V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

21.03.2017. - AKTIVNOSTI U VEZI SA DEFINISANЈEM NAČINA KORIŠTENЈA ZEMLЈIŠTA U SVOJINI REPUBLIKE SRPSKE
U Opštinskoj upravi Kozarska Dubica počele su aktivnosti u vezi sa definisanjem načina korištenja poljoprivrednog zemljišta na području opštine u svojini Republike Srpske.
S tim ciljem danas je organizovan sastanak na kojem su, u prisutvu načelnika opštine Radenka Reljića, načelnika resornog Odjeljenja Miroslava Tice i šefa Odjeka za poljoprivredu Bobane Ćibić, o problemima u vezi sa zakupom i korištenjem zemljišta razgovarali poljoprivrednici koji obrađuju zemljište u Klekovcima.
"Ovo je prvi u nizu sastanaka koji smo organizovali da bi sistematski i otvoreno pristupili rješavanju problema u vezi sa dodjelom i korištenjem zemljišta na području opštine Kozarska Dubica", izjavio je načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Miroslav Tica.
On je precizirao da u katastarskoj opštini Klekovci, na osnovu javnog oglasa iz 2014. godine, zemljište u svojini Republike Srpske obrađuje 16 poljoprivrednika, ali da su nadležne opštinske i inspekcijske službe na tom području identifikovale i slučajeve nelegalnog ulaska u posjed.
Tica je najavio da će na nekom od narednih sastanaka sa poljoprivrednicima koji obrađuju zemljište u Klekovcima ti problemi biti rješavani na osnovu konkretnog uvida u katastarske planove sa definisanim parcelama.

17.03.2017. - SASTANAK O PROBLEMIMA U DRVOPRERAĐIVAČKOM SEKTORU
Na inicijativu načelnika opštine Kozarska Dubica Radenka Reljića u opštinskoj upravi danas je održan sastanak na kojem su definisani zaključci koji za cilj imaju poboljšanje položaja drvoprerađivača iz Kozarske Diubice u postupku raspodjele sirovina, odnosno šumskih drvnih sortimenata JP-a "Šume Republike Srpske".
Sastanku su prisustvovali najznačajniji privrednici iz oblasti primarne i finalne obrade drveta sa područja opštine Kozarska Dubica, koji su bili u prilici da o problemima sa kojima se suočavaju u poslovanju razgovaraju sa v.d. direktorom Šumskog gazdinstva Prijedor Sašom Bursaćem i pomoćnikom ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goranom Zubićem.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić u uvodnom dijelu sastanka izjavio je da je sastanak iniciran sa ciljem da se pomogne domaćim drvoprerađivačima, koji u Kozarskoj Dubici zapošljavaju više od 350 radnika i kontinuirano investiraju u proširenje proizvodnje.
"Osnovni problem koji ističu svi naši drvoprerađivači jeste nabavka sirovine, a smatram da je ovo dobra prilika da se o tom problemu razgovara, te da se najmjerodavnijim institucijama za rješavanje tog problema definišu i upute zaključci, koji bi vodili ka prevazilaženju trenutne situacije", rekao je Reljić.
Sastanku je prisustvao načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Kozarska Dubica Miroslav Tica, koji je prezentovao sumarni pregled o količinama ugovorenih i isporučenih drvnih sortimenata drvopreređivačima iz Kozarske Dubice u 2016. i tekućoj godini.
"Razmatrani su kriterijumi za raspodjelu šumskih drvnih sortimenata, koje je utvrdila Vlada Republike Srpske na osnovu kojih se definišu ugovori sa drvoprerađivačima, a utvrđen je i niz zaključaka u kojima su lokalni drvoprerađivači iznijeli svoje primjedbe na postojeće stanje da bi se prevazišli problemi u oblasti drvoprerade", izjavio je Tica.
14.03.2017. - SARADNJA KOZARSKE DUBICE I KRAGUJEVCA
U namjeri da saradnja dva grada stradalnika u Drugom svjetskom ratu, dobije novu dinamiku, Dragan Jaćimović predsednik Skupštine opštine Kozarska Dubica posjetio je danas Kragujevac i sa predsjednikom Skupštine grada Miroslavom Petrašinovićem razgovarao o mogućnostima za unaprjeđenje odnosa između ta dva grada. Sastanku su prisutvovali profesor doktor Nedeljko Manojlović i Aleksandar Štajn pomoćnik gradonačelnika za unutrašnju i međunarodnu saradnju.
U cilju zbližavanja i upoznavanja, Jaćimović je za početak predložio uzajamnu posjetu učenika gimnazije i uputio poziv đacima iz Kragujevca da već 23. aprila prisustvuju pomenu u jasenovačkom logoru u Donjoj Gradini.
Istovremeno, Dragan Jaćimović uputio je poziv predstavnicima grada Kragujevca da prisustvuju obilježavanju Dana opštine Kozarska Dubica 27. aprila, što bi prema njegovim riječima bila dobra prilika da se razmijene i iskustva u oblasti ekonomije odnosno privlačenja investitora.
Grad Kragujevac ima dobru volju da se saradnja između naša dva grada proširuje, spremnost da se ideja realizuje i da u budućnosti preraste u tradiciju tako što će učenici iz Kozarske Dubice biti gosti Kragujevca u okviru Oktobarskih svečanosti – istakao je Miroslav Petrašinović predsjednik Skupštine grada. To je još jedan od načina za unapređenje saradnje između Republike Srbije i Republike Srpske. Petrašinović je podsjetio da je prošle godine i Kragujevac bio domaćin manifestacije Dani Srpske u Srbiji, čiji je cilj da učvrsti vezu između srpskog naroda sa obe strane Drine.
Prema riječima Aleksandra Štajna pomoćnika gradonačelnika, inicijativa o uzajamnoj posjeti djece naići će na pozitivan odjek kod učenika i direktora Prve i Druge gimnazije, jer učenici škole sa najstarijim Đačkim parlamentom imaju jak osjećaj za društveno angažovanje i povezivanje sa vršnjacima. To je izuzetna prilika da jedni drugima prenose svoja iskustva, da se zbliže i bolje upoznaju.
Stradanja naša dva grada tokom Drugog svjetskog rata dio su naše istorije i trebalo bi učiniti sve da se usmjeravanjem ka budućnosti, preko mladih sačuvaju od zaborava važne istorijske činjenice – istakao je Manojlović.
14.03.2017. - DOBRA SARADNЈA OPŠTINE I PORESKE UPRAVE REPUBLIKE SRPSKE
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić održao je danas radni sastanak sa predstavnicima Poreske uprave Republike Srpske za Područni centar Prijedor na kojem je istaknuta dobra saradnja te dvije institucije i definisani oblici saradnje u narednom periodu.
"U službenoj posjeti sa načelnikom Reljićem danas smo razgovarali na temu saradnje između dvije institucije u oblasti poreza, sa posebnim akcentom na porez na nepokretnosti jer su to prihodi koji su u potpunosti pripadaju opštini", izjavio je pomoćnik direktora Poreske uprave Republike Srpske za Područni centar Prijedor Milenko Puzigaća.
On je dodao da je saradnja Poreske uprave i opštine Kozarska Dubica do sada bila na izuzetno visokom nivou.
"U razgovoru smo konstatovali da su prioritetni problemi rješavanje dugova preduzeća čiji je osnivač opština i u tom smislu dogovoren je način rješavanja postojećih obaveza", potvrdio je Puzigaća.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić ocijenio je da je saradnja sa Poreskom upravom Republike Srpske do sada bila na zavidnom nivou.
On je izrazio očekivanje da će taj nivo saradnje biti zadržan i u narednom periodu i zahvalio na razumijevanju za probleme koje ima budžet opštine i institucije kojima je osnivač opština.
"Posebno je bitno da smo dogovorili određene vidove saradnje kod utvrđivanja i prikupljanja prihoda koji pripadaju Budžetu opštine", naglasio je Reljić.
Sastanku su prisustvovali i zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i rukovodilac u Područnom centru Poreske uprave u Prijedoru Zoran Pavić.
14.03.2017. - ODRŽAN SASTANAK SA CILЈEM OSNIVANЈA ZANATSKO PREDUZETNIČKOG UDRUŽENЈA
Na incijativu Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Kozarska Dubica i u saradnji sa Zanatsko preduzetničkim udruženjem Prijedor, u Opštinskoj upravi Kozarska Dubica danas je održan sastanak sa zanatskim preduzetnicima s ciljem osnivanja Zanatsko preduzetničkog udruženja Kozarska Dubica.
Načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Miroslav Tica izjavio je da su zanatski preduzetnici opštine Kozarska Dubica na današnjem sastanku upoznati sa progrmskim ciljevima i zadacima Zanatsko-preduzeničkog udruženja.
"Iskazano je interesovanje za ovakav vid organizovanja zanatskih preduzetnika u našoj opštini i definisan inicijativni odbor koji će pripremiti osnivačku skupštinu Zanatsko preduzetničkog uduženja u Kozarskoj Dubici", potvrdio je Tica.
On je naveo da će u budućem radu to udruženja moći djelovati u okvirima svojih nadležnosti i odgovornosti koje su propisane Zakonom o zanatsko preduzetničkoj djelatnosti Republike Srpske i Statuta Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske.
"Udruženje će putem svojih pojedinačnih aktivnosti na bolji način zastupati interese zanatlija i preduzenika, sa ciljem da se poboljša poslovno okruženje i uslovi za razvoj preduzetništva na području opštine kroz unapređenje, usklađivanje i zatupanje zajedničkih interesa oko 470 preduzetnika registrovanih u Kozarskoj Dubici", naglasio je Tica.
13.03.2017. - SASTANAK O FORMIRANjU DOPISNIŠTVA RTRS-a U KOZARSKOJ DUBICI
Generalni direktor Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/ Draško Milinović razgovarao je danas sa rukovodstvom opštine Kozarska Dubica o formiranju dopisništva RTRS-a u toj opštini.
Milinović je na tu temu razgovarao sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenkom Reljićem, predsjednikom Skupštine opštine Draganom Jaćimovićem i direktorom JP "Centar za infomisanje i kulturu" u toj opštini Dijanom Kondić.
"Cilj ove posjete je da pronađemo mogućnosti za saradnju jer će RTRS ove i naredne godine unapređivati svoju dopisničku mrežu jer želimo da u svakom gradu Republike Srpske, tamo gdje to već nemamo, formiramo dopisništvo", izjavio je Milinović.
On je naglasio da je Kozarska Dubica jedan od prvih gradova koje je posjetio sa tim ciljem.
"U Prijedoru imamo IT centar, ali želimo da u Dubici imamo konkretno sve one što je potrebno za naše emisije. U tom smislu cilj nam je da ove godine dođemo do dopisništva koje će biti u tijesnoj saradnji sa lokalnom radio-televizijom, jer je obaveza javnog servisa da pokrije svaki grad i mjesto u Republici Srpskoj", naglasio je Milinović.
On je potvrdio da je od načelnika Reljića saznao da za to u Kozarskoj Dubici postoje dobre osnove.
"Na nama je da u narednom periodu da održimo još jedan do dva sastanka kako bi precizirali sve tehničke pretpostavke, kasnije i kadrovska rješanja, a vjerujem da bi do kraja godine imali kvaliteno dopisništvo na zadovoljstvo naših gledalaca u Kozarskoj Dubici i šire", dodao je Milinović.
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović izjavio je da je generalni direktor RTRS-a tokom sastanka upoznat sa stanjem u lokalnoj radio- televiziji.
"Zadovoljstvo mi je što je prvi čovjek RTRS-a posjetio opštinu Kozarska Dubica, a nadamo se dobroj saradnji, kao što je bilo i prethodnih godina, i poboljšanjima u tom smislu nakon što direktora upoznamo sa ljudima u JP "Centar za informisanje i kulturu", koje treba da napreduje što više", izjavio je Jaćimović.
Direktor JP "Centar za informisanje i kulturu" Kozarska Dubica Dijana Kondić izjavio je da se raduje najavljenoj bližoj saradnji sa RTRS-om u bliskoj budućnosti.
"Do jeseni bi postojala mogućnost otvaranja dopisništva u Kozarskoj Dubici, a to bi značilo napredak i stepenicu više za RTV KD jer bismo time dobili mogućnost pružanja kvalitenijeg programa našim građanima", naglasila je Kondićeva.

10.03.2017. - ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O NACRTU BUDŽETA
U opštinskoj upravi Kozarska Dubica održana je javna rasprava o Nacrtu budžeta opštine za 2017. godinu, koji je utvrđen u iznosu od 9.590.000 KM.
Javnu raspravu otvorio je zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, koji je pozvao prisutne predstavnike i rukovodioce javnih preduzeća, ustanova, organizacija, opštinskih odjeljenja, udruženja građana i mjesnih zajednica da, u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu Republike Srpske, iznesu svoje zahtjeve i primjedbe na Nacrt budžeta.
"Zadovoljni smo tokom javne rasprave i naravno da razumijemo zahtjeve danas prisutnih, koji su govorili vrlo iskreno i vrlo argumentovano u nastojanju da grupacije koje predstavljaju što bolje funkcionišu", izjavio je Zlojutro.
On je naglasio da ne očekuje značajne promjene u odnosu na Nacrt budžeta, jer se neće mijenjati budžetski okvir, ali da su moguće manje prekompozicije.
"Ne očekujem značajne promjene, ali tamo gdje sitnim korekcijama možemo stanje popraviti, vjerujem da ćemo biti u mogućnosti da prihvatimo danas izražene zahtjeve i predložimo prijedlog budžeta, koji će biti razmatran na narednoj sjednici Skupštine opštine", rekao je Zlojutro.
On je navao da je javna rasprava o Nacrtu budžeta jedna od obaveznih faza u procesu usvajanja budžeta kao najvažnijeg dokumenta lokalne zajednice.
"Moramo biti realni jer situacija u opštinskom budžetu odavno nije sjajna, a računamo sa padom prihoda i u ovoj godini i u tom smislu moramo planirati budžet", zaključio je Zlojutro.
08.03.2017. - ČESTITKA NAČELNIKA OPŠTINE I PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE POVODOM 8. MARTA
Povodom Međunarodnog dan žena- 8. Marta načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Dragan Jaćimović uputili su čestitku pripadnicama lješeg pola.
“U ime Opštinske uprave i lično ime svim bakama, majkama, suprugama i kćerkama želimo srećan Dan žena. Želimo da Vam ovaj dan bude poseban, a svaki drugi ispunjen ljubavlju pažnjom i srećom. Želimo da vaš uticaj bude prepoznat u svim društvenim segmentima, a društvena ravnopravnost istaknuta”, navodi se u čestitki.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi