V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

25.12.2017. – BOŽIĆNA ČESTITKA KATOLIČKIM VJERNICIMA
Povodom Badnjeg dana i Božića župniku Marku Vidoviću i katoličkim vjernicima čestitku su uputili načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić. U čestitki se kaže:
"U ime opštine Kozarska Dubica i lično ime vama i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti upućujemo najiskrenije čestitke sa željom da vam praznični dani budu ispunjeni zdravljem , srećom i porodičnim blagostanjem.
Neka predstojeći praznici podsjete na važnost međusobnog uvažavanja kako bismo budućnost ispunili zajedničkom srećom i boljim životom za sve ljude", stoji na kraju čestitke.
13.12.2017. – ODRŽANA CENTRALNA JAVNA RASPRAVA O NACRTU BUDŽETA OPŠTINE ZA 2018. GODINU
U opštini Kozarska Dubica danas je održana centralna javna rasprava o Nacrtu budžeta opštine Kozarska Dubica za 2018. godinu, koji je utvrđen u iznosu 9.905.000 KM.
Javnoj raspravi prisustvovali su budžetski korisnici, predstavnici javnih preduzeća, ustanova i mjesnih zajednica, privredni i društveni subjekti, nevladine organizacije, udruženja građana i zainteresovani građani, koji su iznijeli svoje prijedloge na Nacrt budžeta opštine Kozarska Dubica za narednu godinu.
Javoj raspravi prisustvovao je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, zamjenik načelnika Mile Zlojutro, predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić i načelnici opštinskih odjeljenja.
Nakon javne rasprave o Nacrtu izradiće se Prijedlog budžeta opštine za 2018.godinu, koji treba da dobije saglasnost Ministarstva finansija Republike Srpske, a potom će 28.decembra biti razmatran na sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica.
12.12.2017. - SUTRA CENTRALNA JAVNA RASPRAVA O NACRTU BUDŽETA

Centralna javna rasprava o Nacrtu budžeta opštine Kozarska Dubica za 2018. godinu, koji je utvrđen u iznosu 9.905.000 KM, održaće se sutra, 13. decembra, u velikoj sali Skupštine opštine sa početkom u 10.00 časova.
"Pozivaju se budžetski korisnici, predstavnici javnih preduzeća, ustanova i mjesnih zajednica, privredni i društveni subjekti, nevladine organizacije, udruženja građana i zainteresovani građani da uzmu učešće u razmatranju Nacrta budžeta opštine", saopšteno je iz Opštinske uprave.
Nacrt budžeta opštine Kozarska Dubica za narednu godinu objavljen je na opštinskoj Internet prezentaciji / http://kozarskadubica.org/Dokumenta/dokumenta.php/ i izložen na oglasnim tablama u zgradi opštine, a primjedbe, prijedlozi i sugestije dostavljaju se u pisanoj formi Odjeljenju za finansije ili na e-mail: info@kozarskadubica.org.
Odjeljenje za finansije razmotriće primjedbe, prijedloge i sugestije učesnika javne rasprave i sačiniti izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi, a dodatne informacije dostupne su putem telefona 052/416-023.

12.12.2017. - USPJEŠNO ZAVRŠENA POSLOVNA SEZONA U FIRMI "KARL KINE"
Okupljanjem kooperanata i poslovnih saradnika njemačka firma "Karl Kine", koja se bavi proizvodnjom krastavaca kornišona, obilježila je danas u Kozarskoj Dubici uspješan završetak poslovne sezone.
Na svečanosti koja je organizivana u novoizgrađenoj proizvodno-skladišnoj hali tog preduzeća u Poslovnoj zoni "Lipova greda" u Kozarskoj Dubici prezentovani su aktivnosti i rezultati firme koja posluje sa kooperantima iz 12 lokalnih zajednica.
"Imamo kooperante koji su jako vrijedni jer na ovom području postoji tradicija uzgoja povrća i krastavaca kornišona, a mi smo im ponudili korektnu saradnju i pošteno ophođenje, te uspjeh nije izostao. Treću sezonu zaredom bilježimo i rast broja kooperanata i rast proizvodnje", izjavio je novinarima rukovodilac sjedišta preduzeća "Karl Kine" u Kozarskoj Dubici Boško Čoprka.
On je potvrdio da je na području 12 opština u BiH, kompanija ove godine imala skoro 300 kooperanata, koji su proizveli 1.300 tona krastavaca i ostvarili jako dobre prihode.
"Cjelokupna proizvodnja ide u Njemačku u našu matičnu firmu "Karl Kine", koja je najveći proizvođač kiselih krastavaca u Njemačkoj i lider u Evropi, sa tradicionom dugom 300 godina", rekao je Čoprka.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je da je kompanija "Karl Kine" na području opštine investirala je 1,2 miliona KM.
"Firma uspješno posluje i direktno sarađuje sa poljoprivrednim proizvođačima što je za svaku pohvalu", rekao je Reljić i dodao da u poslednjih nekoliko sezona "Karl Kine" posluje sa 50 do 100 kooperanata u Kozarskoj Dubici.
"Jedna porodica koja živi i radi na selu može ostvariti solidan prihod iz kooperantskog odnosa sa tom firmom i ne mora napuštati ovo područje", dodao je Reljić.
On je istakao da je poslovanje kompanije "Karl Kine" primjer uspješne investicije u Poslovnoj zoni "Lipova greda" i dodao da se opština trudila da bude dobar domaćin investitorima iz Njemačke.
"Mi ćemo i u budućnosti dati zeleno svjetlo svim investitorima iz bilo kojeg kraja svijeta koju budu zainteresovani da ulože u Kozarsku Dubicu, kako bi zaposlili naše stanovništvo", naglasio je Reljić.
Uz izgrađenu proizvodno-skladišnu halu, koja se prostire na 2.000 metara kvadratnih, u Poslovnoj zoni "Lipova greda" u Kozarskoj Dubici u toku je izgradnja i upravnog objekta firme "Karl Kine, koji će imati oko 550 metara kvadratnih korisnog prostora.
12.12.2017. - BEZBJEDNOSNA SITUACIJA ZADOVOLJAVAJUĆA SA SVIH ASPEKATA
Bezbjednosna situacija na području opštine Kozarska Dubica je zadovoljavajuća sa svih aspekata, konstatovano je danas na radnom sastanku Foruma za bezbjednost opštine.
"Peta sjednica Foruma za bezbjednost u ovom sazivu održana je na prijedlog Policijske stanice Kozarska Dubica i na osnovu presjeka stanja za 11 proteklih mjeseci možemo reći da je generalni zaključak da je stanje bezbjednosti na području opštine na zadovoljavajućem nivou", izjavio je predsjednik Foruma za bezbjednost opštine Kozarska Dubica Stojan Krnjaić.
Komandir Policijske stanice Kozarska Dubica Bojan Milanković predstavio je članovima Foruma izvještaj o stanju bezbjednosti u tekućoj godini.
"Svi parametri koje policija prati i koji karakterišu stanje bezbjednosti su u opadanju", istakao je Milanković.
On je naglasio da u ovom periodu nije bilo krivičnih djela koja bi bitnije uznemirila stanovništvo, a da je u opadanju broj evidentiranih prekršaja, zabilježenih slučajeva narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda.
"S obzirom na sve to mi smo u suštini zadovoljni stanjem bezbjednosti u ovih 11 mjeseci na području naše opštine", zaključio je Milanković.
On je apelovao na građane Kozarske Dubice da se u vrijeme nastupajućih praznika uzdrže od upotrebe vatrenog oružje i pirotehničkih sredstava kako bi se spriječile neželjene posljedice.
Sastanku Foruma za bezbjednost opštine Kozarska Dubica prisustvovali su načelnik i zamjenik načelnika opštine Radenko Reljić i Mile Zlojutro, predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić, predstavnici i rukovodioci Policijske stanice Kozarska Dubica, Centra za socijalni rad, Doma zdravlja "Kozma i Damjan", obrazovnih institucija, nevladinog sektora, vatrogasne jedinice, civilne zaštite, te načelnici opštinskih odjeljenja i Komunalne policije.
Forum za bezbjednost je neformalna, nestranačka i multisektoralna institucija konstitusana na nivou lokalne zajednice, koja ima za cilj da policijski organi zajedno sa drugim institucijama i organizacijama lokalne zajednice rade na detektovanju, rješavanju i prevenciji bezbjednosnih problema.
Sljedeći sastanak Foruma za bezbjednost opštine najavljen je za april mjesec naredne godine, kada će se sumirati stanje bezbjednosti u prvom kvartalu 2018. godine.
07.12.2017. - U TOKU IZGRADNЈA KRUŽNOG TOKA NA TRGU NARODNIH HEROJA
U Kozarskoj Dubici u toku je izgradnja kružnog toka na Trgu narodnih heroja, a radove vrijedne oko 30.000 KM finansira kompanija "Mlijekoprodukt".
"Kozarska Dubica je poznata po kompaniji "Mlijekoprodukt" s kojom smo napravili sporazum na osnovu koga kompletnu investiciju finansira "Mlijekoprodukt", rekao je Reljić.
On je dodao da će na kružnom toku biti postavljena reklama tog preduzeća, te da će opština snositi dio troškova ukoliko izgradnja pređe planirani iznos investicije kako bi projekat bio završen prema idejnom planu.
Reljić je rekao da očekuje da će, ukoliko dozvole vremenski uslovi, kružni tok biti završen do kraja godine.
"U tehničkom smislu postojala je velika potreba za izgradnjom kružnog toka zbog velike frekvencije saobraćaja u najprometnijem dijelu grada", naglasio je Reljić.
06.12.2017. - SASTANAK O ZAJEDNIČKOJ REALIZACIJI INFRASTRUKTURNIH PROJEKATA
Ministar raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH Edin Ramić i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Senad Bratić razgovarali su danas za zvaničnicima opštine Kozarska Dubica o zajedničkoj realizaciji infratrukturnih projekta na području te opštine.
"Mi smo prezentovali programe i projekte koje finansira federalno Ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica i projekte koje smo u opštini Kozarska Dubica finansirali u protekle dvije godine u iznosu od 440.000 KM", izjavio je novinarima Ramić.
On je naveo da su to bili različiti projekti i programi, od izgradnje stambenih objekata, obnove porušene infrastrukture, projekata zapošljavanja u oblasti poljoprivrede i slični.
"Dogovoreno je da ćemo već u idućoj godini zajednički finansirati nove infrastrukturne projekte, a iz razgovora sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenkom Reljićem imam osjećaj da će ta saradnja biti uspješna i da će donijeti bolji kvalitet života i povratničke populacije i svih stanovnika opštine", rekao je Ramić.
Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Senad Bratić rekao je da je radni sastanak sa rukovodstvom opštine Kozarska Dubica protekao u korektnoj i prijateljskoj atmosferi.
"Posebno sam potencirao položaj, kako povratnika tako i udruženja, koja se bave tom problematikom i dobio sam uvjeravanje načelnika Reljića da će opština Kozarska Dubica pomoći u okviru svojih budžetskih mogućnosti, obzirom na ozbiljnu finansijsku situaciju", rekao je Bratić.
On je istakao da su aktivnosti federalnog Ministarstva raseljenih lica i izbjeglica dobar primjer i pristup u rješavanju životnih problema građana.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da su ministar Ramić i potpredsjednik NS RS Senad Bratić tokom radnog sastanka upoznati sa funkcionisanjem Opštinske uprave i načinima na koji opština pomaže povratničkoj populaciji.
"Zahvaljujući projektu koji je realizovan ove godine u naselju Krivdića brdo asfaltirana je nova saobraćajnica, a ukupna vrijednost radova koje je podržalo federalno Ministarstvo je 25.500 KM, dok je opština Kozarska Dubica uložila oko 6.000 KM", rekao je Reljić.
On je potvrdio da je na sastanku dogovoreno da mnogi projekti, koji su već pripremljeni, budu podržani iz Ministarstva raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH sljedeće godine u većem finansijskom obimu.
Tokom boravka u Kozarskoj Dubici Ramić i Bratić su u naselju Krivdića brdo obišli lokaciju završenih radova na asfaltiranju dijela ulice Stepe Stepanovića u dužini od 200 metara i Omladinski centar "Horozovac".
06.12.2017. – OBAVJEŠTENJE O POVRATU 50 ODSTO SREDSTAVA OD GODIŠNJE ZAKUPNINE ZA KORIŠĆENJE POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA U SVOJINI REPUBLIKE SRPSKE
U cilju ublažavanja posljedica suše, Vlada Republike Srpske će svim zakupoprimcima izvršiti povrat 50 odsto sredstava od godišnje zakupnine za korišćenje poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske za 2017. godinu, ukoliko do 31. decembra izmire sve prispjele obaveze po osnovu zakupnine u toj godini.
Zahtjev za povrat 50 odsto sredstava od iznosa godišnje zakupnine u 2017. godini podnosiće u 2018.godini, lično u nadležnoj Poreskoj upravi Republike Srpske, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i pozvalo zakupce poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske da izmire svoje obaveze za tekuću godinu.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi