V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

18.05.2018. - OBAVJEŠTENJE: SASTANAK U DOMU MJESNE ZAJEDNICE PUCARI
Komisija za profesionalno usavršavanje i savjetovanje odbornika i predsjednika Savjeta mjesnih zajednica poziva sve zainteresovane da u ponedjeljak, 21. maja u domu mjesne zajednice Pucari prisustvuju sastanku na kojem će se razgovarati o nadležnostima opštine i načinu fukncionisanja Savjeta mjesnih zajednica Pucari Klekovci, Sreflije, Moštanica i Rakovica.
Na sastanku će biti prezentovan i Pravilnik o podsticajima u poljoprivredi, koji je donijelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.
Satanak će biti održan u domu Mjesne zajednice Pucari sa početkom u 20.30 časova.
17.05.2018. - DODIK: POLITIKA SNSD-a PREPOZNAJE SE KAO POLITIKA VELIKIH PROJEKATA
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se politika SNSD-a u Kozarskoj Dubici prepoznaje kao politika velikih projekata koji se realizuju.
"SNSD ima podršku u ovoj opštini, naši ljudi, aktivisti i naš načelnik, predsjednik i svi ostali rade veoma vrijedno na afirmaciji politike koja je važna za građane ove opštine. Želimo da pomognemo, da podignemo standard i uradimo sve što je moguće u tom pogledu", rekao je Dodik novinarima u Kozarskoj Dubici.
On je precizirao da će u ovoj godini biti potpuno rehabilitovan magistralni put od Gradiške do Kozarske Dubice, što će ga učiniti daleko sigurnijim za prevoz.
Dodik je najavio i mnogo projekata na izgradnji lokalne infrastrukture, u koje će biti uloženo više od milion KM.
"Već ranije smo te projekte činili veoma upečatljivim. Mislim da se politika SNSD-a ovdje prepoznaje kao politika velikih projekata, koji se realizuju. Ranije smo uradili veliki zahvat u vezi sa vodovodom koji je građen u ovoj opštini i neke puteve. Mislim da imamo dobru konekciju lokalnih i republičkih organa vlasti i SNSD ovdje svakako može `sa obrazom` da se pojavi na izborima", ocijenio je Dodik.
On je naglasio da je SNSD u veoma teškim okolnostima u svim godinama učinio da Republika Srpska bude stabilna u okruženju u kojem se nalazi u okviru BiH i međunarodnih faktora koji ovdje djeluju.
"Očuvali smo dignitet i dostojanstvo Republike i učinili sve da razvijemo mnoge projekte koji su važni i za ovu lokalnu zajednicu", rekao je Dodik.
On je podsjetio na ranije realizovane projekte koji se odnose na odbranu od visokih voda da ne bi Kozarska Dubica prošla kao što je bilo 2014. godine.
"Mislim da smo to sada i završili i da možemo sa sigurnošću reći da obim voda iz te godine ne bi trebalo da bude opasan i nanese štetu koju smo ovje imali", naveo je Dodik.
On je potvrdio da je sa rukovodstvom Opštinskog odbora SNSD-a u Kozarskoj Dubici razgovarao o aktuelnim pitanjima i zahtjevima da bi se zajednički našao odgovor kako i šta treba činiti da SNSD dobije veliku podršku koju zaslužuje.
Predsjednik Opštinskog odobra SNSD-a u Kozarskoj Dubici Jovica Šuman rekao je će u toj opštini vrlo brzo započeti realizacija važnih projekata, uz projekte čija je relizacija već u toku.
"Ovdje se već radi zgrada opštine, renoviramo sportski centar, radićemo na putevima, a naš cilj je da SNSD bude ubjedljivi pobjednik ovdje u Kozarskoj Dubici, a naravno i naši kandidati i za predsjednika Republike i člana Predsjedništva BiH", kaže Šuman.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je da je ta opština već gradilište u kojem se realizuje nekoliko velikih projekata, među kojima sanacija zgrade opštine, ulica u gradu, sanacija zgrade Osnovnog suda i javne rasvjete za koje su procedure pri kraju.
"Ovo je izborna godina i predsjedniku Dodiku je stalo do ovog grada, voli u njega doći, a svakako je bitno da očekujemo veliku pobjedu na ovim izborima", rekao je Reljić.
On je istakao da se predsjednik Dodik već dokazao kao veliki borac za Republiku Srpsku i istinski patriota, te izrazio očekivanje da će građani Kozarske Dubice to prepoznati.
14.05.2018. - POTPISAN UGOVOR O IZVOĐENJU RADOVA NA TREĆOJ FAZI PROJEKTA VODOSNABDIJEVANJA SA IZVORIŠTA "KOMLENAC"
U opštini Kozarska Dubica danas je potpisan ugovor o izvođenju radova na trećoj fazi projekta vodosnabdijevanja sa izvorišta "Komlenac", vrijedan 2,4 miliona KM.
Ugovorenim radovima predviđeno je proširenje vodovodnog sistema "Komlenac" ka jugozapadu opštine i to za prigradsko naselje Hadžibair, područje Knežice, Komlenca i Suvaje, sa oko 1.000 novih korisnika.
"Današnjim potpisom nastavili smo veliki strateški projekat koji se odnosi na snabdijevanje vodom za piće područja opštine, što je bio veliki problem posljednjih godina", izjavio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
On je naveo da je u prethodnim fazama projekta završeno vodosnabdijevanje centralnog gradskog područja i područja dubičke Ravni, a da će po okončanju treće faze vodosnabdijevanjem sa izvorišta "Komlenac" biti obuhvaćeno prigradsko naselje Hadžibair i izgrađen potisni cjevovod prema području Međuvođe i Knežice.
"U narednih godinu i po dana 80 odsto područja opštine Kozarska Dubica trebalo bi da ima zdravu pijaću vodu, što dokazuje svih 100 analiziranih uzoraka", naglasio je Reljić.
On je precizirao da od ukupne vrijednosti treće faze projekta, opština Kozarska Dubica obezbjeđuje milion KM, a da će ostatak sredstva obezbjediti Vlada Republike Srpske.
Prema njegovim riječima, iz programa UNDP-a obezbijeđeno je 100.000 KM za proširenje treće faze projekta za naselja Komlenac i Vrioci koja su izostavljena iz prvobitnog projektovanja, a da će ostatak sredstava obezbijediti opština i Vlada Srpske.
Šef Tima za upravljanje projektom "Vodovoda i kanalizacija Republike Srpske" iz Ministarstva finansija Srpske Radmila Mihić pohvalila je angažman opštine Kozarska Dubica na cjelokupnom projektu izgradnje sistema vodosnabdijevanja "Komlenac".
"Završićemo i treću konačnu fazu i sve ono što smo planirali i prijavili Evropskoj investicionoj banci da ćemo uraditi kroz ovaj kreditni angažman. Dobro je što je rekonstruisan cijeli sistem, od izvorišta, koje je bilo veliki problem, preko stare gradske mreže do proširenja na druga područja opštine", izjavila je Mihićeva.
Ona je ocijenila da je, prema procjenama stručnjaka koji su odobrili projektni plan, vodovodni sistem na području opštine Kozarska Dubica znatno unaprijeđen.
Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac podsjetio je na uspješno realizovane prethodne faze projekta i naveo da će se realizacijom treće faze u sistem vodosnabdijevanja sa izvorišta "Komlenac" uključiti 1.000 novih korisnika iz naselja Hadžibair i područja Knežice.

"Napokon će stanovnici Hadžibaira dobiti vodu. Riječ je o 200 do 220 domaćinstava. Nakon toliko godina, to će biti riješeno do septembra-oktobra i mislim da je to izuzetno bitno", rekao je Banjac i dodao da je jednako važno i priključenje stanovništva knežičkog područja.
On je naglasio da predstoji angažovanje svih opštinskih struktura da bi se od Vlade Republike Srpke obezbijedilo 1,5 miliona KM, koliko nedostaje.
"To meni neće predstavljati nikakav problem, a koliko znam ni načelniku opštine i ubijeđen sam da ćemo imati dovoljno snage i mudrosti da obezbijedimo i taj dio sredstava", rekao je Banjac.
On je najavio da će naredne godine biti pokrenut projekat kojim će se u sistem vodosnabdijevanja sa izvorišta "Komlenac" priključiti i sela Pobrđani, Brekinja i druga, kako bi se zaokružio sistem na području opštine Kozarska Dubica.
Izvođač radova u trećoj fazi projekta vodosnabdijevanja sa izvorišta "Komlenac", izabran na međunarodnom tenderu, je preduzeće "Eko-euro tim" d.o.o. iz Krupe na Vrbasu.
13.05.2018. - NAJAVA: POTPISIVANJE UGOVORA ZA PROJEKAT PROŠIRENJA VODOVODNOG SISTEMA "KOMLENAC"- FAZA III
U Kozarskoj Dubici će u ponedjeljak, 14. maja, biti potpisan ugovor za projekat proširenja vodovodnog sistema "Komlenac" prema jugozapadu opštine, potvrdio je načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Vladislav Stevanović.
Ugovorom će biti definisana izgradnja vodovodne mreže za naselje Hadžibair, Komlenac, Suvaja i Knežica.
Osim opštinskih zvaničnika, potpisivanju ugovora prisustvovaće i predstavnici Ministarstva finansija Republike Srpske, poslanik u Narodnoj skupštini Srpske Darko Banjac i predstavnici izvođača radova.
Potpisivanje ugovora predviđeno je u kabinetu načelnika opštine Kozarska Dubica u 11.00 časova.
04.05.2018. - OTVOREN NOVI PROIZVODNO-POSLOVNI OBJEKAT FIRME "KARL KINE"
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić prisustvovao je danas otvaranju novog proizvodno-poslovnog objekta firme "Karl Kine" u Poslovnoj zoni "Lipova Greda" u Kozarskoj Dubici.
"Puštanjem u rad ovog skladišta, koje ima četiri komore, firma potvrđuje svoju orijentaciju da će na ovim prostorima duže i šire surađivati sa našim koopernatima", rekao je Mirjanić novinarima.
On je dodao da je "Karl Kine" firma koja uživa ugled u cijelom svijetu u programu kiselog programa prerade povrća.
"Na ovim područjima već se potvrdila kao pouzdan partner za naše proizvođače. Imaju oko 300 kooperanata i vrlo pravilan odnos prema proizvođačima sirovina što je alfa i omega uspjeha svake prerađivačke industrije", ocijenio je Mirjanić.
On je dodao da firma redovno izmiruje svoje obaveze i da je stekla povjerenje kooperanata.
"Sada na toj osnovi treba širiti. Mi nismo zadovoljni samo sa ovim nivoom saradnje jer bi željeli da ovdje napravi kapacitet za preradu", naglasio je Mirjanić i dodao da rukovodstvo firme "Karl Kine" ozbiljno razmatra tu želju.
On je naglasio da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske daje podršku i za dosadašnji i budući rad te kompanije, ali da će insistirati da se ide "korak dalje" i pokuša dogovoriti izgradnja kapaciteta za preradu u Kozarskoj Dubici ili bilo gdje u Republici Srpskoj.
Direktor firme "Karl Kine" u BiH Harald Feiling precizirao je da objektat u Poslovnoj zoni "Lipova Greda" ima 2.000 kvadratnih metara proizvodne površine, u kojem su smještene i četiri hladnjače, u kojima se dnevno može hladiti oko 150 tona krastavaca, koji se transportuje u Njemačku.
01.05.2018. - PRVOMAJSKA ČESTITKA
Načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić uputili su prvomajsku čestitku svim građanima Kozarske Dubice.
„Lokalna zajednica je fokusirana na poboljšanje životnog standarda i povećanje zaposlenosti. Svi zajedno moramo raditi više u interesu radnika i svih građana, te doprinijeti jačanju privrede, privlačenju investicija i otvaranju radnih mjesta“, stoji u čestitki.
“Čestitamo Vam 1. maj – Međunarodni praznik rada i želim da ga provedete u miru i zdravlju sa svojim porodicama i prijateljima”, poručili su Reljić i Barišić.
30.04.2018. - OBAVJEŠTENJE O RADNOM VREMENU ZA 1. i 2. MAJ
Za 1. maj predstojeći republički praznik neradni dani su prvi i drugi maj. Prema Zakonu o praznicima Republike Srpske, prvog i drugog maja proslavlja se Međunarodni praznik rada, pa su tako utorak i srijeda neradni dani tokom kojih neće raditi republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije, kao i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti. Iz Komunalne policije opštine Kozarska Dubica obavještavaju da u utorak, 1. maja u redovnom radnom vremenu mogu da rade samo privredni subjekti koji posjeduju registrovane apotekarske ustanove, veterinarske stanice i ambulante, benzinske pumpe i trgovinske djelatnosti u poslovnom prostoru benzinske pumpe.
Pored ovih privrednih subjekata, u srijedu, 2. maja, u redovnom radnom vremenu mogu da rade pekare i dragstori, a svi ostali privredni subjekti od 8 do 12 časova.
U dane republičkih praznika, privrednici koji se bave proizvodnjom čiji proces proizvodnje ne dozvoljava obustavljanje proizvodnje bez veće štete, mogu obavljati djelatnost u vremenu koje zahtijeva minimalan proces rada.
Za ugostiteljske objekte na području Kozarske Dubice na prvi dan praznika je neograničeno radno vrijeme, a drugog dana će raditi u uobičajeno radno vrijeme propisano Odlukom o radu i radnom vremenu ugostiteljskih objekata.
Neradni dan biće i srijeda,9. maj kada se obilježava republički praznik, Dan pobjede nad fašizmom.
Iz Komunalne policije upozoravaju preduzetnike i preduzeća da se pridržavaju propisanog radnog vremena, jer će komunalni policajci vršiti kontrolu i za sve subjekte koji se ne budu pridržavali važećih propisa primjenjivati zakonom predviđene kaznene odredbe.
27.04.2018. - RELJIĆ: RAZVIJATI ZDRAVE MEĐULJUDSKE ODNOSE I INFRASTRUKTURU
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio danas da treba raditi na razvoju zdravih međuljudskih odnosa i aktivnosti lokalne zajednice usmjeriti na realizaciju značajnih infrastrukturnih projekata.
"Naš grad i narod treba da razvijaju zdrave međuljuske odnose, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost. Svojim primjerom to nastojim da pokažem na svakom mjestu", rekao je Reljić novinarima.
On je danas, na svečanosti povodom obilježavanja 27. aprila - Dana opštine Kozarska Dubica, koji je ustanovljen u znak sjećanja na oslobođenje područja opštine od fašizma i ustaškog terora u Drugom svjetskom ratu, naveo da će ova lokalna zajednica nastaviti da njeguje istorijske tradicije i humanističke vrijednosti.
Reljić je dodao da je na području opštine Kozarska Dubica u toku realizacija nekoliko važnih infrastrukturnih projekata.
"U toku je rekonstrukcija zgrade opštine, a vrijednost projekta je 500.000 KM. Moram naglasiti da se svaka marka finansira iz budžeta Vlade Republike Srpske, jer opština zbog velikih finansijskih problema nije u stanju da bilo šta investira", istakao je Reljić.
On je dodao da će ta zgrada, stara oko 110 godina, ostati na upotrebu građanima i biti reprezentativan objekat lokalne zajednice.
Reljić je precizirao da je u ovoj godini planirana i rekonstrukcija zgrade Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici, te naglasio da samo putem ta dva projekta Vlada Republike Srpske ulaže milion KM u infrastrukturu opštine.
"Tu su i drugi manji projekti, od uređenja gradske zone, trga, projekat rekonstrukcije javne rasvjete, asfaltiranje i rekonstrukcija ulica, saobraćajnica, uređenje seoskih domova i drugi, koji će biti realizovani tokom ove godine", naglasio je Reljić.
Dan opštine Kozarska Dubica obilježava se danas nizom svečanosti protokolarnog, sportskog, kulturnog i zabavnog karaktera.
Svečanostima prisustvuju gosti iz bratskih opština Bela Palanka i Etropole, delegacija Grada Kragujevac i Požega, te drugi gosti i zvaničnici.
U okviru programa obilježavanja Dana opštine zvanične delegacije položile su vijence u parku na Trgu narodnih heroja kod spomenika Dubičanima ubijenim na platanama 20. septembra 1944. godine.
Održana je svečana sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica, a od 17.00 časova počeće tradicionalna "Trka oslobođenja Kozarska Dubica 2018".
Za građane i goste, u Domu kulture u Kozarskoj Dubici večeras će, s početkom u 20.00 časova, biti održana svečana akademija.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi