V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

25.07.2017. - UTVRĐEN PROGRAM OBILJEŽAVANJE DANA USTANKA PROTIV FAŠIZMA 1941.
Dan ustanka protiv fašizma 1941. godine biće obilježen u četvrtak, 27. jula, u Milića Gaju u Kozarskoj Dubici.
U okviru programa obilježavanja tog događaja u 18.30 časova biće položeni vijenci na partizanskom groblju u Knežici, a zatim bi na tradicionalnom narodnom zborovanju u Milića Gaju, u 19.15 časova, trebalo da se obrate predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, potvrđeno je iz Odbora za obilježavanje značajnih istorijskih događaja Vlade Republike Srpske.
Uz prigodan kulturno-umjetnički program, obilježavanje Dana Ustanka protiv fašizma 1941. godine organizuju Odbor za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Vlade Republike Srpske, Savez udruženja boraca Narodno oslobodilačkog rata Republike Srpske i opština Kozarska Dubica.
Ustanak protiv fašizma u knešpoljskom kraju počeo je 27. jula 1941. godine napadom na žandarmerijsku stanicu u Knežici.
Ustanak u tom kraju je bio dobro organizovan pod vođstvom narodnog heroja doktora Mladena Stojanovića.
24.07.2017. - POTPISANI UGOVORI O REALIZACIJI PROJEKTA "OMLADINSKE BANKE"
U Opštinskoj upravi Kozarska Dubica danas su potpisani ugovori o relizaciji projekata pod nazivom "Maštarnica" i "Kneževina je opet IN", koji će biti finansirani u okviru ovogodišnjeg programa "Omladinska banka".
Direktor programa "Omladinska banka" Željko Pauković precizirao je da je ukupna vrijednost odobrenih projekata neformalnih grupa mladih iz Kozarske Dubice 11.160 KM, od čega je iz programa "Omladinske banke" obezbjeđeno 5.760 KM, a preostali iznos čine doprinosi iz zajednice.
On je podsjetio da se program Omladinske banke u Kozarskoj Dubici provodi od 2010. godine, a da su do sada uspješno realizovana 72 projekta neformalnih grupa mladih, čija je ukupna vrijednost oko 240.000 KM.
Pauković je čestitao predstavnicima neformalih grupa mladih u Kozarskoj Dubići, čiji projekti će biti finansirani u okviru ovogodišnjeg programa "Omladinske banke".
Potpisivanju ugovora danas je prisustvovao i zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, te koordinator programa "Omladinska banka" u Kozarskoj Dubici Željko Amidžić.
Uz čestitke neformalim grupama mladih na kvalitetno osmišljenim projektima, Zlojutro je izrazio očekivanje da će odobreni projekti biti uspješno relizovani, u planiranom roku, do 15. septembra ove godine.
21.07.2017. - U ČETVRTAK OBILЈEŽAVANЈE DANA USTANKA NARODA I NARODNOSTI BIH
Obilježavanje sjećanja na dan Ustanka naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine protiv fašističke okupacije u Drugom svjetskom ratu održaće se u četvrtak, 27. jula, tradicionalnim narodnim zborovanjem u Milića Gaju.
Pododbor Vlade Republike Srpske zadužen za obilježavanje značajnih istorijskih događaja utvrdio je sa predstavnicima Opštinske uprave Kozarska Dubica da će tom značajnom istorijskom događaju prisustvovati predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministra rada i boračko invalidske zaštite Milenka Savanovića.
Predviđeno je da obilježavanje 76 godina od ustanka naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine protiv fašističke okupacije u Drugom svjetskom počne u 18.30 časova polaganjem vijenaca na partizanskom groblju u Knežici, a potom će se, u 19.15 časova prisutnim na tradicionalnom narodnom zboru u Milića Gaju obratiti predsjednik Republike i resorni ministar. U 19.30 časova predviđen je prigodan umjetnički program.
Ustanak naroda i narodnosti BiH protiv fašističke okupacije pokrenut je 27. jula 1941. godine na Kozari pod vodstvom doktora Mladena Stojanovića, a u Milića Gaju u Kozarskoj Dubici tradicionalnim narodnim zborovanjem i okupljanjem učesnika i poštovalaca NOR-a i njihovih potomaka, obilježava se taj događaj.
Očekuje se da će se 27. jula u Milića Gaju sjenama žrtava iz Drugog svjetskog rata pokloniti preživjeli kozarački borci, učesnici Narodnooslobodilačkog rata, ali i građani i predstavnici brojnih udruženja potkozarskih opština Kozarske Dubice, Gradiške, Novog Grada i Kostajnice, te gradova Prijedora i Banjaluke.
Organizatori obilježavanja 76 godina od podizanja ustanka naroda u BiH protiv fašizma su SUBNOR Republike Srpske, Odbor za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Vlade Republike Srpske i opština Kozarska Dubica.
Opštinska uprava je za zainteresovane Dubičane obezbijedila besplatan prevoz autobusom do zborišta u Milića Gaju, koji će ispred sportske dvorane krenuti u 18.00 časova.
07.07.2017. - MILOVAN BARIŠIĆ JEDNOGLASNO IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE
Zbog imenovanja na novu funkciju, dužnosti je danas razriješen predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović, a na istoj sjednici za novog predsjednika lokalnog parlamenta jednoglasno je izabran Milovan Barišić /SNSD/.
Jaćimović se kolegama odbornicima zahvalio na korektnoj i uspješnoj saradnji i poželio im uspjeh u radu i u narednom periodu.
"Nova dužnost me neće spriječiti da i dalje radim za našu opštinu", istakao je Jaćimović i naglasio da će mu Kozarska Dubica uvijek biti na prvom mjestu, te da će i na novoj dužnosti nastojati da svojim sugrađanima izađe u susret.
Zahvalivši se kolegama na ukazanom povjerenju, Barišić je rekao da se njegov način rada neće mijenjati u odnosu na period u kojem je ranije obavljao tu dužnost.
"S obzirom na to da sam ovu dužnost obavljao i ranije, mojim tempom i na moj način nastavljam rad", rekao je Barišić.
06.07.2017. - U PONEDJELЈAK, 10. JULA, VANREDNA DERATIZACIJA ZBOG EPIDEMIJE MIŠJE GROZNICE
U ponedjeljak, 10. jula u Kozarskoj Dubici biće izvršena vanredna deratizacija koju će obaviti preduzeće za saniranu i ekološku zaštitu "Eko-bel" iz Banjaluke, uglavnom po brdskom području opštine, odnosno u selima gdje se već pojavila mišja groznica, potvrdio je danas načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić. On je precizirao da je planirano da se deratizacija obavi u oko 800 domaćinstava, a da će, ukoliko se ukaže potreba, vanredna deratizacija biti izvršena i na ostalom dijelu opštine."Mišja groznica pojavila se ne samo u našoj nego i u susjednim opštinama, Gradišci, Srpcu i Kostajnici i to uglavnom kod ljudi na selu prilikom obavljanja nekih poljoprivrednih poslova kada dolaze u dodir sa mišjim izlučevinama", rekao je doktor Radenko Reljić, načelnik opštine, te pozvao stanovništvo na oprez.
U Kozarskoj Dubici trenutno je šest potvrđenih slučajeva mišje groznice i četri slučaja koja su još na liječenju u Klinici za infektivne bolesti u Banjaluci, za koje se čeka potvrda o bolesti.
30.06.2017. - ODRŽANA "KONFERENCIJA BEBA"
U Kozarskoj Dubici večeras je održana deveta po redu "Konferencija beba", koja je okupila oko 70 beba dobi do godinu dana i veliki broj djece i njihovih roditelja.
Na manifestaciji je izabrano Predsjedništvo beba, koje ove godine u Kozarskoj Dubici čine najmlađa beba Viktor Grbić, rođen 24. juna, najstarija beba Ema Vukmirović, koja danas slavi prvi rođendan i Marko Baštić, beba sa najviše braće i sestara.
Predsjednik Skupštine opštine Dragan Jaćimović, koji je otvorio "Konferenciju beba", naglasio je da je ovo ujedno i najljepša manifestacija koja je organizovana u saradnji s Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske.
"Djeca su naš prioritet, naša budućnost i u djecu trebamo ulagati. Moje je mišljenje da je cilj svake lokalne zajednice, tako i Kozarske Dubice, da pazi na najmlađe i pomogne u njihovom odrastanju, školovanju, ali i da im pružimo podršku u njivoj igri i druženju", rekao je Jaćimović novinarima.
On je precizirao da opština Kozarska Dubica za demografsku politiku godišnje izdvaja 55.000 KM, odnosno da se roditeljima za svako trećerođeno dijete iz budžeta opštine isplaćuje 1.000 KM, a nezaposlenim roditeljima 100 KM mjesečno do godinu dana starosti djeteta.
"Mi ćemo se potruditi, i to će biti i jedan od mojih zahtjeva, da u sljedećem budžetu opštine povećamo te iznose, jer moramo naći načine da zaustavimo iseljavanje mladih", rekao je Jaćimović.
Poklon pakete najmlađoj, najstarijoj i bebi sa najviše braće i sestara večeras je uručila direktor Centra za informisanje i kulturu Dijana Kondić, a svi učesnici "Konferencije beba" dobili su poklone - majice, šešire i igračke koje su obezbijedili Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Opština Kozarska Dubica.
U programu manifestacije, čiji je cilj promocija porodice i roditeljstva, nastupili su mališani iz Dječijeg vrtića "Pčelica", najmlađi članovi folklornog ansambla "Una" i Dramski studio "Artist".
30.06.2017. - PRIHVAĆEN NACRT STATUTA OPŠTINE
U Skupštini opštine Kozarska Dubica danas je donesen zaključak kojim se prihvata Nacrt Statuta opštine Kozarska Dubica i upućuje na javnu raspravu koja će trajati 15 dana.
Sekretar Skupštine opštine Kozarska Dubica Nataša Rodić obrazložila je da je Nacrt Statuta opštine utvrđen u skladu sa novim Zakonom o lokalnoj samoupravi Republike Srpske, koji je usvojen krajem prošle godine.
Ona je pozvala odbornike i sve zainteresovane građane da tokom trajanja javne rasprave stručnoj službi Skupštine opštine dostave prijedloge, sugestije i primjedbe na nacrt tog dokumenta.
Osnovne informacije o implementaciji MEG projekta u Opštini Kozarska Dubica odbornicima Skupštine opštine danas je izložio predstavnik Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) Vahidin Ogrešević.
On je naveo da je Projekat opštinskog ekološkog i ekonomskog upravljanja – MEG prošle godine pokrenula Vlada Švajcarske, a da ga u 18 partnerskih opštine u BiH, među kojima je i Kozarska Dubica, realizuje UNDP.
"Cilj MEG projekta je poboljšanje opštinskog sistema upravljanja razvojem, u komponentama pružanja uslugam ekološkim i ekonomskim sektorima, koje će rezultirati boljim uslugama za građane na lokalnom nivou", izjavio je Orešević.
On je naglasio da je u toku realizacije prve faze tog projekta, a da je projektom predviđen najveći iznos bespovratnih sredstava koje je Vlada Švajcarske osigurala za jedan projekat u BiH.
Značaj MEG projekta naglasio je i načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko
Reljić, koji je ocijenio da se taj projekat već uspješno realizuje u Kozarskoj Dubici.
"Projekat se odnosi na unapređenje ekološkog i ekonomskog razvoja, a u našoj opštini posebno je značajan u dijelu koji se odnosi na vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu", izjavio je Reljić.
Odbornici Skupštine opštine usvojili su danas i Odluka o davanju saglasnosti za zaključenje Ugovora o pružanju javnih vodnih usluga na području opštine.
Na osnovu te saglasnosti, načelnik opštine će, u okviru MEG projkta, sa preduzećem "Vodovod" a. d. Kozarska Dubica zaključiti Ugovor o pružanju javnih vodnih usluga u cilju regulisanja međusobnih prava i obaveza.
U Skupštini opštine Kozarska Dubica usvojeni su izvještaji o radu JU "Centar za socijalni rad" Kozarska Dubica, JP "Centar za informisanje i kulturu" i Opštinske organizacije Crvenog krsta za 2016. godinu.
Načelnik Reljić izjavio je da su izvještaji korektno pripremljeni i usvojeni, te da je zadovoljan sa radom tih preduzeća, ustanova i organizacija.
S obzorom da su ostvareni uslovi za naplatu parkinga u Kozarskoj Dubici putem SMS poruke sa mobilnih telefona, u Skupštini su danas predložene i usvojene izmjene i dopune Odluke o javnim parkiralištima, kako bi se ona uskladila sa novinama koje donosi novi način naplate parkinga.
Na VIII redovnoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica danas je usvojeno i nekoliko odluka iz nadlažnosti Odjeljenja za prostorno uređenje, a nakon provedenog javnog konkursa i saglasnosti Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, za direktora JZU Dom zdravlja "Kozma i Damjan" Kozarska Dubica imenovan je Vlado Karagić.
Pod tačkom ostala pitanja, predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović zamolio je načelnika opštine da što prije pozove upravu FK "Borac", da sazovu Skupštinu i podnesu izvještaj o radu, kako bi se došlo do rješenja za izuzetno tešku situaciju u toj sportskoj organizaciji.
30.06.2017. - OBEZBJEĐEN BESPLATAN PREVOZ NA MRAKOVICU
Opština Kozarska Dubica je obezbijedila besplatan prevoz građana do Mrakovice gdje će u nedjelju, 2.jula, biti održan veliki narodni zbor povodom obilježavanja 75 godina od Bitke na Kozari.
Аutobus ће iz Kozarske Dubice krenuti u 7.30 časova ispred Sportske dvorane.
U organizaciju obilježavanja kozaračke epopeje uključeni su odbori Vlade Republike Srpske i Vlade Srbije za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova.
Program će početi u 9.00 časova parastosom kod spomen-krsta, potom će se položiti vijenci na centralno spomen-obilježje, a zatim će uslijediti obraćanje zvaničnika i umjetnički program.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi