V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

25.03.2016. - SASTANAK O OBLICIMA BUDUĆE SARADNjE
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro razgovarao je danas generalnim konzulom Republike Hrvatske u Banjaluci Zlatkom Kramarićem o stanju bitnim oblastima u toj opštini i oblicima buduće saradnji.
"Upoznali smo konzula o stanju u bitnim oblastima za ovu opštinu jer je saradnja sa Hrvastkom i ove opštine i BiH u fokusu interesovanja, s obzirom da je to susjedna zemlja i članica EU", rekao je Zlojutro.
On je potvrdio da je sa konzulom Kramarićem razgovarao na temu graničnog prelaza u Kozarskoj Dubici, koji je privremeno otvoren za putnički saobraćaj.
"O tome smo upoznali i konzula Kramarića, koji će biti, u neku ruku, naš zagovornik ukoliko ponovo budemo u problemu da se taj status promijeni", potvrdio je Zlojutro.
On je naglasio da je tema današnjeg radnog sastanka bila i moguća privredna i regionala saradnja sa Sisačko-moslavačkom županijom, za koju je zainteresovana Kozarska Dubica.
Generalni konzul Republike Hrvatske u Banjaluci Zlatko Kramarić izjavio je da treba stvarati pozitivne političke, ekonomske i društvene uslove, a da trenutna situacija upućuje stanovnike BiH i Hrvatske jedne na druge.
"Radićemo na tome da ljudima što više olakšamo da žive bolje i sadržajnije i to je smisao politike i djelovanja konzulata Republike Hrvatske u Banjaluci", izjavio je Kramarić. On je naglasio da će se potruditi da most u Kozarskoj Dubici ostane otvoren jer je to interes građana i Hrvaske i Kozarske Dubice, koji njime cirkulištu i rade.
"Republika Srpska nije samo Banjaluka i prema obilaziti i druga područja, a posebno pogranične opštine, jer mo upućeni jedni na druge. Rijeke nas trebaju spajati, a granice treba što je moguće jednostavnije premošćavati jer je to u interesu velikog broja ljudi", rekao je Kramarić.
Sa generalnim konzulom Republike Hrvatske u Banjaluci Zlatkom Kramarićem danas je razgovarao i zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović.
NAČELNIK OPŠTINE I PREDSJEDNIK SO ČESTITALI USKRS
Svim sugrađanima katoličke vjeroispovjesti i župniku katoličke crkve Milanu Begiću načelnik opštine Mile Zlojutro i predsjedik Skupštine opštine Milovan Barišić uputili su čestiku povodom nastupajućeg praznika Hristovog uskrsnuća -Uskrsa.
24.03.2016. - PREDSTAVLJENA NAJKVALITETNIJA VINA IZ BANJALUČKE REGIJE
U organizaciji Udruženja vinara i vinogradara Republike Srpske u Kozarskoj Dubici danas su predstavljena najkvalitetnija vina proizvedena u vinarijama Banjalučke regije.
U okviru manifestacije pod nazivom "Prvi susret vinara Banjalučke regije", svoje proizvode predstavilo je deset izlagača – Vinarija "Jungić" iz Čelinca i Banjaluke, Vinarija "Kuzmanović" iz Dervente, vinarije "Vasić", "Fazan", "Keser" i "Petrović" iz Prnjavora, te vina Aleksandra Đuričića iz Dervente, Popović Zorana iz Laktaša, Seoskog domaćinstva "Banjac" i Podruma "Panić" iz Kozarske Dubice.
Profesor Dragutin Mijatović iz Udruženja vinara i vinogradara Republike Srpske naveo je da se na području Banjalučke regije, u sjevernom dijelu BiH, pod zasadima vinograda nalazi oko 60 hektara.
"Taj dio vinograda danas je relativno mlad i vinari sa tog područja prave svoja vlastita vina u želji da se uključe u vinarski svijet i kulturu, a treba reći da šezdesetak vinogradara sa tog područja proizvode kvalitetna vina, od kojih su neka i nagrađena za kvalitet", izjavio je Mijatović.
On je naglasio da vina proizvedena na području Banjalučke regije zaslužuju veliku pažnju, trebaju da se nađu na trpezama domaćih restorana i hotela, a da u što kraćem periodu treba obezbjediti i uslove za njihov izvoz.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro izjavio je da je manifestacija prilika da se Kozarska Dubica još jednom promoviše kao mjesto pogodno za razvoji i te grane poljoprivrede, ali i kao mjesto koje je otvoreno za sve aktivnosti i mjesto koje nudi dobre turističke usluge.
24.03.2016. – NAJAVA: SASTANAK SA GENERALNIM KONZULOM HRVATSKE U BANJALUCI ZLATKOM KRAMARIĆEM
Opštinu Kozarsku Dubicu sutra će posjetiti generalni konzul Republike Hrvatske u Banjaluci Zlatko Kramarić, koji će o aktuelnostima u opštini razgovarati sa načelnikom Milom Zlojutrom i drugim opštinskim zvaničnicima.
Sastanak će biti održan u kabinetu načelnika opštine u 11.00 časova.
23.03.2016. - GRANIČNI PRELAZ OSTAJE OTVOREN I U NAREDNA TRI MJESECA
Granični prelaz Kozarska Dubica – Hrvatska Dubica ostaće otvoren za međunarodni putnički saobraćaj i u naredna tri mjeseca, saopšteno je danas iz kabineta načelnika opštine Kozarska Dubica.
U opštinskoj upravi Kozarska Dubica potvrđeno je da je ta odluka donesesena na današnjem sastanku Mješovite komisije za provođenje ugovora o graničnim prelazima između BiH i Hrvatske koji je održan u Zagrebu.
Šef Graničnog prelaza u Kozarskoj Dubici Ljubomir Vlajnić potvrdio je da je u ovoj godini međunarodni granični prelaz Kozarska Dubica -Hrvatska Dubica prešlo je više od 45.000 lica i 21. 888 putničkih motornih vozila.
Ulaskom Hrvatske u EU granični prelaz u centru Kozarske Dubice od 1. jula 2013. godine izgubio je status međunarodnog graničnog prelaza i kategorizovan kao stalni granični prelaz za pogranični saobraćaj, a na osnovu odluke Mješovite komisije za praćenje provođenja Ugovora između BiH i Hrvatske o graničnim prelazima, ponovo je privremeno otvoren 14. decembra prošle godine.
21.03.2016. - NAČELNIK OPŠTINE URUČIO NAGRADE UČESNICIMA RELIJA I POZDRAVIO PLANINARE NA KOZARI
Na osmom po redu reliju "Mrakovica 2016" učestvovalo je oko 220 takmičara iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore sa 97 vozila, a nakon dvodnevnog takmičenja najuspješnijim učesnicima u četiri kategorije dodijeljeni su pehari i medalje.
U finišu manifestacije, nagrade učesnicima relija uručio je načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro. On je izrazio čestitke učesnicima i organizatorima relija, koji prema broju učesnika prevazilazi lokalne i regionalne granice.
Organizator trodnevnog relija, koji je sinoć završen na Mrakovici, bio je Off roud klub "Kozara" iz Kozarske Dubice.
Predsjednik tog kluba Bojan Miljatović izjavio je da je ovogodišnji reli protekao uspješno, a da je odziv učesnika premašio očekivanja.
"Veoma smo zadovoljni, iako je organizacija i tok takmičenja bio naporan, reli je okončani bez povrijeđenih, što je važno obzirom na karakter manifestacije", izjavio je Miljatović.
Vožnjom po šumskim nekategorisanim putevima i stazama na Kozari, učesnici relije takmičili su se u tri klase po težini staze koju voze, a to su hard, soft i turist klasa. U okviru programa relija, učesnici su vozili i dva specijalna ispita na lokalitetima Vučana, Pašini konaci i Mandžukine bare.
Miljatović je dodao da je, u organizaciji te manifestacije, izuzetna saradnja ostvarena sa opštinom Kozarska Dubica, gradom Prijedorom, sponzorima i svim učesnicima.
Načelnik Zlojutro pozdravio je juče i učesnika tradicionalne planinarske akcije "Pozdrav proljeću", koji su se okupili na Mrakovci, nakon što su prepješačili 13 kilometara dugu stazu na Kozari.
18.03.2016. - OPŠTINSKI CRVENI KRST PREDNJAČI PO POSTIGNUTIM REZULATATIMA
Generalni sekretar Crvenog krsta Republika Srpske Đoko Mihajlović izjavio je da Crveni krst u Kozarskoj Dubici ima vrijedne radnike i volontere koji po postignutim rezultatima prednjače ne samo među opštinama Srpske nego i u cijeloj BiH.
On je dodao da su se dubički humanitarci posebno iskazali u organizovanju, sakupljanju i distribuciji humanitarne pomoći za poplavljena područja.
Mihajlović je danas prisustvovao sjednici Skupštine opštinske organizacije Crvenog krsta u Kozarskoj Dubici na kojoj je usvojen izvještaja o radu u prošloj i plana aktivnosti za tekuću godinu. Na sjednici je zaljučeno da su u 2015. godini zaposleni i volonteri u Crvenom krstu u Kozarskoj Dubici ostvarili većinu planiranih zadataka.
Sekretar opštinskog Crvenog krsta Kozarska Dubica Goran Gajić naveo je da je ta organizacija lani provela niz redovnih aktivnosti iz programa podmlatka i omladine, zdravstvenog prosvećivanja, upoznavanja na opasnosti od mina, te aktivnosti službe traženja i socijalno-humanitarne djelatnosti.
„Realizovani su i zadaci u okviru „Nedjelje Crvenog krsta“ , „Nedjelje tuberkuloze“ i drugih akcija, a naročito dobri rezultati postignuti su u dobrovoljnom davalaštvu krvi“, istakao je Gajić.
Djelovanje i rad opštinske organizacije Crvenog krsta pohvalio je zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović, koji je izjavio da će ove godine za rad te organizacije iz opštinskog budžeta biti izdvojeno 49.000 KM.
Na sjednici Skupštine opštinske organizacije Crvenog krsta u Kozarskoj Dubici prisustvovali su i sekretar gradske organizacije Crvenog krsta Prijedor Zoran Veselinović, te načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica Miroslav Tica.
16.03.2016.- POČELA REKONSTRUKCIJA GRADSKE VODOVODNE MREŽE
U opštini Kozarska Dubica danas je ozvaničen početak radova u drugoj fazi izgradnje vodovodnog sistema "Komlenac", koja obuhata rekonstrukciju gradske vodovodne mreže i izgradnju odvojaka prema selima Draksenić, Demirovac, Donja Gradina i Međeđa, na području dubičke Ravni, koja će po okončanju te faze projekta biti integrisana u jedinstveni vodovodni sistem u Kozarskoj Dubici.
"Veliki je značaj ove faze radova, prije svega jer će se kvalitet vode dodatno poboljšati jer se stare azbestne cijevi mijenjaju novim cijevima, značajno će se smanjiti gubici na vodovodnoj mreži, a biće omogućeno i znatno bolje poslovanje preduzeća "Vodovod" u Kozarskoj Dubici", izjavio je novinarima načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro.
On je naveo da je predviđeno da druga faza radova na izgradnji vodovodnog sistema "Komlenac", koje izvodi preduzeće Integral inženjering iz Laktaša, traje do jula naredne godine.
"Podizvođač radova je dubičko građevinsko preduzeće "Šumil" d.o.o. što je dodatno značajno za našu opšinu", izjavio je Zlojutro.
On je izrazio očekivanje da će u toj opštini ubrzo biti započeta i realizacija treće faze projekta, koja predviđa snabdijevanje vodom na područjima u kojima trenutno nema vodovoda, odnosno od novog rezervoara na Jezerinama u Komlencu do knežičkog područja i sela oko Knežice.
Direkor preduzeća "Vodovod" a.d. Kozarska Dubica Željko Dragičević potvdio je da se trenutno iz izvorišta "Komlenac" vodom snabijeva 86 odsto opštine Kozarska Dubica.
"U drugoj fazi predstoji rekonstrukcija i modernizacija gradske vodovone mreže, koja će dobrinijeti da se samanje gubici na mreži koji su do sada iznosili 40 odsto, te predviđa integrisanje zone Ravni u jednistveni gradski vodovodni sistem", izjavio je Dragičević.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi