V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

07.03.2019. - Održana XXIV redovna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica
Odbornici Skupštine opštine jednoglasno su danas prihvatili izvještaj o stanju javne bezbjednosti na području opštine Kozarska Dubica za prošlu godinu, kojim je konstatovano zadovoljavajuće stanje bezbjednosti.
U izvještaju, koji je podnio komandir Policijske stanice u Kozarskoj Dubici Bojan Milanković navedeno je da je na području opštine Kozarska Dubica u padu broj evidentiranih krivičnih djela i slučajeva narušavanja javnog reda i mira u odnosu na 2017. godinu.
"U toku 2018. godine u Policijskoj stanici Kozarska Dubica su evidentirani pozitivni trendovi po praćenim oblastima kriminaliteta, javnog reda i mira sa određenim pogoršanjem u oblasti stanja bezbjednosti u saobraćaju", navedeno je u izvještaju.
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica razmatrali su i usvojili Programe rada i finansijske planove Javne ustanove "Centar za socijalni rad Kozarska Dubica" i Javnog preduzeća "Centar za informisanje i kulturu" za tekuću godinu.
Skupština opštine Kozarska Dubica nije prihvatila Izvještaj o radu Opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica i Udruženja ratnih vojnih invalida te opštine, dok je sa dnevnog reda povučen izvještaj o radu Crvenog krsta opštine Kozarska Dubica za 2018. godinu.
Iz nadležnosti Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove, razmatran je i usvojen Program zajedničke komunalne potrošnje za tekuću godinu kojim su definisane komunalne djelatnosti od javnog značaja, a koji će iz budžeta opštine biti finansirani u ukunom iznosu od 1.133.000 KM.
Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Kozarska Dubica Darijan Babić obrazložio je odbornicima da su Programom zajedničke komunalne potrošnje definisane sve aktivnosti u usklađena sa opštinskim budžetom za tekuću godinu.
Odbornici su usvojili Program održavanja gradske čistoće i zelenih površina, Program održavanja puteva- gradskih ulica, lokalnih i nekategorisanih puteva,te program održavanja vodnih objekata u ovoj godini.
U Skupštini opštine Kozarska Dubica jednoglasno je usvojena Odluka o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene kvadratnog metra korisne površine stambenog i poslovnog prostora u 2018. godini i Odluka o utvrđivanju mjerila i kriterijuma za određivanje lokalnih puteva i ulica u naselju na području opštine Kozarska Dubica.
Na kraju XXIV redovne sjednice Skupštine opštine Kozarska Dubica predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić čestitao je Međunarodni dan žena- 8. mart.

20.02.2019. - OBJAVLJENI JAVNI OGLASI ZA ZAKUP POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA
Opštinska uprava raspisala je dva javna oglasa za davanje u zakup oko 540 hektara poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine Kozarska Dubica, putem pribavljanja pisanih ponuda.
Za stočarsku, ratarsku, voćarsku, povrtarsku i sjemensku proizvodnju u zakup se daje ukupno 288,05 hektara u 27 katastarskih opština.
Javni oglasi objavljeni su današnjem izdanju "Nezavisnih novina", oglasnoj tabli šalter sale opštine i na internet stranici opštine, a sve dodatne informacije mogu se dobiti u Odsjeku za poljoprivredu.
15.02.2019. - ODRŽANO PREDAVANJE ZA VOĆARE NA TEMU "HEMIJSKA PRORJEDA JABUKA"
U opštinskoj upravi Kozarska Dubica danas je održano predavanje za voćare na temu "Hemijska prorjeda jabuke", koje je organizovano u okviru Zimske škole za poljoprivrednike.
Rukovodilac Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske za područnu jedinicu Prijedor Danijel Egić rekao je da je fokus Zimske škole za poljoprivrednike ove sezone voćarska proizvodnja, s obzirom da sektor voćarstva najugroženiji u posljednje dvije, tri godine.
"U ovom periodu godine kada su i poljoprivredni radovi manjeg intenziteta Savjetodavna služba Republike Srpske vršti obuke i predavanja za naše poljoprivredne proizvođače, a naš fokus ove sezone je voćarska proizvodnja", rekao je Egić novinarima u Kozarskoj Dubici.
On je dodao će u okviru Zimske škole za poljoprivrednike biti održano nekoliko predavanja, demonstracija u voćnjaku, a da su planirane i aktivnosti koje se odnose na preradu voćarskih proizvoda.
"Znamo da je otežana prodaja ploda jabuke kao gotovog prozvoda, te smo ove godine planirali da u Kozarskoj Dubici i još nekoliko opština prijedorske regije napravimo radionicu, odnosno da donesemo i postavimo liniju za cijeđenje prirodnog soka, što je jedna od mogućnosti prerade plodova, a druga mogućnost je proizvodnja prirodnih rakija od voća", precizirao je Egić.
On je izrazio očekivanje da će da tokom februara u Kozarskoj Dubici demonstrativno biti postavljena linija za cijeđenje voće, uz predavanje tehnologa o proizvodnji soka i prirodnih rakija.
Šef Odsjeka za poljoprivredu u opštini Kozarska Dubica Bobana Ćibić izjavila je da se Zimska škola poljoprivrede već tri godine za redom organizuje o opštini Kozarska Dubica u saradnji sa Resorom za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.
"I ove godine nastojimo da to budu teme koje će zainteresovati naše poljoprivredne proizvođače, ali im i pomoći u rješavanju problema sa kojima se susreću. Ove godine bazirali smo se na voćarsku proizvodnju, koja je možemo reći, u stagnaciji", izjavila je Ćibićeva.
Za dubičke voćare i učenike poljoprivredne škole predavanje na temu "Hemijska prorjeda plodova" održao je magistar agronomije Mirko Jokić, koji je objasnio da je hemijska prorjeda odmah poslije zaštite najvažnija operacija u voćnjacima, koja se radi u nekoliko intervencija.
On je poručio uzgajivačima da u svakom momentu mogu da se obrate savjetodavnoj službi, koja će djelovati i pružiti stručnu pomoć i na terenu.
14.02.2019. - OBJAVLJENA PRELIMINARNA RANG LISTA OPŠTINSKIH STIPENDISTA
Opštinska uprava Kozarska Dubica objavila je danas preliminarnu rang listu studenata koji su konkurisali za stipendiju u školskoj 2018/2019.godini.
Od ukupno 123 prijavljena kandidata, 106 je ispunilo konkursom utvrđene uslove.
Prema preliminarnoj rang listi, bez obzira na prosjek ocjena, pravo na stipendiju ostvarilo je 18 studenata iz kategorija porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i višečlanih porodica, vukovci i studenti čije je stipendiranje predložio Centar za socijalni rad, te 88 redovnih studenata ostalih kategorija. Uslove konkursa nije ispunilo 17 studenata.
Preliminarna rang lista stipendista objavljena je u cjelosti na oglasnoj tabli i zvaničnom web sajtu Opštine Kozarska Dubica, a konačna lista će biti utvrđena nakon osmodnevnog žalbenog roka, koji teče od danas, odnosno od dana objavljivanja preliminarne liste.
Na osnovu objavljenog konkursa, pravo na stipendije koje se isplaćuju iz Budžeta opštine Kozarska Dubica ostvaruju studenti redovnih studija prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu, u novčanom iznosu od 500 KM za apsolvente i 1.000 KM za ostale studente na godišnjem nivou.
Za ovu namjenu u budžetu je ukupno planirano 95.000 KM.
Preliminarna rang lista objavljena je na oglasnoj tabli internet prezentacije opštine Kozarska Dubica.
08.02.2019. - USVOJENA INFORMACIJA O RELIZACIJI PROGRAMA RADA SKUPŠTINE OPŠTINE
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su danas Informaciju o realizaciji Programa rada Skupštine opštine za period od 1. jula do 31. decembra 2018. godine.
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Milovan Barišić izjavio je da je cilj informacije sagledavanje ostvarenja vlastitih programskih zadataka i aktivnosti, te neposredno informisanje građana o najznačajnijim pitanjima realizovanim u izvještajnom periodu.
"Bitno je da je realizacija Programa rada Skupštine opštine za čitavu prethodnu godinu negdje na 80 odsto što je dobro", rekao je Barišić novinarima.
Među 13 tačaka dnevnog reda odbornici su danas usvojili programe rada i finansijske planovi za tekuću godinu Doma zdravlja "Kozma i Damjan", Narodne biblioteke u Kozarskoj Dubici, te program rada i finansijski plan Dječijeg vrtića "Pčelica", Turističke organizacije, uz zaključak da će provoditi svoje predviđene aktivnosti u skladu sa Budžetom opštine Kozarska Dubica za 2019. godini.
Iz nadležnosti Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti, odbornici su usvojili Program obilježavanja značajnih događaja iz odbrambeno-otadžbinskih ratova za 2019. godinu.
Usvojena je Odluka o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine Kozarska Dubica putem pribavljanja pisanih ponuda i Odluka o davanju saglasnosti za zaključenje ugovora o kupoprodaji nekretnine neposrednom pogodbom od preduzeća "AVRUPA" d.o.o. Kozarska Dubica.
Na prijedlog Komisije za izbor i imenovanje razrješen je vršilac dužnosti sekretara Skupštine opštine Kozarska Dubica Krnjaić Stojan, a za Sekretara Skupštine opštine imenovana je Rodić Nataša.
07.02.2019. – NAJAVA: XXIII REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Milovan Barišić zakazao je za petak, 8. februar, dvadeset treću redovnu sjednicu Skupštine opštine. Odbornici lokalnog parlamenta razmatraće 13 tačaka dnevnog reda među kojima je Informacija o realizaciji Programa rada Skupštine opštine od počeka jula do kraja decembra prošle godine, te programi rada i finansijski planovi za tekuću godinu Doma zdravlja "Kozma i Damjan", Dječijeg vrtića "Pčelica", Turističke organizacije i Narodne biblioteke. Pred odbornicima naći će se i Program obilježavanja značajnih događaja iz odbrambeno-otadžbinskih ratova, izmjena Odluke o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine putem pribavljanja pisanih ponuda, te donošenje Rješenja o imenovanju sekretara Skupštine opštine. Sjednica će se održati u velikoj sali sa početkom u 9 časova.
06.02.2019. - USKORO PISMO PREMIJERU O ODGAĐANJU IZGRADNJE AUTO-PUTEVA I BRZOG PUTA
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i načelnici opština prijedorske regije uputiće pismo premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću u kojem će zatražiti zvaničan odgovor na pitanje zašto je najavio odgađanje izgradnje auto-puteva Prijedor-Banjaluka i Prijedor-Novi Grad i brzog puta Prijedor-Kozarska Dubica.
“Zaista smo iznenađeni zbog ovakve izjave premijera, jer je nedavno potpisan ugovor između Vlade Republike Srpske i njenog resornog ministarstva i kineske kompanije `Šandong` na izradi projekata i izgradnji ovog sistema auto-puteva i brzog puta”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sastanka sa kolegama iz lokalnih zajednica ove regije.
On je naveo da je veliko iznenađenje izazvala Viškovićeva izajava da će ovi putevi biti svrstani u neku drugu grupu projekata, a da će prioritet biti dat drugim projektima.
“Jako dugo smo, kao regija, prema republičkim organima imali zahtjev da auto-putevi i brzi put budu izgrađeni na ovom prostoru, odnosno da se projektuju jer je to bila potreba za dalji privredni razvoj, za promet ljudi i robe”, podsjetio je Đaković.
On je istakao da su postojali i dogovori da uz zemljane radove, odmah budu izgrađeni i gasovodi jer se procjenjuje da će se Srpska gasifikovati za pet do sedam godina. Regiju čine grad Prijedor i opštine Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Oštra Luka i Krupa na Uni.
01.02.2019. - ODRŽANA MANIFESTACIJA "IZBOR SPORTISTE ZA 2018. GODINU"
Za najuspješnijeg sportistu opštine Kozarska Dubica u 2018. godini izabran je Miloš Kos iz Rukometnog kluba "Kozara", a najuspješnija sportska ekipa je Fudbalski klub /FK/ "Borac".
Na tradiconaloj manifestaciji "Izbor sportiste za 2018. godinu", koja je večeras održana u Domu kulture u Kozarskoj Dubici, za najboljeg sportskog radnika proglašen je Dragan Jaćimović, a prema odluci stručnog žirija najuspješniji trener je Bojana Rodić.
Drugoplasirani sportista je Stefan Tomaš iz FK "Borac", a treće mjesto u izboru najboljeg sportiste pojedinca pripalo je Heleni Ćurić iz Ženskog rukometnog kluba /ŽRK/ "Dubica".
Najperspektivniji mladi sporisti opštine Kozarska Dubica u prošloj godini su LJiljana Ćesto iz ŽRK "Knežopoljka", Todor Milisavljević iz RK "Kozara" i Jana Ćirić iz KK "Vazari".
Organizator "Izbora sporiste za 2018. godinu" je opština Kozarska Dubica koja je za najuspješnije sportiste i sportske kolektive osigurala zahvalnice, prehare i novčane nagrade.
Manifestaciji je prisustvovao pomoćnik ministra za sport u Vladi Republike Srpske Dragan Jaćimović, koji je izjavio da je resorno ministarstvo unazad par godina uložilo više od 500.000 KM za rekonstrukciju sportske dvorane, parketa, izgradnju sporskog centra i finansijska ulaganja u većinu klubova u Kozarskoj Dubici.
On je dodao da to, vjerovatno, nije dovoljno, te poručio da će se resorno ministarstvo truditi da to poboljša i zadovolji potrebe svih spotskih klubova.
"U ovom momentu to je teško, ali daćemo sve od sebe da to bude bolje", izjavio je novinarima Jaćimović.
On kaže da je nagrada za najuspješnjeg sportskog radnika opštine Kozarska Dubica, koja mu je večeras uručena, predstavlja obavezu više, te zahvalio klubovima koji su ga predložili i žiriju koji ga je izabrao.
On je čestitao sportistima iz Kozarske Dubice, ističući da ova opština ima dobre uslove za razvoj sporta.
Predsjednik Uprave FK "Borac" iz Kozarske Dubice Rodoljub Topić izjavio je da nagrada za najuspješniju ekipu mnogo znači tom spotskom kolektivu.
"`Borac` je prije godinu i po dana bukvalno bio pred zatvaranjem, a to je prema mom mišljelju najjači i najprepoznatljiviji klub u Kozarskoj Dubici. Mi smo tada došli u klub i zatekli niz problema, te smo obećali da ćemo da radimo i danas klub funkcioniše dobro i postiže dobre rezultate", naveo je Topić.
Nagradu za najuspješnijeg sportistu opštine Kozarska Dubica, umjesto Miloša Kosa, primio je njegov brat Marko Kos, koji je rekao novinarima da je Miloš, koji trenutno igra za "Izviđač" iz LJubuškog, obradovan ovim priznanjem, te zahvalan klubu koji ga je kandidovao.
Među deset najuspješnijih sportista opštine Kozarska Dubica su i Jovana Tufegdžija iz KK "Knešpolje", Sara Stanivuković iz ŽRK "Knežopljka", Nikola Borojević iz KK "Una", Marija Hodak iz ŽRK "Knežopoljka", Miloš Vrban iz FK "Borac", Sofija Vušović, članica AK "Kozarska Dubica" i Edin Krivdić iz FK "Radnik".
Zahvalnice i pehare najboljim sportistima uručili su predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Milovan Barišić, zamjenik načelnika opštine Mile Zlojutro, direktor preduzeća "Centar za informisanje i kulturu" Dijana Kondić i šef odsjeka za društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica i član žirija manifestacije Goran Dragaš.
U zabavnom dijelu programa manifestacije "Izbor sportiste za 2018. godinu" nastupio je lokalni pop-rok bend "NJoko Ono".

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi