V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

23.06.2017. - ČESTITKA POVODOM RAMAZANSKOG BAJRAMA
Povodom nastupajućeg praznika Ramazanskog bajrama, čestitke svim vjernicima muslimanske vjeroispovijesti danas su uputili načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Dragan Jaćimović.

“Sa željom da predstojeći praznik Ramazanski bajrama provedete u zdravlju, miru, slozi i blagostanju, upućujemo vam najiskrenije čestitke. Neka ovaj praznik ojača istinske ljudske i porodične vrijednosti, te bude podsticaj za iskrenu toleranciju, razumijevanje i međusobno uvažavanje”, navodi se u čestitki.
22.06.2017. - SREDNЈOŠKOLSKOM CENTRU DONIRANE LOPTE I STRUNЈAČE

Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović uručio je danas donaciju u vidu sportskih lopti i strunjača za potrebe izvođenja nastave fizičkog vaspitanja u Srednjoškoloskom centru Nikola Tesla.
Jaćimović je donaciju, vrijednu 400 KM uručio direktoru te obrazovne ustanove Senadi Zlokapa i najavio da će se u u narednom periodu opština Kozarska Dubica truditi da pomogne u opremanju i nabavci nastavnih rekvizita.
"Prije desetak dana direktorica je iznijela problem u manjku sportskih rekvizita, a ova donacija je mali doprinos obavljanju fiskulturnih djelatnosti na nastavi fizičkog vaspitanja", izjavio je Jaćimović.
Direktor Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" u Kozarskoj Dubici Senada Zlokapa zahvalila je Opštini Kozarska Dubica na donaciji.
"Nas su danas prijatno iznenadili ovi pokloni, a radimo i na projektu koji ćemo uputiti nadležnom ministarstvu kako bismo obnovili rekvizite za obavljenje fizičkog vaspitanja, uključujući i fiskulturne sprave, koje su u našoj školi upotrebljive, ali stare 30 do 40 godina", izjavila je Zlokapa.

22.06.2017. - USKORO ZAVRŠETAK IZGRADNЈE STAMBENIH OBJEKATA ZA PET LICA IZBJEGLIH IZ HRVATSKE
Radovi na stambenim objektima koji se u Kozarskoj Dubici grade u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja su u završnoj fazi, potvrdio je danas načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Opštine Kozarska Dubica Vladislav Stevanović.
On je naveo da će se do kraja ovog mjeseca obaviti primopredaja radova između izvođača, firme "Gratod" iz Banjaluke , opštine Kozarska Dubica i Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske.
"Izgradnjom dvije nove stambene jedinice površine od oko 40 kvadrratnih metara i rekonstrukcijom tri postojeća objekta, stambeno pitanje riješiće pet lica izbjeglih iz Hrvatske, precizirao je Stevanović i dodao da je vrijednost tog projekta 170.000 KM.
Regionalni projekat stambenog zbrinjavanja je zajednički projekat Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, koji se finansira uz pomoć regionalnog fonda i međunarodnih donacija, a u Republici Srpskoj projekat realizuje Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica. "U ovom projektu veliku ulogu imaju i lokalne zajednice, bez čije podrške teško da bi se uspješno realizovali. Uslov za njegovu realizaciju u Kozarskoj Dubici bio je da opština preuzme obaveze od obezbjeđenja tehničke dokumentacije do uplanjenja objekata, što podrazumijeva i obezbjeđenje komunalne infrastrukture", rekao je Stevanović.
On je naglasio da su objekti u Kozarskoj Dubici već priključeni na niskonaponsku mrežu i da je u toku radovi na priključenju na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.
21.06.2017.- U ZAVRŠNOJ FAZI RADOVI NA SANACIJI KLIZIŠTA U MEĐUVOĐU
U opštini Kozarska Dubica privode se kraju radovi na sanaciji klizišta na putnom pravcu Međuvođe- Mlječanica, potvrdio je danas načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje Vladislav Stevanović.
"Radovi su u završnoj fazi i prema informacijama od izvođača radova, taj posao bi trebao biti okončan do kraja ovog mjeseca", rekao je Stavanović i dodao da je vrijednost projekta sanacije 94.835 KM.
On je podsjetio da projakat sanacije klizišta na putnom pravcu Međuvođe – Mlječanica Opština Kozarska Dubica sprovodi u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, odnosno Jedinicom za koordinaciju poljoprivrednih projekata.
Izvođač radova na tom projektu je firma "Prijedorputevi" a.d. iz Prijedora.
19.06.2017. - NOVA TURISTIČKA SIGNALIZACIJA U UŽEM GRADSKOM CENTRU
U Kozarskoj Dubici je završena prva faza postavljanja turističke signalizacije, kojom su označani najznačajniji lokaliteti u užem gradskom centru, potvrdila je danas direktor Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica Marijana Kotur.
Ona je navela da je nabavka turističke signalizacije finansirana u okviru projekta "Izrada i postavljanje turističke signalizacije na području opštine Kozarska Dubica", kojim je opštinska Turistička organizacija aplicirala prema Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske.
"U okviru projekta izrađen je elaborat kojim je predviđeno označavanje svih značajnih lokacija na gradskom i seoskom području opštine, ali s obzirom na ograničena finansijska sredstva, označavanje je počelo od najužeg gradskog centra", izjavila je Kotureva.
Vrijednost prve faze projekta postavljanja turističke signalizacije u Kozarskoj Dubici, uključujući i pripremu dokumentacije je 8.000 KM, a izvođač radova je preduzeće za proizvodnja, projektovanje i ugradnja vertikalne saobraćajne signalizacije i saobraćajne opreme "Euro znak" d.o.o. Banjaluka.
Lokacijske uslove za postavljanje turističke signalizacije izdalo je Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove opštine Kozarska Dubica, a novom saobraćajnom signalizacijom označeni su pravci kretanja ka najznačajnijm gradskim institucijama, organizacijima i službama, javnim, obrazovnim, vjerskim turističkim i drugim objektima i lokalitetima.
15.06.2017. - USVOJENA ODLUKA O PRVOJ EMISIJI OBVEZNICA OPŠTINE
U Skupštini opštine Kozarska Dubica danas je usvojena Odluka o prvoj emisiji obveznica opštine javnom ponudom na Banjalučkoj berzi, na osnovu koje se očekuje prikupljanje novčanih sredstava u iznosu od 10,5 miliona KM.
Ta odluka bila je danas na dnevnom redu Tematske sjednice Skupštine opštine Kozarska Dubica, a u svojstvu predlagača, načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je da se odlukom, uz suglasnost Ministarstva finansija i Vlade Republike Srpske, reguliše postupak prve emisije obveznica opštine i način utroška sredstava.
"Prikupljana novčana sredstva će se koristiti za otkup postojećih nepovoljnih kredita kod komercijalnih banaka u iznosu od 9.014.030 KM, dok će manji dio sredstava u iznosu od oko 1,5 miliona KM biti utrošen za izmirenje obaveza prema dobavljačima iz ranijih godina kako bismo povećali likvidnost opštine, izbjegli tužbe i dodatne troškove", precizirao je Reljić.
On je precizirao da će na mjesečnom nivou, anuitet za otplatu kredita biti manji za 15.000 KM, a da je garant za emisiju obveznica je isključivo račun opštine.
Nakon usvajanja Odluke o prvoj emisiji obveznica javnom ponudom, odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica nastavili su rad na sedmoj redovnoj sjednici Skupštine opštine na kojoj je usvojen Izvještaj o radu zdravstvene ustanove Dom zdravlja Kozarska Dubica za 2016. godinu.
U izvještaju se konstatuje negativno finansijsko poslovanje te zdravstvene ustanove u prošloj godini, koje je rezultat smanjenih prihoda Doma zdravlja po osnovu ugovora sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske sa 3,1 na 2,1 miliona KM.
"U okviru svoje djelatnosti Dom zdravlja u Kozarskoj Dubici iz godine u godinu pruža skoro dvostruko više zdravstvenih ustanova u odnosu na ugovorena sredstva sa Fondom zdravstvenog osiguranja, čime se značajno ugrožava likvidnost ustanove", navedeno je u izvještaju.
U zaključku izvještaja navedeno je da će, pored svih problema, biti uloženi uloži maksimalni napori da Dom zdravlja posluje u okvirima ekonomske održivosti u cilju održavanja finansijske likvidnosti, uz očuvanje kvaliteta i kvantiteta svih vidova zdravstvenih usluga.
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su danas Odluku o načinima i uslovima prodaje putničkog automobila u vlasništvu opštine putem javnog nadmetanja-licitacije, a zatim i odluku o kupovini putničkog automobila za potrebe Opštinske uprave.
Usvojena je i odluka o prodaji zemljišta u Poslovnoj zoni "Lipova Greda" neposrednom pogodbom, koja se odnosi na kompletiranje građevinske parcele njemačkog investitora, firme "Karl Kine".
11.06.2017. - KOSIDBOM POČELI "VIDOVDANSKI DANI KNEŠPOLJA" U KNEŽICI
U Knežici je danas tradicionolnom „Kosidbom“ počela manifestacija „Vidovdanski dani Knešpolja“, koja s ciljem njegovanja tradicije naroda Potkozarja objedinjuje niz kulturno-zabavnih i vjerskih događaja.
Manifestaciju je otvorio načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, koji je, uz petnaestak iskusnih kosača obučenih u tradicionalnu narodnu odjeću, zajedno sa gradonačelnikom Prijedora Milenkom Đakovićem i narodnim poslanikom Darkom Banjcem učinio prve otkose polja u Knežici.
„To je tradicija koja ovdje u Knežici postoji dugi niz godina, gdje se sam proces košenja, što je izuzetno težak posao, vrši na način kako su to radili naši preci, rano u zoru. Ja sam dijete koje je odraslo na selu, znam dosta tih poslova i na to sam ponosan“, rekao je Reljić i dodao da će opština Kozarska Dubica i ubuduće pomagati tu manifestaciju, kojom se njeguje tradicija i kultura našeg naroda.
Nakon što je učestvovao u kosidbi, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković istakao je značaj manifestacije „Vidovdanski dani Knešpolja“, koja kroz više sadržaja okuplja veliki broj stanovnika Potkozarja.
„Bilo je prijatno danas kositi, a ovi vrijedni momci su nastavili dalje. Svim Dubičanima želim prijatno ljeto uz predstojeće manifestacije u Knešpolju i želim da se svake godine održavaju ovakvi događaju jer vidim da ove manifestacija podržava narod, a ono što podržava narod to treba i raditi“, rekao je Đaković.
On je dodao da je to dokaz da ljudi žele da se stare tradicije, pa i tradicija košenja produžava i njeguje i dalje, sada kada se život odvija na savremeni način.
Poslanik u Narodnoj skuštini Republike Srpske Darko Banjac istakao je prednosti prošlih vremena kada su ljudi zajedno na njivi jeli, pili, kosili i radili.
„Suština je u tome što su ljudi upoznavali jedni druge, bili su iskreniji i imali su jednu drugačiju vrstu morala. Sve je to sada iskrivljeno jer smo, prema mom mišljenju, počeli da se stidimo onoga što jesmo, a to je činjenica da pripadamo ovim krajevima i da smo dio ponosnog srpskog naroda i te tradicije“, naglasio je Banjac.
On je naveo da je tradicija, koju treba čuvati, osnov našeg identiteta, koju treba da prenosimo djeci.
Kao i svih ranijih godina kosidbu u Knežici organizovalo je Kulturno-umjetničko društvo „Knešpolje“, a u okviru manifestacije dočarani su svi običaji toga posla, od kosidbe uz narodnu pjesmu i igru, do zdravice i tradicionalnog doručka u polju, uz učešće žena, djece i mladih.
Potpredsjednik KUD-a „Knešpolje“ Milorad Bukva precizirao je da se „Vidovdanski dani Knešpolja“ održavaju već 11 godina i obuvataju niz manifestacija koje se dešavaju svakog vikenda do kraja juna.
„Naravno da nam je cilj očuvanje tradicije – pjesme, igre i običaja i to je i zadatak našeg kulturno-umjetničkog društva, a ovo je danas običaj koji ćemo prikazati mladima jer je cilj da se taj način košenja prikaže mladima i djeci, koji će možda nastaviti tu tradiciju“, rekao je Bukva.
Pored „Kosidbe“, manifestacije koje će i ovog juna biti održane u okviru „Vidovdanskih dana Knešpolja“ su „Veče dječijeg stvaralaštva“, „Veče ojkače“ i „Veče folklora i narodne pjesme“.
Pokrovitelj „Vidovdanski dana Knešpolja“ je opština Kozarska Dubica, a ova manifestacija je sastavni dio „Dubičkog ljeta“ u okviru kojeg će biti održano još devet sportsko-zabavnih manifestacija.
To su Vidovdanski karate kup, Konferencija beba, fudbalski turnir „Od Vidovdana do Petrovdana“, Petrovdanski koncert, ulični fubal, ulična košarka, Smotra folklora, Veče ojkače Moštanica, te Preobraženski ribolovni kup.
07.06.2017. - PREDUZEĆA "ASIA" I "AVRUPA" NA EVROPSKO TRŽIŠTE ISPORUČILA 50 MONTAŽNIH KONTEJNERA
U šest mjeseci poslovanja u Poslovnoj zoni "Lipova Greda" preduzeća "Asia" i "Avrupa", u vlasništvu investitora iz Turske, isporučila su na evropsko tržište 50 montažnih kontejnera, čija je ukupna vrijednost 300.000 evra.
Ta preduzeća danas je posjetio načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Opštine Kozarska Dubica Miroslav Tica, koji je o budućim poslovnim planovima razgovarao sa glavnim menadžerom tih kompanija Bahadirom Ugralom.
Ugral je potvrdio da preduzeća "Asia" i "Avrupa", sa 18 zaposlenih radnika, uspješno posluju i da svoje proizvode, montažne stambene, sanitarne, skladišne i kancelarijske kontejnere isporučuju na tržište Njemačke, Švedske i druge zemlje centralne Evrope.
"Sretni smo što radimo sa ljudima iz Kozarske Dubice, a trenutno potražujemo i nove ljude koji bi radili u našim kompanijama, jer do kraja godine planiramo povećati obim naše proizvodnje i početi izgranju vlastitog objekta ovdje u Poslovnoj zoni", izjavio je Ugral.
On je precizirao da su svi zaniteresovani radnici dobrodošli da se informišu o uslovima rada, a da su kompanijama najpotrebniji građevinski inženjeri koji poznaju engleski ili njemački jezik, ali i vodoinstaleri, mašinski inženjeri, arhitekte i pomoćni radnici.
Ugral je naglasio da je u cijelom procesu investiranja u Kozarskoj Dubici imao svu podršku Opštine Kozarska Dubica, načelnika opštine i njegovog tima.
Načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Kozarska Dubica Miroslav Tica izjavio je da je nakon šest mjeseci poslovanja, sada jasno da firme "Asia" i "Avrupa" uspješno posluju i planiraju širiti svoju proizvodnju.
"To nas veoma raduje jer na taj način omogućavamo zapošljavanje naših ljudi u Kozarskoj Dubici, a u toku su i druga aktivnosti na promovisanju Kozarske Dubice kao investicionog područja i Poslovne zone "Lipova Greda" u najboljem svjetlu", rekao je Tica. On je izrazio očekivanje da će u toj Poslovnoj zoni biti još primjera uspješnih investicija.
"Opština Kozarska Dubica je u firmama "Asia" i "Avrupa" prepoznala dobrog investicionog partnera, uvijek smo sa pozitivne strane gledali na njihovo poslovanje i učinili smo sve što je u našoj mogućnosti da im stvorimo kvalitetne uslove za rad", naveo je Tica. On je naglasio da su pozitivna iskustva zaposlenih i menadžmenta, te ostvareni poslovni rezultati dokaz da su razbijene sve skepse koje su postojale oko dolaska tog investitora u Poslovnu zonu u Kozarskoj Dubici.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi