V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

25.03.2020. - OPŠTINA KOZARSKA DUBICA IZVRŠILA NABAVKU I PODIJELU ZAŠTITNIH MASKI I SRADSTAVA ZA DEZINFEKCIJU
Od proglašenja vanredne situacije zbog epidemije virusa korona, opština Kozarska Dubica izvršila je nabavku i podjelu 860 pamučnih zaštitnih maski i znatne količine sredstava za dezinfekciju.
“Podjela zaštitnih maski vrši se po javnim preduzećima, ustanovama i organizacijama, nadležnim službama i udruženjima građana, ali i stanovništvu i svim onima moji nemaju maske, a kreću se po javnim površinama”, rekao je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
On je precizirao da se do petka očekuje isporuka dodatnih 2.000 zaštitnih maski, a da je opština Kozarska Dubica avansnom uplatom obezbjedila dodatnih 3.000 medicinskih maski, čija se isporuka očekuje 4. aprila.
“U situaciji nestašice na tržištu, uspjeli smo da obezbjedimo dovoljen količine sredstava za dezinfekciju javnih površina, preparate hlora i imamo dovoljno zaliha sa sljedeći mjesec”, rekao je Reljić.
Javnim preduzećima, ustanovama, organizacijama, institucijama, zdravstvenim i drugima službama, udruženjima građana i volonterima danas su podijeljene zaštitne maske i veća količina različitih vrsta sredstava za dezinfekciju ruku i kontaktnih površina u javnim objektima.
“I dalje ćemo raditi na snabdijevanju stanovništva putem institucija u skladu sa mogućnostima nabavke”, najavio je Reljić.
On je naglasio da je higijena javnih prostora značajan segment zaštite i sprečavanja širenja virusa korona.
24.03.2020. - RELJIĆ: SVI NOVOOBOLJELI NA KUĆNOM LIJEČENJU, U TOKU TESTIRANJE SEKUNDARNIH KONTAKATA
Tri novootkrivena slučaja infekcijom virusom korona u Kozarskoj Dubici članovi su iste porodice sa lakšom kliničkom slikom bolesti i na kućnom su liječenju, a nadležne službe vrše provjeru njihovih sekundarnih kontakata, potvdio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radeko Reljić.
„Svi novooboljeli članovi su jedne porodice, svi se osjećaju dobro i imaju blage simtome bolesti“, rekao je Reljić i dodao da se u okviru zdravstvenog sektora i drugih službi preduzimaju sve potrebne mjere.
„U toku je identifikacija svih sekundarnih kontakata novooboljelih, koji će danas biti uzorkovani i testirani u bolnici u Prijedoru“, rekao je Reljić.
On je naglasio da se rezultati tih testova očekuju sutra, te da će od njih zavisiti dalja higijensko-epidemiološka situacija i preventivne mjere na području opštine Kozarska Dubica .
„U zavisnosti od rezultata testiranja sekundarnih kontakata oboljelih, Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica donosiće dalje odluke, ali za sada nema razloga za paniku jer nadležne službe postupaju prema predviđenom medicinskom protokolu“, rekao je Reljić.
On je pozvao stanovnike Kozarske Dubice da poštuju naredbe i peropruke Štaba za vanredne situacije na republičkom i lokalnom nivou i vode računa o mjerama izolacije i drugim zaštitnim mjerama.
„Posebno apelujem na naše starije sugrađane da izbjegavaju kretanje i socijalne kontakte. Situacija je pod kontolom i uz poštovanje preporuka, nema razloga za zabrinutost“, rekao je Reljić.
Kod ukupno pet osoba u Kozarskoj Dubici potvrđena je infekcija virusom korona, a pod epidemiološkim nadzorom su 332 osobe, potvrdila je danas epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član opštinskog Štaba za vanredne situacije Borka Knežević.
Ona je precizirala da su iz sistema zdravstvenog nadzora izašle tri osobe, a je od juče na prisustvo virusa korona testirano deset osoba.
Šef Odsjeka komunale policije opštine Kozarska Dubica Slobodan Pralica potvrdio je da su tokom jučeranjeg dana od 28 kontrolisanih, dva lica prekršila rješenje o izolaciji.
23.03.2020. - KOMUNALNA POLICIJA APELUJE NA ODGOVORNO PONAŠANJE GRAĐANA U KUĆNOJ IZOLACIJI
Iz Komunalne policije opštine Kozarska Dubica obavještavaju sve građane koji se nalaze u kućnoj izolaciji da strogo poštuju pravila.
Građani koji se u trenutku kontrole ne nađu u svojim domovima, smatraće se da su prekršili mjeru kućne izolacije i biće sankcionisani.
To podrazumijeva da oni građani koji u trenutku kontrole ne otvore vrata svojih domova i ne jave se na telefon smatraće se odsutnim i prema njima će uslijediti sankcije.
S toga se mole svi kojima je određena kućna izolacija da odgovorno i savjesno postupaju kako bi se zaštitili građani od širenja virusa korona.
23.03.2020. - RELJIĆ: DOVOLJNE KOLIČINE BRAŠNA U KOZARSKOJ DUBICI
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da građani ove opštine nemaju razloga za paniku kada je riječ o odluci Vlade o ograničavanju kupovine osnovnih životnih namirnica.
„Povodom nastale situacije uzrokovane pojavom virusa korona razgovarao sam s vlasnikom Mlina do.o. „Jelena“ Markom Vlajsevićem prilikom čega sam informisan da opština Kozarska Dubica raspolaže sa dovoljnim količinama brašna i sa zalihama za godinu dana, tako da snabdjevenost ovom životnom namirnicom neće biti upitna. Mlin „Jelena“ ima dovoljne količine brašna i sve zalihe će biti rezervisane za opštinu Kozarska Dubica“, rekao je Reljić.
Republički štab za vanredne situacije donio je juče novi niz mjera, a jedna od njih će biti da se ograniči kupovina osnovnih životnih namirnica.
U Republici Srpskoj u veleprodajnim i maloprodajnim trgovinskim objektima ima dovoljno prehrambenih roba, a u firmama u domaćoj prehrambenoj industriji na stanju ima dovoljno prehrambenih zaliha, tako da nema potrebe za bilo kakvim strahom da će doći do nestašice određenih vrsta prehrambenih roba.
23.03.2020. - ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: POD ZDRAVSTVENIM NADZOROM 289 OSOBA
U Kozarskoj Dubici potvrđena je zaraza korona virusom kod dvije osobe mlađe životne dobi, a pod zdravstvenim nadzorom se nalazi 289 osoba, potvrdila je epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član opštinskog Štaba za vanredne situacije Borka Knežević.
“Ljudi, koji su pod epidemiološkim nadzorom se savjesno javljaju, mjere temperature i slijede uputva ljekara”, izjavila je Kneževićeva novinarima, nakon današnjeg sastanka opštinskog Štaba za vanredne situacije.
Ona je pozvala stanovnike da se se ponašaju odgovorno, poštuju izolaciju, jer će tako zaštititi i sebe, svoje porodice i sugrađane, a svim Dubičanima koji su na svojim radnim mjestima da budu maksimalno oprezni i da se pridržavaju svih pravila i zaštitnih mjera.
Šef Odsjeka komunale policije opštine Kozarska Dubica Slobodan Pralica potvrdio je da je tokom proteklog vikenda kontrolisano više od 40 lica kojima su sanitarni inspektori izdali rješenja o kućnoj izolaciji.
Pralica je rekao da su svi kontolisani zatečeni na svojim kućnim adresama, a da jedno lice u petak nije poštovalo mjeru izolacije, te je podnešen prekršajni nalog.
“Pozivam naše građane da se pridržavaju propisanih mjera, jer će komunalna policija i dalje kontrolisati ljude kojima je određena kućna izolacija. Na današnjem sastanku Štaba za vanredne situacije donesena je odluka da se lica koja se utvrdi da ne pošuju mjere izolacije biti smještena u poseban karantin, koji će biti organizovan u prostoru Doma zdravlja”, rekao je Pralica.
Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica utvrdio je danas nove mjere i naredbu koje se odnose na radno vrijeme trgovačkih objekata, pekara i dragstora. Radno vrijeme tih objekata usklađeno je sa odredbama republičkog Štaba za vanredne situacije i određeno je u periodu od 7.00 do 18.00 časova. Radno vrijeme apoteka biće od 07.00 do 19.00 časova, vikendom od 08.00 do 13.00.
Brojnim volonterima, udruženjima i organizacijama, koji su iskazali spremnost da pomognu starijim i bolesnim sugrađanima u nabavci životnih namirnica i lijekova, preporučeno je da svoje aktivnosti koordinišu sa aktivnostima Opštinske organizacije Crvenog krsta u Kozarskoj Dubici.
Nova naredba Štaba za vanredne situacije od 23. marta, kojom se utvrđuju mjere i preopruke s ciljem prevencije širenja virusa korona i zaštite zdravlja stanovništva, biće objavljena na oglasnoj tabli internet prezentacije opštine Kozarska Dubica.
22.03.2020. - RELJIĆ: JOŠ JEDNO LICE POZITIVNO NA VIRUS KORONA
Od tri testirana lica iz Kozarske Dubice, jedno je pozitivno na virus korona, potvrdio je to Radenko Reljić načelnik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije ove opštine.
Prema njegovim riječima radi se o mlađoj muškoj osobi, koja se nalazi u kućnoj izolaciji, nema povišenu temperaturu i dobro se osjeća.
“Drugo testirano lice je negativno, a za treće lice, supruga inficirane trudnice, rezultati testiranja se još iščekuju. Ova lica su, takođe, u kućnoj izolaciji”, rekao je Reljić i dodao da samo strogo poštovanje mjera opreza može doprinijeti da se spriječi pojava većeg broja inficiranih.
On je naglasio da u protekla 24 časa nije bilo većeg broja pacijenata koji su se u Hitnu službu obratili zbog povišene temperature i simptoma viroze ili prehlade.
Reljić je apelovao na građane da budu disciplinovani, ostanu u svojim domovima i samo u slučaju prijeke potrebe izlaze iz kuća.
On je, takođe, poručio građanima da nema mjesta panici, te da uz odgovoran i disciplinovan pristup izbjeći će se širenje virusa.
22.03.2020.- POD EPIDEMIOLOŠKIM NADZOROM 263 OSOBE, ČEKA SE NALAZ TESTIRANJA ZA TRI LICA
Pod epidemiološkim nadzorom u Kozarskoj Dubici nalaze se 263 osobe, što je deset osoba više u odnosu na juče, a nema novooboljelih od virusa korona, potvrdila je epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član opštinskog Štaba za vanredne situacije Borka Knežević.
Kneževićeva je precizirala da su u Kozarskoj Dubici čeka nalaz testiranja za tri osobe, a da je juče jedan nalaz bio negativan.
Šef Odsjeka komunalne policije opštine Kozarska Dubica Slobodan Pralica potvrdio je da je danas do 13.00 časova kontrolisano pet osoba kojima je izdato rješenje o izolaciji, a da su svi kontrolisani zatečeni na svojim kućnim adresama.
Pralica je naveo da komunalna policija u vršenju kontola o poštovanju mjera izolacije postupa i po anomimnim prijavama građana putem broja telefona 052/416 028.
Na međunarodnom graničnom prelazu u Donjoj Gradini uspostavljen je karantin u šatorima Oružanih snaga, sa kapacitom za prijem 48 osoba.
Trudnica iz Kozarske Dubice, kod koje je ranije potvrđena zaraza virusom korona nalazi se u kućnoj izolaciji.
Njeno zdravstveno stanje je stabilno i nema simtome bolesti.
21.03.2020. - RELJIĆ: TRUDNICA BEZ SIMPTOMA OTPUŠTENA IZ BOLNICE U GRADIŠCI, TIM LJEKARA U IZOLACIJI
Trudnica iz Kozarske Dubice, kod koje je potvrđena zaraza virusom korona, nakon boravka i pregleda u Opštoj bolnici u Gradišci, otpuštena je iz te bolnice i upućena u kućnu izolaciju, potvrdio je večeras načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, koji je i komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije.
On je naveo da se žena osjeća dobro i da nema simtome bolesti.
“Prije nego što je potvrđema infekcija virusom korona, trudnica je u Bolnici u Gradišci došla u kontakt sa jednim timom ljekara, koji čine ljekar i dvije medicinske sestre. Taj tim ljekara biće u izolaciji do testiranja, kojim bi se isključila mogućnost zaraze virusom korona”, naveo je Reljić.
Reljić je ranije potvrdio novinarima da se trudnica iz Kozarske Dubice, kod koje je prije dva dana potvrđena infekcija virusom korona, nalazi u bolnici u Gradišci, ne zbog komplikacija, nego zbog mjera predostrožnosti.
On je podsjetio građane na zabranu kretanja od 20.00 časova do 5.00 ujutru, koja će biti na snazi sve dok Vlada Republike Srpske ne odluči drugačije, te pozvao na strogo poštovanje policijskog časa i mjera kućne izolacije.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi