U SPORTSKOJ DVORANI
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je danas da je Dan Republike Srpske pokazatelj želje srpskog naroda za mirom i sigurnošću i pozvao sugrađane da u što većem broju prisustvuju sutrašnjoj proslavi u sportskoj dvorani.
"Svečano proslavljamo Dan Republike - 9. januar, to je zvaničan datum definisan Ustavom Republike Srpske, a Ustav Srpske je usklađen sa Ustavom BiH, pa ne može biti pravna smetnja nikome", rekao je Reljić.
On je istakao da je Republika Srpska trajna kategorija međunarodno priznata Dejtonskim sporazumom.
"Ono što je bitno jeste da se uz 9. januar svi građani Srpske osjećaju sigurno. Ovaj datum je u čast herojske borbe za slobodu i pokazatelj želje našeg naroda za mirom i sigurnošću. U Kozarskoj Dubici svake godine u prisustvu brojnih sugrađana pošaljemo poruku da jedinstveno gradimo i dajemo doprinos očuvanju Republike", istakao je Reljić.
On je pozvao sugrađane da se u što većem broju pridruže proslavi u sportskoj dvorani u Kozarskoj Dubici od 21.00 čas.
Opština Kozarska Dubica obezbijedila je nastup lokalnog "Bum benda", vrhunskog zabavljača uz koji će dobra atmosfera biti zagarantovana, a obezbijeđeno je i 500 litara vina za sugrađane kao poklon dobrodošlice.
Deveti januar se slavi kao Dan Republike Srpske jer je tog datuma 1992. godine nastala pod prvobitnim nazivom Republika srpskog naroda u BiH. Srpsku su osnovali srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH nakon što su preglasani u ključnim pitanjima o opstanku Jugoslavije, a pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba, koji su imali status konstitutivnog naroda.
06.01.2024. - BOŽIĆNA ČESTITKA PRAVOSLAVNIM VJERNICIMA
“Neka nas Božić-praznik zajedništva i porodičnog okupljanja potakne na dobra djela kako bi među nama bilo što više međusobnog poštovanja, ljudskosti i razumjevanja», poruka je o Božiću načelnika opštine Radenka Reljića i predsjednika Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimira Rokića.
U ime Opštine Kozarska Dubica i u lično ime, uz tradicionalni pozdrav “Mir Božiji – Hristos se rodi!”, svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti poželjeli su da ovaj veliki praznik proslave u miru, dobrom zdravlju i sreći sa svojim najbližima.
04.01.2024. - PROSLAVA 9. JANUARA U SPORTSKOJ DVORANI UZ BUM BEND
Kozarska Dubica se i ove godine priprema za tradicinalnu proslavu Dana republike – 9.januar.
Ove godine proslava će biti organizovana u Sportskoj dvorani od 21 čas, a opština Kozarska Dubica obezbijedila je nastup lokalnog BUM BENDA, te 500 litara vina za sugrađane kao poklon dobrodošlice.
Načelnik opštine Radenko Reljić čestitao je građanima Kozarske Dubice Dan Republike Srpske koji predstavlja simbol slobode, i pozvao sve na zajedničku proslavu 9.januara.
"S obzirom da ove godine manje novca izdvajamo za proslavu, razliku sredstava uputićemo u humanitarne svrhe, odnosno za pomoć socijalno ugroženim porodicama a dio će biti usmjeren i za studentske stipendije, odnosno kao nagrada najboljim učenicima", objasnio je Reljić.
Dan Republike Srpske utemeljen je 9. januara 1992. godine kada je Skupština srpskog naroda u BiH donijela Deklaraciju o proglašenju republike pod nazivom Republika srpskog naroda BiH, a time je utemeljena današnja Srpska. Republika Srpska je odbranjena kao i njene granice, uspostavljena je vlast i politički sistem.
31.12.2023. -RELJIĆ I ROKIĆ UPUTILI NOVOGODIŠNJE ČESTITKE SVIM DUBIČANIMA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić uputili su danas svim Dubičanima novogodišnje čestitke u kojim su istakli da su su mir, zdravlje, sreća i poštovanje među ljudima najveće vrijednosti i želje.
U čestitki se ističe da je godina iza nas bila je izuzetno teška, složena, izazovna u finansijskom smislu i izražava nada da će naredna godina biti stabilnija i da će omogućiti da se izvrše sve planirane obaveze.
“Nadamo se da će godina koja dolazi biti bolja i da će to primjetiti i naši građani. Svim Dubičanima želio da srećnu i uspješnu Novu godinu, ličnu i porodičnu sreću, zdravlje, poštovanje i blagostanje”, naveli su u čestitki Reljić i Rokić.
30.12.2023. - OBILJEŽEN DAN SJEĆANJA NA USTANIKA PECIJU I KRSNA SLAVA OPŠTINE SVETI ĐAKON AVAKUM
Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić izjavio je danas Srbi treba da izvlače pouke iz istorije i da uče od ljudi koji su se žrtvovali za pravoslavnu vjeru i svoje srpsko ime.
"Obaveza je i dužnost da obilježavamo događaje kao što je Dan sjećanja na borca i ustanika protiv Turaka Petra Popovića - Peciju i slušamo istoriju kao učiteljicu života", rekao je Egić novinarima kod manastira Moštanica u Kozarskoj Dubici.
On je dodao da Srbi treba da izvlače pouke iz istorije da bi znali kako će i šta će u budućnosti.
"Kroz sve vijekove naše istorije održali su nas jedino pravoslavna vjera i Srpska pravoslavna crkva i zato mi je posebno drago što se ovaj događaj obilježava baš na ovom mjestu, kod prelijepog manastira, koji je nekoliko puta rušen i obnavljan i opet služi svojoj svrsi", istakao je Egić.
On je dodao da se kod manastira Moštanica budi duhovna crta srpskog naroda, a da se na tom mjestu već dvije godine obilježava i Dan sjećanja na borca i ustanika protiv Turaka Petra Popovića - Peciju, kao događaj od republičkog značaja.
Egić je istakao da se u manastiru Moštanica danas obilježava i krsna slavu opštine Kozarska Dubica Sveti prepodobnomučenik đakon Avakum.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je novinarima da je, za razliku od prethodnih, ove godine svečano obilježena krsna slava opštine, zajedno sa predstavnicima Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite i drugim zvaničnicima Srpske i Srbije.
Reljić je dodao da je Dan sjećanja na borca i ustanika protiv Turaka Petra Popovića - Peciju događaj od republičkog značaja i za Republiku Srpsku i za Srbiju.
"Simbol koji opština Kozarska Dubica nosi na svom grbu je upravo manastir Moštanica, koji postoji od 11. ili 12. vijeka i koji je tokom burne istorije osam ili devet puta rušen i obnavljan. Među njegovim kaluđerima bio je i Đakon Avakum, čije je kršteno ime bilo LJepoje Prodanović", rekao je Reljić.
On je podsjetio da je đakon Avakum rođen na prostoru Knešpolja u Kozarskoj Dubici, a stradao je od Turaka u Beogradu jer nije želio da pređe u islam.
"Držao se svoje vjere i pogubljen je u Beogradu na mučan način, ostajući vjeran svojoj vjeri i narodu", dodao je Reljić.
On je istakao da opština Kozarska Dubica u skladu sa svojim mogućnostima pomaže sve vjerske zajednice, posebno pravoslavnu crkvu koja ima najbrojnije vjernike.
Obilježavanje Dana sjećanja na borca i ustanika protiv Turaka Petra Popovića - Peciju počelo je služenjem Svete arhijerejske liturgije u Manastiru Moštanica. Liturgiju su služili episkop banjalučki Jefrem i episkop marčanski Sava.
Nakon liturgije zvaničnici Republike Srpske položili su vijence i cvijeće na spomen-obilježje ustaniku Petru Popoviću – Peciji, koje je podignuto na groblju kod manastira Moštanica.
Vijence i cvijeće položili su ministar rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Egić, ministar uprave i lokalne samouprave Senka Jujić, poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Dragan Brdar i delegacija opštine Kozarska Dubica.
Cvijeće su položili i konzul u Generalom konzulatu Republike Srbije u Banjaluci Aleksandar Subotić, ambasador BiH u Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović, vršilac dužnosti direktora Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Viktor Nuždić i savjetnik predsjednika Republike Srpske Milan LJepojević.
Događaju si prisustvovali i pripadnici Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka, te predstavnici gradskih i opštinskih nevladinih organizacija i građani.
Obilježavanje ovog istorijskog događaja od republičkog značaja organizuje Odbor Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova.
Petar Popović - Pecija bio je srpski hajduk i jedan od prvih ustanika protiv Osmanskog carstva. Podigao je bunu 1858. godine u Knešpolju i sve do pogibije 1875. godine bio je na čelu ustanika u ovom dijelu Balkana.
Sahranjen je nadomak Jasenovca, a kasnije su njegovi posmrtni ostaci preneseni kod manastira Moštanica.
28.12.2023. - VLADA REPUBLIKE SRPSKE: 8. JANUAR NERADNI DAN
Vlada Republike Srpske donijela je odluku da 8. januar u Republici Srpskoj bude neradni dan.
Tog dana neće raditi republički i organi jedinice lokalne samouprave i organizacije, preduzeća, ustanove i ostale organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.
Rukovodioci organa obavezni su da u toku 2024. godine organizuju nadoknadu tog dana i obezbijede puni fond časova godišnje.
27.12.2023. - NAČELNIIK OPŠTINE RADENKO RELJIĆ PRISUSTVOVAĆE DONATORSKOJ VEČERI "S LJUBAVLJU HRABRIM SRCIMA"
Opština Kozarska Dubica i ove godine je podržala humanitarnu akciju "S ljubavlju hrabrim srcima" koja ovaj put ima za cilj osnivanje registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija. Četrnaesto donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima" pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika biće održano sutra u Banjaluci s ciljem prikupljanja sredstava za uspostavljanje ovog registra.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić potvrdio je novinarima da je podrška akciji od strane opštine obezbjeđena u iznosu od 3.000 KM, te da će sutra prisustvovati donatorskoj večeri.
Zavod za transfuzijsku medicinu Republike Srpske iskazao je potrebu za uspostavljanjem registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija hematopoeze Republike Srpske, odnosno osnivanje laboratorije za HLA tipizaciju tkiva pri ovom zavodu.
U okviru akcije, do kraja decembra svi koji žele mogu donirati jednu KM pozivom na “M:telov” humanitarni broj 1411, koji će do tada biti aktivan.
27.12.2023. - FORUM ZA BEZBJEDNOST OPŠTINE: GODINA BEZ ZNAČAJNIJIH BEZBJEDNOSNIH IZAZOVA
U Kozarskoj Dubici danas je održan sastanak Foruma za bezbjednost opštine na kojem je konstatovano da u ovoj godini nije bilo značajnijih bezbjednosnih izazova.
„Oblast bezbjednosti saobraćaja je segmet sa kojim nismo zadovoljni jer imamo malo pogoršanje stanja bezbjednosti saobraćaja, veći broj saobraćajnih nezgoda u ovih 11 mjeseci, a većinom se radi o saobraćajnim nezgodama sa materijalnom štetom“, rekao je novinarima komandir Policijske stanice Kozarska Dubica Bojan Milanković.
On je dodao da će pripadnici MUP-a u narednom periodu preduzimati preventivne i druge aktivnosti kako bi se unaprijedila bezbjednost i u toj oblasti.
Milanković je ocijenio da je opšte stanje bezbjednosti u Kozarskoj Dubici zadovoljavajuće, navodeći da je za 11 mjeseci evidentirano 122 krivična djela, pet više nego prošle godine.
„Nismo imali evidentiranih teških krivičnih djela koji bi uznemirili javnost i građane, a otkrivenost je na dosta visokom nivou i u tom dijelu držimo kontinuitet iz prethodnih godina“, rekao je Milanković novinarima.
U ovoj godini evidentiran je nešto veći broj prekršaja javnog reda i mira, ali nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.
Predsjednik Foruma za bezbjednost opštine Kozarska Dubica Duško Bodilović rekao je da je ovo tijelo na današnjem sastanku razmatralo bezbjednosnu situaciju, novoidentifikovane probleme i ostala pitanja iz oblasti bezbjednosti koja je na području te opštine uopšteno dobra, bez većih poremećaja.
Sa sastanka Foruma za bezbjedost poručeno je da se u vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika očekuje veća frekvencija saobraćaja, te upućen apel vozačima da poštuju saobraćajne propise i uzdrže se od konzumiranja alkohola, a građanima da se uzdrže od upotrebe vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava i praznike proslave mirno i dostojanstveno.
Upućene su i čestitke povodom predstojećih međunarodnih i vjerskih praznika svim građanima i subjektima bezbjednosti opštine Kozarska Dubica.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi