V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

U MALOM MIRKOVCU ZAPLAVLЈEN SEOSKI PUT I DVA DOMAĆINSTVA
U selu Mali Mirkovac na području opštine Kozarska Dubica jutros na nekoliko časova bila prekinuta putna komunikacija, a na tom području zaplavljene su dvije kuće, potvrdio je danas Srni šef Odjeka civilne zaštite opštine Kozarska Dubica Đuro Trubarac.
On je naveo da je do plavljenja putne komunikacije kod mosta u selu Mali Mirkovac došlo zbog intenzivne kiše tokom noći i naglog porasta vode zbog topljenja snježnog pokrivača i dodao da je voda u povlačenju, te da je taj seoski put sada prohodan.
"Ekipe Civilne zaštite su izašle na teren, a u pitanju je jedana od žarišnih tačaka na području opštine i mi insistiramo na provođenju preventivnih mjera zaštite od poplava na toj lokaciji da bi taj problem bio riješen na adekvatan način", rekao je Trubarac. On je dodao da u zaplavljenim domaćinstvima nema veće materijalne štete.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je da je u selu Mirkovac ztavršen značajan dio posla na izgradnji i sanaciji vodozaštitnih objekata, ali da je problem dio mosta koji nije bio obuhvaćen u prvoj fazi radova.
"Prošle godine smo aplicirali za aneks tog ugovora, aneks je odobren, sredstva su odobrena, a preostaje još da se raspiše tender i to će svakako biti završeno tokom ove godine da bi se, na zadovoljstvo građana, riješio problem popalava na tom području", izjavio je novinarima Reljić.
05.02.2017. - MLADEN SVRAČIĆ NAJBOLJI SPORTISTA, "KNEŽOPOLJKA" NAJUSPJEŠNIJA EKIPA
Mladen Svračić iz Kuglaškog kluba "Dub" najbolji je sportista, a Ženski rukometni klub /ŽRK/ "Knežopoljka" najuspješnija sportska ekipa u Kozarskoj Dubici u 2016. godini.
Na 46. Tradicionalnoj manifestaciji "Izbor sportiste godine Kozarska Dubica 2016", za najuspješnijeg sportskog radnika proglašen je Vladimir Rokić iz Fudbalskog kluba /FK/ "Ravan", a za najuspješnijeg trenera Safet Krivdić iz FK "Radnik".
Drugoplasirani sportista pojedinac je Dragoslav Slijepac iz Rukometnog kluba /RK/ "Kozara Mlijekoprodukt", a trećeplasirana je Nataša Rodić iz ŽRK "Knežopoljka". Drugoplasirana sportska ekipa je Rukometni klub "Kozara Mlijekoprodukt", dok je treće mjesto pripalo Fudbalskom klubu "Radnik".
Na manifestaciji su proglašeni i mladi sportisti talenti, a u toj kategoriji najuspješniji je Igor Veselinović iz Košarkašog kluba "Una". Drugoplasirani mladi talenat je Miloš Kos iz RK "Kozara Mlijekoprodukt", a trećeplasirana je rukometašica ŽRK "Dubica" Sara Barudžija.
Predsjednik Organizacionog odbora i stručnog žirija manifestacije Dragan Jaćimović izjavio je da žiri ove godine nije imao težak posao, te da je Svračić zaslužio da ponese titulu najboljeg sportiste za prošlu godinu.
On je podsjetio da je i ove godine opština Kozarska Dubica za podršku sportu izdvojila 200.000 KM, te da na području opštine rade 22 sportska kluba.
Izboru najboljih sportista u opštini Kozarska Dubica sinoć je u Domu kulture prisustvovao viši stručni saradnik za vrhunski takmičarski sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske Dragan Vuković, koji je poručio da Ministarstvo podržava sve manifestacije ovakvog tipa koje slave sport.
On je izrazio očekivanje da će u vremenu koje dolazi biti veći pokušaji Ministarstva i lokalne zajednice da podržava sportiste u njihovim aktivnostima.
Diplome, pehare i novčane nagrade prvoplasiranima, te poklone sponzora uručili su predsjednik Skupštine opštine Dragan Jaćimović, zamjenik načelnika opštine Mile Zlojutro, načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Dušan Drljić i direktor Centra za informisanje i kulturu Dijana Kondić.
U zabavnom dijelu programa nastupala je Etno grupa "Gugutka", a brojnoj publici prikazan je i kratak film o istorijatu izbora najboljih sportista grada koji je pripremio Centar za informisanje i kulturu.
Generalni pokrovitelj i organizator manifestacije je opština Kozarska Dubica, a medijski pokrovitelj Centar za informisanje i kulturu.
01.02.2017. - ZAVRŠENE PRIPREME MANIFESTACIJE "IZBOR SPORTISTE I SPORTSKE EKIPE ZA 2016. GODINU"
U Kozarskoj Dubici zavšene su organizacione pripreme manifestacije "Izbor sportiste i sportske ekipe za 2016. godinu", koja će se održati u subotu, 4. februara, potvrdio je danas predsjednik Organizacionog odbora te manifestacije Dragan Jaćimović.
On je precizirao da je petočlani žiri ovogodišnje manifestacije razmatrao prijedloge 15 sportskih organizacija na osnovu kojih će se utvrditi konačan prijedlog najuspješnijih sportista, sportske ekipe, sportskog radnika i najuspješnijeg trenera u opštini Kozarska Dubica za proteklu godinu.
"Cilj manifestacije je promocija i afirmacija rezultata i vrijednosti sporta u lokalnoj zajednici, a za nagrađene pojedince i sportske kolektive obezbjeđene su i novčane nagrade, pehari, diplome i zahvalnice", izjavio je Jaćimović.
On je pozvao građane da prisustvuju ovogodišnjoj, 46. po redu, manifestaciji "Izbor sportiste i sportske ekipe za 2016. godinu", na kojoj se očekuju i predstavnici Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i drugi gosti.
U okviru manifestacije biće prikazana retrospektiva, odnosno kratak film, koji prikazuje sportiste koji su obilježili istoriju sporta u Kozarskoj Dubici i najbolje sportiste u posljednjih deset godina, a u kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupiće Etno grupa "Gugutka".
Pokrovrovitelj manifestacije, koja će biti održana u Domu kulture u Kozarskoj Dubici sa početkom u 19.00 časova, je opština Kozarska Dubica, a medijski pokrovitelj JP "Centar za informisanje i kulturu".
01.02.2017. - DVA VATROGASCA U SPECIJALIZOVANOJ JEDINICI ZA SPASAVANJE NA VODI
U Opštinskoj upravi Kozarska Dubica danas je potpisan Sporazum o saradnji na osnovu kojeg će dva vatrogasca iz Teritorijalne vatrogasne jedinice u toj opštini, osposobljena za spasavanje na vodi i pod vodom, biti angažovani kao članovi republičke Specijalizovane jedinice za spasavanje.
Sporazum o saradnji potpisali su vršilac dužnosti direktora Republičke uprave Civilne zaštite Mile Međed i zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, a sastanku je prisustvovao i šef opštinskog Odsjeka civilne zaštite Đuro Trubarac.
"Veoma je bitno što imamo osposobljene ljude i za ovakvu vrstu intervencija i drago mi je što smo u prilici da doprinesemo formiranju Specijalizovane jedinice za spasavanje na vodi i pod vodom Vlade Republike Srpske", izjavio je Zlojutro.
Pored pripadnika Teritorijalne vatrogasne jedinice iz Kozarske Dubice, Specijalizovanu jedinicu za spasavanje na vodi i pod vodom čine i vatrogasci iz Novog Grada i Prijedora.
Specijalizovani spasilački timovi formiraju se odlukom Vlade Republike Srpske, a čine ga osposobljeni ronioci, čija će obuka kontinuirano biti nastavljena.
31.01.2017. - U NAREDNE ČETIRI GODINE PODRŠKA JAČANJU LOKALNE UPRAVE
Među 18 lokalnih zajednica koje su izabrane kao partnerske jedinice u okviru projekta opštinskog ekološkog i ekonomskog upravljanja (MEG), nalazi se i Kozarska Dubica, a današnjoj konferenciji i potpisivanju pisma saradnje u Sarajevu prisustvali su načelnik opštine Radenko Reljić sa saradnicima i predsjednik Skupštine opštine Dragan Jaćimović.
Projekti na lokalnom nivou, koje će u naredne četiri gorine podržavati Švajcarska, pomoći će opštinama da efikasno pružaju usluge građanima. Podrška uključuje i projekte za poboljšanje lokalne infrastrukture s fokusom na snabdijevanje vodom, te pružanje kvalitetnih usluga lokalnom preduzetništvu.
U svojoj prvoj fazi, vrijednoj 12 miliona dolara, uputiće se podrška lokalnoj vlasti u unapređenju usluga i omogućiti popravljanje uslova života za najmanje 700.000 građana.
Posebna pažnja biće posvećena socijalno najugroženijim slojevima stanovništva, a planirana je i podrška za više od 500 kompanija te otvaranje novih 180 radnih mjesta.
Organizator današnje konferencije pod nazivom “Unapređenje lokalne samouprave i pružanje usluga u BiH: Postignuća i budući pravci razvoja lokalne samouprave”, je Vlada Švajcarske, koja je ujedno i finansijer projekta.
Za implementatora projekta izabran je Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini.
Vlada Švajcarske će u naredne četiri godine obezbijediti više od 70 miliona KM za nekoliko projekata na području jačanja lokalne uprave.
31.01.2017. - POTPISAN PROTOKOL O ORGANIZACIJI KINOLOŠKOG VIKENDA "KOZARA 2017"
U Opštinskoj upravi Kozarska Dubica potpisan protokol o saradnji i organizaciji manifestacije Kinološki vikend "Kozara 2017" /BIH Championship- Dog show weekend/, koja će u organizaciji Kinološkog saveza Republike Srpske i drugih kinoloških udruženja, biti održana u Kozarskoj Dubici i Prijedoru 17. i 18. juna 2017. godine.
Protokol su potpisati zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, kao domaćin-prijatelj manifestacije, sekretar Kinološkog saveza Republike Srpske Bojan Čenić, te predstavnici drugih udruženja, sponzori i promoteri manifestacije.
"Ova manifestacija nas je prijatno iznenadila prošle i prethodnih godina, kada je održana u našem gradu jer je dobila samo riječi pohvale od učesnika, gostiju i građana", izjavio je zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro.
On je ocijenio da je manifestacija dobra prilika za promociju grada, turističkih i privrednih potencijala opštine.
Sekratar Kinološkog saveza Republike Srpske i BiH Bojan Čenić izrazio je pohvale timu ljudi koji se bave kinologijom u opštini Kozarska Dubica.
"Ove godine najveća manifestacija kinološkog tipa održava se u Kozarskoj Dubici i Prijedoru, s tim da će u Kozarskoj Dubici biti održana međunarodna izložba i šampionat BIH, a ove godine očekujemo i najveći broj pasa i izlagača iz zemalja u okruženju, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Mađarske, te veliki broj izlagača iz Italije i drugih zemalja", izjavio je Čenić.
Predsjednik Kinološkog društva Prijedor Mladen Goronjić izjavio je da kinološko društvo u tom gradu ima jako dugu tradiciju i brojne organizovane kinološke manifestacije.
"Kinološko društvo "Dub dog" Kozarska Dubica pokazalo je da je ozbiljno kinološko društvo i došli smo na ideju da udružimo snage i radimo Šampionat BIH. Smatram da ćemo napraviti sjajnu kinološku manifestaciju koja će ostati u sjećanju brojnih posjetilaca", rekao je Goronjić.
30.01.2017. – ODRŽANA II REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su danas Odluku o raspisivanju javnog poziva za povjeravanje obavljanja komunalne djelatnosti rekonstrukcije, upravljanja i održavanja javne rasvjete na području opštine Kozarska Dubica u LED tehnologiji.
"Ovom odlukom ovalšćuje se načelnik opštine da objavi javni poziv, jer bi prelaskom na LED tehnologiju postigli značajne uštede u troškovima električne energije i održavanja u odnosu na postojeće stanje koje je loše i predstavlja ogromno finansijsko opterećenje za opštinski budžet", obrazložio je v.d. načelnika opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić.
Uz dodatna obrazloženje koja su odbornicima dali načelnik opštine Radenko Reljić i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac, usvojena je Odluku o raspisivanju javnog poziva za povjeravanje obavljanja komunalne djelatnosti javne rasvjete na području u LED tehnologiji, a najavljeno je da će odbornici ubrzo razmatrati i Elaborat o stanju javne rasvijete na području opštine.
Na drugoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica jednoglasno je usvojena Odluka o izmjeni i dopuni odluke o uslovima ulaska investitora u Poslovnu zonu "Lipova Greda", kojom se za investitore koji namjeravaju pa pokrenu pogon za preradu poljoprivrednih proizvoda uz angažovanje lokalnih proizvođača, može odobriti popust u visini od 70 odsto na utvrđenu cijenu zemljišta.
"Predložene izmjene odluke predstavlja jednu od stimulativnih mjera u zakonskom okviru, koja daje mogućnost investitorima da predmetno zemljište kupi po povoljnijim cijenama i da lokalna zajednica tako stimulativno djeluje na ulazak investitora u Poslovnu zonu", izjavio je v.d. načelnika Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Kozarska Dubica Miroslav Tica.
Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica nisu prihvaćeni izvještaji o radu Profesionalne vatrogasne jedinice i Odbora za žalbe u 2016. godini.
Zbog izraženog interesa investitora usvojena je Odluka o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana "Poslovna zona Lipova Greda" Draksenić, a prihvaćena je Informacija o realizaciji Programa rada Skupštine opštine Kozarska Dubica za prošlu godinu.
Većinom glasova odbornika, usvojena je Odluka o stavljanju van snage odluke o proširenim oblicima socijalne zaštite.
Govoreći o razlozima za usvajanje te odluke načelnik opšine Radenko Reljić precizirao je da se 15 odsto budžeta opštine Kozarska Dubica izdavaja za socijalne kategorije, a da će ta izdvajanja u narednom periodu biti bazirana na finansiranja osnovnih prava utvrđenih Zakonom o socijalnoj zaštiti Republike Srpske.
U svrhu utvrđivanja poreza na nepokretnosti za ovu godinu, odbornici su jednoglasno usvojili Odluku o visini vrijednosti nepokretnosti na području opštine Kozarska Dubica po zonama za 2017. godinu, kojom se teritorija opštine dijeli na šest gradskih i četiri vangradske zone.
Na prijedlog Komisije za izbor i imenovanje, kojom predsjedava Miloš Banjac, za vršioca dužnosti direktora JZU Dom zdravlja "Kozma i Damjan" Kozarska Dubica imenovan je Vladimir Babić, a skupštinsko zasjedanje završeno je donošenjem rješenja o imenovanju stalnih skupštinskih komisija, nadzornog i etičkog odbora i savjeta za sport.
30.01.2017. - MANIFESTACIJA "DANI ZIME NA KOZARI" OKUPILA BROJNE POSJETIOCE
Manifestacija “Dani zime na Kozari”, koja je održana 11. put, okupila je više hiljada građana iz potkozarskih i drugih opština Republike Srpske.
Svečanom otvaranju manifestacije prethodilo je polaganje vijenaca u memorijalnoj zoni, a među zvaničnicima vijenac je položio i načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić sa saradnicima.
On je naglasio značaj razvoja turizma kako za Republiku Srpsku tako i za Kozarsku Dubicu.
” Osim što dajemo podršku ovoj manifestaciji, Kozarska Dubica može da se pohvali i sa nekoliko privredno- turističkih manifestacija koje godinama okupljaju brojne građane”, podsjetio je Reljić i u svoje i ime Opštinske uprave čestitao takmičarima iz Kozarske Dubice koji su se na ovogodišnjoj manifestaciji “Dani zime na Kozari” okitili titulom pobjednika. On je rekao da je današnje okupljanje na Mrakovici, svakako, uljepšao snježni pokrivač, koji je dao zimski štih manifestaciji, a najmlađima kao i ljubiteljima zimskih sportova omogućio da uživaju u potpunom ambijentu.
Manifestaciju je, takođe, među brojnim zvaničnicima posjetio i poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Darko Banjac koji je ocijenio da je, sudeći po broju posjetilaca, ulaganje u turizam od značaja za potkozarske opštine. ” S obzirom da ova i slične manifestacije okupljaju značajan broj posjetilaca ulaganje u turizam, svakako, ima svoju perspektivu i trebamo ga sistematski unapređivati”, rekao je Banjac, te izrazio zadovoljstvo što je prisutan današnjem događaju na Mrakovici.
Vijence su u ime Vlade Republike Srpske položili ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić i ministar prosvjete i kulture Dane Malešević, te pored delegacije opština Kozarska Dubica i delegacija Oštre Luke, grada Prijedora i predstavnici organizatora ove privredno-turističke manifestacije grada Prijedora.
Kao i prethodnih godina organizovana su sportska i gastro takmičenja, a u kulturno-umjetničkom programu učestvovalo su Gradiški tamburaši, muška pjevačka grupa “Ponos Kozare” iz Gradiške, ženska etno grupa “Gugutke” iz Kozarske Dubice i di-džejevi Vladimir i Aleksa.
Pokrovitelj “Dana zime na Kozari” je grad Prijedor, koji je i organizator zajedno sa gradskom turističkom organizacijom, opštinom Kozarska Dubica i opštinskom turističkom organizacijom i Nacionalnim parkom “Kozara”.
Organizovanje su pomogli Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i prijatelji manifestacije.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi