V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

21.10.2019. - PREMINUO ZAMJENIK NAČELNIKA OPŠTINE MILE ZLOJUTRO
Mile Zlojutro, zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica i načelnik te opštine u dva mandata, iznenada je preminuo u 58. godini, tokom zvanične posjete opštinske delegacije Kragujevcu u Srbiji.
Zlojutro, koji je preminuo juče, rođen je 29. oktobra 1961. godine u tadašnjoj Bosanskoj Dubici.
Osnovnu školu završio je u Demirovcu, a gimnaziju u Bosanskoj Dubici. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci 1987. godine.
Obavljao je dužnosti direktora Opštinske uprave prihoda i načelnika Područne jedinice Republičke uprave prihoda Kozarska Dubica u periodu od 1991. do 1999. godine. U više navrata je biran za odbornika u Skupštini opštine Kozarska Dubica.
Bio je član Izvršnog odbora opštine Kozarska Dubica u periodu od 1991. do 1998. godine i potpredsjednik Izvršnog odbora opštine Kozarska Dubica 1996-1997. godine.
Za načelnika opštine Kozarska Dubica izabran je 2000. godine i tu dužnost obavljao je do isteka mandata 2004. godine. Dužnost načelnika obavljao je u još jednom mandatu od 2012. do 2016. godine.
Smrt ga je zadesila na obavljanju dužnosti zamjenika načelnika opštine Kozarska Dubica.
Datum i vrijeme sahrane biće naknadno utvrđeni.
09.10.2019. - NAČELNIK UGOSTIO MALIŠANE IZ VRTIĆA "PČELICA"
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić ugostio je danas polaznike starije grupe lokalnog vrtića "Pčelica" sa kojima je razgovarao o pravima djece i njihovim idejama o budućem izgledu lokalne zajednice.
Reljića je na funkciji načelnika opštine nakratko zamijenio petogodišnji Miloš Šarenac, a mališani su naveli neka od dječijih prava, od kojih su izdvojili pravo na igru, prijateljstvo i druženje i izrazili želju da u Kozarskoj Dubici imaju više igrališta i sadržaja prilagođenih njihovom uzrastu.
Reljić je rekao da su polaznici vrtića "Pčelica" njemu uvijek najdraži gosti, a da je danas izabran i novi načelnik, koji se vrlo brzo uklopio u posao.
"U okviru obilježavanja Nedjelje djeteta predviđena je posjeta načelniku opštine ili kako to dječija mašta kaže, oni su došli kod svoga kralja, pa smo ovdje djecu počastili i informisali o obavezama i poslovima koji se obavljaju u lokalnoj upravi", rekao je Reljić.
On je naglasio potrebu da se svakog dana posveti pažnja djeci koja će u budućnosti predstavljati i voditi lokalnu zajednicu.
"Opština Kozarska Dubica finansijski pomaže `Pčelica`, čiji je osnivač, kako bi što više djece imalo pristup toj predškolskoj ustanovi", rekao je Reljić.
Vaspitač u vrtiću "Pčelica" u Kozarskoj Dubici Dragana Stojanović izjavila je da ova ustanova tradicionalno obilježava Nedjelju djeteta, te da je posjeta načelniku opštine jedna od obaveznih aktivnosti, kako bi se on upoznao i družio sa najmlađim Dubičanima.
Stojanovićeva je navela da se u okviru Nedjelje djeteta posebna pažnja posvećuje aktivnostima koje za cilj imaju da djeca uče o svojim pravima i obavezama u porodici i društvu.
Obilježavanje Nedjelje djeteta predstavlja način da se javnosti ukaže na potrebu i obavezu poštovanja djeteta i zaštitu dječijih prava garantovanih Konvencijom o pravima djeteta, koju je 1989. godine usvojila Skupština UN.
Nedjelja djeteta obilježava se svake godine u prvoj sedmici oktobra, a cilj manifestacije je promocija prava djeteta, poboljšanje društvene brige za djecu i jačanje odgovornosti svih subjekata zaštite, kao i upoznavanje šire javnosti o potrebama djece, te njihovim psiho-socijalnim odrastanjem pod jednakim uslovima.
29.09.2019. - OBILJEŽEN DAN SJEĆANJA NA NARODNOG HEROJA MAJORA MILANA TEPIĆA
U Komlencu kod Kozarske Dubice položeni su vijenci na spomen-obilježje narodnom heroju, majoru Milanu Tepiću koji je stradao na današnji dan prije 28 godina.
Pomen je održan na mjesnom groblju u Komlencu u prisustvu rodbine, prijatelja i zvaničnika u okviru Dana sjećanja na narodnog heroja Milana Tepića.
Predsjedik Boračke organizacije opštine Kozarska Dubica Dragoljub Ćibić rekao je da je major Tepić srpskom rodu poručio da treba spriječiti ono što im se dešavalo od 1941. do 1945. godine na ovim prostorima i u Hrvatskoj.
Komentarišući to što poslije 28 godina od stradanja posmrtni ostaci majora Milana Tepića nisu isporučeni iz Hrvatske njegovoj porodici i Republici Srpskoj da bi bili dostojno sahranjeni, Ćibić je rekao da je poznato gdje su njegovi posmrtni ostaci, da su službe za traženje uradile svoj posao, ali da treba da budu preneseni u njegovo rodno mjesto.
On smatra da će se na to još čekati, zbog čina koji se dogodio. "Velika je poruka bila majora Tepića i dvije države to moraju razrješiti", rekao je Ćibić.
Potpredsjednik gradske Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila iz Prijedora Slaviša Knjeginić ukazao je na značaj da se insistira da posmrtni ostaci majora Tepića budu predati njegovoj porodici.
Načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica Dušan Drljić rekao je da o značaju i herojstvu majora Milana Tepića govori istorija posljednjeg odbrambeno-otadžbinskog rata.
"NJegov čin je rijedak, jer je dao život za odbranu tada zajedničke domovine, i u proteklom ratu niko nije pokazao takvo junaštvo", podsjetio je Drljić.
Major Jugoslovenske narodne armije Milan Tepić poginuo je 29. septembra 1991. godine u bjelovarskoj kasarni na Bedeniku, nakon što je digao u vazduh vojno skladište i sebe, ne želeći da neprijatelju prepusti oružje kojim bi ubijao njegove vojnike.
Za taj junački čin major Tepić je odlukom Predsjedništva Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije posthumno odlikovan Ordenom narodnog heroja.
NJemu u čast, Republika Srpska je ustanovila orden za posebne zasluge u ratu, a odlukom Skupštine opštine Kozarska Dubica 29. septembar proglašen je Danom sjećanja na narodnog heroja Milana Tepića.
Jedna ulica u Kozarskoj Dubici nosi ime Milana Tepića, a u parku Narodnih heroja podignuta je bista s njegovim likom.
Narodnom heroju Milanu Tepiću posthumno je 2007. godine dodijeljen Zlatni grb opštine Kozarska Dubica, koji je uručen njegovom sinu Aleksandru.
Obilježavanjem sjećanja na stradanje majora Milana Tepića u Kozarskoj Dubici je završen ovogodišnji program obilježavanja "Septembarskih dana odbrane" od hrvatske agresije 1995. godine.
26.09.2019. - U PRVIH ŠEST MJESECI BUDŽET OSTVAREN 45,9 ODSTO
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su danas konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta opštine za prvih šest mjeseci, prema kojem je planirani budžet ostvaren u iznosu 4.530.104 KM ili 45,9 odsto.
U istom periodu iskazani rashodi realizovani su u iznosu 5.001.862 KM ili 50,7 odsto u odnosu na plan.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je u izvještaju konstatovan deficit u iznosu od oko 450.000 KM u prvih šest mjesci ove godine.
"Razlog je u tome što nam je u toku ove godine sa računa, po sudskoj presudi u korist firme `Sloga` iz Kozarske Dubice, skinuto oko 890.000 KM. Iako smo planirali sredstva za izvršenje sudskih presuda iz ranijih perioda, nismo očekivali tako veliku sumu, tako da je glavni uzrok ovog deficita ta sudska presuda", pojasnio je Reljić.
Reljić je naveo da će dalja dugovanja prema toj firmi u iznosu od oko 500.000 KM, biti rješavana sredstvima Vlade Republike Srpske.
"Mislim da ćemo, što se tiče tih sudskih presuda, ustabiliti budžet do kraja ove ili početkom naredne godine. Taj proces ide sporo, ali idemo ka stabilizaciji budžeta", rekao je Reljić novinarima.
Na današnjoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica prihvaćena je informacija o radu javnog preduzeća "Vodovod" za prošlu godinu, koju je podnio direktor tog preduzeća Željko Dragičević.
Dragičević je naveo da je "Vodovod" u prošloj godini poslovao pozitivno, ostvario dobit u iznosu od oko 10.000 KM, a da je u izvještajnom periodu obezbijeđena redovna isporuka vode iz gradskog sistema vodosnabdijevanja sa izvorišta "Komlenac".
"Veoma je bitan kvalitet vode za piće koja je, možemo reći, 100 odsto zdravstveno ispravna. Imali smo 97 uzoraka koje je kontrolisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske i svi su zdravstveno ispravni prema mikrobiološkim i fizičko-hemijskim parametrima", naglasio je Dragičević.
On je naveo da poslovanje preduzeća opterećuju ogromne obaveze iz ranijih perioda, ali da se sprovode aktivnosti na restrukturisanju tih dugovanja, kako bi likvidnost preduzeća bila dovedena na potrebni nivo.
Sa dnevnog reda sjednice Skupštine opštine Kozarska Dubica povučeno je razmatranje odluke o prenosu vlasništva nad pokretnom imovinom Komunalnom preduzeću za proizvodnju i distribuciju vode "Vodovod", a usvojeno je nekoliko odluka iz nadležnosti Odjeljenja za prostorno uređenje i Odjeljenja za privredu i poljopriveredu.
Odbornici su jednoglasno prihvatili informaciju o realizaciji akata donesenih na sjednicama Skupštine opštine Kozarska Dubica u periodu od 31. maja do 1. jula ove godine.
25.09.2019. - NA "VOĆE FESTU" 25 IZLAGAČA
U Kozarskoj Dubica danas je održana deseta privredno-turistička manifestacija "Voće fest" koja je okupila 25 izlagača voća i voćnih prerađevina iz Kozarske Dubice i susjednih opština.
Manifestaciju je otvorio načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Kozarska Dubica Duško Bodilović koji je je zahvalio svim izlagačima i učesnicima jer su izdvojili trud i vrijeme da na najbolji način prezentuju svoje proizvode i budu reprezenti voćarske proizvodnje.
"U posljednjih nekoliko godine osjeti se blaga stagnacija u ovoj proizvodnji, a nameće se potreba ulaganja u osiguranje zasada i roda. U ovim investicijama naši voćari imaju stimulativnu podršku resornog ministarstva i opštine", izjavio je Bodilović.
Bodilović je rekao da je cilj ove manifestacije promocija i prezentacija proizvođača voća sa ovog područja, ali i prilika za druženje, razmjenu iskustava, saradnju i turističku promociju.
Direktor Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica Marijana Kotur rekla je da su ponosni što su deseti put uspjeli da organizuju ovu manifestaciju.
"Ove godine okupili smo 25 izlagača. Koristim ovu priliku da zahvalim svim učesnicima", izjavila je Koturova.
U kulturno-umjetničkom programu manifestacije učestvovali su polaznici Dječijeg vrtića "Pčelica", Kulturno-umjetničko društvo "Una" i Tamburaški orkestar "Nesanica".
Manifestacija je okupila veliki broj građana, kao i voćare iz Kozarske Dubice, Prijedora, Novog Grada i Kostajnice.

Organizator 10. "Voće festa" je opštinska Turistička organizacija i opštinska uprava, odnosno Odjeljenje za privredu i poljoprivredu u Kozarskoj Dubici.
18.09.2019. - SLUŽEN PARASTOS STRADALIMA U ODBRANI OD HRVATSKE AGRESIJE 1995. GODINE
Služenjem parastosa stradalim kod Spomen-krsta na obali rijeke Une u Kozarskoj Dubici obilježeno je 24 godine od odbrane područja opštine i zapadnih granica Republike Srpske od hrvatske agresije.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je 18. septembar 1995. godine veoma značajan datum za Kozarsku Dubicu i Republiku Srpsku jer je to posljednja pobjeda Vojske Republike Srpske nad mnogo jačim i brojnijim neprijateljem.
"Naša linija od oko 60 kilometara bila je pokrivena uglavnom starijim ljudima jer se naša brigada nalazila na odbrani koridora koji je bio žila kucavica Republike Srpske", izjavio je novinarima Reljić.
On je istakao da je pobjeda velika zasluga ljudi koji su u to vrijeme upravljali gradom i komandom, a koji nisu donijeli odluku o evakuaciji stanovništva.
"Da se stanovništvo tada povuklo, sa njim bi se povukla i vojska kao što je to bio slučaj u Republici Srpskoj Krajini i vjerovatno mi danas ne bi bili ovdje nego protjerani, a mapa Srpske sigurno bi bila mnogo drugačija", naglasio je Reljić.
Predsjednik Boračke organizacije Kozarska Dubica Dragoljub Ćibić rekao je da je namjera neprijatelja 1995. godine bila da podijeli ovaj prostor, da Krajinu priključe bošnjačko–hrvatskoj komponenti.
On je rekao da je vojska, uz podršku jakog srpskog naroda, uspjela da zaustavi agresiju i da neprijatelja vrati preko rijeke Une, te da je gubitaka bilo mnogo na obje strane.
"Žalimo za svojim poginulim, ovdje u Dubici poginulo je 30 boraca i 14 civila, a dva naša borca smo izgubili na pravcu Novog Grada", podsjetio je Ćibić.
Parastosu kod Spomen-krsta na obali rijeke Une prethodila je sveta liturgija u hramu Svete Petke u Kozarskoj Dubici.
Vijence u pomen stradalim u agresiji 18. i 19. septembra 1995. godine položili su načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić sa saradnicima, predstavnici opštinske Boračke organizacije, pripadnici Policijske stanice Kozarska Dubica, te pripadnici političkih partija.
03.09.2019. - UTVRĐEN PROGRAM OBILJEŽAVANJA "SEPTEMBARSKIH DANA ODBRANE"
U opštini Кozarska Dubica danas je održan sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje „Septembarskih dana odbrane“, programa kojeg čini niz događaja komemorativnog, sportskog i kulturnog karaktera u znak sjećanja na odbranu područja opštine Кozarska Dubica i zapadnih granica Republike Srpske od hrvatske agresije u septembru 1995. godine.
Predsjednik Skupštine opštine Кozarska Dubica Milovan Barišić rekao je da će i ove godine „Septembarski dani odbrane“ biti obilježeni na dostojanstven način u pomen na sve stradale Dubičane i herojsku odbranu grada i zapadnih granica Republike Srpske.
Centralni događaj obilježavanja 24 godine od odbrane opštine Кozarska Dubica od hrvatske agresije održaće se 18. septembra u Spomen hramu „Sveta Petka“ i kod Spomen krsta na obali Une, gdje će biti služen parastos svim poginulim borcima i stradalim civilima.
Program obilježavanja „Septembarskih dana odbrane“ započeće u subotu, 7. septembra u Кozarskoj Dubici otvaranjem Memorijalnog rukometnog turnira „Major Milan Tepić“.
Tradicionalni Memorijalni turnir u malom fudbalu „Zoran Bulić Zoki“ održaće se u nedjelju 8. septembra u Bjelajcima, a 14. septembra i Preobraženjski КUP u ribolovu u Кozarskoj Dubici.
Кao i prethodnih godina, u svim osnovnim školama i Srednjoškolskom centru „Nikola Tesla“ u Кozarskoj Dubici biće održan istorijski čas posvećen događajima iz septembra 1995. godine.
U Donjoj Gradini, 19. septembra, datuma koji označava i dan pobjede nad agresijom hrvatske vojske na područje opštine Кozarska Dubica, komemorativni skup održaće se kod obilježja mjesta pogibije policajca Zorana Bulića.
Sedamnaesta po redu Školska biciklijada biće organizovana u petak, 20. septembra, na relaciji Кozarska Dubica-Moštanica.
U okviru „Septembarskih dana odbrane“ u Кozarskoj Dubici biće proslavljen dan 11. Dubičke brigade i obilježena godišnjica pogibije Narodnog heroja majora Milana Tepića.
13.08.2019. - DELEGACIJA OPŠTINE NA MANIFESTACIJI "DANI BANICE" U BELOJ PALANCI
U bratskoj opštini Bela Palanka u Srbiji proteklog vikenda održana je 14. po redu manifestacija „Dani banice“, koja je prema procjenama organizatora ove godine okupila 35.000 posjetilaca.
Na poziv domaćina, predsjednika opštine Bela Palanka Gorana Miljkovića i direktora Turističke organizacije te opštine Miloša Lilića, manifestaciji su prisustvovali načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Kozarska Dubica Darijan Babić i sekretar Skupštine opštine Kozarska Dubica Nataša Rodić.
“Pored redovnih kontakata sa rukovodstvom opštine Bela Palanka, sa kojima već imamo kontinuiranu saradnju u oblasti kulture, tokom posjete inicirana je saradnja sa privrednicima iz opštine Knjaževac u oblasti voćarske proizvodnje”, rekao je Babić.
“Dani banice” u Beloj Palanci najbolji su primjer kako manifestacija koja promoviše tradiciju može da prevaziđe lokalne i regionalne granice i na najbolji način predstavi sve potencijale lokalne zajednice”, ocijenila je Rodićeva.
Manifestacija, koja promoviše tradicionalno južnjačko jelo od tijesta – banicu u Beloj Palanci okupila je 321 takmičara i učesnike iz cijele Srbije – Beograda, Kragujevca, Vojvodine. U programu manifestacije su učestvovali i predstavnici iz Bugarske, Grčke, Slovenije i Malte.
Najbolji u spremanju ovog specijaliteta bio je Miloš Stamenović iz Bele Palanke, koji se takmičio sa pobjednicima prethodnih “Dana banica” i osvojio titulu “Pobednik pobednika”.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi