V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

01.08.2017. - POČELA SANACIJA OŠTEĆENJA NA LOKALNOJ PUTNOJ INFRASTRUKTURI
U Kozarskoj Dubici počela sanacija oštećenja na lokalnoj putnoj infrastrukturi na cijelom području opštine, a planirani radovi vrijedni su 23.000 KM.
Radovi su počeli jutros u ulici Dušana Silnog, te potom nastavljeni i u drugim gradskim ulicama. Popravljen je magistralni put prema Moštanici, a sanacija se planira i na dionicama prema Sjeverovcima, Međuvođu, Mlječanici, Strigovi i Čitluku.
Teren na kome se izvode radovi danas je obišao načelnik opštine Radenko Reljić sa načelnicima opštinskih odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i opštu upravu i boračko – invalidsku zaštitu, Darijanom Babićem i Dušanom Drljićem, koji su radnicima donijeli osvježenje jer se poslovi asfaltiranja izvode na izuzetno visokim temperaturama.
"Imali smo početkom godine kašnjenja oko usvajanja opštinskog budžeta, pa su kasnile i ostale procedure, a prije mjesec dana je završena tenderska procedura oko izvođača radova koji će sanirati udarne rupe na našim saobraćajnicama. Kao što vidite ekipa Prijedor puteva je na terenu i konačno je došlo vrijeme da se uradi ovaj dio posla i poprave oštećenja na saobraćajnicama zbog kojih smo svi bili nezadovoljni", izjavio je Reljić.
On je naveo da je za te poslove poslove izdvojeno 23.000 KM, ali da će sigurno sanacija svih oštećenja na lokalnoj putnoj mreži koštati više.
"Čekali smo da mehanizacija "Prijedor puteva" bude na terenu u našoj opštini i odmah kada se završilo asfaltiranje ulica u naselju "Petar Pecija", pristupili smo ovim poslovima, a nastojaćemo da uradimo što više kako bi, koliko-toliko olakšali život našim građanima", istakao je Reljić. On je pozvao građane da što prije prijave sva oštećenja putne infrastrukture u nadležno opštinsko odjeljenje, jer će poslovi sanacije rupa trajati naredih nekoliko dana.
"Imamo 500 kilometara lokalne putne mreže i ne možemo znati gdje se nalazi baš svako oštećenje, zato je važno da i građani prijave lokacije načelniku opštinskog odjeljenja Darijanu Babiću, kako bi se sve popravilo dok su ekipe na terenu, jer do sljedeće godine više neće biti izvođenja ovih radova", precizirao je Reljić.
28.07.2017. - POČELO ASFALITIRANJE U IZBJEGLIČKOM NASELJU "PETAR PECIJA" I ZAVRŠENI RADOVI NA SANACIJI KLIZIŠTA
U gradskom izbjegličkom naselju "Petar Pecija" u Kozarskoj Dubici počeli su radovi na asfaltiranju Gračaničke i Nemanjine ulice, vrijedni 25.538 KM, potvrđeno je danas u Odjeljenju za prostorno uređenje opštine Kozarska Dubica.
Načelnik tog Odjeljenja Vladislav Stevanović precizirao da će asfalt biti položen u ukupnoj dužini od 300 metara, a da je finansijska sredstva potrebna za realizaciju tog projekta obezbjedila Vlada Republike Srspke, odnosno Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske.
On je dodao da su na putnom pravcu Međuvođe – Mlječanica završeni radovi na sanaciji klizišta, vrijedni 94.800 KM, a da je tom sanacijom riješen jedan od velikih problema stanovnika tog područja, te korisnika usluga Bolnice "Mlječanica", koja se nalazi u neposrednoj blizini.
Sredstva za sanaciju klizišta obezbjeđena u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.
Lokaciju na kojoj su završeni radovi na sanaciji klizišta i gradsko izbjegličko naselje "Petar Pecija" danas su obišli zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić i načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenja Vladislav Stevanović.
28.07.2017. - OBILJEŽEN DAN USTANKA PROTIV FAŠIZMA 1941. GODINE
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Milića Gaju da je antifašizam vlasništvo Srba na ovim prostorima, jer je činjenica da su na mjestima gdje su Srbi bili apsolutna većina pokretani ustanci protiv fašizma.
"Srpski narod je dao nesumnjiv doprinos civilizacijskoj pobjedi Evrope i naroda koji su se našli pred najezdom fašizma i istrebljenja po nacionalnoj i vjerskoj osnovi", rekao je Dodik novinarima u Milića Gaju kod Kozarske Dubice, gdje je danas obilježen Dan ustanka protiv fašizma 1941. godine.
On je naglasio da je srpski narod bio na meti njemačkih okupatora i tadašnje nezavisne ustaške države u kojoj je državni projekat bio istrebljenje Srba sa ovih prostora.
"Srbi su, naravno, reagovali tako što su ovdje u slobodarskoj Kozari i Milića Gaju digli ustanak protiv okupatora i istrebljenja, a nedaleko, lokacija Jasenovca, govori najbolje koliko je ovaj narod ovdje stradao", dodao je Dodik.
Dodik je podsjetio da je Kozarska Dubica kao opština izgubila polovinu svog stanovništva i bila jedna od najstradalnijih opština u bivšoj Jugoslaviji u Drugom svjetskom ratu.
U obraćanju poštovaocima Narodno-oslobodilačke borbe /NOB/ na tradicionalnom narodnom zborovanju u Milića Gaju, Dodik je naglasio da komunistička vlast u bivšoj socijalističkoj Jugoslaviji nije vratila narodu Potkozarja za žrtvu koju je dao, te da je taj kraj ostao pasivan, dok su razvijana druga mjesta koja su bila više na strani okupatora.
"To govori o tome da mi savremenici i današnja vlast moramo da ostanemo privrženi idejama antifašizma, jer je antifašizam nešto što je naše, mjesto gdje se svrstavamo uz slobodarske narode Evrope", naglasio je Dodik.
On je podsjetio da su se drugi narodi pridružili antifašističkom pokretu tek krajem 1944. godine, kada je bilo jasno ko će pobijediti u tom ratu.
Dodik je rekao da na dan sjećanja na ustanak protiv fašizma - 27. juli voli da dođe u Milića Gaj da se identifikuje sa slavnim danima, kada su se naši preci pobunili protiv okupatora i osvojili slobodu, koja je ključna riječ naroda Kozare.
Predsjednik Srpske dodao je da su Srbi donosili slobodu drugim narodima u bivšoj Jugoslaviji i naglasio da je Republika Srpska garancija za slobodu, te da vjera u Srpsku u budućnosti mora da jača.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić podsjetio je da je ustanak protiv fašizma počeo napadom na žandarmerijsku stanicu u Knežici pod vođstvom legendarnog doktora Mladena Stojanovića, te da je odgovor okupatora i ustaške vlasti na taj ustanak bio surov.
On je dodao da potomci učesnika NOR-a i svi ljudi sa ovog područja ne smiju zaboraviti čuvenu Bitku na Kozari i poželio da narod tog kraja živi u miru i slobodi.
Reljić je poručio da mlade treba učiti o istoriji, da bi znali koračati u budućnosti.
U okviru obilježavanja Dana ustanka protiv fašizma 1941. godine položeni su vijenci na partizanskom groblju u Knežici kod Kozarske Dubice.
25.07.2017. - UTVRĐEN PROGRAM OBILJEŽAVANJE DANA USTANKA PROTIV FAŠIZMA 1941.
Dan ustanka protiv fašizma 1941. godine biće obilježen u četvrtak, 27. jula, u Milića Gaju u Kozarskoj Dubici.
U okviru programa obilježavanja tog događaja u 18.30 časova biće položeni vijenci na partizanskom groblju u Knežici, a zatim bi na tradicionalnom narodnom zborovanju u Milića Gaju, u 19.15 časova, trebalo da se obrate predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, potvrđeno je iz Odbora za obilježavanje značajnih istorijskih događaja Vlade Republike Srpske.
Uz prigodan kulturno-umjetnički program, obilježavanje Dana Ustanka protiv fašizma 1941. godine organizuju Odbor za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Vlade Republike Srpske, Savez udruženja boraca Narodno oslobodilačkog rata Republike Srpske i opština Kozarska Dubica.
Ustanak protiv fašizma u knešpoljskom kraju počeo je 27. jula 1941. godine napadom na žandarmerijsku stanicu u Knežici.
Ustanak u tom kraju je bio dobro organizovan pod vođstvom narodnog heroja doktora Mladena Stojanovića.
24.07.2017. - POTPISANI UGOVORI O REALIZACIJI PROJEKTA "OMLADINSKE BANKE"
U Opštinskoj upravi Kozarska Dubica danas su potpisani ugovori o relizaciji projekata pod nazivom "Maštarnica" i "Kneževina je opet IN", koji će biti finansirani u okviru ovogodišnjeg programa "Omladinska banka".
Direktor programa "Omladinska banka" Željko Pauković precizirao je da je ukupna vrijednost odobrenih projekata neformalnih grupa mladih iz Kozarske Dubice 11.160 KM, od čega je iz programa "Omladinske banke" obezbjeđeno 5.760 KM, a preostali iznos čine doprinosi iz zajednice.
On je podsjetio da se program Omladinske banke u Kozarskoj Dubici provodi od 2010. godine, a da su do sada uspješno realizovana 72 projekta neformalnih grupa mladih, čija je ukupna vrijednost oko 240.000 KM.
Pauković je čestitao predstavnicima neformalih grupa mladih u Kozarskoj Dubići, čiji projekti će biti finansirani u okviru ovogodišnjeg programa "Omladinske banke".
Potpisivanju ugovora danas je prisustvovao i zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, te koordinator programa "Omladinska banka" u Kozarskoj Dubici Željko Amidžić.
Uz čestitke neformalim grupama mladih na kvalitetno osmišljenim projektima, Zlojutro je izrazio očekivanje da će odobreni projekti biti uspješno relizovani, u planiranom roku, do 15. septembra ove godine.
21.07.2017. - U ČETVRTAK OBILЈEŽAVANЈE DANA USTANKA NARODA I NARODNOSTI BIH
Obilježavanje sjećanja na dan Ustanka naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine protiv fašističke okupacije u Drugom svjetskom ratu održaće se u četvrtak, 27. jula, tradicionalnim narodnim zborovanjem u Milića Gaju.
Pododbor Vlade Republike Srpske zadužen za obilježavanje značajnih istorijskih događaja utvrdio je sa predstavnicima Opštinske uprave Kozarska Dubica da će tom značajnom istorijskom događaju prisustvovati predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministra rada i boračko invalidske zaštite Milenka Savanovića.
Predviđeno je da obilježavanje 76 godina od ustanka naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine protiv fašističke okupacije u Drugom svjetskom počne u 18.30 časova polaganjem vijenaca na partizanskom groblju u Knežici, a potom će se, u 19.15 časova prisutnim na tradicionalnom narodnom zboru u Milića Gaju obratiti predsjednik Republike i resorni ministar. U 19.30 časova predviđen je prigodan umjetnički program.
Ustanak naroda i narodnosti BiH protiv fašističke okupacije pokrenut je 27. jula 1941. godine na Kozari pod vodstvom doktora Mladena Stojanovića, a u Milića Gaju u Kozarskoj Dubici tradicionalnim narodnim zborovanjem i okupljanjem učesnika i poštovalaca NOR-a i njihovih potomaka, obilježava se taj događaj.
Očekuje se da će se 27. jula u Milića Gaju sjenama žrtava iz Drugog svjetskog rata pokloniti preživjeli kozarački borci, učesnici Narodnooslobodilačkog rata, ali i građani i predstavnici brojnih udruženja potkozarskih opština Kozarske Dubice, Gradiške, Novog Grada i Kostajnice, te gradova Prijedora i Banjaluke.
Organizatori obilježavanja 76 godina od podizanja ustanka naroda u BiH protiv fašizma su SUBNOR Republike Srpske, Odbor za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Vlade Republike Srpske i opština Kozarska Dubica.
Opštinska uprava je za zainteresovane Dubičane obezbijedila besplatan prevoz autobusom do zborišta u Milića Gaju, koji će ispred sportske dvorane krenuti u 18.00 časova.
07.07.2017. - MILOVAN BARIŠIĆ JEDNOGLASNO IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE
Zbog imenovanja na novu funkciju, dužnosti je danas razriješen predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović, a na istoj sjednici za novog predsjednika lokalnog parlamenta jednoglasno je izabran Milovan Barišić /SNSD/.
Jaćimović se kolegama odbornicima zahvalio na korektnoj i uspješnoj saradnji i poželio im uspjeh u radu i u narednom periodu.
"Nova dužnost me neće spriječiti da i dalje radim za našu opštinu", istakao je Jaćimović i naglasio da će mu Kozarska Dubica uvijek biti na prvom mjestu, te da će i na novoj dužnosti nastojati da svojim sugrađanima izađe u susret.
Zahvalivši se kolegama na ukazanom povjerenju, Barišić je rekao da se njegov način rada neće mijenjati u odnosu na period u kojem je ranije obavljao tu dužnost.
"S obzirom na to da sam ovu dužnost obavljao i ranije, mojim tempom i na moj način nastavljam rad", rekao je Barišić.
06.07.2017. - U PONEDJELЈAK, 10. JULA, VANREDNA DERATIZACIJA ZBOG EPIDEMIJE MIŠJE GROZNICE
U ponedjeljak, 10. jula u Kozarskoj Dubici biće izvršena vanredna deratizacija koju će obaviti preduzeće za saniranu i ekološku zaštitu "Eko-bel" iz Banjaluke, uglavnom po brdskom području opštine, odnosno u selima gdje se već pojavila mišja groznica, potvrdio je danas načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić. On je precizirao da je planirano da se deratizacija obavi u oko 800 domaćinstava, a da će, ukoliko se ukaže potreba, vanredna deratizacija biti izvršena i na ostalom dijelu opštine."Mišja groznica pojavila se ne samo u našoj nego i u susjednim opštinama, Gradišci, Srpcu i Kostajnici i to uglavnom kod ljudi na selu prilikom obavljanja nekih poljoprivrednih poslova kada dolaze u dodir sa mišjim izlučevinama", rekao je doktor Radenko Reljić, načelnik opštine, te pozvao stanovništvo na oprez.
U Kozarskoj Dubici trenutno je šest potvrđenih slučajeva mišje groznice i četri slučaja koja su još na liječenju u Klinici za infektivne bolesti u Banjaluci, za koje se čeka potvrda o bolesti.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi