V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

31.08.2017. - PRIPREME ZA OBILЈEŽAVANЈE "SEPTEMBARSKIH DANA ODBRANE"
U opštini Kozarska Dubica započele su pripreme za obilježavanje "Septembarskih dana odbrane", programa kojeg čini niz događaja koji se organizuju u sjećanje na odbranu područja opštine i zapadnih granica Republike Srpske u septembru 1995. godine.
"Formiran je organizacioni odbor, koji je danas održao prvi sastanak s ciljem da se na adekvatan način obilježi 22. godišnjica odbrane naše opštine od hrvatske agresije", izjavio je predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Milovan Barišić.
On je potvrdio da je na sjedici utvrđen program obilježavanja "Septembarskih dana odbrane", koji počinje u nedjelju, 10. septembra u Bjelajcima, gdje će se održati tranicionalni, 17. po redu, Memorijalni turnir u malom fudbalu "Zoran Bulić- Zoki".
Istorijski čas u srednjoj i osnovnim školama u Kozarskoj Dubici održaće se u petak, 15. septembra, dok će u dane vikenda 16. i 17. septembra, biti održan Memorijalni turnir u rukometu "Major Milan Tepić".
Centralni događaj obilježavanja 22. godišnjice odbrane opštine Kozarska Dubica od hrvatske agresije održaće se 18. septembra u Spomen hramu "Sveta Petka" i kod Spomen-krsta na obali Une, a komemorativni skup biće organizovan i u Donjoj Gradini 19. septembra. Dan pobjede, 19. septembra biće obilježen i u Boračkom naselju, odnosno Ulici 18. septembra u Kozarskoj Dubici.
Tradicionalna školska biciklijada biće održana u četvrtak, 21. septembra na relaciji Kozarska Dubica-Moštanica, a isti dan na Moštanici će biti obilježen dan formiranja 11. partizanske brigade.
Dan 11. dubičke brigade biće obilježen 23. septembra kod Spomen-hrama "Sveta Petka" gdje će biti služen pomen svim poginulim i nastradalim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu.
Ovogodišnji program obilježavanja "Septembarskih dana odbrane" završava 29. septembra, na datum kada će polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na spomen-obilježju u Komlencu, biti obilježena godišnjica stradanja Narodnog heroja, majora Milana Tepića.
U samo dva dana trajanja hrvatske agresije, 18. i 19. septembra 1995. godine, u Kozarskoj Dubici od dejstva napadačke artiljerije i u neposrednim borbama na području grada poginule 44 žrtve - 32 pripadnika Dubičke brigade Vojske Republike Srpske, ali i 12 civila, koji su se slučajno zatekli na putu uz rijeku Unu.
Za zločine hrvatske vojske počinjene tokom agresije na teritoriju zapadnokrajiških opština RS do danas niko nije odgovarao, uprkos tome što su prvi izvještaji o počinjenim ratnim zločinima protiv civilnog stanovništva nadležnim institucijama podneseni još 1996. godine.
Prema podacima vladinog Centra za istraživanje ratnih zločina, u agresiji hrvatske vojske 18. i 19. septembra 1995. godine na području četiri pogranične opštine Republike Srpske - Kozarske Dubice, Novog Grada, Kostajnice i Gradiške, na izuzetno brutalan način ubijena su 104 civila i vojnika, te pričinjena ogromna materijalna šteta.

31.08.2017. - NAČELNIK I PREDSJEDNIK SKUPŠTINE OPŠTINE ČESTITALI KURBAN BAJRAM
Svim vjernicima islamske vjeroispovijesti Kurban bajram čestitali su načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić.

„U ime Opštinske uprave i lično ime želimo da Kurban bajram proslavite u zdravlju, sreći i veselju sa najmilijima. Neka ovaj praznik molitve, solidarnosti i zbližavanja ljudi bude svima nadahnuće za izgradnju tolerancije, zajedništva i međuvjerskog razumijevanja“, navodi se u čestitki.
29.08.2017. - OBAVJEŠTENJE: JAVNA RASPRAVA O NACRTU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "POSLOVNA ZONA LIPOVA GREDA"
Odjeljenje za prostorno uređenje opštine Kozarska Dubica je kao nosilac pripreme, uputilo javni poziv na stručnu raspravu i završnu javnu prezentaciju o Nacrtu izmjena i dopuna Regulacionog plana „Poslovna zona Lipova Greda“ Draksenić.
Javna rasprava će se održati u ponedjeljak, 4.septembra u 12.00 časova u velikoj skupštinskoj sali.
25.08.2017. – MIRJANIĆ: "MLIJEKOPRODUKT" PREDUZIMA MJERE KOJE ZNAČE STABILNOST
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić izjavio je danas da kompanija "Mlijekoprodukt" iz Kozarske Dubice preduzima mjere koje znače stabilnost u poslovanju sa punim razumijevanjem za proizvođače sirovina, odnosno proizvođače mlijeka.
"To je divan primjer kako prerađivačka industrija i primarna proizvodnja imaju sadejstvo usmjereno ka dobrom cilju, a to je uspješnost na tržištu", izjavio je Mirjanić nakon razgovora sa rukovodstvom i menadžmentom "Mlijekoprodukta".
U izjavi novinarima Mirjanić je naglasio da su proizvodi te kompanije "izvanrednog kvaliteta i na domaćim i na inostranom tržištu".
"Razgovarali smo i o tome da se osiguraju elementi koji će ići u pravcu da se poveća potrošnja njihovih proizvoda i mislim da smo tu već do sada napravili značajan pomak", rekao je Mirjanić.
On je precizirao da je zahvaljujući menadžmentu, "Mlijekoprodukt" u posljednjih nekoliko mjeseci u velikom obimu smanjio zalihe mlijeka i mliječnih proizvoda, koje su iznosile oko 6 miliona litara mlijeka.
"Danas je ta situacija sasvim drugačija jer su oni u posljednjih nekoliko mjeseci izvezli 4-5 miliona litara mlijeka i mogu otkupljivati mlijeko od svih poljoprivrednih proizvođača i ni jedan proizvođač mlijeka neće biti izostavljen", dodao je Mirjanić.
On je ocijenio da je kompanija "Mlijekoprodukt" ključan segment razvoja mljekarstva, odnosno govedarstva i animalne proizvodnje u Republici Srpskoj i dodao da je sa direkorom Rankicom Marelj i menadžmentom te kompanije razgovarao o tendencijama na tržištu i u proizvodnji imajući u vidu sve okolnosti u kojima se odvija mljekarska i industrijska proizvodnja.
Mirjanić je potvrdio da je kompanija "Mlijekoprodukt" i u ovoj godini ostvariti pozitivno poslovanje i uz to i obezbjediti elemente za dalji razvoj.
Marketing menadžer "Mlijekorodukta" Vlado Sandić izjavio je da je ta kompanija trenutno u fazi nabavke mehanizacije za pomoć farmama u vrijednosti od 600.000 KM.
"Ovo je već treća godina u nizu u kojoj provodimo tu aktivnost jer je ključni cilj vrhunski kvalitet mlijeka i stabinost cijelog mljekarskog sektora i naše pozicije na tržištu BiH", rekao je Sandić.
On je precizirao da "Mlijekoprodukt" u ovom momentu sarađuje sa oko 1.400 kooperanata, a da su pozitivni trendovi zabilježeni i u kvalitetu i u količinama mlijeka.
09. 08.2017. - NA GRADSKI SISTEM VODOSNABDIJEVANJA PRIKLJUČENO 80 DOMAĆINSTAVA U ŠPILJI I VRIOCIMA
Na gradski sistem vodosnabdijevanja u Kozarskoj Dubici danas je priključeno oko 80 domaćinstava u naseljima Špilja i Vrioci, područja koja nisu bila obuhvaćena realizacijom projekta vodosnabdijevanja sa izvorišta Komlenac.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je da se opštinskoj upravi obratila grupa mještana tog područja na kojem je, posebno u ljetnom periodu, veoma izražen problem u snabdijevanju vodom.
"Došli smo na ideju da na postojeće male vodovode, koji su mještani izgradili prije nekoliko godina i koji su naravno sada presušili tokom ljeta, izvršimo improvizaciji i na njihov sekundarni vodovod spojimo naše potisne cijevi i rješimo snabdijevanje vodom na području Špilje, Vrioca, Komlenca i dijela Suvaje", rekao je Reljić na lokaciji izvođenja radova u Špilji.
On je naveo da su toj odluci prethodili razgovori i sastanci sa mještanima, koji su u procentu od 99 odsto izjasnili za takvo rješenje problema u vodosnabdijevanju, dok se ne realizuje kompletan projekat za to područje, koji je u pripremi.
Reljić je zahvalio na saradnji preduzeću "Vodovod" i potvrdio da je, u namjeri da pomogne ljudima tog područja, opština Kozarka Dubica preuzela troškove priključenja i održavanja sekundarne mreže.
"Iskreno se nadam da građani neće praviti probleme i da će pokazati solidarnost i zajedništvo u izmirenju svojih obaveza za isporučenu vodu koja je zdravstveno ispravna i nije skupa", rekao je Reljić.
Direktor preduzeća "Vodovod" a.d. Kozarska Dubica Željko Dragičević precizirao je da će po okončanju radova u naseljima Špilja, Vrioci i Komelenac, vodu iz gradskog sistema vodosnabdijevanja dobiti ukupno 120 domaćinstava tog područja.
"Pri kraju je realizacija faze II projekta vodosnabdijevanja sa izvorišta Komlenac, a predviđeno je da se u trećoj fazi tog projekta na gradski sistem vodosnabdijevanja priključe mještani Komlenca i Suvaje, ali nije predviđeno priključenje mještana Špilje i Vrioca", objasnio je Dragičević.
On je dodao da je za to područje izrađen poseban projekta, čija je vrijednost oko 290.000 KM.
"U toku je pribavljanje sredstava za taj projekat, a tu su uključeni i narodni poslanik Darko Banjac i rukovodstvo opštine Kozarska Dubica i postoje velike šanse da se taj projekat realizuje sljedeće godine", rekao je Dragičević.
On je naglasio da se kompletan gradski vodovodni sistem snabdijeva vodom sa izvorišta u Komlencu, a da svih 100 nalaza o kvalitetu vode iz 2016. godine potvrđuju da je voda sa tog izvorišta potpuno zdravstveno ispravna.
Po okončanju druge faze u sistem vodosnabdijevanja sa izvorišta Komlenac u Kozarskoj Dubci biće priključeno oko 800 domaćinstava iz sela Draksenić, Demirovac, Donja Gradina i Međeđa, a u trećoj fazi tog projekta još oko 1.000 domaćinstava sa mjesnog područja Knežica i Hadžibair.
08.08.2017. - PRIPREME ZA REALIZACIJU TREĆE FAZE PROJEKTA "VODOSNABDIJEVANJE KOMLENAC"
Opština Kozarska Dubica dobila je saglasnost za izradu tenederske dokumentacije za realizaciju treće faze projekta "Vodosnabdijevanje Komlenac", čija je ukupna vrijednost 3.530.881 KM.
Predsjednik tima za realizaciju tog projekta i načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje opštine Kozarska Dubica Vladislav Stevanović potvrdio je da se privode kraju radovi u okviru druge faze izgradnje sistema vodosnabdijevanja Komlenac, a da je opština Kozarska Dubica izvršila sve svoje obaveze i pripreme za realizaciju treće, završne faze tog projekta.
"Opština Kozarska Dubica je izvršila sve svoje obaveze, urađena je kompletna projektna dokumentacija koja je revidirana prema Zakonu o uređenju prostora kod nadležne institucije i prema zahtjevima Evropske investicione banke", objasnio je Stevanović.
On je dodao da je nakon tog postupka opština Kozarska Dubica dobila saglasnost da se pristupi izradi tenderske dokumetacije za treću fazu projekta "Vodosnadbijevanja Komlenac".
"Prema obavještenju koje smo dobili iz Ministarstva finansija Republike Srpske, raspisivanje tendera očekuje se krajem ove ili početkom naredne godine", precizirao je Stevanović.
On je naveo da treća faza projekta "Vodosnabdijevanje Komlenac" podrazumijeva izgradnju dva rezervoara, crpne stanioce, 13,3 kilometra primarnog cjevovoda, devet kilometara potisnih i 4,3 kilometra gravitacionih vodova u okviru vodosnabdijevanja Komlenac.
U okviru treće faze projekta biće izgrađena sekundarna mreža za vodosnabdijevanje naselja Komlenac i Suvaja sa 3,1 kilometara cjevovoda, te izradnju cjevovoda za Knežicu u dužini od 10 kilometara.
Distributivna mreža koja se sastoji od 0,3 kilometra priključnih cjevovoda biće izrađena za naselje Hadžibair, te rezervoar, crpna stanica i devet kilometara cjevovoda.
Stevanović je naveo da je u toku postupak eksproprijacije na tri lokacije gdje je predviđena izgradnja rezervoara, a da je taj postupak već završen za lokaciju rezervoara na Hadžibairu.
04.08.2017. - "VEČE OJKAČE" U MOŠTANICI 18. AVGUSTA
U Opštinskoj upravi Kozarska Dubica održan je prvi radni sastanak Organizacionog odbora tradicionalne manifestacije "Veče ojkače", koja se održava u krugu manastira Moštanica.
U ime predsjednika Organizacionog odbora, načelnika opštine Kozarska Dubica Radenka Reljića, sastanak je sazvao potpredsjednik Milovan Barišić, koji je potvrdio da će "Veče ojkače" biti održano 18. avgusta u okviru tradicionalnog narodnog zborovanja kod manastira Moštanica povodom obilježavanja praznika Preobraženja Gospodnjeg.
"U tokom su organizacione pripreme za održavanje manifestacije, koja sveke godine okupi veliki broj publike i ojkačkih grupa iz cijelog Potkozarja i šire", rekao je Barišić.
On je podsjetio da je cilj održavanja tog kulturnog događaja očuvanje izvorne pjesme i izvornog narodnog stvaralaštva, te da se očekuje da će ovogodišnja, 21 po redu manifestacija, okupiti oko 20 ojkačkih grupa iz cijelog Potkozarja.
"Veče ojkače" kod manastira Moštanica organizuje se je u okviru "Dubičkog ljeta" pod pokroviteljstvom opštine Kozarska Dubica i medijskim pokroviteljstvom JP "Centar za informisanje i kulturu".


02.08.2017. - RADOVI U DRUGOJ FAZI IZGRADNЈE VODOVODNOG SISTEMA "KOMLENAC" TEKU PLANIRANOM DINAMIKOM
Druga faza projekta izgradnje vodovodnog sistema "Komlenac" u opštini Kozarska Dubica okončana je u procentu od 95 odsto, a na području Dubičke ravni izvode se završni radovi na izgradnju veznog cjevovoda za naselja Draksenić, Demirovac, Donja Gradina i Međeđa.
Lokaciju izvođenja radova u Demirovcu danas su posjetili zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Vladislav Stevanović, koji su u razgovoru sa izvođačima radova i nadzornim organom, konstatovali da radovi teku planiranom dinamikom, te da će biti završeni sredinom septembra, u planiranom roku.
"Radovi idu planiranom dinamikom, odnosno i nešto brže. U ovoj fazi već je izvršena rekonstrukcija gradske vodovodne mreže, a u narednim danima bi trebao da bude završe i ovaj krak cjevovoda do kraja sela Međeđa, kako bi stanovništvo Dubičke ravni napokon dobilo čistu i pitku vodu iz izvorišta "Komlenac", izjavio je Zlojutro.
On je naveo da ostaje još izgradnja dijela cjevovoda prema Donjoj Gradini, te da da je u projektnom smislu opština Kozarska Dubica odavno sprema za izvođenje i treće faze projekta "Rekonstrukcija vodovodnog sistema Kozarska Dubica", ali da se čeka da se prikupe donatorska sredstva, koje obezbjeđuje Vlada Republike Srpske.
Zlojutro je pohvalio izvođače radova, nadzorni organ i sve koji su uključeni u relizaciju druge faze projekta, čija je vrijednost 2.244.000 KM.
Član nadzornog tima Vaso Milišić izjavio je da je realizacija druge faze projekta izgradnje vodovodnog sistema "Komlenac", koja podrazumijeva rekonstrukciju gradske vodovodne mreže u Kozarskoj Dubici, bila veoma zahtjevna u smislu odvijanja radova.
"Međutim, ovdje zaista nismo imali nikakvih problema jer su kolege iz opštine i "Vodovoda" a.d. Kozarska Dubica učinili dodatne napore i pripremili odličnu projektnu dokumentaciju", rekao je Milišić.
On je dodao da je to vrlo važan korak da bi se uspješno odvijali radovi, koji će biti izvršeni kvaliteno i na vrijeme.
Šef gradilišta iz preduzeća "Integral inženjering" iz Banjaluke Sanja Kljajić izjavila je da su u toku izvođenja radova građani Kozarske Dubice bili ljubazni i susretljivi, te izrazila očekivanje da će na zadovoljstvo građana radovi uskoro biti završeni.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi