V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

13.04.2017. – ODRŽANA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA OPŠTINSKE BORAČKE ORGANIZACIJE
U Kozarskoj Dubici danas je održana izvještajna sjednica Skupštine Opštinske boračke organizacije na kojoj su razmatrani, a zatim usvojeni Izvještaj o radu te organizacije u prošloj godini i Program rada za 2017. godinu.
Izvještajnoj sjednici Skupštine Opštinske boračke organizacije prisustvovali su predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović i načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Dušan Drljić, koji su sa članovima Skupštine Opštinske boračke organizacije položili cvijeće i zapalili svijeće u spomen-sobi poginulim borcima iz Kozarske Dubice.
Sjednicu je otvorio predsjednik Skupštine Opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica Dušan Drljić, a o aktivnostima organizacije u prošloj godini govorio je predsjednik opštinske Boračke organizacije Dragoljub Ćibić.
On je rekao da je prošla godina bila puna aktivnosti i sadržaja, te da su najviše pažnje posvetili rješavanju materijalnog položaja boraca i boračke populacije, gdje se intenzivno, u okviru programa koje realizuje Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske radilo na zapošljavanju djece poginulih boraca.
"Zajedničkim trudom kod poslodavaca uspjeli smo da zaposlimo jedan dio te djece i sada ih je još 35 nezaposleno u našoj opštini", precizirao je Ćibić i dodao da su u prošloj godini izgrađena dva spomen-obilježja, za mjesno područje Aginci i sreflijsko – pucarsko područje opštine.
"Boračka organizacija je jedna od najbitnijih organizacija u opštini Kozarska Dubica, i to ne samo u našoj opštini nego i na cijelom području Republike Srpske", izjavio je predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović.
On je naglasio da je saradnja lokalne zajednice i Opštinske boračke organizacije je na vrlo visokom novou i izrazio nadu da će tako ostati i u budućem periodu.
Jaćimović je precizirao da je usvajanjem Budžeta opštine za 2017. godinu, Opštinska boračka organizacija dobila grant od 45.000 KM i dodao da će se nastojati da se kroz razne projekte i vidove saradnje poveća iznos odobrenih sredstava.
12.04.2017. - U TOKU ČIŠĆENJE ZAPUŠTENE POVRŠINE U NASELЈU "PUHALO"
U okviru velike akcije proljetnog uređenje grada, u stambenom naselju Puhalo u Kozarskoj Dubici započela je akcija čišćenja zapuštene površine, potvrđeno je danas u opštinskoj upravi Kozarska Dubica.
Tim povodom lokaciju u naselju Puhalo u kojem se izvode radovi posjetili su načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Dragan Jaćimović, koji su razgovarali sa izvođačem radova i građanima.
Na toj lokaciji, površine oko 2.000 kvadrata, koja je više od jedne decenije služila i za odlaganje razne vrste otpada, od juče su mašine prevozničke firme "Babić prevoz" iz Kozarske Dubice, a vrši se utovar smeća i uklanjanje divljeg rastinje i žbunja.
"U akciju uklanjanja deponije i uređenje zapuštene površine u naselju Puhalo opština Kozarska Dubica uložila je oko 3.500 KM" , potvrdio je načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Kozarska Dubica Darijan Babić.
On je dodao da će se u dogovoru sa stanovnicima tog dijela grada, odlučiti šta će se graditi i kako će se urediti prostor sada već bivše deponije.
07.04.2017. - ODRŽAN SASTANAK ORGANIZACIONOG ODBORA ZA PARASTOS I POMEN U DONjOJ GRADINI I ZA DAN OPŠTINE
U opštinskoj upravi Kozarska Dubica danas je održan sastanak organizacionog odbora za obilježavanje 72. godišnjice stradanja žrtava ustaškog zločina genocida u Donjoj Gradini, 23. aprila.
Na istom sastanku utvrđen je i program obilježavanja Dana opštine Kozarska Dubica, 27. aprila, koji je ustanovljen u znak sjećanja oslobođenja područja opštine od fašističke okupacije u Drugom svjetskom ratu, a članovi organizacionog odbora konstatovali su da organizacione i druge pripreme za obilježavanje tih značajnih datuma teku planiranom dinamikom.
U okviru programa obilježavanja 72. godišnjice stradanja žrtava ustaškog zločina genocida u Donjoj Gradini, 22. aprila ove godine u Domu kulture u Kozarskoj Dubici biće održana Duhovna akademija, a u nedjelju 23. aprila Sveta arhijerejska liturgija biće služena u Hramu svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici.
Parastos i pomen žrtvama ustaškog zločina genocida Donjoj Gradini započeće u 12.00 časova, a u 13.00 časova planirano je obraćanje zvaničnika.
Kao i prethodnih godina, za sve građane Kozarske Dubice koji žele da prisustvuju parastosu i pomenu u Donjoj Gradini, biće obezbjeđen prevoz autobusom iz Kozarske Dubice i Knežice.
Organizacioni odbor za obilježavanje tog događaja potvrdio je da će ove godine parastosu i pomenu u Donjoj Gradini prisustvovati 40 učenika Gimnazije iz bratske opštine Kragujevac, koji će boraviti u dvodnevnoj posjeti našoj opštini.
Dan opštine, 27. april i ove godine će biti obilježen nizom svečanosti protokolarnog, sportskog i kulturnog karaktera.
U jutarnjim časovima, biće položeni vijenici u parku na Trgu narodnih heroja kod spomenika Dubičanima ubijenim na platanama 20. septembra 1944. godine.
Zatim će u holu Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" biti otvorene izložbe "Donja Gradina od sela do memorijala", autora Dejana Motla i "Moje Jadovno", autora Dušana Bastašića.
Tradicionalna "Trka oslobođenja" počeće u 17.00 časova, a u Domu kulture u 20.00 časova biće održana i svečana sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica, sa kulturno-umjetničkim programom.
06.04.2017.- PREDSJEDNIK REPUBLIKE SRPSKE MILORAD DODIK U RADNOJ POSJETI OPŠTINI KOZARSKA DUBICA
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Kozarskoj Dubici razgovarao sa načelnikom opštine Radenkom Reljićem o problemima u lokalnoj zajednici i restrukturisanju obaveza iz prethodnih perioda, koje u velikoj mjeri opterećuju budžet te opštine.
"Ključni problem iz prošlosti su obaveze koje su stvorene i mi smo danas razgovarali o tome na koji način situaciju učiniti lakšom. Dogovoreno je da kroz strukturu koju možemo obezbijediti opština uđe u emisiju obveznica i restrukturira svoje obaveze po osnovu starih obaveza, gdje su i visoke kamate", izjavio je Dodik novinarima.
On je rekao da smatra da bi nakon toga u Kozarskoj Dubici mogao biti otvoren prostor za razvoj.
"Razgovarali smo i o uređenju gradskih ulica u vrijednosti od oko milion KM, što bi mogli da uradimo zajedno, jednim dijelom i sa nivoa Republike, mada to nije naša nadležnost", rekao je Dodik.
On je naveo da je sa načelnikom Reljićem razgovarao i o podršci privredi i zapošljavanju, posebno u okviru korištenja sredstava u okviru Fonda za razvoj i zapošljavanje.
"Analizirali smo i ono što je do sada ovdje učinjeno, u okviru Fonda solidarnosti i na druge načine, kroz koje su otklonjeni gotovo svi problemi u vezi sa odbranom od poplava u Kozarskoj Dubici", rekao je Dodik.
On je podsjetio da su u toj opštini u okviru Projekta energetske efikasnosti uređena dva objekta od javnog interesa, a da je danas razgovarano i o drugim načinima korištenja tog programa.
Dodik je potvrdio da je posebna tema sastanka bila Banja Mlječanica i ocijenio da je to sigurno jedan od važnih razvojnih resursa opštine Kozarska Dubica i Republike Srpske.
"Mi ćemo posebnim republičkim programom u narednom periodu vidjeti na koji način pomoći rekonstrukciju i dizanje kvaliteta usluga i boravka u banjama", najavio je Dodik i dodao da je moguće rješenje i rekonstukcija putem javno-privatnog partnerstva.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić potvrdio je da će ta opština izvršiti emisiju obveznica i reprogramirati postojeća dugovanja.
"Imamo snažnu podršku predsjednika za reprogramiranja obaveza, kredita koje smo naslijedili iz ranijeg perioda i zbog kojih imamo velikih prolema u finansijskom smislu", rekao je Reljić novinarima.
On je naveo da je sa predsjednikom Dodikom i ministima razgovarao i o drugim infrastrukturnim projektima i naglasio da rukovodstvu opštine Kozarska Dubica i građanima puno znači podrška predsjednika Republike i Vlade Srpske.
"Ovo nama u Kozarskoj Dubici puno znači. Od Vlade Republike Srpske i predsjednika Dodika, kojima je stalo do ovog grada i naroda, imamo punu podršku i ja se u svoje lično ime, u ime administracije i građana zahvaljujem predsjedniku na snažnoj podršci", rekao je Reljić.
U radnoj posjeti opštini Kozarska Dubica danas su boravili i ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, a sastanku su prisustvovali zamjenik načelnika opštine Mile Zlojutro, predsjednik Skupštine opštine Dragan Jaćimović, narodni poslanik i predsjednik OO DNS-a Darko Banjac i predsjednik OO SNSD-a Jovica Šuman.
31.03.2017. - ZAPOČELA INTENZIVNA KAMPANJA PROMOCIJE KOZARSKE DUBICE KAO INVESTICIONE DESTINACIJE
Opština Kozarska Dubica započela je intenzivnu kampanju promocije Kozarske Dubice kao poslovne destinacije za ulaganja u sve oblasti privrede, potvrdio je danas načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Miroslav Tica.
On je dodao da je poseban naglasak u tim aktivnostima usmjeren na promociju Poslovne zone "Lipova Greda" i na pogodnosti koje potencijalni investitori mogu ostvariti ulaganjem u Kozarsku Dubicu.
"Tako su Budžetom opštine za 2017. godinu na posebnoj budžetskoj stavci planirana sredstva za promociju Poslovne zone u iznosu od 20.000 KM", precizirao je Tica i dodao da će taj novac biti utrošen za promotivne kampanje u zemlji i inostranstvu.
Tica je potvrdio da su već postavljeni bilbordi na najprometnijim putnim pravcima u Republici Srpskoj, a u pripremi su i reklamni bilbordi koji će biti postavljeni na autoputevima u susjednim državama i to Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.
"Pored toga planirano je aktivne saradnje sa našom dijasporom, koja predstavlja značajan, možda i najvažniji, potencijal u pronalaženju i privlačenju investitora", naveo je Tica.
On je dodao da će jedan od najznačajnijih promotera Poslovne zone "Lipova Greda" ubuduće biti njemačka firma "Karl Kine" /Carl Kühne/, koja se smatra jednom od najstarijih porodičnih kompanije u Njemačkoj u oblasti prehrambene industrije, a koja je izabrala Kozarsku Dubicu za mjesto svoje investicije.
"U ovoj godini izabraćemo i nekoliko najvažnijih sajamskih manifestacija u oblasti privrede na kojima ćemo predstaviti investicione potencijale opštine Kozarska Dubica", najavio je Tica.
29.03.2017. - ZAHVALNICA OPŠTINI KOZARSKA DUBICA ZA PODRŠKU U ORGANIZACIJI HUMANITARNOG TURNIRA "TROJKA IZ BLOKA"
Organizatori sportsko-humanitarnog projekta "Trojka iz bloka" uručili su opštini Kozarska Dubica zahvalnicu za podršku u organizaciji tog projekta u Kozarskoj Dubici prošle godine, rekordnom na prostoru Republike Srpske i po broju učesnika u šutiranju za tri poena i po prikupljenim donacijama.
Zahvalnica je uručena predsjedniku Skupštine opštine Kozarska Dubica Draganu Jaćimoviću koji je zahvalio organizatorima na kvalitetno organizovanom sportskom i humanitarnom događaju, koji je privukao pažnju velikog broja građana.
"Kao i prošle godine, opština Kozarska Dubica će i ove godine podržati humanitarni projekat "Trojka iz bloka", a u cilju promocije sporta, mladosti i humanosti, kao jedne od najvažnijih društvenih vrijednosti", izjavio je Jaćimović.
Jedan od organizatora turnira "Trojka iz bloka" Arnel Nesimović izjavio je da su u toku pripreme ovogodišnjeg turnira, koji će biti oržan u Sportskom centru u Kozarskoj Dubici 22. jula.
"Prošle godine Dubičani, građani, sponozori i donatori, su rekordno podrželi turnir na kojem je za porodicu Samardžić prikupljeno ukupno 3.145 KM, a donacije iz ovogodišnjeg turnira, koji ćemo šire i bolje organizovati, usmjerićemo jednoj porodici iz Kozarske Dubice kojoj je pomoć najpotrebnija", najavio je Nesimović.
On je dodao da će u ovogodišnji turnir biti uključeni mlađi kadeti i klubovi iz Kozarske Dubice.
27.03.2017. - USVOJEN BUDŽET OPŠTINE ZA 2017. GODINU U IZNOSU OD 9.440.000 KM
U Skupštini opštine Kozarska Dubica danas je usvojen Budžet opštine za 2017. godinu, koji iznosi 9.440.000 KM.
“Budžet je prošao javnu raspravu, dobio je saglasnost Ministarstva finansija, na osnovu čije sugestije je ukupan budžetski okvir manji u odnosu na Nacrt budžeta za 150.000 KM, a umanjena je budžetska stavka koja se odnosi na planirane prihode od PDV-a”, obrazložio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović izjavio je da je na današnjoj sjednici usvojen najznačajniji dokument lokalne zajednice – Budžet opštine za 2017. godinu, čime je prestala da važi Odluka o privremenom finansiranju opštine.
“Mi smo se trudili i sa načelnikom opštine, načelnicima oštinskih odjeljenja i svim korisnicima budžeta kreirali ovaj budžet, koji je ove godine sanacioni, ali jednim dijelom i investicioni, jer ćemo, kako smo ranije govorili, nastojati da obezbijedimo uslove za nove investitore”, rekao je Jaćimović.
On je izrazio očekivanje da će opština Kozarska Dubica ove godine imati stabilan budžet.
“Trudićemo se da izađemo u susret svima kojima je neophodna pomoć iz budžeta opštine, a pokušaćemo da privučemo strane investitore, naravno, uz podršku domaćoj privredi”, najavio je Jaćimović.
Na četvrtoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica danas je usvojen Izvještaj o radu Komunalne policije, JU Dječiji vrtić “Pčelica”, Udruženja Ratnih vojnih invalida i SUBNOR-a za prošlu godinu.
Odbornici su prihvatili informaciju o implementaciji unapređenja sistema upravljanja kvalitetom prema zahtjevima standarda ISO 9001:2008 Opštinske uprave Kozarska Dubica.
Iz nadležnosti Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove donesen je Program zajedničke komunalne potrošnje za 2017. godinu, Program održavanja gradske čistoće i zelenih površina, te Program održavanja puteva-gradskih ulica, lokalnih i nekategorisanih puteva.
Iz nadležnosti Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti razmatrani su i doneseni Program obilježavanja značajnih događaja na području opštine Kozarska Dubica i Program kulturnih i sportskih manifestacija za 2017. godinu.
Odlukom Skupštine opštine pokrenut je proces revizije i ažuriranja dokumenta “Strategija razvoja opštine Kozarska Dubica za period 2011-2020. godina”.
Na prijedlog načelnika opštine, a nakon provedenog postupka javnog konkursa, odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica donijeli su odluku o imenovanju načelnika opštinskih Odjeljenja, a donesena je i Odluka o raspisivanju javnog konkursa za izbor direktora JP “Centar za informisanje i kulturu” Kozarska Dubica.

27.03.2017. - ODBORNICI DONIRALI NOVAC ZA LIJEČENJE SOFIJE MIĆEVIĆ
Današnje sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica završena je prikupljanjem novčanih sredstava, koji su za liječenje trogodišnje Sofije Mićević iz Banjaluke, donirali odbornici Skupštine opštine i opštinski zvaničnici.
"Djeca su nam svima najbitnija, a ovo je najmanje što možemo da učinimo da bi pomogli u ozdravljenju male Sofije", izijavio je predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović, koji je inicirao prikupljanje sredstava za liječenje trogodišnje djevojčice.
Donacijom dijela odborničke naknade odbornici Skupštine opštine prihvatili su incijativu, kojoj će se priključiti i načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i načelnici opštinskih Odjeljenja.
"Koliko vidim, ovih dana na području naše opštine vode se i druge akcije prikupljanja pomoći, tako da su Dubičani, kao i uvijek, dali svoj doprinos", rekao je Jaćimović.
U ime Skupštine opštine Kozarska Dubica, Jaćimović je maloj Sofiji zaželio brzo ozdravljenje i oporavak.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi